FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 maart 2006

Chirurg opgepakt na dronken willen opereren

Icoon PolitieDe politie in de Amerikaanse stad Oakland (Californië) heeft in een ziekenhuis een dronken chirurg opgepakt. De chirurg, Frederico Castro-Moure, wilde in beschonken toestand iemand opereren en viel later zijn collega's aan. Het ziekenhuis heeft de man op non-actief gesteld.

Volgens getuigen ging Castro-Moure door het lint toen een verpleegster weigerde om hem een man te laten opereren die bij een flinke val een compressiefractuur in zijn ruggengraat en twee gebroken enkels had opgelopen. Castro-Moure was van mening dat de man in levensgevaar verkeerde en onmiddellijk geopereerd moest worden. De patiënt was echter bij kennis en kon nog gewoon praten. Twee collega's van Castro-Moure spraken hem dan ook tegen.

Teleurgesteld over dit feit, begon de chirurg te schreeuwen te vloeken en vloog hij zijn collega's aan. Inmiddels was de politie gebeld; maar toen zij aankwamen, vloog Castro-Moure ook hen aan. De politie kon hem vervolgens overmeesteren. De chirurg werd vervolgens enkele uren opgesloten in een cel, alvorens hij op borgtocht werd vrijgelaten.

[Upd] WK-deelname Verheijen in gevaar

Het is onduidelijk of Carl Verheijen volgende week aan de start van het wereldkampioenschap allround in Calgary zijn verschijnen. De afgelopen dagen lag de schaatser uit Leusden met griep op bed.

"Carl is behoorlijk hersteld," zegt Ab Krook, topsportcoördinator van de KNSB. "Het is afwachten hoe het zich de komende dagen ontwikkelt. Begin volgende week nemen we een besluit of hij start."

Rintje Ritsma zal zeker niet starten in de Canadese stad. Uit protest tegen de beperkte reclamemogelijkheden die zijn ploeg heeft besloot de Fries om niet mee te gaan. Gevolg hiervan is dat Bob de Jong nu reserveschaatser is. De Olympisch kampioen heeft echter ook problemen met zijn gezondheid en liet hierdoor de wereldbekerfinale in Heerenveen van afgelopen weekend aan zich voorbij gaan.

Update
Vanavond is bekend geworden dat Carl Verheijen niet aan de start in Calgary zal verschijnen. De reden is dat de schaatser zich niet fit genoeg voelt. De Leusdenaar hersteld van een griep die hem overviel na de Olypmische Spelen in Turijn van afgelopen maand.

China neemt mensenrechten VS onder de loep

Icoon BuitenlandsAls antwoord op het mensenrechtenrapport dat jaarlijks wordt opgesteld door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en waarin een kritische blik wordt geworpen op de mensenrechtensituatie in de wereld, heeft China een rapport gepresenteerd waarin de mensenrechtensituatie in de Verenigde Staten zelf wordt geëvalueerd. Het steekt de Chinezen dat de "zelfverklaarde beschermer van de internationale mensenrechten" nooit een kritische blik werpt op de mensenrechtensituatie in eigen land. Dit terwijl Peking er in het Amerikaanse rapport elk jaar weer stevig van langs krijgt, zo ook in de meest recente uitgave, die woensdag verscheen.

In de ogen van de Volksrepubliek valt er ook in de VS genoeg te verbeteren als het gaat om de mensenrechten. Ongeoorloofde afluisterpraktijken door de geheime dienst NSA, buitenproportioneel geweld door de politie, slechte omstandigheden in bovendien overvolle gevangenissen: het speelde zich het afgelopen jaar allemaal af in de VS, aldus het Chinese rapport, waarin verder wordt gesproken over grote sociale armoede in het land. Verder zijn de opstellers van het werk van mening dat je alleen met heel veel geld macht kunt krijgen in de VS en dat er daarom sprake is van een gemankeerde democratie. Uiteraard wordt er in het rapport ook gesproken over de mensenrechtenschendingen door Amerikaanse militairen in Irak en Afghanistan.

