Boonen bekritiseerd door ex-kampioenen

Tom Boonen heeft vandaag flinke kritiek gekregen in de Belgische pers van andere Belgische wielergroothelden als Roger de Vlaeminck en Freddy Maertens.

Roger de Vlaeminck kan niet bevatten waarom de nummer vier van Milaan - San Remo juichte toen Pozzato (eveneens een Quickstepper) als winnaar over de streep kwam: "Heb je Merckx ooit zien juichen na een nederlaag? Hoe kun je nu gelukkig zijn als je verliest? Je kan je ploegmaat wel de zege gunnen. Dat is wat anders dan juichen als je zelf vierde geworden bent." Daarnaast meent de drievoudig winnaar van de Primavera dat Tom Boonen zijn verlies tegen Alessandro Petacchi wilde verdoezelen.

Freddy Maertens, die net als Boonen wereldkampioen is geweest, is wat milder in zijn oordeel: "Tom was blij omdat een catastrofe was vermeden, meer is het niet. Omdat Petacchi, even torenhoog favoriet als hij, dé verliezer was." Maar hij ook kan niet begrijpen waarom Boonen zo blij was: "Heeft hij achteraf gezegd dat hij blij was dat hij zelf niet won? Echt waar? Dàt kan hij toch niet menen."

Tom Boonen daarentegen trekt zich weinig van de kritiek aan: "Als ik altijd en overal win, is de fun er snel af. Ik moet in de toekomst toch nog uitdagingen hebben. Een Primaverazege bestel je niet over de telefoon. Bij Cipollini was het pas bij de twaalfde keer raak."