Audi pakt overwinning op Sebring

Roel (jozef444)
Het team van Audi sport Noord Amerika heeft historie geschreven door met de Audi R10 TDI de overwinning in de 12 uur van Sebring te pakken. Kristensen, McNish en Capello wisten de diesel aangedreven bolide naar de eerste plaats te rijden nadat ze van achter op de grid moesten beginnen.

Dit was de eerste race test voor het prototype in voorbereiding op de 24h van Le Mans op 17-18 juni. McNish over de auto: "We hebben tijdens de race wel een aantal problemen gehad, maar dat is normaal bij een auto die nog in ontwikkeling is. Dit was de eerste grote test die we ermee hebben gedaan, en we zijn alle problemen te boven gekomen. De auto voelde erg goed aan, het was leuk om hard met de auto over dit circuit te rijden."

In de LMP2 klasse wist Intersport Racing pakte op het laatste moment de overwinning af van Penske Racing. De nr. 6 Porsche van Penske verloor zijn aandrijving na 323 rondes aan de leiding. Hierdoor kon de Lola van Intersport de leiding in de klasse overnemen en uiteindelijk de overwinning pakken.

Bij de GT1 klasse stond alles in het teken van wraak op de overwinning van Aston Martin in de 2005 editie. Dit jaar wilde Chevrolet met de Corvette de overwinning pakken. Dit lukte ook met de nr. 4 Corvette C6.R gereden door Beretta, Gavin en Jan Magnussen. Ze wisten de nr. 9 Aston Martin DBR9 van Lamy, Bright en Sarrazin met een ronde te verslaan.

Brabham, Maxwell en regerend Champ Car kampioen Bouradais pakten de overwinning in de GT2 klasse met de nr. 50 Panoz Esperante van Multimatic Motorsports Team Panoz. Ze hadden 33 sec. voorsprong op de Porsche van Flying Lizard Motorsports bereden door v. Overbeek, Fogarty en Lieb. Hiermee zorgden ze voor de tweede overwinning in de ALMS voor de Panoz Esperante GTLM.

Uitslag 12h van Sebring 2006

PlaatsCoureursAutoRonden
1Capello, Kristensen, McNishAudi R10 TDI Power349
2Field, Field, HallidayLola B05/40 AER345
3Gavin, Beretta, MagnussenCorvette C6-R338
4Sarrazin, Bright, LamyAston Martin DBR9337
5Weaver, Leitzinger, WallaceLola B06/10 AER
9Brabham, Bourdais, MaxwellPanoz Esperante GTLM320
18Bleekemolen, HezemansSpyker C8 Spyder Audi281
23Kox, CrevelsSpyker C8 Spyder Audi248