Dit alles is voor de opstellers van het rapport genoeg reden om te stellen dat Amerika geen recht van spreken heeft als het gaat om schendingen van de mensenrechten in het buitenland, zolang die in eigen land nog voorkomen.
Met dank aan Tiesemans voor de submit.

[Column] Een vaccin tegen het virus

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord weer aan Da_Sandman die, in het zesde deel van een serie columns, antwoord geeft op de vraag van Bjoro: speel je zelf nog?

Stop! Tot hier en niet verder. Het is inmiddels al veel te ver. Terugdraaien kan echter niet meer, dus dan moet maar voorkomen worden dat het verder uitdijt. Het zit diep geworteld, een uitbraak zit er aan te komen. Daarom moet er nu ingegrepen worden. Nee, ik heb het niet over het H5N1-virus. Dat is totaal onbelangrijk. Ik heb het over een ander virus, dat al een tijdje heerst. Het is een sluipmoordenaar, vaak lijkt het alsof het virus is verdwenen maar plots is het weer terug en slaat het keihard toe. In Almelo. In Almere. Het kunstgrasvirus moet hard bestreden worden.

Als klein jongetje was ik bezeten van de bal. Vanaf het moment dat ik kon lopen was het ronde ding onlosmakelijk aan mijn voeten verbonden. En als ik op de bank zat, dan keek ik voetbal. Op mijn vijfde mocht ik mijn eerste wedstrijd spelen. Ik schijn er dagen slecht van te hebben geslapen. Die bewuste zaterdagmorgen regende het echter pijpenstelen en dat was niet voor het eerst die week. Mijn vader moest me dan ook het slechte nieuws brengen: afgelast. In mijn korte leventje had ik nog niet zo hard gehuild als op die zaterdagmorgen. Als ik wist hoe ik had moeten vloeken had ik het met volle overgave gedaan.

Nu, bijna 20 jaar later, voetbal ik nog steeds. Ik speel in het derde, maar wel prestatiegericht. Ik had ooit wel talent, maar dat talent was niet zo blij met de man die het bier uitvond. Ik kan het nog steeds verschrikkelijk vinden als een wedstrijd op zaterdag afgelast wordt. Ik zal er niet meer om huilen, inmiddels weet ik namelijk hoe ik moet vloeken. Met mij zijn er veel Nederlandse voetballers die het vreselijk vinden. De KNVB probeert, al dan niet in samenwerking met de overkoepelende organisaties, dan ook iets te doen aan de afgelastingen. Dat tekent de bond, laat dat voorop staan. De KNVB kan het weer natuurlijk niet beïnvloeden, dus probeert ze het op een andere manier. Ze probeert het gras na te bootsen, zodat het weer er geen invloed op heeft. Maar net als dat het weer niet te beïnvloeden is, is gras niet na te bootsen. Daar gaat de voetbalbond de mist in.

Kunstgras is geen gras. Mijn voetbalvereniging heeft sinds enkele jaren de beschikking over twee van deze velden. Deze velden zijn destijds aangelegd als vervanging van een groot zandveld waarop alleen net na de zomerstop wat gras te vinden was. Je snapt wat er met dat veld gebeurde als daar enkele dagen regen op viel. De komst van de kunstgrasvelden werd dus met gejuich begroet. Nooit meer blessures door dat zandveld, nooit meer voetballen met de handicap die zandkastelen heet. Niets bleek minder waar. Kunstgras is geen gras. Het is hard, onnatuurlijk en dus gevaarlijk. Het aantal blessures is binnen onze vereniging sinds de komst van het nepgras misschien wel toegenomen ten opzichte van het tijdperk zandveld. Men zegt dat ons kunstgras niet goed is. Joh. Ik begrijp dat het veld bij de betaald voetbalclubs beter is. Misschien hebben die ook wat meer geld, nietwaar? De KNVB moet inzien dat kunstgras niet de toekomst is voor amateurclubs.

