FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 maart 2006

Meidengevecht geeft commotie op school

Icoon AlgemeenEen filmpje van een aantal vechtende scholieres heeft tot ophef geleid op het Niftarlake College in Maarssen. Het filmpje, dat via internet (onder meer GeenStijl) is verspreid, laat zien hoe een aantal meisjes een medescholiere in elkaar rammen, gadegeslagen door tientallen omstanders. Twee 15-jarigen zijn van school gestuurd, en moeten zich verantwoorden voor een kinderrechter.

Op het filmpje is te horen hoe de vechtende jongedames aangemoedigd worden door medescholieren. Uiteindelijk belandt het slachtoffer op de grond, waar twee meisjes hard op haar in blijven trappen. Het gevecht houdt pas op nadat twee leerlingen uiteindelijk de vechtjassen uit elkaar halen.

De schoolleiding zegt geschokt te zijn. "Dit is als een bom ingeslagen. Allereerst de hardheid van het geweld en de reacties van de omstanders. Daarnaast zijn we verbolgen over de vorm die de vechtpartij - zonder die te bagatelliseren - op internet heeft aangenomen", meent rector Michel ter Laak. Details zouden online fors aangedikt zijn. Het gerucht dat het slachtoffer een schedelbasisfractuur heeft opgelopen was bijvoorbeeld bezijden de waarheid; het meisje was met een lichte hersenschudding ter controle naar het ziekenhuis geweest, maar zat drie dagen later alweer in de klas.

Vechtpartij op school zorgt voor commotie
Vechtende meiden zorgen voor ophef in Maarssen

Bandai komt met mech-game voor de 360

Bandai heeft aangekondigd in het Japanse tijdschrift Famitsu dat ze Zegapain OXR zullen uitbrengen voor de Xbox 360. Het spel zal ontwikkeld worden door Cavia en is een mech-game waarin je een grote robot bestuurt.

Je zal spelen als Toga Vital die een 13.5 meter grote vecht-robot zal besturen. Er is nog weinig tot niks verteld over de gameplay, maar wel is verteld dat het spel zal focussen op het thema "licht en schaduw". Op 6 april zal er ook een anime-serie starten met de naam Zegapain. De verhaallijn van deze tekenfilmserie zal samenlopen met de verhaallijn van het computerspel. Meer details over deze serie kun je vinden op de website (helaas alleen in het Japans). Het spel zal in de zomer uitkomen in Japan, of het spel ook naar Europa of Amerika komt is nog niet bekend.

Met dank aan nipeng en IezereStrieder voor het submitten van dit nieuws.

Weisglas wil meer IT'ers uit India halen

Frans WeisglasKamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) vindt dat hoogopgeleide IT'ers uit India makkelijker aan een Nederlands visum moeten kunnen komen. Dat zei hij tijdens een werkbezoek dat hij samen met een aantal fractievoorzitters momenteel aan India brengt. Het land is een van de snelst groeiende landen op het gebied van technologische kennis en ontwikkeling.

Volgens Weisglas kunnen de IT'ers een grote bijdrage leveren aan de Nederlandse economie. Hij maakte de kanttekening dat voorkomen moet worden dat een vereenvoudigde visumprocedure wordt misbruikt. Behalve werknemers uit de technologiebranche zouden ook Indiase journalisten en studenten eenvoudiger in Nederland moeten kunnen verblijven.

Nog een dag te gaan tot Oblivion

Vandaag waarschijnlijk het laatste aftel-filmpje van Oblivion. Misschien dat er morgen nog een laatste filmpje komt. Het "One day to go" filmpje kan je downloaden op de officiële website. Op die website staan ook een aantal mirrors zodat je wederom niet lang hoeft te wachten. Europese fans die wachten op Oblivion zullen echter wel iets langer moeten wachten want het spel zal hier pas op donderdag of vrijdag in de winkels liggen.

Buschauffeur ontslagen wegens spelen PSP tijdens rijden

Een Engels buschauffeur is ontslagen vanwege het spelen met zijn PSP tijdens het besturen van een bus. Volgens de krant de Daily Record hebben verschillende reizigers geklaagd dat de chauffeur een PSP op zijn schoot had tijdens het rijden.

Hij was niet alleen aan het gamen terwijl hij voor het stoplicht stond, maar ook tijdens het rijden op besneeuwde wegen. "Hij was een GTA-game aan het spelen en je kon het geluid van de wapens in het spel tot achterin de bus horen" aldus een passagier."Het lijkt me onwaarschijnlijk dat iemand die aan het gamen is ook veilig een bus kan besturen, zeker een bus waarin 40 tot 50 mensen zitten."

Na het horen van de klachten heeft het bedrijf de video's bekeken van de beveilingscamera's en hieruit bleek dat de chauffeur inderdaad schuldig was. Hij is per direct ontslagen. De politie zal nu bekijken of hij een boete moet krijgen vanwege gevaarlijk rijgedrag.Ook in deze bus mag de chauffeur tijdens het rijden niet met zijn PSP spelen

Banjo Kazooie 3 voor de Xbox 360?

Rare heeft net hun nieuwe game Viva Pińata aangekondigd en de geruchten gaan nu alweer dat ze bezig zijn met nog een nieuw spel. Het schijnt dat Rare bezig is met Banjo Kazooie 3 voor de Xbox 360. Vorige games zijn onder andere verschenen op de Nintendo 64, maar het derde deel dus misschien op de nieuwste Microsoft console. Het gerucht is afkomstig van het Amerikaanse blad Game Informer. Dit blad kwam ook al een maand geleden met het bericht dat Rare met Viva Pińata bezig zou zijn. Er is dus een kans dat ze het deze keer ook goed hebben, maar Rare heeft nog niks bevestigd.Climax komt met nieuwe feiten over MotoGP 06

Het nieuwste deel in de MotoGP serie zal het eerste verschijnen op de next-gen consoles en Climax heeft vandaag wat nieuwe feitjes verteld over MotoGP 06. Het spel moet eind mei in de winkels liggen.

- Elke motor zal bestaan uit 25 duizend polygonen en de bestuurder uit 10.000 polygonen.
- Er zullen 20 motoren tegelijk op het circuit aanwezig zijn en het spel zal op 60 frames per seconde draaien.
- De motor en de bestuurder zal opgebouwd zijn uit vijf of zes layers en hierdoor zullen mooie reflecties mogelijk zijn.
- Op de circuits kun je 35 tot 50 kilometer ver weg kijken en dit wordt real-time gerenderd.
- Er is ook een light-scattering techniek toegevoegd: zodra je kijkt naar de horizon zal alles lichter van kleur worden. Dit heeft te maken met stofdeeltjes die het licht weerkaatsen; dit zie je ook in het echte leven.
- De baan zal ook bestaan uit zes layers en het gevoel van snelheid wordt versterkt door het weerkaatsen van het licht op de baan.
- Alle motoren hebben hun eigen geluid en dit geluid zal belangrijk worden op het circuit. Door goed te luisteren naar het geluid kun je horen wie gas geeft of aan het remmen is.

Uitslagen GGD Speelronde 35

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Gouden Gids Divisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Go Ahead Eagles - BV Veendam 4-0
26' Loval 1-0
50' Knijnenburg 2-0
71' Jongen 3-0
84' Knijnenburg 4-0

------------------------------------------
VVV-Venlo - FC Volendam 3-2
17' v. Kouwen 1-0
34' Tuyp 1-1
63' Garcia 2-1
89' Chaiat 2-2
90' Kantelberg 3-2

------------------------------------------
Excelsior - FC Eindhoven 1-0
42' Dijkhuizen 1-0

------------------------------------------
AGOVV Apeldoorn - FC Den Bosch 3-0
53' Gonzalo 1-0
84' Ter Heide 2-0 penalty
90'+2Cathalina 3-0

Rode kaart: 83. Rimkus (Den Bosch)

De stand:

PosClubWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Excelsior35686323
2VVV Venlo35624831
3FC Volendam35605338
4Helmond Sport35585651
5FC Emmen35576348
6FC Den Bosch35565848
7De Graafschap35555546
8HFC Haarlem35555650
9AGOVV Apeldoorn35536157
10TOP Oss35524748
11FC Zwolle35515447
12FC Dordrecht35505239
13MVV35475049
14BV Veendam35454956
15Cambuur Leeuwarden35404046
16Stormvogels Telstar35373349
17FC Eindhoven35354758
18Go Ahead Eagles35324264
19FC Omniworld35284578
20Fortuna Sittard35163278


Topscorers:
1. Powel - FC Den Bosch - 19
2. Kolk - FC Zwolle - 18
3. S. van Dijk - FC Emmen - 17

Programma vrijdag 24 maart (aanvang 20:00):

Stormvogels Telstar - Excelsior
Fortuna Sittard - FC Eindhoven
Helmond Sport - FC Volendam
FC Omniworld - De Graafschap
Emmen - FC Dordrecht
Cambuur Leeuwarden - BV Veendam
TOP Oss - MVV
FC Zwolle - Haarlem
VVV-Venlo - FC Den Bosch
AGOVV Apeldoorn - Go Ahead Eagles

Boonen bekritiseerd door ex-kampioenen

Tom Boonen heeft vandaag flinke kritiek gekregen in de Belgische pers van andere Belgische wielergroothelden als Roger de Vlaeminck en Freddy Maertens.

Roger de Vlaeminck kan niet bevatten waarom de nummer vier van Milaan - San Remo juichte toen Pozzato (eveneens een Quickstepper) als winnaar over de streep kwam: "Heb je Merckx ooit zien juichen na een nederlaag? Hoe kun je nu gelukkig zijn als je verliest? Je kan je ploegmaat wel de zege gunnen. Dat is wat anders dan juichen als je zelf vierde geworden bent." Daarnaast meent de drievoudig winnaar van de Primavera dat Tom Boonen zijn verlies tegen Alessandro Petacchi wilde verdoezelen.

Freddy Maertens, die net als Boonen wereldkampioen is geweest, is wat milder in zijn oordeel: "Tom was blij omdat een catastrofe was vermeden, meer is het niet. Omdat Petacchi, even torenhoog favoriet als hij, dé verliezer was." Maar hij ook kan niet begrijpen waarom Boonen zo blij was: "Heeft hij achteraf gezegd dat hij blij was dat hij zelf niet won? Echt waar? Dŕt kan hij toch niet menen."

Tom Boonen daarentegen trekt zich weinig van de kritiek aan: "Als ik altijd en overal win, is de fun er snel af. Ik moet in de toekomst toch nog uitdagingen hebben. Een Primaverazege bestel je niet over de telefoon. Bij Cipollini was het pas bij de twaalfde keer raak."

Halo binnenkort legaal te downloaden?

Het Amerikaanse tijdschrift Electronic Gaming Monthly beweert dat Microsoft binnenkort Halo zal aanbieden op Xbox Live Marketplace op de Xbox 360. Dit natuurlijk voor een bepaalde hoeveelheid punten. Snel na Halo zal ook het populaire Ninja Gaiden te koop zijn via Xbox Live Marketplace.

Verwacht wordt dat de games ongeveer vanaf augustus te downloaden zullen zijn. Elke Xbox game van Microsoft en Tecmo zal daarna ook op de Xbox Live Marketplace verschijnen. Alle games moeten voor eind 2006 beschikbaar zijn. Over de prijs van de games is nog niks bekend. Wel zullen er waarschijnlijk grotere hard-disks verschijnen en deze kunnen bijvoorbeeld verkocht worden met een gratis code voor een Xbox 1 spel die je vervolgens kunt downloaden. Of deze geruchten enige waarheid bevatten is niet te zeggen en Microsoft wil niet reageren op de geruchten.

Konami gaat klassieke games opnieuw uitbrengen

Konma zal samen met Internet Initiative Japan een aantal van hun klassieke games opnieuw uitbrengen voor moderne platformen. Konami heeft vroeger onder andere Frogger, Castlevania en de Teenage Mutant Ninja Turtles uitgebracht.

Het Japanse bedrijf i-revo zal de software uitbrengen. Voor het opnieuw uitbrengen van de klassiekers zal er ook samengewerkt worden met de MSX Association (dit bedrijf heeft de auteursrechten en handelsrechten van verschillende 8bit-computers) en met D4E. Het bedrijf D4E werkt nu al samen met MSX om de console-klassiekers weer nieuw leven in te blazen. De verwachting is dat deze games ook naar Europa komen, maar wanneer is nog niet geheel duidelijk. Waarschlijk zal dit gebeuren tegelijk met de lancering WOOMB. Deze website zal net als I-revo klassieke games gaan aanbieden. Wanneer WOOMB online zal gaan is nog niet bekend.

Anti-Patriot Act Monopoly

Het is helaas geen videogame, maar wel een gratis game! Een nieuw soort Monopoly die de draak steekt met de Patriot Act wetgeving.

In deze variant gaat men niet langs "Start", maar is Bush' uitspraak "Bring it On!" te zien. Je gaat ook niet naar "een gevangenis", maar naar Guantanamo Bay. Er is ook geen geld, maar men speelt met Civil Rights punten.

Ontwerper Michael Kabbash is echter serieus in zijn opzet. Als graphic artist en vechter voor Arabische burgerrechten probeert hij via het spel de mensen inzage te geven wat de Patriot Act tot gevolg kan brengen in de wereld.

"I've had people complain to me that when they play, nobody wins. They say `We're all in Guantanamo and nobody has any civil liberties left. I'm like `Yeah, that's the point.'"

Alle items zijn in .PDF formaat hier te downloaden. Printen, knippen en spelen maar. Enjoy!

Boze tiener stapt uit rijdende auto

Icoon OngelukEen zeventienjarig meisje uit Nieuw-Vennep is gisteravond gewond geraakt nadat ze uit een rijdende auto was gestapt. De tiener had ruzie met haar vader en wilde blijkbaar het liefst zo snel mogelijk van hem af zijn.

Het gezin reed juist weg van een familiebezoek in Bemmel, toen de puber ruzie kreeg met haar vader. Het meisje zou een afspraak hebben gemaakt met haar vriend, zonder dat haar vader daar iets van af wist. Het meisje stapte daarop boos uit de auto, die al in beweging was. De tiener is met een hersenschudding en schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Consolevania op zoek naar XXX gamers

Consolevania, een website die videoreviews maakt zoekt echte hardcore gamers:
"[...]
Consolevania xxx poses a question to all of the hardcore gamers on the web. Do you have the balls (or diddies) to bare all for CV?

We’re looking for girls and guys (we suppose) who will send us erotic photographs or video clips of themselves in gaming situations, with “www.consolevania.com” written on their naked, willing flesh.

