Button werd opgehouden door Speed


Honda-coureur Jenson Button is ervan overtuigd dat hij in Maleisië tweede had kunnen worden, als hij niet zo lang in de weg was gereden door Scuderia Toro Rosso-coureur Scott Speed. De Amerikaan zou niet snel genoeg aan de kant zijn gegaan toen Button hem op een ronde achterstand wilde zetten.

In de Formule 1 is het de regel dat coureurs met één ronde voorsprong voorbij moeten worden gelaten door coureurs die één ronde achter liggen. Button verklaarde na de race: "Ik werd net voor mijn tweede pitstop lang opgehouden door Speed. Dat heeft me best veel seconden gekost. Misschien had ik anders net voor Alonso terecht kunnen komen." Honda teambaas Nick Fry deelde deze mening: "Jenson was zeker geïrriteerd. Als je op een ronde wordt gezet, dan moet je aan de kant. Als Scott dat nu maar weet, dan hebben we daar in de toekomst tenminste geen last meer van."

Scott Speed is zich echter van geen kwaad bewust: "Button kwam vijf seconden te kort voor de tweede plaats. Maar kom op zeg, ik heb hier niets fout gedaan." aldus de Amerikaan.