Wat is die toekomst dan wel? Ik wil immers toch van die afgelastingen af. Het ligt voor de hand. In plaats van het kunstgrasvirus nog verder door Nederland te laten trekken, zou de Nederlandse bond eens moeten kijken naar de tijdsspanne waarin de competities worden afgewerkt. Van september tot mei. April soms. Dit betekent dat de maanden waarin de kans op afgelastingen nihil is, de zomermaanden, niet worden benut. Dat begrijp ik niet. Waarom voetballen in de vorst, als het ook bij een graad of 20 kan? Ik weet ook dat de kans op afgelastingen altijd zal bestaan. Maar het kan geminimaliseerd worden. Ik pleit dan ook voor de invoering van een andere competitieperiode. Van maart tot november. Met een zomerstop, in plaats van de winterstop, zodat er ook met vakantie gegaan kan worden. En bovenal: zodat er op echt gras gespeeld kan blijven worden. Dat ruikt naar gras, en dat ervoor zorgt dat mijn witte broekje groen wordt bij een sliding. KNVB, het is tijd. De hoogste tijd om een vaccin tegen het kunstgrasvirus in te voeren.

Bjoro, Guus dreigt te gaan vertrekken bij PSV. Is dat een ramp voor de club?

Uitslagen 1/8 finales UEFA Cup (09/03/2006)

Vanavond werden de heenwedstrijden in de achtste finales van de UEFA Cup gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Rapid Boekarest - Hamburger SV 2-0
45+2' Niculae 1-0
88' Buga 2-0

-----------------------------------------

US Palermo - Schalke 04 1-0
16' Brienza 1-0

-----------------------------------------

Steaua Boekarest - Real Betis 0-0

-----------------------------------------

Lille - Sevilla 1-0
24' Dernis 1-0

-----------------------------------------

FC Basel - Strasbourg 2-0
8' Delgado 1-0
89' Kuzmanovic 2-0

-----------------------------------------

Olympique Marseille - Zenit St. Petersburg 0-1
51' Arsjavin 0-1

-----------------------------------------

Udinese - Levskia Sofia 0-0

-----------------------------------------

Middlesbrough - AS Roma 1-0
12' Ayegbeni (pen) 1-0

-----------------------------------------

De returnwedstrijden zullen op 15 en 16 maart gespeeld worden.

Red Bull lanceert beide wagens

Vanavond heeft Red Bull haar beide teams, Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso, aan het publiek getoond. Op een groot feest op een privé-eiland trakteerden de Oostenrijkers hun gasten op een show, waarbij de zes coureurs, en de Red Bull Racing RB2 en de Scuderia Toro Rosso STR1 gepresenteerd werden.

Vooral de kleurstelling van de STR viel erg op. Hoewel het team al eerder gemeld had dat het spectaculair zou zijn, maar de grote typische Red Bull stier zullen weinigen verwacht hebben. De bolides van RBR rijden in dezelfde kleuren als vorig jaar rijden.

Aan de wagens is duidelijk te zien dat ze uit dezelfde familie komen, maar ze zijn beduidend anders, waarmee Red Bull aangeeft dat de teams op de baan gewoon concurrenten zijn. De wagens werden onder andere zwevend getoond. Robert Doornbos genoot zichtbaar: “Ik ben hier nieuw, maar ik ben al eerder op Red Bull feestjes geweest en ze maken hier hun reputatie helemaal waar”.

“Wow, de auto ziet er fantastisch uit, maar om eerlijk te zijn ben ik meer onder de indruk van de mooie vrouwen hier”, vulde STR-coureur Neel Jani zijn collega-derde rijder aan. Vitantonio Liuzzi was minder onder de indruk: “Hey, het is Red Bull, natuurlijk is het een fantastisch feest. Maar ik ga vroeg naar bed, want ik heb morgen nog genoeg te doen.”