These gamers WILL be featured on the upcoming show. one of these gamers will win the greatest piece of consolevania memorabilia in existence - the coathanger microphone. we will hunt down and dig up this long-lost treasure for YOU.
[...]"


Vanzelfsprekend is deze wedstrijd alleen voor personen boven de 18 jaar. Mocht je mee willen doen, klik dan hier en laat je "cv" achter.

Punten tweede Ronde

Alweer de tweede ronde van FOKF1manager en de punten van de GP van Maleisie zijn weer verdeeld.

Deze week zijn er drie weekwinnaars, Amrod, bobdeverbouwer en FiatXL haalden alledrie 231 punten. Drie users eindigden op een gedeelde vierde plaats, namelijk Fox555, geentje en Suke.

In het algemeen klassement hebben we drie leiders, Fox555, geentje en Suke hebben alledrie 463 punten. bmyslave staat vierde met 427 punten en de top 5 wordt door _starfish_ afgesloten.

Bij de subleagues ging de weekwinst naar Kwakje met 204 punten, twee meer dan SaBe. R.I.P.Ferrari eindigde als derde.

In het algemeen klassement bij de subleagues gaat ToetToet aan de leiding met 410 punten. Cold Feet staat tweede met 402 punten en 2H bezet de derde plaats.

Voor de volgende ronde kan je wisselen tot zaterdag 1 april 00.01 uur.

Dierenorganisatie boos op F1-coureur Alonso

Formule 1-rijder Fernando Alonso heeft geen elanden van de weg gereden. Evenmin heeft hij een paar konijntjes onder zijn banden vermorzeld, maar toch is dierenorganisatie PETA boos op hem. De coureur staat er na een overwinning namelijk bij als een Spaanse stierenvechter.

In een open brief heeft de Indiase parlementariër Maneka Gandhi de sportman opgeroepen om na een overwinning een andere houding aan te nemen. Gandhi, die namens PETA sprak, noemde het stierenvechten een gruwelijk spektakel en beledigend voor miljoenen mensen. Zeker voor degenen voor wie koeien uit religieuze overwegingen hoog in aanzien staan, zoals Hindoestanen.


Huntelaar op tweede plaats voor gouden schoen

Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar is in het 'ESM Gouden Schoen-klassement' naar de tweede plaats gestegen.

De enige speler die Huntelaar nu nog moet passeren in de ranglijst is Fiorentina spits Luca Toni, maar de kans daarop is erg klein aangezien het gat tussen Huntelaar en Toni zes punten is. Daarnaast zijn er in de Italiaanse Serie-A nog acht wedstrijden te spelen en in de Nederlandse Eredivisie slechts vijf.

Andere spelers uit de Eredivisie die ook hoog in het klassement staan genoteerd zijn Shota Arveladze (veertiende), Dirk Kuijt (negentiende) en Jefferson Farfán (vijfentwintigste).

VS en EU willen nieuwe verkiezingen Wit-Rusland

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Staten (VS), de Europese Unie (EU) en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) hebben zich vandaag uitgesproken tegen de uitslag van de presidentverkiezingen in Wit-Rusland. Bij deze verkiezingen werd de zittende president Loekasjenko herkozen, maar algemeen geconcludeerd wordt dat dit een farce is.

Een woordvoerder van het Witte Huis zei dat wordt overwogen om sancties, zoals reisbeperkingen, in te stellen tegen de voormalige sovjetrepubliek. De Amerikaanse regering roept op nieuwe verkiezingen te houden.

Rusland staat achter Loekasjenko. De Russische president Vladimir Poetin ziet geen enkel kwaad en vindt dat de kiezers vertrouwen hebben getoond in de koers van Loekasjenko.

Intussen blijft Loekasjenko de demonstraties van zijn opponent Milinkevitsj bestrijden met oproeppolitie, bang voor een staatsgreep. Volgens Milinkevitsj zelf heeft die echter juist plaatsgevonden, en moeten de demonstraties door blijven gaan.

FOK!radio: Tweaker Daniël Kegel live

FOK!RadioVorige week werd bekend dat Tweakers.net, onze vroegere grote broer, overgenomen is door VNU. Veel vragen kwamen meteen in ons op. Hoeveel geld levert dat nou op? Kan dat met FOK! ook? En wat houdt de overeenkomst in? En wat voor reacties hebben ze van de users van Tweakers gekregen nadat de overname bekend werd? Die vragen gaan we vanavond stellen aan Daniël Kegel, een van de mensen die vanaf het begin bij Tweakers betrokken is geweest. Heb je zelf ook vragen aan hem? Kom dan zeker even langs in IRC of mail even naar radio@fok.nl Vanaf 20:00 uur is Daniël live in de studio aanwezig!

Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

En we gaan natuurlijk weer met Yvonne babbelen. Ze gaat namelijk weer met ons roddelen. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Ook bellen we met Nikky, de FA die met ons haar week doorneemt.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Angel Edo wint eerste etappe Castilla y Leon

In de eerste etappe van de Vuelta Castilla y Leon heeft de Angel Edo een etappezege geboekt. In deze meerdaagse koers zal hij morgen dan ook als leider van start gaan.

De rit van vandaag (van en naar Valladolid) had een lengte van 155 kilometer en was daarmee ook de langste uit deze ronde. Toch kan er niet gesproken worden over een gemakkelijke rittenkoers, omdat er in de laatste twee etappes lastige en zware cols te verwerken zijn.

In een groep van ongeveer 30 renners sprintte de Spanjaard, in dienst van Saunier Duval, als eerste over de streep voor zijn landgenoten Luis Sanchez en Egoi Martinez. Eén van de favorieten om de Vuelta Castilla y Leon te winnen, Alexander Vinokourov, eindigde knap als vijfde. Morgen zal een tijdrit over 11 kilometer moeten uitwijzen of Angel Edo nog steeds in de leiderstrui mag blijven rijden.

Galeone nieuwe coach Udinese

Giovanni Galeone is de nieuwe trainer van Udinese. Galeone krijgt de zware taak Udinese voor degradatie te behoeden.

De 65-jarige Galeone volgt het interim-duo Sensini/Dominissini op. Zij traden aan na het ontslag van Sersi Cosmi, begin februari. Sensini en Dominissini konden Udinese echter niet uit het slop halen. Integendeel: slechts twee punten hield de voormalige subtopper over aan hun korte tijd aan het roer. Udinese, dit seizoen nog actief in de Champions League, staat maar net boven de streep na de kansloze 0-4 nederlaag tegen AC Milan.

'Corinthians wil ver gaan voor Gomes'

PSV moet volgens AD Sportwereld serieus rekening gaan houden met het vertrek van keeper Heurelho da Silva Gomes. Corinthians zou namelijk bereid zijn de gelimiteerde transfersom van negen miljoen euro op tafel te leggen.

"Corinthians heeft zich bij mijn zaakwaarnemer gemeld. Ik denk er veel over na. Net als PSV is dat een grote club." aldus de 25-jarige keeper. MSI, de investeringsmaatschappij van Kia Joorabchian, heeft de laatste twee jaar veel geld gestopt in de Braziliaanse club. Zo kocht Corinthians eerder dit seizoen de Argentijn Carlos Tévez weg voor de neus van de regerend Nederlands kampioen.

Gomes heeft bij PSV nog een contract tot medio 2007, maar hij kan voor een beperkt transferbedrag toch naar een andere club vertrekken. In 2004 kwam de Braziliaan naar Eindhoven. Eerder kwam hij ook al uit voor Cruzeiro.

Kwakzalver maakt penisvergroting niet waar

Icoon WeirdEen Israëlische (penis)verlenger gaat twee jaar achter slot en grendel omdat hij zijn beloftes aan de klant niet waar kan maken. De kwakzalver leidde een kliniek die penis- en lengteverlengingen aanbood voor veel geld, maar dat bleek slechts een oplichtpraktijk.

Simon Sofer misleidde tientallen onwetende mensen met praatjes over zijn niet bestaande doktersdiploma. De Israëliër claimde daarbij onterecht dat hij tien centimeter bij hun lichaams- en zes centimeter bij hun penislengte kon toevoegen.

Cliënten moesten een voorschot van enkele duizenden euro's betalen als ze behandeld wilden worden. De methode hield in dat hun ledematen uitgerekt werden, door ze vast te binden of er gewichten aan te hangen. Sommige mensen werden geprikt met naalden, of kregen een diëet en oefeningen die ze thuis moesten doen.

Ondanks de beloftes van penisverlengingen, kwamen deze bij de behandelmethode helemaal niet ter sprake. Volgens de rechtbank heeft Sofer zijn klanten opgelicht en hun gezondheid in gevaar gebracht. Omdat hij geen strafblad heeft en bij zijn moeder leeft, die hem financieel steunt, krijgt hij slechts twee jaar cel.

Sofer gaat tegen deze uitspraak in beroep.

Het is lente!

Nou ja, officieel dan. Vanavond om 19.26 begint volgens de astronomische kalender de lente. De biologische lente waarbij je lekker al op het terrasje kunt zitten hangt af van de weersomstandigheden. Het voortdurend koude weer van de afgelopen lente zorgt ervoor dat veel verschillende planten zo'n 10 tot 18 dagen later in bloei komen.

Er is gelukkig ook goed nieuws. Strenge vorst na 10 maart komt zeer zelden voor. Ook wordt er verwacht dat de temperaturen zullen gaan stijgen en dat het dan eindelijk lente wordt.

Lamey op tijd fit voor AZ

Michael Lamey is op tijd hersteld voor het treffen tussen zijn club PSV en AZ in de Gatorade Cup. Afgelopen weekend kon de verdediger niet spelen, omdat hij nog te veel last van een kuitblessure had.

Voor de wedstrijd om de Champions League tegen Olympique Lyon kreeg hij weer last van deze blessure. Hierdoor kon hij in Frankrijk niet spelen. Vrijdag was Guus Hiddink, coach van de Eindhovenaren, nog bang dat hij Lamey voorlopig moest missen. Aangezien hij de groepstraining van maandag goed doorstond, wordt nu verwacht dat hij aanstaande woensdag in de wedstrijd om de Gatorade Cup gewoon kan spelen.

Piloot vervolgd na ongeluk met skilift

Icoon BuitenlandsDe Oostenrijkse helikopterpiloot die in september een dodelijk ongeluk veroorzaakte wordt vervolgd. De piloot verloor een bak met bijna zevenhonderd kilo beton, die op een skilift bij Sölden viel. Hierbij overtrad hij de luchttransportregels.

Als gevolg stortte een gondel dertig meter naar beneden en werden mensen uit twee andere gondels geslingerd. In totaal vonden negen Duitse skiërs de dood. Er raakten zeven mensen gewond.

Zware CDA-kritiek op Aboutaleb

PolitiekDe Noord-Hollandse CDA-afdeling heeft ongemeen zware kritiek geuit op de Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb. Volgens de fractievoorzitter van het CDA in de Provinciale Staten van Noord-Holland, Jaap Bond, heeft Aboutaleb waarschijnlijk expres geld laten liggen dat bedoeld was voor armoedebestrijding.

Naar de mening van Bond deed de PvdA'er dat, om zo bij de verkiezingscampagne te kunnen roepen dat de armoede de schuld is van het kabinet. Er zijn wel meer gemeenten die geld voor armoedebestrijding laten liggen maar de populaire Aboutaleb, hij kreeg zeer veel voorkeurstemmen bij de verkiezingen, deed dat volgens Bond bewust. Helemaal zeker van zijn zaak is de CDA-voorman overigens niet, want hij stelt dat het 'er op lijkt' dat Aboutaleb het bewust gedaan heeft.

Aboutaleb zegt in een reactie dat Bond kennelijk niet op de hoogte is van de miljardenbezuinigingen van zijn eigen CDA-kabinet.

Bond doet zijn uitlatingen in dit opiniestuk. Letterlijk zegt hij: ''Aangezien dit kabinet veel geld uitrekt voor stedelijke problemen ben ik verbijsterd over de uitspraken van de Amsterdamse wethouder Aboutaleb. Die riep onlangs dat dit kabinet een kabinet is voor plattelandsgemeenten. Een beetje vreemd aangezien inwoners van de grote steden per hoofd veel meer krijgen dan middelgrote steden en plattelandsgemeenten. Of zou een stad als Amsterdam de gelden bewust laten liggen zodat ze, met Aboutaleb voorop, in verkiezingstijd kunnen roepen dat het allemaal kommer en kwel is? Het lijkt er wel een beetje op!''

[upd] 'Bavaria moet haar naam veranderen'

Icoon AlgemeenBavaria, of het in Brabant meer bekende 'bavje', zal waarschijnlijk zijn naam moeten veranderen. Hoewel Bavaria een beschermde merknaam is, blijkt het in strijd te zijn met EU-regels voor beschermde streeknamen. In 2004 oordeelde een rechter in München al dat Bavaria zijn naam moet wijzigen. Bavaria is zowel de Engelse als de Latijnse naamgeving voor Beieren, het gebied rond de Duitse stad München.

Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zette zich in Brussel tervergeefs in voor het behoud van de naam van het Brabantse bierbedrijf. Hij stemde als enige tegen een nieuwe versie van het EU-regelement voor geografische aanduidingen.

"Het kan niet zo zijn dat een gerenommeerd bierbedrijf zijn geregistreerde naam moet veranderen voor een streek. Het druist in tegen elk redelijk rechtsgevoel.", zei Veerman na afloop. De tegenstem van Veerman had geen effect aangezien alle andere ministers voor stemden. "We blijven met de Europese Commissie zoeken naar een oplossing", aldus Veerman.

Bavaria, gevestigd in het Brabantse Lieshout brouwt vijf miljoen hectoliter bier per jaar. Het gouden vocht wordt gedistribueerd naar meer dan honderd landen in de wereld, aldus de website van het familiebedrijf.

Update 18:38
De naam van Bavaria zal alleen in Beieren aangepast moeten worden, aldus de uitspraak van de rechter in 2004. Bavaria is al tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan, waardoor deze is opgeschort.Met dank aan 1034247 voor de submit.

Miljardair Donald Trump (59) krijgt zoon

De 35-jarige Melania Knauss Trump, derde echtgenote van miljoenenman Donald Trump, heeft vandaag een zoon gebaard. De 59-jarige miljardair zegt dat zijn vijfde kind hem nu al jonger laat voelen. "Ik blijf jong, toch? Zolang ik kinderen maak, blijf ik jong", zo beweert de kersverse vader.

De baby is Barron William Trump genoemd. Trumps overige vier kinderen zijn allen jongens in hun twintiger jaren, afgezien van tiener Tiffany Trump, die hij produceerde bij zijn tweede vrouw Marla Mapels.


