Kwakzalver maakt penisvergroting niet waar

Icoon WeirdEen Israëlische (penis)verlenger gaat twee jaar achter slot en grendel omdat hij zijn beloftes aan de klant niet waar kan maken. De kwakzalver leidde een kliniek die penis- en lengteverlengingen aanbood voor veel geld, maar dat bleek slechts een oplichtpraktijk.

Simon Sofer misleidde tientallen onwetende mensen met praatjes over zijn niet bestaande doktersdiploma. De Israëliër claimde daarbij onterecht dat hij tien centimeter bij hun lichaams- en zes centimeter bij hun penislengte kon toevoegen.

Cliënten moesten een voorschot van enkele duizenden euro's betalen als ze behandeld wilden worden. De methode hield in dat hun ledematen uitgerekt werden, door ze vast te binden of er gewichten aan te hangen. Sommige mensen werden geprikt met naalden, of kregen een diëet en oefeningen die ze thuis moesten doen.

Ondanks de beloftes van penisverlengingen, kwamen deze bij de behandelmethode helemaal niet ter sprake. Volgens de rechtbank heeft Sofer zijn klanten opgelicht en hun gezondheid in gevaar gebracht. Omdat hij geen strafblad heeft en bij zijn moeder leeft, die hem financieel steunt, krijgt hij slechts twee jaar cel.

Sofer gaat tegen deze uitspraak in beroep.