Red Bull Racing


Scuderia Toro Rosso

90 km lange ketting van bh's in aantocht

Icoon OpmerkelijkCypriotische vrouwen willen een bh-ketting met een lengte van maar liefst 90 kilometer maken. Door de tienduizenden brassières aan elkaar te knopen, willen de vrouwen aandacht vragen voor meer onderzoek naar het vroegtijdig opsporen van borstkanker. Inmiddels zijn al 13.000 bh's uit Groot-Brittannië en Nederland aangekomen op het eiland.

In de komende dagen worden vanuit heel Europa nog eens tienduizenden bustehouders verwacht. De Cypriotische vrouwen zelf stellen 40.000 bh's ter beschikking. Ze willen met de ketting een record vestigen en in het Guinness Book of Records komen. Op dit moment staat het record op naam van een groep vrouwen uit Singapore, die in 2002 een bh-ketting met een lengte van 60 kilometer maakte.


Bh's aan een hek in Nieuw-Zeeland, Foto ©FOK!

Over G ook naar Europa en de USA

Over G is een flight-simulator met bijna alle moderne jachtvliegtuigen erin en het spel zou eerst alleen uitkomen in Japan. Ubisoft heeft echter deze game opgepikt en zal Over G uitbrengen in Europa en de USA. Het spel wordt ontwikkeld door Taito. Er zijn al wel een hoop screenshots verschenen, maar verder is er nog niet heel veel info over dit spel. Ubisoft wil met het spel wel hun marktaandeel in de flight-sim markt versterken. Ongeveer in juni van dit jaar zal het spel in de Europese winkels moeten liggen.

Mogelijk nieuwe omkoopschandalen in Duitsland

Wellicht zijn er dit seizoen weer wedstrijden in de tweede Bundesliga en de regionalliga's gemanipuleerd. De Duitse voetbalbond DFB heeft aanwijzingen dat bij vijf wedstrijden spelers omgekocht zijn om het resultaat te beïnvloeden ten gunste van weddenschappen.

Vorig jaar was er al veel ophef over onder meer scheidsrechter Robert Hoyzer, die vreemde beslissingen nam na omgekocht te zijn door een Kroatisch goksyndicaat. Dit jaar zouden er volgens de krant Bild opnieuw wedstrijden 'gekocht' zijn. Voorzitter Theo Zwanziger van de Duitse voetbalbond bevestigde dit bericht, maar gaf wel aan dat het niet om omgekochte scheidsrechters zou gaan, maar om voetbalspelers. Ook sluit hij uit dat er wedstrijden in de eerste Bundesliga gemanipuleerd zijn. Het openbaar ministerie in Frankfurt zal de zaak gaan onderzoeken aan de hand van informatie die de DFB bij hen heeft neergelegd.

PlayStation 3 wordt niet wereldwijd uitgebracht

Een woordvoerder van Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) heeft aan GamesIndustry.biz gemeld dat er geen wereldwijde launch zal komen voor de PlayStation 3. Eerdere uitspraken van de SCEE-director David Reeves deden dit vermoeden.

Op dit moment is Sony helemaal niet van plan om de console binnen een korte periode wereldwijd uit te brengen. David Reeves heeft in een eerder interview gezegd dat het zijn taak was om de dag en datum gelijk te trekken met een USA-launch. Door deze uitspraak waren veel mensen overtuigd dat de PS3 die tegelijkertijd gelanceerd zou worden in Europa en Amerika.

Wat hij volgens Sony bedoelde is dat SCEE erg hard aan het werk is om de PS3 zo snel mogelijk uit te brengen in Europa. Het is volgens een woordvoerder van Sony altijd al het geval geweest dat een console (niet alleen die van Sony) eerst gelanceerd wordt in Japan, daarna in de USA en als laatste in Europa. De opmerking van Reeves was meer een persoonlijke uitspraak dat ze hard aan het werk zijn om de PS3 zo snel mogelijk uit te brengen in Europa.