Trump en zijn vrouw

Truckchauffeur verwondt zichzelf en negeert politie

Icoon PolitieEen vreemde man heeft vanmiddag voor problemen op de snelweg gezorgd. De vrachtwagenchauffeur probeerde op de A1 bij Diemen tot drie keer toe een surveillanceauto van de politie te rammen. Vervolgens reed hij zonder vaart te minderen de afrit Diemen af om vervolgens de A1 weer op te rijden.

De chauffeur reageerde niet op een stopteken van de agenten. Uiteindelijk stopte de 35-jarige chauffeur uit Schagen toch op de vluchtstrook. Daar bleek dat hij ernstige snijwonden op zijn borst en armen had. Hij gooide de sleutels uit het raam en stapte uit, met een mes in zijn handen.

Volgens de politie was de man in de war. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn rijbewijs heeft hij bij de agenten achter moeten laten.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Ook blessure voor Pienaar

De blessurezorgen bij Ajax worden steeds groter. In aanloop naar het Gatorade Cup-duel tegen Roda JC is ook Steven Pienaar met een blessure afgehaakt. Op deze manier wordt de ziekenboeg van de Amsterdammers steeds voller.

Tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend, tegen FC Groningen (3-2), raakte Pienaar geblesseerd aan zijn enkel. Hoelang hij uit de roulatie is, is nog niet bekend. Trainer Danny Blind hoopt echter dat Hatem Trabelsi en Hedwiges Maduro op tijd fit zijn voor het duel met de Limburgers. "En hopelijk ook Tomás Galásek," aldus de coach van Ajax. "Waarschijnlijk kan hij nog niet een hele wedstrijd spelen, maar Tomás is weer zo goed als fit." Voor John Heitinga, Zdenek Grygera, Wesley Sneijder en Urby Emanuelson komt de bekerwedstrijd tegen Roda JC te vroeg.

Thomas Vermaelen kan komende woensdag gelukkig wel spelen. De Belg kreeg afgelopen weekend, in het duel met FC Groningen, twee keer geel voorgehouden. Deze schorsing geldt alleen voor competitiewedstrijden en niet voor bekerduels. Hierdoor kan de verdediger dus gewoon spelen, maar zal hij tegen NAC Breda vanaf de tribune moeten toekijken.

Microsoft komt toch met handheld?

Volgens de laatste berichten zou Microsoft met een handheld bezig zijn die moet gaan concurreren met de PSP, Nintendo DS en de iPod van Apple. Het apparaat moet games, muziek en films gaan afspelen. Niemand minder dan J.Allard en de mensen achter de Xbox 360 zouden op dit moment bezig zijn met bovenstaand produkt.

Het zag er naar uit dat de handheldgeruchten van Microsoft waren doodgebloed sinds de onthulling van Origami, een PocketPC Tablet die weinig te maken heeft met portable gaming.

Wanneer we een handheld van Microsoft kunnen verwachten is onzeker. Volgens bronnen zou het pas in 2007 kunnen zijn, wellicht een jaar waarin de concurrenten van nu ook met nieuwe handhelds komen.

Met dank aan Netto_m en Henk voor het melden van dit nieuws.

'Terrorisme' in Driel met poetsdoekjes

Icoon OpmerkelijkIn het Gelderse Driel heeft een naarling al anderhalf jaar het waterschap Rivierenland geterroriseerd. Het individu, of bedrijf, spoelt grote hoeveelheden poetsdoekjes door de afvoer, waardoor de boel geregeld vastloopt. Rivierenland is het beu en heeft opsporingsambtenaren op de zaak gezet.

De betreffende vezeldoekjes laten de pompen van het rioolgemaal in Driel over het algemeen vier keer per week vastlopen. De poetslappen zijn vermoedelijk afkomstig uit de schoonmaakindustrie en zijn gemaakt van een niet-afbreekbare, gerecyclede stof.

Als de pompen het hebben opgegeven, zijn er iedere keer twee monteurs nodig om de boel weer aan de gang te krijgen. Deze doen er gemiddeld uren over om de vastgedraaide proppen er weer uit te krijgen. De inmiddels sterk opgelopen kosten zullen worden verhaald op de dader wanneer hij gepakt wordt.

Met dank aan rkcoa voor de submit.

PvdA R'dam zet in op VVD, CDA en SP

Icoon PolitiekIn Rotterdam moet ingezet worden op een college van PvdA, VVD, CDA en SP. Dat is de mening van de leider van de Rotterdamse PvdA, Peter van Heemst. De voorgestelde samenstelling noemt Van Heemst ''een ijzersterke formule. De PvdA en de SP de zijn grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen en CDA en VVD staan voor continuďteit van het beleid.''

De Rotterdamse PvdA-lijsttrekker liet al eerder weten in ieder geval het veiligheidsbeleid van het vorige college te willen voortzetten. Wat hem betreft gaan CDA, VVD en SP om de tafel zitten om te zoeken naar overeenkomsten. Hij herhaalde het spijtig te vinden dat Leefbaar Rotterdam niet aan de onderhandelingen wil deelnemen. De PvdA heeft in de havenstad 18 zetels. De VVD, het CDA en de SP hebben er allen 3.

Amsterdam
In de hoofdstad gaan de PvdA en GroenLinks om de tafel zitten om een college te vormen. De PvdA wilde daar graag ook de VVD er bij hebben, maar dat zag GroenLinks niet zitten. De SP werd in Amsterdam op een zijspoor gezet door de PvdA. De sociaal-democraten vonden de verschillen met de Socialistische Partij te groot.

Sony: 'HDD bij PlayStation 3'

De Europese tak van Sony heeft aan Next-Gen.biz verteld dat de PlayStation 3 met een harde schijf in de winkels zal komen te liggen. Er gingen nogal wat geruchten rond dat dit niet het geval zou zijn.
"[...]
"We [SCEE] didn't confirm it, but it was confirmed at the media briefing by Ken Kutaragi. It's a fully upgradable, 60 gig hard drive that will come pre-packaged with the system."
[...]"


Ken Kutaragi heeft eerder al tegen ontwikkelaars gezegd dat ze ervan uit moesten gaan dat de console met een harde schijf geleverd zou gaan worden. Hij wilde dat ze daar tijdens de ontwikkeling van hun spellen rekening mee zouden houden.

Pokémon Company hint naar Revolution geheimen

Onlangs heeft het Japanse tijdschrift Famitsu een interview gehad met de baas van de Pokémon Company, waaruit blijkt dat er inderdaad nog dingen zijn die niemand weet over de Revolution van Nintendo. Op de vraag hoe hij de toekomst van de Pokémon-franchise ziet met de mogelijkheden van de Revolution, antwoord hij het volgende:
"[...]
Ishihara said: "We're considering many plans for the Revolution. However, there are still areas of the Revolution itself that have not been seen, so we'd like to coordinate with Nintendo's movements."
[...]"


Misschien dat Nintendo op de GDC die sinds vandaag van start is gegaan meer laat weten. Aankomende donderdag zal de president van Nintendo, Satoru Iwata, een persconferentie geven.

New Super Mario Bros. zal 80 levels bevatten

Het blad Nintendo Power heeft nieuwe info vrijgegeven over New Super Mario Bros. voor de DS. Het belangrijkste hiervan is dat de game maarliefst 80 levels zal bevatten. De game gaat terug naar zijn roots door zich in 2D af te spelen, ook al zijn de characters in (semi-)3D. Zoals eerder al bekend werd zullen alle minigames uit SMB64 aanwezig zijn, dit maal in 2D. Eerder meldde Nintendo Power al dat de game op 7 mei uit zal komen. Of dit waar is, is nog steeds niet helemaal bekend.

WK voor Kalou bekeken


Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken heeft de versnelde naturalisatie van Feyenoord-spits Salomon Kalou afgewezen. Dit betekent dus dat de Ivoriaan voorlopig nog niet zal uitkomen voor Oranje.


Verdonk had voorwaarden gesteld aan de versnelde naturalisatie, zoals het doen van een zogenaamde naturalisatietoets. Het is Kalou echter niet gelukt hier voor te slagen.

Toch hoeft Kalou de naturalisatie niet helemaal te vergeten. Hij kan binnenkort een tweede toets doen: als hij hier wel voor slaagt, kan hij alsnog Nederlander worden. Maar de kans dat Kalou voor het WK een Nederlands paspoort in bezit heeft, is nihil.

Hoe ging dat liedje ook alweer?

Vroegah was alles beter. Het was veilig, lief, rustig, gezellig, blablabla. Zelfs de kinderseries waren vroeger beter. Minder geweld en meer intellectuele verrijking van de kinderziel. Wie herinnert zich Barbapappa niet, of Alfred J. Kwak. Bassie en Adriaan, Emil, Floris, Er was eens en de Freggels. Stuk voor stuk geweldige kinderseries. Helaas hebben wij die niet in de aanbieding voor je, maar wel alle tunes van de series!

Met dank aan MoHaa voor de submit

'Anne Frank beetje misbruikt bij staatsbezoek'

AlgemeenSchrijfster Mies Bouhuys vindt dat Anne Frank ''een beetje misbruikt'' wordt tijdens het staatsbezoek dat koningin Beatrix volgende week aan Argentinië brengt. Beatrix zal samen met Willem-Alexander en Máxima de rondreizende tentoonstelling over Anne Frank op de Plaza de Mayo bezoeken. De tentoonstelling is door de Anne Frank Stichting aangevuld met panelen over het dictatoriale regime van Jorge Rafael Videla, waarvan Máxima's vader deel uitmaakte.

Op het Plaza de Mayo liepen vroeger de 'Dwaze moeders' rond die aandacht vroegen voor hun verdwenen mannen en kinderen. Volgens het regime van Videla spoorden die moeders niet en verkondigden ze nonsens. Later bleek echter het tegendeel. Bouhuys was jarenlang vertegenwoordigster in Nederland van de 'Dwaze Moeders'.

De Anne Frank Stichting vindt het een mooi statement dat de koningin samen met Máxima de tentoonstelling zal bezoeken. Bouhuys vindt het echter niet zo geweldig en nogal ongepast. ''Erg gemakkelijk, eigenlijk wordt Anne een beetje misbruikt. Bovendien heeft Máxima nooit iets gedaan voor al die vermoorde kinderen in haar eigen land'', vindt de schrijfster; ''nu mag Anne voor een gebaar dienen.''

Op de Plaza de Mayo lopen overigens nog iedere donderdag vrouwen rond om ervoor te zorgen dat de slachtoffers niet in de vergetelheid raken, aldus Bouhuys. Oud-dictator Videla staat onder huisarrest. Hij werd in 1985 veroordeeld tot levenslang, maar kreeg al na vier jaar gratie van de toenmalige president Carlos Menem.


''Nu mag Anne voor een gebaar dienen.''

Poesjes

Sommige poesjes kunnen mannen gewoon vertederen. Sommige poesjes zijn vermakelijk in al hun speelsheid. Deze speelsheid lijkt in het begin leuk, maar na een tijdje heb je liever een serieuze poes.Voor sommige stoere poesjes heb je veel respect, zo ook voor poesjes met een mening. Andere poesjes zijn weer hondsbrutaal, waar je als man zijnde ontzettend aan kan irriteren. Uiteraard heb je ook nog de buitencategorie poesjes: de geile poes.

Hebben we dan nog een categorie vergeten? Allicht. Er is een categorie poesjes die alle bovenstaande eigenschappen kent. Maar als man houd je uiteindelijk toch het meest van deze poesjes..

Met dank aan Tobbes voor de submit.

Reumafonds-collectante beroofd

MisdaadEen collectante van het Reumafonds is gisteravond in Gorinchem rond negen uur beroofd van vier collectebussen. Drie jongens van tussen de 16 en 20 jaar bedreigden de 44-jarige collectante met een mes en gingen er met de bussen vandoor. De inhoud wordt geschat op 300 euro.

De vrouw weigerde in eerste instantie de tas waarin de bussen zaten, af te staan. Daarop werd ze door één van de overvallers met het mes in haar hand gestoken. De vrouw liep een snee op aan haar hand, die door een huisarts kon worden behandeld.

De politie zoekt getuigen van het voorval of mensen die weten welke knapen er sinds gisteren ineens in het bezit waren van vier groene collectebussen. De misdaad vond plaats in de Oude Lombardstraat op de hoek met de Westwagenstraat.

Jeffrey Wammes breekt beide enkels

Turner Jeffrey Wammes blijkt zaterdag tijdens de WB-wedstrijden in Lyon zijn beide enkels te hebben gebroken. Er wordt gevreesd voor zijn carričre.

Aanvankelijk werden er geen botbreuken geconstateerd, maar na onderzoek in het AMC werden er gecompliceerde botbreuken in de enkels ontdekt. Het 19-jarige talent komt hierdoor in ieder geval het rest van seizoen niet meer in actie. Het is nog onduidelijk of Wammes ooit nog topsport kan bedrijven.

Volgens bondsarts Liesbeth Lim van de turnbond KNGU heeft Wammes beide onderste enkelgewrichten gebroken. "Het is moeilijk te zeggen wat de gevolgen op lange termijn zijn", aldus Lim. "Over een half jaar moeten we gaan bekijken wat de 'restschade' is. De enkels kunnen stijf blijven, maar of dat bij Jeffrey ook gebeurt, moeten we afwachten."

Button werd opgehouden door Speed


Honda-coureur Jenson Button is ervan overtuigd dat hij in Maleisië tweede had kunnen worden, als hij niet zo lang in de weg was gereden door Scuderia Toro Rosso-coureur Scott Speed. De Amerikaan zou niet snel genoeg aan de kant zijn gegaan toen Button hem op een ronde achterstand wilde zetten.

In de Formule 1 is het de regel dat coureurs met één ronde voorsprong voorbij moeten worden gelaten door coureurs die één ronde achter liggen. Button verklaarde na de race: "Ik werd net voor mijn tweede pitstop lang opgehouden door Speed. Dat heeft me best veel seconden gekost. Misschien had ik anders net voor Alonso terecht kunnen komen." Honda teambaas Nick Fry deelde deze mening: "Jenson was zeker geďrriteerd. Als je op een ronde wordt gezet, dan moet je aan de kant. Als Scott dat nu maar weet, dan hebben we daar in de toekomst tenminste geen last meer van."

Scott Speed is zich echter van geen kwaad bewust: "Button kwam vijf seconden te kort voor de tweede plaats. Maar kom op zeg, ik heb hier niets fout gedaan." aldus de Amerikaan.

Mauresmo nieuwe nummer één

Amelie Mauresmo is de nieuwe nummer één van de wereld bij de vrouwen. Bij de mannen leidt Roger Federer soeverein.

