Ook blessure voor Pienaar

De blessurezorgen bij Ajax worden steeds groter. In aanloop naar het Gatorade Cup-duel tegen Roda JC is ook Steven Pienaar met een blessure afgehaakt. Op deze manier wordt de ziekenboeg van de Amsterdammers steeds voller.

Tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend, tegen FC Groningen (3-2), raakte Pienaar geblesseerd aan zijn enkel. Hoelang hij uit de roulatie is, is nog niet bekend. Trainer Danny Blind hoopt echter dat Hatem Trabelsi en Hedwiges Maduro op tijd fit zijn voor het duel met de Limburgers. "En hopelijk ook Tomás Galásek," aldus de coach van Ajax. "Waarschijnlijk kan hij nog niet een hele wedstrijd spelen, maar Tomás is weer zo goed als fit." Voor John Heitinga, Zdenek Grygera, Wesley Sneijder en Urby Emanuelson komt de bekerwedstrijd tegen Roda JC te vroeg.

Thomas Vermaelen kan komende woensdag gelukkig wel spelen. De Belg kreeg afgelopen weekend, in het duel met FC Groningen, twee keer geel voorgehouden. Deze schorsing geldt alleen voor competitiewedstrijden en niet voor bekerduels. Hierdoor kan de verdediger dus gewoon spelen, maar zal hij tegen NAC Breda vanaf de tribune moeten toekijken.