Wanneer de launch van de PS3 zal zijn is nog steeds onbekend, maar het lijkt er steeds meer op dat ze de lente niet gaan halen. De baas van Namco, Takeo Takasu, heeft gezegd dat ze nog geen officiële datum hebben ontvangen van Sony en daarom zegt hij dat een lente-launch onmogelijk is. Sony houdt echter nog steeds vast aan een lente-launch, alhoewel ze hebben gezegd dat er een kans is dat de console vertraging oploopt. Bijna de gehele gameswereld verwacht echter dat de PS3 pas eind dit jaar in Japan en de USA gelanceerd zal worden en Sony heeft nog tot 1 juni om het tegendeel te bewijzen.

GTA 4 op zijn vroegst eind 2006

Tijdens een vooruitblik op het huidige fiscale jaar 2006 (dat eindigt rond Halloween) gaf Take Two Interactive (het moederbedrijf van Rockstar) aan dat ze bezig zijn met een vervolg van een Take Two game op een console van de huidige generatie en nog niet voor een next-gen systeem.

Dit zou betekenen dat we op z'n vroegst november 2006 een GTA kunnen verwachten, rond dezelfde tijd dat de PS3 verwacht wordt te launchen in de USA. Ondanks dat alle GTA spellen sinds GTA 3 voor het eerst op een Sony console uit zijn gekomen, (GTA Advance voor de Gameboy Advance niet meegerekend) weigeren de Take-Two woordvoerders te bevestigen of te ontkrachten dat de nieuwe GTA PS3 exclusive is.

In hun statement meldden ze specifiek dat behalve Table Tennis er geen Rockstar game uit zal komen op een next-gen console voor het begin van het fiscale jaar 2007.

Op de vraag of er een mogelijkheid is dat er voor zowel de Xbox360 als de PS3 een aparte versie komt, zei de woordvoerder:"Anything is possible, but, you know, it will be what you would expect in a great Grand Theft Auto product."

Met dank aan netto_m en philipnorth voor het submitten van dit nieuws.

Geile kerel belt willekeurig 2623 nummers

Icoon OpmerkelijkDe politie van de Amerikaanse staat Ohio heeft een man opgepakt die duizenden obscene telefoontjes gepleegd zou hebben. De man, de 43-jarige James R. Hood, zou zijn slachtoffers geld hebben aangeboden als zij telefoonseks met hem wilden hebben.

Hood, afkomstig uit Granville, heeft volgens de politie in twintig dagen tijd maar liefst 2.623 keer naar willekeurige mensen gebeld. De telefoontjes, volgens de politie allemaal "van obscene aard", vonden tussen twee en drie uur 's nachts plaats. De politie heeft Hood opgepakt voor het aanbieden van geld in ruil voor seks.

De perverseling is inmiddels vrijgelaten na het betalen van een borgsom. Hij moet, om vrij te blijven, wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag hij de komende tijd niet meer bellen en ook internet is taboe. Later deze maand volgt er wellicht een hoorzitting, het kan ook zijn dat de zaak wordt voorgelegd aan een jury. Het is overigens niet bekend of en zo ja; hoe vaak Hood succes heeft gehad met zijn telefoontjes.

'NOS wil af van Songfestival'

Icoon MediaUit een gelekte memo van NOS-directeur Gerard Dielesen blijkt dat de NOS het Songfestival niet meer in zijn programmabestel wil hebben. Dielesen stelt dat de omroep liever kiest voor nieuws en sport dan de muziekshow.

Hij verwacht dat een andere omroep het festival van de NOS over zal nemen, evenals alle zaken die ermee gepaard gaan. Dit jaar zal er in ieder geval niets veranderen wat betreft het zendprogramma. De organisatie van het nationale Songfestival en de uitzending van de (halve) finale zal de NOS nog steeds op zich nemen.


