NBA: Heat na winst zeker van playoffs

Zwansen
De Miami Heat hebben dankzij de overwinning op de New York Knicks zich als vierde club verzekerd van een plaatsje in de playoffs.

In de Madison Square Garden in New York lieten de Heat nog maar eens zien dat ze een team zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Tegen de Knicks, een van de slechtste teams in de NBA met slechts 19 overwinningen in 65 wedstrijden, nam het gelijk de leiding om die vervolgens de gehele wedstrijd niet meer weg te geven. Ondanks dat Shaquille O'Neal voor een groot gedeelte in de wedstrijd werd gemist, hij werd met vier fouten uit voorzorg aan de kant gehouden, had Miami weinig moeite met New York. Het was vooral de reserve van 'Shaq', Alonzo Mourning, die van zich deed spreken. Met maar liefst acht geblockte schoten, had hij een belangrijk aandeel in de overwinning. Mourning, die slechts 20 minuten speelt per wedstrijd, voert de NBA aan met het aantal geblockte schoten.

In het Westen verloren de Dallas Mavericks van de New Jersey Nets, om zo hun koppositie weer af te geven aan de San Antonio Spurs. De Los Angeles Lakers verloren van de Cleveland Caveliers, ondanks 38 punten van Kobe Bryant. LA, dat met nog zes minuten op de klok nog met elf punten voor stond, mistte vorig jaar voor het eerst in tijden de playoffs. Ook dit jaar is de wisselvallige ploeg nog allerminst zeker van een plekje.

Volledige uitslagen:

Dallas Mavericks - New Jersey Nets 89-100
Los Angeles Lakers - Cleveland Caveliers 95-96
Orlando Magic - Atlanta Hawks 107-108
Boston Celtics - Indiana Pacers 103-88
Chicago Bulls - Washington Wizards 104-113
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 89-95
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 84-90
Philadelphia 76'ers - Golden State Warriors 89-98
Miami Heat - New York Knicks 111-100