Mauresmo passeert Kim Clijsters aan kop van de ranking. De Vlaamse verloor een karrenvracht aan punten door haar afzegging voor Indian Wells, het toernooi dat ze in 2005 won. De vrije val van Lindsay Davenport houdt aan: de Amerikaanse staat nu vijfde. Elise Tamaëla boekte dankzij haar toernooizege in het Spaanse Fuerteventura een bescheiden terreinwinst van één positie. Ze is momenteel de mondiale nummer 155. Dat is bijna honderd plekken achter Michaëlla Krajicek.

Bij de heren breidde Roger Federer zijn voorsprong op Rafael Nadal niet uit, ondanks zijn eindwinst in Indian Wells. De Zwitser was afgelopen jaar eveneens de beste op het eerste Masterstoernooi. David Nalbandian wipt over Andy Roddick heen en staat nu derde. De hoogstgenoteerde Nederlanders geven terrein prijs. Raemon Sluiter leverde zes plaatsen in en bekleedt nu de 98e positie. De daling van Dennis van Scheppingen is pas echt fors te noemen: van 247 naar 353.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI6935
2R. NadalSPA4890
3D. NalbandianARG2560
4A. RoddickUSA2535
5N. DavydenkoRUS2420
6I. LjubicicKRO2295
7G. CoriaARG2025
8G. GaudioARG1985
9J. BlakeUSA1880
10A. AgassiUSA1825
98R. SluiterNED423
136M. van GemerdenNED311
185P. WesselsNED211


Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1A. MauresmoFRA3511
2K. ClijstersBEL3290
3Justine Henin-HardenneBEL2944
4M. SharapovaRUS2753
5L. DavenportUSA2524
6M. PierceFRA2436
7N. PetrovaRUS2160
8E. Dementieva RUS2125
9P. SchnyderZWI1900
10V. WilliamsUSA1492
56M. KrajicekNED408,25
155E. TamaelaNED176,50

Verdonk wijst laatste verzoek Kalou af

Salomon KalouMinister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft het verzoek van Feyenoord-speler Salomon Kalou voor een versnelde naturalisatie tot Nederlander, definitief afgewezen. Volgens Verdonk heeft de voetballer niet aan alle voorwaarden voldaan. Zo moet hij nog een inburgeringstoets afleggen (voor de eerste zakte hij) en moet hij aantonen tot zeker juni 2007 in Nederland te blijven wonen.

Hierdoor staat het nu onomstotelijk vast dat Kalou niet zal/kan deelnemen voor Oranje aan het WK-voetbal in Duitsland. Medio mei krijgt de 20-jarige voetballer nog wel een kans om zijn inburgeringsexamen af te leggen, maar dat is te laat om nog op tijd voor het WK in aanmerking te kunnen komen voor een paspoort.

Jones zegeviert in wereldrecord

Leisel Jones heeft op de Commonwealth Games een nieuw wereldrecord gevestigd op de 100 meter schoolslag. De 20-jarige Australische deed dat op indrukwekkende wijze.

Jones greep in 1.05,09 de gouden medaille, ruim een halve seconde onder haar oude toptijd eerder dit jaar. De suprematie van Jones bleek het duidelijkst uit de achterstand van nummer twee Jade Edmistone: dik twee seconden. ”Ik ben echt helemaal in shock. Ik was vooraf zo nerveus dat ik kramp in mijn maag had. Dit is gewoon ongelooflijk”, aldus Jones. De zwemster is in de running voor het predikaat koningin van de Gemenebest Spelen, want ze pakte eerder het goud op de 50 en 200 meter schoolslag.

NBA: Heat na winst zeker van playoffs

De Miami Heat hebben dankzij de overwinning op de New York Knicks zich als vierde club verzekerd van een plaatsje in de playoffs.

In de Madison Square Garden in New York lieten de Heat nog maar eens zien dat ze een team zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Tegen de Knicks, een van de slechtste teams in de NBA met slechts 19 overwinningen in 65 wedstrijden, nam het gelijk de leiding om die vervolgens de gehele wedstrijd niet meer weg te geven. Ondanks dat Shaquille O'Neal voor een groot gedeelte in de wedstrijd werd gemist, hij werd met vier fouten uit voorzorg aan de kant gehouden, had Miami weinig moeite met New York. Het was vooral de reserve van 'Shaq', Alonzo Mourning, die van zich deed spreken. Met maar liefst acht geblockte schoten, had hij een belangrijk aandeel in de overwinning. Mourning, die slechts 20 minuten speelt per wedstrijd, voert de NBA aan met het aantal geblockte schoten.

In het Westen verloren de Dallas Mavericks van de New Jersey Nets, om zo hun koppositie weer af te geven aan de San Antonio Spurs. De Los Angeles Lakers verloren van de Cleveland Caveliers, ondanks 38 punten van Kobe Bryant. LA, dat met nog zes minuten op de klok nog met elf punten voor stond, mistte vorig jaar voor het eerst in tijden de playoffs. Ook dit jaar is de wisselvallige ploeg nog allerminst zeker van een plekje.

Volledige uitslagen:

Dallas Mavericks - New Jersey Nets 89-100
Los Angeles Lakers - Cleveland Caveliers 95-96
Orlando Magic - Atlanta Hawks 107-108
Boston Celtics - Indiana Pacers 103-88
Chicago Bulls - Washington Wizards 104-113
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 89-95
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 84-90
Philadelphia 76'ers - Golden State Warriors 89-98
Miami Heat - New York Knicks 111-100

Politie vindt bijna twee miljoen euro bij witwasser

Icoon PolitieDe politie in Amsterdam heeft bijna twee miljoen euro cash gevonden tijdens een onderzoek naar het witwassen van geld. Op 6 maart van dit jaar arresteerde de recherche een 34-jarige Amsterdammer in deze zaak. Dat liet de politie maandag weten via een woordvoerder.

Tijdens een huiszoeking in een woning vonden politiemensen vervolgens 1,8 miljoen euro aan contanten. De in plastic verpakte bundels van 500 euro zaten verstopt tussen het isolatiemateriaal van het dak van het huis.

In andere woningen en bedrijfspanden vond de politie ook nog drie vuurwapens, munitie, honderden xtc-pillen en twee hennepplantages. Tijdens de arrestatie had de man 30.000 euro aan cash bij zich. Politiemensen namen tevens verschillende dure auto's en goederen in beslag.

Tijdens zijn witwaspraktijken zou de man gebruik hebben gemaakt van een belwinkel in Amsterdam-West. Die winkel zou onderdeel zijn van een netwerk van illegale bankiers. Rechercheurs hebben het belhuis onderzocht en arresteerden daar een 19-jarige medewerker. Het onderzoek startte ongeveer een maand geleden. De politie sluit meer arrestaties niet uit.

FOK! Prijswinnaars week 11

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! aan drie mensen twee vrijkaarten weg voor Mayumana. De winnaars zijn geworden:

liekosch
peety
Tim_87


Ook gaven we vijf keer de DVD weg van The 40 Year Old Virgin. De winnaars zijn:

devv05
marcek
jeffffffffrey
hoogie71
Monotomy


Tot slot gaven we vijf leuke T-Shirts weg van Onlinesmartshop.net De winnaars zijn:

LianneH
nixxx
Lode
tallguyray
jokryAlle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Pomme en Kelly

We hebben al een aantal keer aandacht geschonken aan Pomme en Kelly. Maar ze hebben nog veel meer liedjes op hun repertoire staan en die willen we jullie natuurlijk ook even laten zien.

Op googlevideo staan al hun videoclips en om niet lang te hoeven zoeken naar hun 13 delige repertoire, kunnen jullie gewoon even op deze link klikken en dan staan ze allemaal netjes onder elkaar aan de rechterkant.

Met dank aan fly_hnl voor de submit.

Verkerk staat voor rentree

Martin Verkerk viert deze week zijn comeback. De 27-jarige Alphenaar geeft acte de présence op het futuretoernooi van Little Rock, in de Verenigde Staten.

Verkerk zal deelnemen met een wildcard op zak, zo heeft de organisatie onthuld. Onze landgenoot was sinds juli 2004 uit de roulatie. In die maand won hij nog het ATP-toernooi van Amersfoort. Een schouderblessure was debet aan Verkerks lange afwezigheid. Onlangs brak de Nederlander met zijn coach Nick Carr.

Peijs: minister met hoofddoek goed idee

CDA-minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat zou het een goed idee vinden als er, in een nieuw Nederlands kabinet, een minister met hoofddoek zou plaatsnemen. Volgens de CDA-bewindsvrouw is een hoofddoek namelijk helemaal geen vrouwonderdrukkend kledingstuk (iets wat ze eerder nog wel vond), maar geeft het islamitische vrouwen juist grote vrijheid. De minister zegt in een interview met De Telegraaf dat ze van gedachten veranderde na een bezoek aan de conferentie Vrouwen als wereldleiders in Abu Dhabi, waar 1.200 vrouwen uit 87 landen bijeen waren.

Peijs: ''Het dragen van een hoofddoek is natuurlijk cultureel bepaald. En zo voelen die vrouwen dat ook, want zo beleven zij hun religie. Daarnaast biedt een hoofddoek juist kansen voor vrouwen in sommige islamitische landen, die zonder hoofddoek anders het huis niet uit mogen.'' Een vrouwelijke minister met een hoofddoek zou volgens Peijs ook de herkenbaarheid van het kabinet vergroten. Het moet dan wel iemand zijn die om haar capaciteiten wordt uitgekozen en ''geen excuustruus''.

Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali (VVD) noemt de uitlatingen van Perijs belachelijk: ''De minister heeft gelijk wanneer ze zegt dat de hoofddoek in bepaalde Arabische landen bijdraagt aan de vrijheid van de vrouw. Ze mogen zich gesluierd wel vertonen in het openbare leven en zonder hoofddoek niet. Dat komt omdat de vrouw daar als lustobject wordt beschouwd, die zich alleen in familiekring aan mannen helemaal mag tonen. Maar hier in Nederland is de vrouw volledig geaccepteerd. Ik zie dus niet in hoe de hoofddoek in Nederland bijdraagt aan de vrijheid van vrouwen.''

Een minister met een hoofddoek zou Hirsi Ali helemaal iets vreemds vinden: ''het zou een verkeerd signaal afgeven door de seksuele moraal uit de Arabische landen in Nederland over te nemen.'' Een met een hoofddoek getooide bewindsvrouw zou aangeven dat ook mannelijke Nederlandse ministers zich kennelijk niet kunnen inhouden en dat de minister daarom een hoofddoek moet dragen uit zelfbescherming.

Vergunning voor hellebaarden ingetrokken

OpmerkelijkHet was een mooi plan. De gemeente Amsterdam die een wapenvergunning verstrekte aan toeristengidsen in Amsterdam. De gidsen mochten vanaf januari een echte hellebaard bij zich dragen. Met het Middeleeuwse steekwapen moesten dronken toeristen, agressieve junks en dealers op afstand worden gehouden. De gemeente heeft, geschrokken door verontwaardigde reacties, de vergunning nu echter ingetrokken. Bovendien mag volgens het ministerie van Justitie een hellebaard alleen gedragen worden bij een ceremonieel kostuum of tijdens speciale evenementen, zoals riddertoernooien.

Van Aemstel Produkties, die de gidsen in dienst heeft, zegt blij te zijn gemaakt met een 'dode mus'. ''Het wapen paste mooi bij de schutterskleding van de excursieleiders en hierdoor hadden de gidsen minder last van dronken Britse toeristen. Dat was elk weekeinde raak, maar met zo'n wapen hadden we ontzag.'' Het bedrijf overweegt een schadeclaim in te dienen bij de gemeente van 2.000 euro, zijnde de kosten die gemaakt werden om de hellebaarden aan te schaffen. Verder zullen er nu hellebaarden van hout worden gemaakt, zodat de gidsen die kunnen dragen.

De avondexcursies op de Wallen zijn echter geschrapt. Dat is nu te gevaarlijk. Ze worden overgeboekt naar de middag.

Toeristengidsen mogen hellebaarden bij zich dragen
Gidsen van Van Aemstel Produkties, nog met echte hellebaarden

ziggyziggyziggy nieuwe SA FOK!sport

Na het vertrek van Jozef444 waren we er nog niet helemaal uit of we een vervanger voor hem zouden aantrekken. Nadat we besloten hadden dat een derde SA bij FOK!sport toch wel nodig was, wisten we ook al gelijk wie we wilden hebben.

En gelukkig zei hij gelijk ja. Dus welkom ziggyziggyziggy aan boord en heel veel succes.

Het team van SA's van FOK!sport bestaat nu uit Curchulain, Nuongirl en ziggyziggyziggy.

Mourinho: "Ik blijf bij Chelsea"

Chelsea-coach José Mourinho heeft een reactie gegeven op de geruchten dat hij zou vertrekken uit Engeland. Gisteren werd de Portugees gelinkt aan Internazionale. Bij deze ploeg zou hij namelijk al trainer aan de slag kunnen gaan.

"Het is absoluut niet waar dat ik naar Inter Milan zal verhuizen in de zomer, geen denken aan. Ik beloof je dat ik ook volgend seizoen bij Chelsea zal zijn, daar ben ik absoluut zeker van." aldus de reactie van Mourinho op de geruchten.

Eerder wist The Sunday Mirror ook al te melden dat PSV-coach Guus Hiddink de opvolger zou worden van Mourinho. De reden voor het vertrek van de Portugese oefenmeester zouden diverse meningsverschillen met voorzitter Roman Abramovich zijn. Dit zou met name betrekking hebben op de uitschakeling van The Blues in de Champions League. In de achtste finales was FC Barcelona over twee wedstrijden (2-1 en 1-1) het sterkst.

Giovanardi haalt opnieuw uit naar Nederland

Icoon PolitiekDe Italiaanse minister Carlo Giovanardi piekert er niet over om zijn excuses aan Nederland te maken voor zijn uitlatingen over de Nederlandse euthanasiewetgeving, die hij vergeleek met de nazi-wetten van Adolf Hitler. Ook de eis van een linkse partij om zijn aftreden wijst de christen-democratische minister van de hand. In plaats daarvan haalde hij opnieuw uit naar ons land.

Giovanardi liet gisteren weten: ''Nu de Italianen de monsterlijkheid beginnen te kennen van de ontwikkeling van de Nederlandse wetgeving over het uit de weg ruimen van volwassenen en kinderen die 'levens hebben, onwaardig om geleefd te worden', zou ik willen weten waarvoor ik excuses zou moeten aanbieden aan de Nederlandse regering.''

Premier Jan Peter Balkenende en minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot reageerden vrijdag nog woedend op de opmerkingen van de Italiaan. Minister Bot riep zelfs de Italiaanse ambassadeur in Den Haag op het matje.

Met dank aan Manchester voor de submit.

