Zware CDA-kritiek op Aboutaleb

PolitiekDe Noord-Hollandse CDA-afdeling heeft ongemeen zware kritiek geuit op de Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb. Volgens de fractievoorzitter van het CDA in de Provinciale Staten van Noord-Holland, Jaap Bond, heeft Aboutaleb waarschijnlijk expres geld laten liggen dat bedoeld was voor armoedebestrijding.

Naar de mening van Bond deed de PvdA'er dat, om zo bij de verkiezingscampagne te kunnen roepen dat de armoede de schuld is van het kabinet. Er zijn wel meer gemeenten die geld voor armoedebestrijding laten liggen maar de populaire Aboutaleb, hij kreeg zeer veel voorkeurstemmen bij de verkiezingen, deed dat volgens Bond bewust. Helemaal zeker van zijn zaak is de CDA-voorman overigens niet, want hij stelt dat het 'er op lijkt' dat Aboutaleb het bewust gedaan heeft.

Aboutaleb zegt in een reactie dat Bond kennelijk niet op de hoogte is van de miljardenbezuinigingen van zijn eigen CDA-kabinet.

Bond doet zijn uitlatingen in dit opiniestuk. Letterlijk zegt hij: ''Aangezien dit kabinet veel geld uitrekt voor stedelijke problemen ben ik verbijsterd over de uitspraken van de Amsterdamse wethouder Aboutaleb. Die riep onlangs dat dit kabinet een kabinet is voor plattelandsgemeenten. Een beetje vreemd aangezien inwoners van de grote steden per hoofd veel meer krijgen dan middelgrote steden en plattelandsgemeenten. Of zou een stad als Amsterdam de gelden bewust laten liggen zodat ze, met Aboutaleb voorop, in verkiezingstijd kunnen roepen dat het allemaal kommer en kwel is? Het lijkt er wel een beetje op!''