Nu ff serieus!

Voor het geval jullie slecht wilden gaan denken over de demonstranten die met een snelcursus Nederlands voor Polen lopen te wapperen, dat is absoluut niet nodig! Deze rechtgeaarde burgers zijn namelijk net als de vakbonden wel degelijk pro-Europa en voor vrij verkeer van werknemers. Alleen is het natuurlijk zielig dat die arme Polen straks het risico lopen om uitgebuit te worden door de schofterige Nederlandse werkgevers.

Nee, eigenbelang speelt echt totaal geen rol hoor. En bang voor concurrentie hoeven we niet te zijn want wij Nederlanders willen ook hard werken en zijn ook altijd gemotiveerd. Daarom leren we die Polen ook vast de woorden "sneller, sneller", "tempo, tempo" , "hop hop" en "weg weg". Pardon, u zei?? Ja, inderdaad "weg weg".... ai, dat is slordig daar is toch iemand per ongeluk uit zijn rol gevallen vrees ik.

Toch maar even wat geruststellende woorden dan voor deze vriendelijke demonstranten, die zo bezorgd zijn om hun aanstaande Poolse collega's. Er is namelijk iets nieuws uitgevonden om te zorgen voor gelijke arbeidsvoorwaarden: "de CAO". Nooit van gehoord zeker...?

'Apenloop' doet wetenschap versteld staan

Icoon WetenschapIn een afgelegen gebied in Zuid-Turkije is een curieus gezin gesignaleerd dat kennelijk alleen in staat is om op handen en voeten te lopen. Dit is een belangrijke ontdekking, daar dit onderzoekers mogelijk in staat kan stellen het gen te vinden dat mensen rechtop doet lopen.

Evolutiewetenschappers staan voor een raadsel, omdat de aangenomen theorie niet strookt met dit verschijnsel. Het gezin van vijf loopt niet letterlijk op hun handen, zoals chimpansees dat doen, maar op hun polsen. Ze beschikken wel over het vermogen hun vingers afzonderlijk te bewegen, om bijvoorbeeld te borduren.

Een Duitse wetenschapper denkt dat zij het gen missen dat hen rechtop kan laten lopen. Anderen zijn ietwat radicaler en neigen naar meer gewaagde theoriëen; dat er wellicht sprake is van 'omgekeerde evolutie'. Dit verschijnsel komt ook bij bepaalde diersoorten voor.

De vijf volwassenen komen uit een gezin van achttien en zijn allen geestelijk gehandicapt. Daarom denkt de Britse professor Humphrey dat het allemaal wat simpeler ligt en dat de volwassen kinderen waarschijnlijk een hersenafwijking hebben die hen dwingt te lopen als kleine kinderen.

Op zeventien maart zendt BBC een documentaire over dit gezin uit.


Vier van de vijf Turken

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

'Disneyland Parijs verbergt dode zwaan'

Icoon EpidemieFrankrijk is in rep en roer, want het wereldwijd bekende Disneyland Parijs is bij een klein schandaaltje betrokken. Franse vakbonden beschuldigen Disneyland van verduisteringspraktijken, omdat het pretpark een dode zwaan verstopt zou hebben, uit angst voor de gevreesde vogelgriep.

Disneyland is in alle staten en betitelt de aantijgingen als 'onacceptabele leugens'. De vakbonden zouden een heel andere reden hebben om deze leugens naar buiten te brengen, meent het park. Ze zouden slechts het doel hebben de druk op te voeren bij de komende CAO-overleggen.

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de submit.

Vloeibaar water ontdekt op maan Saturnus

De internationale Cassini-sonde heeft op één van de ijzige manen van Saturnus bewijs aangetroffen voor de aanwezigheid van vloeibaar water. Recente foto's - door Cassini geschoten - bevestigden de uitbarsting van ijsstralen en waterdamp uit geisers bij Enceladus' zuidpool. De ontdekking vergroot de kans dat er leven is op deze maan.

