Tjallingii verrast in eerste etappe België

Pieter (Falco)
Maarten Tjallingii heeft de eerste etappe van de Ronde van België gewonnen. De Nederlander won na een magnifieke solo en pakt hiermee ook de leiding in het algemeen klassement.

De Ronde van België opende met een vlakke rit van 181 kilometer van en naar Oostende. Al zeer snel zorgde de wind en een valpartij voor dat het peloton in stukken brak. De eerste groep bevatte gedurdende de rit iets meer dan twintig renners. Met nog veertig kilometer te gaan en een voorsprong van ruim zeven minuten werd het duidelijk dat de winnaar uit de voorste groep met onder meer Boonen, moest voortkomen.

Bij een tussensprint vond een splijtende demarrage plaats van Maarten Tjallingii. De Nederlander, rijdend voor Skil Shimano, wist ondanks de wind de achtervolgende groep onder aanvoering van de Quickstep-trein voor te blijven. Op indrukwekkende wijze kwam Tjallingii als eerste voor de streep, gevolgd door Tom Boonen die met speels gemakt de sprint om de tweede plek won. Met zijn zege zal Tjallingii eveneens leider zijn in de Ronde van België

Uitslag eerste etappe Oostende - Oostende (189 km):

#CoureurPloegTijd
1.Maarten Tjallingii (Ned)SKS4:13.55
2.Tom Boonen (Bel)QSI0.19
3.Max van Heeswijk (Ned)DSCz.t.
4.Baden Cooke (Aus)UNIz.t.
5.Mikhailo Khalilov (Oek)LPRz.t.