Uitslagen Portugal Speelronde 27

De strijd om de Portugese landstitel is nog steeds volledig open na zeges van FC Porto, Sporting Lissabon en Benfica.

FC Porto had geen kind aan laagvlieger Paços Ferreira: 3-0. De Champions League-winnaar van 2004 brak de score pas na een half uur open (doelpunt Benni McCarthy), maar had daarvoor al diverse mogelijkheden om zeep geholpen. Vlak na rust noteerde Adriano, op aangeven van Anderson, de 2-0, waarna Lisandro López aan alle onzekerheid een einde maakte. Tot de topper tegen Sporting Lissabon zich aandient (op 9 april), heeft Porto een eenvoudig programma.

Sporting Lissabon noteerde een zuinige 0-1 bij Uniăo Leiria. Een eigen doelpunt van Costinha, in de 49e minuut, kwam Leiria duur te staan. Benfica houdt haar derde positie vast. De manschappen van Ronald Koeman scoorden pas in blessuretijd bij Rio Ave: 0-1. Pedro Mantorras was het eindstation van een counter, waar Simăo een hoofdrol in vervulde. Sporting Braga blijft in de race voor een plaats in de voorronde van de Champions League na de 2-0 winst op Marítimo.