Als er leven op Enceladus aanwezig zou zijn, zou dat hoogstwaarschijnlijk bestaan uit microben en andere primitieve organismen die in extreme omstandigheden kunnen overleven. Enceladus heeft een doorsnede van ongeveer 500 kilometer en is - afgezien van de zon - het helderste hemellichaam in ons zonnestelsel.


Uitzicht vanaf Enceladus


De cassini-huygens missie is een gezamelijk project van NASA en het Europese Space Agency. Het ruimevaartuig werd in 1997 gelanceerd en draaide in 2004 in een baan om Saturnus. Naar verwachting zal de sonde pas in 2008 opnieuw op zo'n 350 kilometer afstand van de maan passeren. De ruimtesonde is vernoemd naar Giovanni Dominico Cassini, die leefde van 1625 tot 1712. Hij was een Italiaans sterrenkundige, en professor in de astronomie aan de universiteit van Bologna.

Wat is Dit opgave 8 ronde 1

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor!
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave


Helaas iets later door een typfoutje met de planning

Marco Pastors

De rook van de gemeenteraadsverkiezingen is een beetje opgetrokken, tijd voor een kleine reflectie. De cijfers zijn duidelijk, links heeft gewonnen en de VVD en D66 hebben andermaal verloren. Van Aartsen heeft zijn spullen gepakt, Wiegel in zijn kielzog meenemend. Hij maakt daarmee ruimte voor de jongere garde, Rutte in dit geval. Ik denk dat het de VVD alleen maar ten goede komt. Ik heb de keuze voor van Aartsen nooit goed begrepen. De VVD had altijd al veel betere kandidaten voor de leiderschapspositie. Denk hierbij vooral aan Henk Kamp.

De voor de verkiezingen gevoerde debatten waren allemaal tamelijk saai. Allemaal, op één na. Hoewel geen werkelijk debat was de discussie, in Buitenhof, tussen Marco Pastors en Achmed Aboutaleb fascinerend om te zien. Je zou verwachten dat deze twee elkaar nog voor dat er een woord is gesproken in de haren zouden vliegen. Niets bleek minder waar. Er ontstond een fraai samenspel tussen de twee waarin ze behoorlijk op een lijn bleken te zitten. De aanwezigheid van oud PvdA partijvoorzitter Felix Rottenberg en cultuur socioloog Gabriël van den Brink maakten dit tot een tamelijk uniek gesprek en beslist het kijken waard (sla hierbij het oersaaie gesprek met Jan Peter Balkenende over).

Marco Pastors was me altijd een doorn in het oog. Hoewel ongetwijfeld integer vond ik hem vooral polariserend bezig, maar hij heeft voor het polariseren zijn excuses aangeboden of dit in elk geval genuanceerd. En zijn gevoerde beleid met Leefbaar Rotterdam lijkt wel degelijk vruchten af te werpen. Bovendien is zijn Leefbaar Rotterdam ongeveer de enige van alle Leefbaren die nog redelijk groot is gebleven. Het gesprek tijdens Buitenhof heeft mijn mening over hem veranderd, en hoewel ik nooit op hem zal stemmen en zijn gedachtegoed nooit de mijne zal zijn ben ik sinds die uitzending fan van Marco Pastors!

Engelse bobbies aanwezig op WK


Duitsland staat Engelse bobbies toe op het WK voetbal hooligans aan te houden. 29 Engelse politiemensen zullen op het evenement aanwezig zijn.

Al eerder werd afgesproken dat de bobbies Duitse politie op het WK te assisteren, nu hebben ze echter ook een uitgebreide bevoegdheid gekregen. Daarbij is afgesproken dat de Duitse politie in Engeland hooligans mag verhinderen naar het WK te gaan. 3000 raddraaiers hebben inmiddels al een reisverbod gekregen.

