Chávez maakt Bush uit voor ezel

Roel (jozef444)
Icoon BuitenlandsDe president van Venezuela, Hugo Chávez, heeft gisteren in zijn wekelijkse radio/tv-programma George Bush uitgemaakt voor ezel.

Het is niet de eerste keer dat Chávez tekeer gaat tegen Amerika. Dit keer nam hij vooral George W. Bush op de korrel, die door Chávez standaard als "Meneer Gevaar" wordt aangeduid.

"Kom op, Meneer Gevaar, U bent een lafaard, moordenaar, volkenmoordenaar, alcoholist, dronkenlap, immoreel - U bent het ergste, Meneer Gevaar, U bent ziekelijk, en dat weet ik. U bent een lafaard omdat U niet naar Irak bent gegaan om zelf uw strijdkrachten te leiden. Het is erg makkelijk om op een afstand bevelen te geven." aldus Chávez in zijn programma.

Als reactie op de aantijgingen die het Witte Huis heeft staan in hun jaarlijkse nota binnenlandse veiligheid maakte Chávez Bush uit voor ezel. "Meneer Gevaar, George W. Bush, U bent een ezel". In deze nota staat Chávez omschreven als "een demagoog die zwemt in oliegeld". Verder zou hij de democratie als linkse populist ondermijnen en de regio proberen te destabiliseren.