'Verkoop cd's stijgt door p2p filesharing'

Icoon Piracy Mensen die downloaden via p2p, blijken meer cd's te kopen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Canadian Recording Industry Association (CRIA), de Canadese versie van de RIAA. De meeste digitale muziek van de ondervraagden bleek afkomstig van legale muziekdragers in eigen bezit en is niet verkregen via p2p.

Als er al minder cd's worden verkocht, ligt dit niet aan het downloaden. De ondervraagden gaven aan dat er simpelweg niets interessants is of dat ze naar de radio te luisteren. Uit het onderzoek bleek eveneens dat de groep de het meeste downloadt, kinderen tussen de 11 en de 17 jaar, eveneens de meeste muziekdragers aanschaft; de afgelopen zes maanden gemiddeld ruim 11 cd's of dvd's.

Michael Geist, een expert op het gebied van internet en wetgeving, verbindt hieraan dan ook de conclusie dat downloaden dus geen negatieve invloed heeft op de muziekverkoop. Juist het tegenovergestelde: downloaden bevordert de verkoop.

Nano smiley

Smileys zijn voor de dagelijkse internetter de gewoonste zaak van de wereld. Je hebt ze in allerlei kleuren, soorten, maten en zelfs bewegende smileys.

De nieuwste smiley is echter wel heel erg bijzonder. Deze smiley is namelijk duizend maal kleiner dan de diameter van een menselijke haar. Een nano-smiley opgebouwd uit DNA.
Dr. Paul Rothemund van het Carlifornische Technologische Instituut in Amerika heeft de smiley gemaakt van strengen DNA die hij "snijdt" met behulpt van enzymen Deze strengen plakt hij vervolgens weer aan elkaar door stukjes DNA die hetzelfde zijn tegen elkaar te plaatsen. Deze uiteinden van de DNA-strenger groeien vervolgens aan elkaar en zo ontstaat er één geheel, die je zelf naar vorm kunt maken. In dit geval naar een lachsmiley.

De techniek is behoorlijk baanbrekend en opent, theoretische gezien, de weg naar DNA quantum computers en apparaten op nano-niveau voor medisch onderzoek. Er kunnen bijvoorbeeld aan de hand van de technologie kleine apparaten gemaakt worden die het lichaam niet afstoot en intelligent genoeg zijn om het lichaam te onderzoeken op mankementen.

Deze techniek zal nog ver in de toekomst liggen omdat het hele proves van DNA snijden en weer aan elkaar plakken zeer moeilijk werk is, welke uitgevoerd moet worden in een vacuüm en onder zeer koude omstandigheden.

Of we nu blij moeten zijn met deze ontwikkeling, is nog maar de vraag. De smiley is in elk geval wel erg cool.

Demo van Iron Warriors verschenen

Er is een demo van Iron Warriors verschenen en deze is onder andere hier te vinden. In Iron Warriors bestuur je drie van de beste tanks die ooit door de Russen zijn gebouwd: de t-72b, de t-55a en de t-34/85. Op het slagveld is het ook mogelijk om orders te geven aan andere infanterie en eenheden. De singleplayer-campagne bestaat uit dertig missies.

Een lijst met features:


* Intuitive controls allow players to be the driver, gunner and commander of their tank
* Command a full platoon of vehicles and infantry
* Fine-tune levels of realism to suit experience
* Destructible terrain, see the damage you cause!
* Full ballistics and armour physics for the most realistic tank experience ever!
* Day/night cycles and dynamic weather create diverse tactical options
* Play over lan in thrilling combat scenarios
* Use the mission editor to create new content and then share it with the community!Allochtone PvdA'ers niet blij met uitlatingen Wouter Bos

PvdA-leider Wouter Bos heeft het een beetje verbruid bij een deel van zijn allochtone achterban. Naar aanleiding van zijn uitspraken in een interview met Het Parool over 'de Partij van de Allochtonen', wordt Bos zelfs beschuldigd van discriminatie, polarisatie, en het toedienen van een 'dolkstoot in de rug'. Op de website van de PvdA kwamen tal van verontwaardigde reacties binnen.

Bos zei afgelopen vrijdag onder meer het gevaar te zien '' van een Partij van de Allochtonen waar de autochtonen weglopen'' Ook zei hij 'ongelukken' te verwachten met nieuwe, allochtone gemeenteraadsleden in zijn partij, die met voorkeurstemmen in gemeenteraden zijn verkozen.

Metin Çelik, raadslid voor de PvdA in Rotterdam: ''De uitlatingen van Bos zijn ongepast. Het is toch hypocriet? We hebben de helft van de stemmen aan allochtonen te danken, en dan gaat Bos met modder gooien. Alsof we tweederangsburgers zijn.'' Peggy Burke, kervers gemeenteraadslid voor de PvdA in Amsterdam: ''We worden weer vanwege onze huidskleur in een hoekje geplaatst. Het werkt zo polariserend. Echt, we hebben hetzelfde voor met de stad. We hebben dezelfde belangen.''

PvdA-Kamerlid Khadija Arib, van Marokkaanse komaf, noemt de signalering van Bos ''niets om je druk over te maken. Ik ben er trots op dat steeds meer allochtonen volwaardig aan de maatschappij meedoen.'' Tweede Kamerlid Nebahat Albayrak (van Turkse afkomst) van de PvdA vermoedt dat Bos verkeerd is geciteerd. Ze zegt enorm te balen dat de opkomst van allochtonen in gemeenteraden zo vaak negatief wordt uitgelegd: ''Het is juist een goede ontwikkeling dat mensen met voorkeurstemmen de raad in komen. Een stevige band met de kiezer, dat willen we toch zo graag?''

Bij de afgelopen verkiezingen stemde zeker 80% van de allochtone kiezers op de sociaal-democraten. In Rotterdam en Amsterdam bestaan de PvdA-fracties ruwweg voor 50% uit raadsleden van allochtone afkomst.

Dak Wembley deels ingestort

De nieuwbouw van het wereldberoemde Wembley-stadion in Londen is vandaag met onmiddellijke ingang stilgelegd. Na een luide knal zakte een gedeelte van het dak een meter naar beneden. Alle bouwvakkers dienden onmiddellijk het bouwterrein verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen.

"Er is iets ernstigs gebeurd op Wembley, maar we weten nog niet precies wat er is gebeurd", zei een woordvoerder van de bouwvakkersbond. "Gelukkig is niemand gewond geraakt. De zaak is in onderzoek."

De nieuwbouw van het Wembley-stadion verloopt niet voorspoedig. De Engelse voetbalfederatie (FA) moest de finale van de FA Cup, het belangrijkste voetbalbekertoernooi, die in mei wordt gespeeld, al verplaatsen naar het Millennium-stadion in Cardiff, omdat het nieuwe Wembley-stadion niet op tijd klaar is.

Dak Wembley-stadion deels ingezakt

Icoon SportDe nieuwbouw van het wereldberoemde Wembley-stadion in Londen is vandaag met onmiddellijke ingang stilgelegd. Na een luide knal zakte een gedeelte van het dak een meter naar beneden. Alle bouwvakkers dienden onmiddellijk het bouwterrein verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen.

"Er is iets ernstigs gebeurd op Wembley, maar we weten nog niet precies wat er is gebeurd", zei een woordvoerder van de bouwvakkersbond. "Gelukkig is niemand gewond geraakt. De zaak is in onderzoek."

De nieuwbouw van het Wembley-stadion verloopt niet voorspoedig. De Engelse voetbalfederatie (FA) moest de finale van de FA Cup, het belangrijkste voetbalbekertoernooi, die in mei wordt gespeeld, al verplaatsen naar het Millennium-stadion in Cardiff, omdat het nieuwe Wembley-stadion niet op tijd klaar is.

Schietende agent als getuige gehoord

Icoon PolitieDe agent, die afgelopen zondag in Nijkerkerveen een 49-jarige man doodschoot, is door de recherche als getuige gehoord. Hij is niet aangehouden door de politie. Dit is vandaag door een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Arnhem bekend gemaakt.

Ook zijn collega agent die tijdens de dodelijke schietpartij in de buurt was, heeft zondag een verklaring afgelegd. Het Openbaar Ministerie hoopt dat de rijksrecherche en de technische recherche het onderzoek naar het incident nog deze week kunnen afronden. Pas dan kan worden bepaald of de betrokken agent een verdachte wordt, aldus de justitiewoordvoerster.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Star Wars: Empire at War patch 1.03 details

Ontwikkelaar Petroglyph heeft de details van de aankomende patch voor Star Wars: Empire at War bekend gemaakt. Bezitters van het spel kunnen onder meer een nieuwe multiplayermap en een nieuwe multiplayercampaign met maar liefst 43 planeten verwachten. Alle aankomende verbeteringen kun je hieronder doorlezen:
"[...]
New Content

* Added a new Multiplayer Land Skirmish map: "Corellian Countdown." This Skirmish map allows players to raise their own population cap by taking control points. This is similar to how land maps in Campaign games work.
* Added a new 43 Planet Multiplayer Campaign Map: "Lines are Drawn." This is a larger Campaign map that contains all of the planets from galactic map used in the story.

New Features

* Added an "ignore" button to the Internet lobby. Ignored player chat is not seen in any Internet dialog, and Ignored players are shown in a different color in the player list.
* Added "Quality Lights" to the multiplayer game lobby screen to indicate connection performance between players. Detailed ToolTips will also display when the mouse cursor is hovering over the "quality" lights.
* Added a "test connections" button to the multiplayer game lobby screen that allows players to test out their connections with other players in a match before starting.

New Fixes

* Corrected several issues that caused Quick Match to hang indefinitely.
* Corrected an issue where Quick Match would connect more than two players to a game, resulting in a sync error.
* Several stat exploits that have been discovered and abused have been corrected. As a result, the GameSpy Arena 1v1 Space Skirmish, 1v1 Land Skirmish and 1v1 Campaign ladders will be reset. It is important to note that the ladders will remain populated. However, the current stats will be cleared to coincide with the 1.03 update as this levels the playing field allowing all players to fairly earn a ladder rank.
* Victory movies can now be skipped in multiplayer games.
* Corrected an issue where AT-ATs would stop moving when tow-cabled by Rebel speeders, allowing players to stop the unit from suffering a successful tow-cable attack.
* Client player in a match is now allowed to change color/faction after pressing accept.
* Increased Multiplayer stability for LAN and Internet games.
* Corrected an issue that caused CD-Keys to become invalid when playing on Limited-User Windows profiles.
* Corrected several text issues, including the removal of references to the Venator and corrections for "missing" text problems.
* Corrected an issue that allowed Empire heroes to be placed on the Death Star.
* Numerous other improvements and corrections have also been made in this patch.

Balance Issues

* Improved targeting priority for AI when fighting Star Destroyers.
* Increased the tractor beam hard point health from 100 to 150 for Star Destroyers.
* Increased the Garrison spawn time from 15 seconds to 25 Seconds for most buildings.
[...]"


Steen uit Griekse oudheid opgegraven

Icoon KunstIn het centrum van Sint-Oedenrode is bij archeologisch onderzoek een gouden hanger uit de Griekse oudheid opgegraven. Het gaat om een hanger met een ovaal geslepen halfedelsteen waarin een hoofd is uitgesneden.

Het fijn uitgesneden hoofd op de steen heeft krullend haar en een lauwerkrans en het stelt waarschijnlijk de godheid Apollo voor. De steen dateert uit de Griekse Oudheid (derde of tweede eeuw voor Christus) en rond het jaar 1000 na Christus is het in een gouden montuur gezet.

De gouden hanger is een unicum. Het zou om een halssieraad kunnen gaan maar het zou ook kunnen zijn dat het deel heeft uitgemaakt van de kerkschat van Sint Oda. Het sieraad behoort tot één van de vele vondsten die zijn gedaan tijdens een grootschalig archeologisch onderzoek naast de Martinuskerk in Sint-Oedenrode.

Wat is Dit opgave 10 ronde 1

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor!
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

Endstra: 'Holleeder achter 25 liquidaties'

Icoon Misdaad Volgens Willem Endstra zat Willem Holleeder achter zeker 25 liquidaties, waaronder die op Heinekenontvoerder Cor van Hout, Jan Femer, Sam Klepper en nog een twintigtal anderen. Dit verklaarde hij in 2003 aan de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) van de Amsterdamse politie. Dit blijkt uit een 250 pagina's tellend proces-verbaal in bezit van het Parool, wat een transcript is van de bandopnames van de gesprekken met Endstra.

Met name over de moord op Van Hout was Endstra verontwaardigd, aangezien Holleeder zonder al te veel wroeging over de moord op zijn eigen zwager praatte. Endstra: "En ik zei zo van: maar vind je dat dan niet erg voor je zusje en voor dat kind? 'Ach, zegt 'ie, ze janken even, maar over een maand of twee is dat weer over. Zijn ze het vergeten. Hij ligt nou te rotten; de wurmen kruipen door zijn lichaam.' Ja, dat vind ik geen normale tekst." Dat Holleeder de uitvaart van Van Hout betaalde, was slechts een afleidingsmanouvre.

Endstra werd vaker vooraf ingelicht over een moord. Holleeder fluisterde een naam en waarschuwde Endstra even bij die persoon uit de buurt te blijven. Binnen twee weken volgde dan een liquidatie.

Man brengt hoofd vrouw naar tankstation

Icoon ShockingEen bizar voorval vannacht bij een tankstation in het Duitse Hamburg. Daar kwam een man met het afgesneden hoofd van zijn vrouw aanzetten; vervolgens legde hij het op een grasveldje. Daarna verzocht de man aan de pompbediende om de politie te bellen.

Politieagenten konden de 40-jarige man, die verward overkwam, na aankomst direct arresteren. Toen de politie het nabijgelegen huis van de man bezocht, vonden ze het lichaam van de 39-jarige vrouw van de man en het mes waarmee hij haar waarschijnlijk heeft onthoofd. De twee minderjarige kinderen van het stel waren in orde. De achtergrond van de moord is nog niet duidelijk.

Met dank aan Juusjuh voor de submit.

Wallpapers

Altijd wel eens af willen komen van die saaie achtergrond op je desktop of eens je bureaublad opfleuren? Snuffel dan eens even door de collectie van mydeskcity en wie weet zit er nog iets leuks tussen wat je kunt gebruiken.

Misschien is de Spiderman op Windowslogo iets voor jou, of toch een gezicht als achtergrond. En anders is er ook nog een achtergrond van een harde schijf die je wellicht kunt gebruiken.

Met dank aan MMaverick voor de submit.

Prijs kippenvlees daalt

Icoon EconomieDoor alle berichten over het vogelgriepvirus heeft de prijs van Europees kippenvlees een daling gemaakt van tien procent.

