Politie vindt bijna twee miljoen euro bij witwasser

Icoon PolitieDe politie in Amsterdam heeft bijna twee miljoen euro cash gevonden tijdens een onderzoek naar het witwassen van geld. Op 6 maart van dit jaar arresteerde de recherche een 34-jarige Amsterdammer in deze zaak. Dat liet de politie maandag weten via een woordvoerder.

Tijdens een huiszoeking in een woning vonden politiemensen vervolgens 1,8 miljoen euro aan contanten. De in plastic verpakte bundels van 500 euro zaten verstopt tussen het isolatiemateriaal van het dak van het huis.

In andere woningen en bedrijfspanden vond de politie ook nog drie vuurwapens, munitie, honderden xtc-pillen en twee hennepplantages. Tijdens de arrestatie had de man 30.000 euro aan cash bij zich. Politiemensen namen tevens verschillende dure auto's en goederen in beslag.

Tijdens zijn witwaspraktijken zou de man gebruik hebben gemaakt van een belwinkel in Amsterdam-West. Die winkel zou onderdeel zijn van een netwerk van illegale bankiers. Rechercheurs hebben het belhuis onderzocht en arresteerden daar een 19-jarige medewerker. Het onderzoek startte ongeveer een maand geleden. De politie sluit meer arrestaties niet uit.