PvdA R'dam zet in op VVD, CDA en SP

Icoon PolitiekIn Rotterdam moet ingezet worden op een college van PvdA, VVD, CDA en SP. Dat is de mening van de leider van de Rotterdamse PvdA, Peter van Heemst. De voorgestelde samenstelling noemt Van Heemst ''een ijzersterke formule. De PvdA en de SP de zijn grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen en CDA en VVD staan voor continuïteit van het beleid.''

De Rotterdamse PvdA-lijsttrekker liet al eerder weten in ieder geval het veiligheidsbeleid van het vorige college te willen voortzetten. Wat hem betreft gaan CDA, VVD en SP om de tafel zitten om te zoeken naar overeenkomsten. Hij herhaalde het spijtig te vinden dat Leefbaar Rotterdam niet aan de onderhandelingen wil deelnemen. De PvdA heeft in de havenstad 18 zetels. De VVD, het CDA en de SP hebben er allen 3.

Amsterdam
In de hoofdstad gaan de PvdA en GroenLinks om de tafel zitten om een college te vormen. De PvdA wilde daar graag ook de VVD er bij hebben, maar dat zag GroenLinks niet zitten. De SP werd in Amsterdam op een zijspoor gezet door de PvdA. De sociaal-democraten vonden de verschillen met de Socialistische Partij te groot.