Vorig jaar bracht een kilo kippenvlees nog 1,50 euro op. Nu is dat nog maar 1,32 euro. Dit is ook ver onder het gemiddelde van 2001-2005 waarin een kilo kippenvlees 1.45 opbracht.

De daling van de prijs is vooral te merken in de Zuid Europese landen zoals Frankrijk, Italië en Griekenland. In de Noord Europese landen is de prijsdaling minder te merken.

Doordat men weinig kip meer koopt nemen ook de voorraden fors toe. Op dit moment bedraagt deze 300.000 ton alleen binnen de EU. Vandaag zal Europees Commissaris Fischer Boel van landbouw spreken met de ministers van de lidstaten over mogelijke steun aan de sector.

Paul de Leeuw blijft bij VARA

Icoon TelevisieProgrammamaker Paul de Leeuw blijft bij de VARA. De Leeuw verlengde zijn contract met twee jaar tot 1 september 2008 en blijft dus behouden voor de publieke omroep.

September 2008 is ook het moment waarop de omroepplannen van staatssecretaris Van der Laan zullen moeten ingaan. In die plannen staat onder meer dat de publieke omroep geen programma's meer mag uitzenden die alleen bedoeld zijn om te amuseren.

In het nieuwe contract werd vastgelegd dat De Leeuw dertig weken per seizoen tv zal gaan maken. Dan komt hij op de buis met Mooi weer De Leeuw of een vergelijkbaar programma en ook met een internetprogramma waarvan een tv-programma zal worden afgeleid.

Maandag meldde een woordvoerdster van de VARA dat over een vertrek van De Leeuw wel gespeculeerd is, maar dat dat nooit aan de orde is geweest. "Paul is een echte publiekeomroepman die bij elkaar al dertien jaar bij ons werkt. Hij heeft natuurlijk wel een uitstapje gemaakt naar de NCRV. In het kader van de nieuwe netindeling per september komen de programma's van De Leeuw op Nederland 1. Paul zat daar niet op te wachten en is begaan met Nederland 3, maar gaat wel akkoord met de verhuizing".

Far Cry Instincts in de arcade hallen

Global VR, een ontwikkelaar voor arcade machines heeft aangekondigd dat er een versie van Far Cry Instincts ontwikkeld wordt die speelbaar is op de arcade kasten. Deze versie van Far Cry instincts zal een nieuwe verhaallijn hebben en ook een andere gameplay, aldus producer Jeff Shotwell. De combinatie van een high definition monitor en surround sound zorgt er voor dat de game erg realistisch aan zal voelen.


Far Cry Instincts op de Xbox

Uitslagen Duitsland speelronde 26

In Duitsland loopt de competitie ook al richting het einde, en Bayern München lijkt het sterkst te gaan zijn. Afgelopen weekend stond de topper Bayern - Schalke op het programma.

In een volgepakte Allianz Arena zagen de Bayern-fans dat hun club veel sterker was dan Schalke. Hasan Salihamidzic scoorde vlak na rust de eerste voor de Beierse ploeg. Claudio Pizarro maakte tien minuten later de verdubbelaar. Invaller Roy Makaay mocht ook nog scoren, en deed dat in de laatste minuut. Bayern München is opnieuw op titelkoers; Schalke is afgehaakt.

Die uitslag geeft HSV de kans verder uit de lopen op Schalke. De Hamburgers gingen op bezoek bij VfL Wolfsburg. Zes Nederlanders stonden op het veld in deze wedstrijd, drie aan beide zijden. Benjamin Lauth maakte de enige goal van de wedstrijd, en bezorgde Hamburg daarmee drie kostbare punten.

Werder Bremen liet opnieuw een fikse steek vallen. Uit tegen FC Nürnberg ging de groen-oranje formatie onderuit. Robert Vittek neemt Nürnberg nu al enkele wedstrijden achtereen op sleeptouw. Ook nu scoorde de Slowaak weer tweemaal. Markus Schroth maakte de tweede voor Nürnberg. Wel mocht Werder nog iets terug doen, Miroslav Klose tekende de 2-1 aan. Verder dan de 3-1 nederlaag kwam Werder dus niet.

Wat lager op de ranglijst vochten Eintracht Frankfurt en MSV Duisburg een doelpuntrijke wedstrijd uit. Binnen een kwartier stond Frankfurt al met 3-0 voor, maar een kwartier later stond het alweer 3-2. Na rust besliste Frankfurt de wedstrijd definitief, door nogmaals twee keer te scoren. Ioannis Amanatidis scoorde driemaal voor Eintracht. Borussia Mönchengladbach en VfB Stuttgart kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Fukal en Cacau maakten respectievelijk de doelpunten.

Uitslagen:

Bayer Leverkusen - FSV Mainz 1-2
Borussia Dortmund - 1. FC Kaiserslautern 2-1
Eintracht Frankfurt - MSV Duisburg 5-2
Hannover '96 - 1. FC Köln 1-0
Bor. Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1-1
1. FC Nürnberg - Werder Bremen 3-1
VfL Wolfsburg - Hamburger SV 0-1
Bayern München - Schalke 04 3-0
Hertha BSC - Arminia Bielefeld 1-0

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Bayern München266251 - 19
2.Hamburger SV265641 - 18
3.Schalke 04265137 - 21
4.Werder Bremen265056 - 32
5.VfB Stuttgart263628 - 23
6.Hertha BSC263638 - 35
7.Hannover 96263435 - 31
8.Borussia Dortmund263431 - 30
9.Borussia Mönchengladbach263431 - 33
10. Bayer Leverkusen263242 - 41
11.1. FC Nürnberg263033 - 41
12.Arminia Bielefeld263027 - 35
13.Eintracht Frankfurt262936 - 43
14.FSV Mainz 05262738 - 40
15.VfL Wolfsburg262725 - 41
16.1. FC Kaiserslautern262435 - 56
17.MSV Duisburg262125 - 48
18.1. FC Köln261835 - 57

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Miroslav KloseWerder Bremen18
2.Halil AltintopKaiserslautern14
3.Michael BallackBayern München12
=.Roy MakaayBayern München12
=.Ebi SmolarekBorussia Dortmund12
6.Dimitar BerbatovBayer Leverkusen11
=.Iván KlasnicWerder Bremen11
=.Fernando KlimowicWolfsburg11
9.Ioannis AmanatidisFrankfurt10
=.Thomas BrdaricHannover 9610

Davis: "Allroundschaatsen olympisch"

Shani Davis heeft na het behalen van de wereldtitel bij het allroundschaatsen gezegd dat het hem een goed idee lijkt om van het allround-schaatsen een olympisch onderdeel te maken.

"Geen wedstrijd is moeilijker dan deze. Het past gewoon bij de Winterspelen," aldus Davis. Tot verbazing van veel mensen zei de Amerikaan dat hij de wereldtitel mooier vind dan de olympische titel die hij afgelopen februari in Turijn wist te behalen. "Dit is de overtreffende trap van olympisch goud. Vier uiteenlopende disciplines beheersen en ze in twee dagen afwerken vraagt veel. In het schaatsen is dit de mooiste prijs die er te winnen valt."

In Calgary werd Davis het afgelopen weekend voor de tweede achtereenvolgende keer wereldkampioen allround. In Turijn won hij twee olympische medailles, goud op de 1000, zilver achter Fabris op de 1500 meter.

Uitslagen Spanje speelronde 28

In Spanje is afgelopen weekend de 28e speelronde afgerond. Op Real Madrid na speelden alle topclubs op vreemde bodem.

Koploper Barcelona kreeg de kans om twaalf punten uit te lopen op de rest, als het won van Real Sociedad. In het Anoeta ging de thuisploeg ook daadwerkelijk onderuit tegen de regerend kampioen. Henke Larsson zette de Blaugrana al na acht minuten op een 0-1 voorsprong. Na rust maakte topschutter Samuel Eto'o alweer zijn twintigste doelpunt van het seizoen. Sociedad kreeg nog enkele kleine kansjes, maar de ploeg van Frank Rijkaard kwam nooit in gevaar.

Real Madrid ontving Real Betis in het eigen Santiago Bernabéu stadion. De beste kansen waren niet voor de witten, maar voor de groen-witten. Betis stond bijzonder aanvallend opgesteld, en het leek te werken tegen een inspiratieloos Real Madrid. Toch kwam de ploeg uit Sevilla niet tot scoren, en ook de Koninklijke liet dat na. Antonio Cassano mocht als spits in de basis beginnen, en Ronaldo werd opnieuw gepasseerd. Real Madrid loopt verder achter de feiten aan, en staat nu elf punten achter op Barça.

De kans voor Valencia om de tweede plek weer over te nemen. Los Ches gingen op bezoek bij Real Racing Santander, de eeuwige middenmoter zo lijkt het. Toch laat Racing af en toe van zich horen met een verrassing, zo ook afgelopen zondag. Na een kwartier zette Barcelona-huurling Damiá de thuisploeg 1-0 voor. Na iets meer dan een uur verdubbelde Ayoze de score. Een kwartier voor tijd deed Valencia nog wel wat terug, David Villa scoorde weer eens voor zijn club. Verder dan dat kwam Valencia niet, en incasseert opnieuw een verlies.

Osasuna, de nummer vier, kon aanhaken bij Real Madrid en Valencia als het Espanyol in Barcelona kon verslaan. Raúl Tamudo gooide al gauw roet in het eten door de 1-0 te scoren voor Espanyol. Toch was het Osasuna dat veruit de sterkste was, en scoorde driemaal in een kwartier tijd. David López, Pierre Webó en Savo Milosevic waren de doelpuntenmakers. Na rust deed Luis García nog iets terug, en bracht Espanyol terug in de wedstrijd. Osasuna trok echter aan het langste eind, en mocht via Ińaki Muńoz nogmaals doel treffen.

In Villarreal kreeg de club met diezelfde naam Atlético Madrid op bezoek. Door doelpunten van Forlán en Fernando Torres bleef de eindstand op 1-1 steken. Mateja Kezman kreeg de rode kaart vlak voor tijd. Onderin deden Cádiz en Alavés geen goede zaken door tegen elkaar 0-0 te spelen. De wedstrijd stond wel bol van de kaarten, in totaal trok de man in het zwart negenmaal de gele.

Uitslagen:

Getafe - Deportivo la Coruńa 1-2
Real Sociedad - FC Barcelona 0-2
Villarreal - Atlético Madrid 1-1
Cádiz - Deportivo Alavés 0-0
Espanyol - Osasuna 2-4
Real Racing Club - Valencia 2-1
Sevilla - Real Mallorca 1-1
Málaga - Real Zaragoza 0-1
Real Madrid - Real Betis 0-0
Celta de Vigo - Athletic Bilbao 0-1

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.FC Barcelona286466 - 25
2.Real Madrid285350 - 26
3.Valencia285238 - 23
4.Osasuna285239 - 32
5.Sevilla284536 - 30
6.Celta de Vigo284529 - 28
7.Villarreal284438 - 27
8.Deportivo la Coruńa284338 - 32
9.Atlético Madrid284239 - 27
10. Real Zaragoza283938 - 37
11.Getafe283737 - 36
12.Santander283226 - 32
13.Espanyol283029 - 45
14.Athletic de Bilbao282930 - 37
15.Real Mallorca282828 - 43
16.Real Sociedad282835 - 53
17.Deportivo Alavés282730 - 45
18.Real Betis282724 - 39
19.Cádiz282620 - 36
20.Málaga282229 - 46

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Samuel Eto'oBarcelona20
2.David VillaValencia16
3.RonaldinhoBarcelona14
4.Diego MilitoReal Zaragoza13
5.Fernando TorresAtlético Madrid12
6.EwerthonReal Zaragoza11
=.Juan Roman RiquelmeVillarreal11
8.Diego TristánDeportivo la Coruńa10
=.RonaldoReal Madrid10
10. Fernando BaíanoReal Mallorca9


Nintendo op de GDC

De GDC, die deze week gehouden wordt, is een beurs waarop gamedevelopers gezellig samenkomen om te filosoferen en te chitchatten over games. Meestal kunnen wij gamers ook wat leuke nieuwtjes horen.

Nintendo zal dit jaar redelijk groots uitpakken met maar liefst drie stands. Een van die stands is de 'Nintendo interactive lounge'. Geruchten gaan dat hier speelbare Revolutiongames staan. Of het waar is moeten we nog even afwachten natuurlijk totdat de GDC ook daadwerkelijk begonnen is.

Gefeliciteerd Irak

Officieel is het vandaag, 20 maart, drie jaar geleden dat de oorlog tegen Irak en de daaruit voortvloeiende bezetting begon. Daarmee is het vrije Irak is nu drie jaar oud.

Op deze derde verjaardag van vrij Irak rouwen we over het verminkte lijk dat eens Irak heette. Dat in stukken uiteenvalt terwijl een tot de tanden bewapend Amerika het, in een onrechtvaardige, onrechtmatige en bloedige bezetting, door de vele woestijnen van Irak heensleurt.

Op deze derde verjaardag van vrij Irak denken we aan hoe onze regering als een van de eersten haar steun uitsprak voor de oorlog en assistentie gaf aan de bezetting. Horen we de woorden van onze premier Balkenende, "Geweld is geen werkelijke oplossing. Maar dat neemt niet weg dat geweld in specifieke gevallen nodig kan zijn om recht en vrede te waarborgen."

Op deze derde verjaardag van vrij Irak staan we stil bij de dreigende taal van Amerika tegen een buurland van Irak om ook haar verwoesting en dood te brengen. We staan stil bij de stemmen die ons zeggen dat er nog meer oorlog uit naam van vrede gevoerd moet worden.

Op deze derde verjaardag van vrij Irak luisteren we naar de leiders van het westen terwijl ze de wereld waarschuwen voor de dreiging van Iran en non-proliferatie prediken. We horen hoe dubbel en hypocriet deze woorden zijn en hoe schaamteloos er met twee en drie maten gemeten wordt.

Op deze derde verjaardag van vrij Irak memoreren we hoe de mensenrechten als rechtvaardiging voor de oorlog werden aangehaald. En terwijl we dezelfde retoriek weer opnieuw horen halen we ons Abu Ghraib en Guantanamo Bay voor de geest. De CIA gevangenissen, de martelkamers, de geheime vluchten, het ontvoeren en gevangen nemen van mensen, waaronder jonge kinderen, zonder aanklacht, rechtszaak of verdediging.

Op deze derde verjaardag van vrij Irak denken we aan elf september, de niet aflatende stroom van leugens die sindsdien over ons uitgestrooid worden en de honderdduizenden onschuldige doden en de ontelbare lichamelijk en geestelijk verminkte slachtoffers die de prijs voor deze leugens betaald hebben.

