Meidengevecht geeft commotie op school

Icoon AlgemeenEen filmpje van een aantal vechtende scholieres heeft tot ophef geleid op het Niftarlake College in Maarssen. Het filmpje, dat via internet (onder meer GeenStijl) is verspreid, laat zien hoe een aantal meisjes een medescholiere in elkaar rammen, gadegeslagen door tientallen omstanders. Twee 15-jarigen zijn van school gestuurd, en moeten zich verantwoorden voor een kinderrechter.

Op het filmpje is te horen hoe de vechtende jongedames aangemoedigd worden door medescholieren. Uiteindelijk belandt het slachtoffer op de grond, waar twee meisjes hard op haar in blijven trappen. Het gevecht houdt pas op nadat twee leerlingen uiteindelijk de vechtjassen uit elkaar halen.

De schoolleiding zegt geschokt te zijn. "Dit is als een bom ingeslagen. Allereerst de hardheid van het geweld en de reacties van de omstanders. Daarnaast zijn we verbolgen over de vorm die de vechtpartij - zonder die te bagatelliseren - op internet heeft aangenomen", meent rector Michel ter Laak. Details zouden online fors aangedikt zijn. Het gerucht dat het slachtoffer een schedelbasisfractuur heeft opgelopen was bijvoorbeeld bezijden de waarheid; het meisje was met een lichte hersenschudding ter controle naar het ziekenhuis geweest, maar zat drie dagen later alweer in de klas.

Vechtpartij op school zorgt voor commotie
Vechtende meiden zorgen voor ophef in Maarssen