Op deze derde verjaardag van vrij Irak herinneren we ons het bedrog over massavernietigingswapens en zien we hoe Irak met duizenden tonnen verarmd uranium voor honderden jaren is vergiftigd. We denken aan hoe de gevallen van geboorteafwijkingen, leukemie en kanker bij Irakese kinderen schrikbarend toeneemt en hoe een hele generatie van prachtige baby�s langzaam transformeert in een generatie van groteske schepsels.

Op deze derde verjaardag van vrij Irak beseffen we ons dat, terwijl het gevecht om grondstoffen, energie en afzetmarkten intenser wordt, de mogelijkheid dat conflicten zich uitbreiden en uiteindelijk nucleair worden exponentieel toeneemt. Dat geen verdrag of afspraak ter wereld de escalatie zal stoppen zolang wij op deze manier door blijven gaan.

Officieel begon drie jaar geleden, 20 maart 2003, de oorlog tegen Irak.

Pitt en Jolie trouwen nog niet

Icoon ShowbizzHet afgelopen weekend was het een drukte van belang rondom het Comomeer. De wereldpers had zich daar verzameld omdat men dacht dat Brad Pitt en Angelina Jolie daar in het huwelijk zouden treden.

De geruchten werden steeds sterker toen bleek dat de villa van goede vriend van het echtpaar, George Clooney, op werd geknapt en schijnbaar klaar werd gemaakt voor een huwelijksfeest. De gemeente Cernobbio, waar de Villa Oleandra staat, had zelfs een speciaal huwelijksbootje aangeschaft.

Uiteindelijk bleek alle drukte voor niks aangezien Jolie en Pitt niet op kwamen dagen. Veel journalisten moesten dus weer teleurgesteld huiswaarts. Toch was niet iedereen ontevreden, de middenstand van Cernobbio was erg blij met de drukte in het dorpje. Volgens hun zorgt dit allemaal voor een goede promotie voor het toerisme rondom het Comomeer.

'Atkins-dieet slecht voor gezondheid'

Icoon GezondheidAmerikaanse artsen zeggen dat het volgen van een koolhydraatarm dieet zeer nadelig kan zijn voor de gezondheid. In het medische tijdschrift The Lancet beschrijft men hoe een 40-jarige vrouw voor haar leven moest vechten nadat ze het Atkins-dieet had gevolgd. Ze had door het dieet een gevaarlijk hoog gehalte aan bepaalde zuren in haar bloed gekregen. Dat concludeerden de artsen.

De vrouw had een veel te hoog gehalte aan ketonen in haar bloed. De lever produceert deze stoffen als het insulineniveau daalt door verhongering of diabetes. De vrouw leefde, conform de richtlijnen van het Atkins-dieet, op vlees, kaas en salades en had extra vitamines en supplementen geslikt, maar ook checkte ze regelmatig haar urine.

Het Atkins-dieet, dat vernoemd is naar bedenker Robert Atkins, gaat ervan uit dat koolhydraten dik maken. Vetten en eiwitten mag je eten, maar pasta en brood liever niet. Het is niet de eerste maal dat er vanuit de medische hoek gesuggereerd wordt dat het een gevaarlijk dieet is. Er zou een grotere kans bestaan op hartaanvallen, diabetes, nierproblemen, aderverkalking en een te hoog cholesterolgehalte.

Met dank aan IHVK voor de submit.

Maleisiër kust cobra 51 keer in drie minuten

Icoon OpmerkelijkShahimi Abdul Hamid heeft afgelopen weekend een enorme prestatie neer gezet in het vakantieoord Genting Highlands in Maleisië. Deze beste man heeft namelijk een wereldrecord neergezet. De prestatie die hij verricht heeft om dit wereldrecord te vestigen is toch te scharen onder de categorie "niet alledaags", namelijk het 51 maal kussen van een cobra in drie minuten.

De slang, met een afmeting van 4,6 meter en met een gewicht van tien kilo, was afkomstig van een zogenaamde slangenboerderij en was giftig. Daarom stonden er ook artsen klaar voor het geval dat de cobra het zoenen als een ongewenste intimiteit beschouwde en toe zou slaan. Echter door zijn behendigheid en snelheid wist de slangenbezweerder een beet van de cobra te voorkomen.

Met dank aan dagunner_NL voor de submit.

Chávez maakt Bush uit voor ezel

Icoon BuitenlandsDe president van Venezuela, Hugo Chávez, heeft gisteren in zijn wekelijkse radio/tv-programma George Bush uitgemaakt voor ezel.

Het is niet de eerste keer dat Chávez tekeer gaat tegen Amerika. Dit keer nam hij vooral George W. Bush op de korrel, die door Chávez standaard als "Meneer Gevaar" wordt aangeduid.

"Kom op, Meneer Gevaar, U bent een lafaard, moordenaar, volkenmoordenaar, alcoholist, dronkenlap, immoreel - U bent het ergste, Meneer Gevaar, U bent ziekelijk, en dat weet ik. U bent een lafaard omdat U niet naar Irak bent gegaan om zelf uw strijdkrachten te leiden. Het is erg makkelijk om op een afstand bevelen te geven." aldus Chávez in zijn programma.

Als reactie op de aantijgingen die het Witte Huis heeft staan in hun jaarlijkse nota binnenlandse veiligheid maakte Chávez Bush uit voor ezel. "Meneer Gevaar, George W. Bush, U bent een ezel". In deze nota staat Chávez omschreven als "een demagoog die zwemt in oliegeld". Verder zou hij de democratie als linkse populist ondermijnen en de regio proberen te destabiliseren.

Illegale drank vergiftigt Indiër čn rouwenden

Icoon BuitenlandsIn India zijn tien mannen om het leven gekomen tijdens de crematie van een door illegale drank vergiftigde man. De mannen hadden ook van de gesmokkelde drank gedronken. De Indiase poltie heeft dit maandag bekendgemaakt.

Zaterdag overleed een boer uit het zuidelijke Andhra Pradesh aan de drank die illegaal was ingevoerd uit de naburige staat Orissa. Nadat nabestaanden, volgens plaatselijk gebruik, hadden getoost op het overlijden van de man, werden nog eens vele andere mannen uit het dorp Ratta Kanna ernstig ziek. Maandag lagen nog zestien personen in kritieke toestand in een lokaal ziekenhuis.

Volgens de politie is het nog onduidelijk of het dodelijke brouwsel hetzelfde is als waaraan de boer overleden is. In India is zelfgestookte drank verboden, maar het is erg populair onder de arme inwoners van Andhra Pradesh. Vaak zijn de spotgoedkope brouwseltjes van industriële spiritus, waar illegale stokers een eigen cocktail aan toevoegen. Die cocktail kan bestaan uit kruiden en groenten, maar ook uit batterijzuur en oude rubberen banden.

Kabinet bijna rond voor Hamas

Icoon Israël/PalestinaVandaag heeft de Palestijnse leider Abbas een lijst van ministers gekregen van Hamasleider en de beoogde premier Haniyeh. Morgen zal Abbas een reactie op de lijst geven.

Professor aan de universiteit van Nablus, Nasser Shaer, zal optreden als plaatsvervanger van Haniyeh. Dit zal betekenen dat hij als premier zal fungeren voor de Westoever. Dit komt omdat Haniyeh de Gazastrook niet mag verlaten van Israël.

Hamas gaat proberen om alleen te regeren. Ze konden geen coalitiepartner vinden nadat ze met een absolute meerderheid hadden gewonnen bij de verkiezingen. Er is gekeken om een coalitie aan te gaan met Fatah en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina maar beide partijen wezen het aanbod af. De PLO heeft nooit een aanbod van Hamas gehad.

Audi pakt overwinning op Sebring

Het team van Audi sport Noord Amerika heeft historie geschreven door met de Audi R10 TDI de overwinning in de 12 uur van Sebring te pakken. Kristensen, McNish en Capello wisten de diesel aangedreven bolide naar de eerste plaats te rijden nadat ze van achter op de grid moesten beginnen.

Dit was de eerste race test voor het prototype in voorbereiding op de 24h van Le Mans op 17-18 juni. McNish over de auto: "We hebben tijdens de race wel een aantal problemen gehad, maar dat is normaal bij een auto die nog in ontwikkeling is. Dit was de eerste grote test die we ermee hebben gedaan, en we zijn alle problemen te boven gekomen. De auto voelde erg goed aan, het was leuk om hard met de auto over dit circuit te rijden."

In de LMP2 klasse wist Intersport Racing pakte op het laatste moment de overwinning af van Penske Racing. De nr. 6 Porsche van Penske verloor zijn aandrijving na 323 rondes aan de leiding. Hierdoor kon de Lola van Intersport de leiding in de klasse overnemen en uiteindelijk de overwinning pakken.

Bij de GT1 klasse stond alles in het teken van wraak op de overwinning van Aston Martin in de 2005 editie. Dit jaar wilde Chevrolet met de Corvette de overwinning pakken. Dit lukte ook met de nr. 4 Corvette C6.R gereden door Beretta, Gavin en Jan Magnussen. Ze wisten de nr. 9 Aston Martin DBR9 van Lamy, Bright en Sarrazin met een ronde te verslaan.

Brabham, Maxwell en regerend Champ Car kampioen Bouradais pakten de overwinning in de GT2 klasse met de nr. 50 Panoz Esperante van Multimatic Motorsports Team Panoz. Ze hadden 33 sec. voorsprong op de Porsche van Flying Lizard Motorsports bereden door v. Overbeek, Fogarty en Lieb. Hiermee zorgden ze voor de tweede overwinning in de ALMS voor de Panoz Esperante GTLM.

Uitslag 12h van Sebring 2006

PlaatsCoureursAutoRonden
1Capello, Kristensen, McNishAudi R10 TDI Power349
2Field, Field, HallidayLola B05/40 AER345
3Gavin, Beretta, MagnussenCorvette C6-R338
4Sarrazin, Bright, LamyAston Martin DBR9337
5Weaver, Leitzinger, WallaceLola B06/10 AER
9Brabham, Bourdais, MaxwellPanoz Esperante GTLM320
18Bleekemolen, HezemansSpyker C8 Spyder Audi281
23Kox, CrevelsSpyker C8 Spyder Audi248

Van Dijk erg tevreden na debuut

Tessa van Dijk, die afgelopen weekend haar debuut maakte bij een wereldkampioenschap allround, kan tevreden terugkijken. Ze schaatste op allevier de afstanden een nieuw persoonlijk record, op de 5000 meter haalde ze zelfs ongeveer achttien seconden van haar toptijd af.

Moe was de Nederlandse, maar vooral voldaan met de achtste plaats in het eindklassement. "Het was mooi, maar zwaar. Soms kwam ik meer wankelend dan schaatsend over de finish. Maar met m'n tijden ben ik tevreden. Voor mij was het een geslaagd toernooi."

Van Dijk wil nu de volgende stap maken want het kan nog beter. "Het moet allemaal nog beter kunnen. In tegenstelling tot bijna alle andere rijdsters hier mis ik nog de ervaring van wedstrijden op dit niveau. Daar moet ik volgend seizoen aan gaan werken."

Vorkheftrucks en veiligheid

De gemiddelde bedrijfsfilm over veiligheid, werkinstructies en andere presentaties is saai, slecht geacteerd, ver van de praktijk af en daarom meestal slaapverwekkend. Dat moeten de Duitse filmmakers van het KurzFilmAgentur Hamburg ook hebben gedacht, en zij besloten het daarom maar over een andere boeg te gooien, toen zij de opdracht binnen kregen voor het maken van een filmpje wat de gevaren van een heftruck op de werkvloer moest benadrukken.

Goed, het acteerwerk in de nu volgende filmproductie is nog steeds kut, bovendien Duitstalig, maar laat je daardoor niet vand e wijs brengen. Anders dan al het andere hebben de producenten zich bij dit filmische meesterwerkje overduidelijk laten inspireren door het vroegere werk van regisseur Peter Jackson, die vóór de LOTR-trilogie vooral bekend was van klassiekers als deze en deze. De kenners weten dan al:

 • Eveneens slecht geacteerd
 • Niet geschikt voor vegetariërs
 • Mede daarom nogal NSFW, tenzij je heftruckchauffeur bent, natuurlijk!
  Viel Spaß!

  Met dank aan Alexander voor deze geweldige submit.

 • Uitslagen Frankrijk speelronde 31

  Olympique Lyon kan het behalen van de vijfde landstitel bijna niet meer ontgaan. De regerend viervoudig kampioen van Frankrijk won met groot vertoon van macht de uitwedstrijd tegen Sochaux met 0-4.

  Sylvain Wiltord scoorde twee van de vier goals, de 1-0 (met zijn rechter vanuit een moeilijke hoek) en de 3-0 (koppend op aangeven van Florent Malouda). Benoit Pedretti en Malouda maakten de andere twee goals.

  Door het gelijkspel van naaste belager Bordeaux bij Troyes, is de voorsprong van Lyon inmiddels opgelopen tot elf punten.

  Troyes en Bordeaux ontliepen elkaar weinig. Jean-Claude Darcheville opende de score na een half uur spelen met een uithaal na voorbereidend werk van Marouane Chamakh. Vlak voor rust tekende Benjamin Nivet met een diagonaal schot voor de gelijkmaker en daar bleef het bij.

  Paris St. Germain kende weinig problemen met Auxerre. Voormalig speler van Auxerre, Bonoventure Kalou, scoorde twee treffers, de andere twee goals werden gemaakt door Bolf ( een eigen doelpunt) en Pauleta. Dankzij de overwinning kwam er een einde aan een serie van acht wedstrijden zonder overwinning voor PSG.

  Uitslagen

  FC Sochaux - Olympique Lyon 0-4
  Troyes - Girondins Bordeaux 1-1
  FC Metz - Stade Rennes 0-1
  Toulouse - RC Lens 1-1
  Le Mans - Nantes 0-0
  AC Ajaccio - AS Monaco 1-0
  Olympique Nice - AS Nancy 1-0
  Lille OSC - Olympique Marseille 0-0
  Saint Etienne - RC Strasbourg 0-2
  Paris St. Germain - AJ Auxerre 4-1

  Stand na 31 speeldagen:

  Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
  1Ol. Lyon306855 - 22
  2Bordeaux305732 - 16
  3Lille315242 - 20
  4AJ Auxerre315039 - 32
  5Ol. Marseille314829 - 28
  6Rennes314739 - 43
  7RC Lens314637 - 27
  8PSG314636 - 28
  9Le Mans314629 - 25
  10Olympique Nice314323 - 24
  11Nancy314129 - 25
  12AS Monaco304031 - 27
  13St. Etienne314025 - 31
  14FC Nantes313730 - 31
  15Toulouse FC313628 - 36
  16Sochaux303324 - 36
  17Troyes312925 - 38
  18Strassbourg312626 - 40
  19AC Ajaccio312418 - 40
  20FC Metz312321 - 49

  Protest tegen verkiezingsuitslag Wit-Rusland

  Icoon BuitenlandsVolgens de Wit-Russische oppositieleider Milinkevitsj zijn de gisteren gehouden verkiezingen in zijn land 'een complete farce'. Op een manifestatie voor 10.000 aanhangers in Minsk eiste Milinkevitsj nieuwe verkiezingen. Zijn opponent, de zittende president Loekasjenko, werd met 82,6 procent van de stemmen gekozen voor een derde ambtstermijn.

  De oppositieleider zei dat hij met een reeks van demonstraties het regime van Loekasjenko op de knieën wil krijgen, zoals dat ook gebeurde in Georgië en Oekraine. Ondanks Loekasjenko's uitspraak dat hij demonstranten als terroristen zou oppakken, heeft hij tot noch toe niets gedaan.

  Wit-Rusland wordt wel de laatste dictatuur van Europa genoemd. De verkiezingsuitslag stond dan eigenlijk ook al van te voren vast.

  Duizenden patiënten zonder hulp

  Icoon MedischRond de twintigduizend patiënten met schizofrenie hebben onderdak en zorg nodig. Door sluiting van psychiatrische instellingen dreigen er dat alleen maar meer te worden. Belangenorganisaties vrezen vooral voor problemen in de grote steden, waar 4000 verslaafde en criminele patiënten permanente opvang nodig hebben. Dat meldt Algemeen Dagblad vandaag.

  Belangenverenigingen stichting Huisjes, Ainoksis en Ypsilon hebben hun zorgen geuit in een brief aan minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst (VVD). "We moeten stoppen met de uitverkoop in de psychiatrie", zegt woordvoeder Joost van Raay in het dagblad.

  Ook GGZ Nederland maakt zich zorgen. "We proberen jaarlijks tien procent in beeld te brengen of in de zorg te krijgen", zegt een woordvoerder van GGZ. Het aantal bedden in de geestelijke gezondheidszorg is volgens de GGZ wel iets gedaald de laatste jaren 'maar niet substantieel'. Volgens de woordvoerder is het lastig in de grote steden goede locaties te vinden. "De vervangende locaties zijn altijd kleiner dan de te verlaten hoofdlocaties."

  Cycloon treft Noordoost-Australië

  Icoon RampIn het noordoosten van Australië heeft cycloon Larry grote schade aangericht. Van veel huizen zijn de daken afgewaaid en veel bomen zijn ontworteld. Duizenden huishoudens zitten zonder stroom.

  Volgens de premier van de staat Queensland is Larry de zwaarste in de afgelopen tientallen jaren. Daarmee zou Larry ook krachtiger zijn dan de cycloon Tracy, die in 1974 de stad Darwin voor een groot deel verwoestte. De regering vreest nu vooral voor overstromingen in het getroffen gebied. Reddingsdiensten trekken daarin vergelijkingen met Katrina, de orkaan die vorig jaar het Amerikaanse New Orleans volledig onder water zette.

  Duizenden zijn weggevlucht uit het rampgebied. De weerkundige dienst heeft de cycloon omschreven als "een zeer ernstige bedreiging".

  Punten ronde 29

  Maandagmorgen, en het is weer tijd voor de voetbalpunten. Afgelopen week werd de 29e ronde in de Nederlandse competitie afgewerkt. Hieronder vind je de punten.

  Weekwinnaar deze week werd bastiaanuhl met 66 punten. Drie users behaalden 65 punten en eindigden tesamen op de tweede plaats, te weten Brasil, RCHY en Spidoww. Petrakeeris eindigde met 62 punten als vijfde.

  In het algemeen klassement gaat BassieD nog steeds aan de leiding, hij heeft 1436 punten. Toinecents staat tweede met 1364 punten. De nummer drie is MSNMGH. BliksemSchigt staat vierde met 1343 punten en nieuw op plaats vijf is P8R, die 1332 punten heeft.

  Jhonny`s Angels en Valkenboskade waren deze week de besten bij de subleagues met 56 punten. Idols eindigde als derde met 52 punten.

  In het algemeen klassement bij de subleagues is de leiding nog steeds in handen van Tha League. Scribbly staat tweede met 1240 punten en II Mondo is derde met 1228 punten.

  Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

  Voor de volgende ronde kan worden gewisseld tot vrijdag 24 maart 18:00 uur.

  Uitslagen Portugal Speelronde 27

  De strijd om de Portugese landstitel is nog steeds volledig open na zeges van FC Porto, Sporting Lissabon en Benfica.

  FC Porto had geen kind aan laagvlieger Paços Ferreira: 3-0. De Champions League-winnaar van 2004 brak de score pas na een half uur open (doelpunt Benni McCarthy), maar had daarvoor al diverse mogelijkheden om zeep geholpen. Vlak na rust noteerde Adriano, op aangeven van Anderson, de 2-0, waarna Lisandro López aan alle onzekerheid een einde maakte. Tot de topper tegen Sporting Lissabon zich aandient (op 9 april), heeft Porto een eenvoudig programma.

  Sporting Lissabon noteerde een zuinige 0-1 bij Uniăo Leiria. Een eigen doelpunt van Costinha, in de 49e minuut, kwam Leiria duur te staan. Benfica houdt haar derde positie vast. De manschappen van Ronald Koeman scoorden pas in blessuretijd bij Rio Ave: 0-1. Pedro Mantorras was het eindstation van een counter, waar Simăo een hoofdrol in vervulde. Sporting Braga blijft in de race voor een plaats in de voorronde van de Champions League na de 2-0 winst op Marítimo.


  Uitslagen 27e speelronde:
  Vitória Guimarăes – Academica 1-1
  Estrela Amadora – Vitória Setúbal 1-0
  Rio Ave – Benfica 0-1
  Penafiel – Gil Vicente 1-1
  Naval – Nacional 3-1
  Boavista – Benenenses 0-2
  Sporting Braga – Marítimo Funchal 2-0
  FC Porto - Paços Ferreira 3-0
  Uniăo Leiria – Sporting Lissabon 0-1


  Stand na 27 speeldagen:

  #ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
  1 FC Porto276043-14
  2 Sporting Lissabon275842-23
  3 Benfica275341-22
  4 Sporting Braga275131- 15
  5 Boavista274534-23
  6 Nacional274332-26
  7 Vitória Setúbal273921-25
  8 Uniăo Leiria273534-37
  9 Belenenses273435-32
  10 Estrela Amadora273323-27
  11 Academica273327-36
  12 Marítimo Funchal273128-31
  13 Naval273129-36
  14 Rio Ave273027-37
  15 Vitória Guimarăes272922-32
  16 Gil Vicente272828-35
  17 Paços Ferreira272826-41
  18 Penafiel271319-52

  Roger Federer wint Indian Wells

  In het Masters-toernooi van Indian Wells heeft Roger Federer laten zien waarom hij de onbetwiste nummer één van de wereld is. In de finale versloeg hij James Blake in drie sets: 7-5 6-3 6-0.

  In de eerste set ging de strijd tussen beide tennissers gelijk op. James Blake kwam door een break zelfs op een voorsprong van 5-3, maar vervolgens trok Federer de set naar zich toe. Daarna was het pleit snel beslecht en won de Zwitser twaalf van de vijftien games, die daarop volgden.

  Voor Roger Federer is dit alweer zijn 36e toernooizege uit zijn carričre en wint hij het toernooi van Indian Wells voor de derde keer op rij. Een andere indrukwekkende prestatie van hem is dat hij dit jaar van de 22 wedstrijden er maar één heeft weten te verliezen.

  Davis wereldkampioen, Kramer rijdt WR

  Shani Davis heeft in Calgary zijn wereldtitel allround geprolongeerd. Zijn concurrent Hedrick werd gediskwalificeerd op de slotafstand. Sven Kramer won deze 10.000 meter met een fantastisch wereldrecord van 12.51,60. Daarmee eindigde de Fries nog op het podium in het eindklassement achter Davis en Fabris.

  Op de slotafstand van het WK Allround reed Lasse Saetre de allerlaatste rit van zijn carričre. De Noor reed een sterke rit die hij bekroonde met een nieuw baan- en Noors record. Saetre was nog geen twee seconden langzamer dan het wereldrecord van Chad Hedrick.

  In de derde rit kwam Sven Kramer aan de start. De Fries had aangekondigd voor een wereldrecord te gaan. Halverwege lag Kramer nog achter op het schema van Hedrick, maar die achterstand was nog te overzien, ook omdat Hedrick in het tweede deel wat langzamere rondjes had gereden. In die ronden pakte Kramer enkele keren meer dan een seconden per rondje, hetgeen hem genoeg voorsprong gaf om bij het ingaan van de laatste ronde al zeker te zijn van het wereldrecord. Desondanks versnelde Kramer nog en reed zelfs een slotronde van 28.5, waarmee hij uitkwam op een tijd van 12.51,60. Zijn tegenstander Grodum kon geen partij bieden, maar hij verbeterde op de valreep nog net het verse Noorse record van Saetre.

  Chad Hedrick begon na dweilpauze rustig en lag al snel achter op het schema van Kramer, hetzelfde gold voor zijn tegenstander Fabris. Hedrick realiseerde zich na enkele minuten te laat om te wisselen, waardoor hij snel van de binnen- naar de buitenbaan moest. Dit gebeurde te laat, waardoor de Amerikaan de bocht afsneed. Zo oordeelde ook de scheidsrechter, waardoor Hedrick gediskwalificeerd werd en halverwege zijn race kon stoppen. Fabris volbracht zijn tien kilometer in 13.10,60, waarmee hij een nieuw Italiaans record reed.

  In de slotrit moest Davis zijn titel veilig stellen, maar door de diskwalificatie van Hedrick lag er veel minder druk op de titelverdediger. Zijn tegenstander, Eskil Ervik kon nog voor een podiumplaats gaan achter Davis en Fabris, dan mocht de Noor slechts 0,9 seconde verliezen op Kramer. Dit was te hoog gegrepen voor de Noor, hij werd uiteindelijk vierde op de slotafstand en in het klassement. Shani Davis reed twintig seconden van zijn persoonlijk record af met 13.05. Daarmee prolongeerde de Amerikaan zijn wereldtitel allround met een nieuwe wereldrecord punten. Sven Kramer was de beste Nederlander op plaats drie. Daartussen eindigde tweevoudig olympisch kampioen Fabris op plaats twee.

  Uitslag 10.000 meter mannen

  PlaatsNaamLandTijd
  1Sven KramerNederland12.51,60 (WR)
  2Oystein GrodumNoorwegen12.56,38
  3Lasse SaetreNoorwegen12.56,85
  4Eskil ErvikNoorwegen13.01,41
  5Shani DavisVerenigde Staten13.05,94
  6Enrico FabrisItalië13.10,60
  7Ippolito SanfrantelloItalië13.26,91
  8Havard BokkoNoorwegen13.29,42
  9Sicco JanmaatNederland13.29,55
  xxxChad HedrickVerenigde StatenGediskwalificeerd

  Eindklassement WK Allround 2006 mannen

  PlaatsNaamLandPuntentotaal
  1Shani DavisVerenigde Staten145.742 (WR)
  2Enrico FabrisItalië147.216
  3Sven KramerNederland148.107 (NR)
  4Eskil ErvikNoorwegen148.552
  5Denny MorrisonCanada150.163
  6Havard BokkoNoorwegen150.369
  7Ippolito SanfrantelloItalië150.677
  8Konrad NiedzwiedzkiPolen151.057
  9Sicco JanmaatNederland151.258
  10Oystein GrodumNoorwegen151.708

  Schaatsen: Titels voor Davis en Klassen

  Icoon SchaatsenShani Davis heeft de wereldtitel allround bij de heren veroverd. Op de slotafstand, de tien kilometer, bleef de Amerikaan de Italiaan Enrico Fabris voor, en wist hem daarmee in het klassement achter zich te houden voor een nieuw wereldpuntenrecord. Sven Kramer eindigde met een nieuw Nederlands puntenrecord als derde, nadat hij voor het laatste evenement nog zevende stond. De Amerikaan Chad Hedrick, voor de slotafstand nog tweede in het klassement, werd gediskwalificeerd wegens een verkeerde wissel.

  Bij de dames stak de Canadese Cindy Klassen met kop en schouders boven de rest uit. Met vier afstandsoverwinningen en een wereldpuntenrecord bestond er geen twijfel over wie de beste allround schaatster ter wereld is. Als tweede eindigde de Duitse Claudia Pechstein, de Canadese Kristina Groves werd derde. Ireen Wüst eindigde als vierde met een Nederlands puntenrecord.

  Het WK in Calgary was niet gespeend van records. Davis reed op zondag een nieuw wereldrecord op de 1500 meter, en Kramer bracht het wereldrecord op de 10000 meter weer in Nederlandse handen. Klassen reed op de 3000 meter een wereldrecord en op de 1500 en 5000 meter moesten de baanrecords op de olympische ring eraan geloven. Wüst zette op de 1500 meter een nieuw Nederlands record op de borden.

  Eindklassement mannen
  1) Shani Davis (Vs)
  2) Enrico Fabris (Ita)
  3) Sven Kramer
  8) Sicco Janmaat
  13) Wouter Olde Heuvel
  21) Bob de Jong


  Eindklassement vrouwen
  1) Cindy Klassen (Can)
  2) Claudia Pechstein (Dui)
  3) Kristina Groves (Can)
  4) Ireen Wüst
  8) Tessa van Dijk
  11) Wieteke Cramer

  Comfortabel Cultuurrelativerend Correct

  Op de site van islamophobia-watch.com staat het in vette letters: Muslim vote tips the balance in Netherlands. Wouter Bos praat nu zelf ook over zijn 'Partij van de Allochtonen'. Hij gaat zelfs zo ver om openlijk te twijfelen aan de competentie van de verse nieuw-Nederlandse raadsleden die met voorkeursstemmen in de verschillende gemeenteraden gekozen zijn. Deze slag om de arm is opmerkelijk, er zijn wel vaker raadsleden op onverkiesbare plaatsen met voorkeurstemmen in de raad terecht gekomen. Wouter heeft het dan ook even over 'een uitloop van de Nederlandse stemmers', om daar gelijk aan toe te voegen dat dat natuurlijk niet zal gebeuren.
  Laatste reviews en specials
  review
  Romancing Saga 3
  special
  Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
  review
  Star Wars Jedi: Fallen Order
  review
  Age of Empires II: Definitive Edition
  review
  Death Stranding
  review
  Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
  ©FOK.nl e.a.