'David Hasselhoff slaat zijn vrouw in elkaar'

Icoon ShowbizzPamela Bach zou in elkaar worden geslagen door haar man, David Hasselhoff, bekend van Baywatch en Knight Rider. Dat beweert ze althans tegenover de politie, want ze heeft melding gemaakt van huiselijk geweld. Hasselhoff ontkent de aantijgingen.

Bach heeft gevraagd een tijdelijk omgaansverbod voor haar man in te stellen, maar dit verzoek heeft de rechter van de hand gewezen.

Het koppel begon in januari te scheiden, na zestien jaar huwelijk met elkaar te hebben doorstaan. Beiden voeden ze één van de twee tienerdochters op die ze samen voortgebracht hebben.


De twee in gelukkiger tijden

Historisch: België 1981

Tijdens de laatste minuten van de vrijdagkwalificatie voor de Belgische Grand Prix van 1981 stapte de 21-jarige monteur Giovanni Amedeo van de betonnen rand langs de pitmuur. Hij gleed uit en werd gegrepen door de Williams van Carlos Reutemann. De onfortuinlijke Italiaan werd geraakt door het achterwiel van de auto en liep zwaar hoofdletsel op.

Het ongeluk van Amedeo was een van de spreekwoordelijke druppels die de emmer deed overlopen. Sinds 1979 woedde er namelijk een strijd tussen twee organisaties die beiden verantwoordelijk waren voor het organiseren van de Formule 1-races: de Federation Internationale du Sport Automotive (FISA) en de Formula One Constructor's Association (FOCA).

Om het eenvoudig te omschrijven, kwam het erop neer dat de kleinere teams zich hadden aangesloten bij de FOCA en de grote fabrieksteams bij de FISA. De FOCA-teams betichtten de FISA ervan haar teams voor te trekken bij haar aandeel in het organiseren van de races en het opstellen van de reglementen. Het ongenoegen steeg zelfs zo ver dat de FOCA-teams in 1980 de World Federation of Motorsport oprichtten, een concurrerend kampioenschap, en in februari 1981 zelfs een eigen Formule 1-race hielden. Een totaal gebrek aan bezoekers en media-aandacht zorgde voor een schoorvoetend compromis tussen de twee partijen en bij de eerste race van '81 stonden alle teams weer op de grid.

Er werd begin 1981 een overeenkomst tussen de partijen getekend, het eerste Concorde-akkoord, genoemd naar de Place de la Concorde in Parijs, waar na dertien lange uren onderhandelen het akkoord werd ondertekend. Het akkoord verplichtte alle ondertekenende teams om aan alle races mee te doen, maar veiligheid was nog steeds een heikel punt. De coureurs hadden al diverse malen aangegeven dat de pitstraat in Zolder een gevaar was voor wie er moest werken, en op zondag besloten de monteurs en een aantal coureurs tot actie.

Bijna alle coureurs stapten vijf minuten voor de start van de opwarmronde uit en toonden hun woede in stilzwijgen. Na vijf minuten werden de motoren opnieuw gestart en reden de coureurs hun opwarmronde. Door de verwarring die was ontstaan, bereikten sommige coureurs de grid veel later dan anderen en stonden enkele wagens tot een minuut lang op de grid te wachten tot het veld zich had geformeerd.

Ricardo Patrese liet hierdoor zijn motor afslaan en zwaaide wild met zijn armen om de start af te laten breken. De start werd echter toch gegeven, maar op hetzelfde moment was een monteur al bezig met het herstarten van de auto van Patrese. Teamgenoot Siegfried Stohr kon hem niet ontwijken en klemde, voor de ogen van miljoenen toeschouwers en televisiekijkers, met een flinke snelheid de monteur tussen zijn wagen en die van Patrese. Stohr struikelde uit zijn wagen en sloeg in ongeloof zijn handen voor zijn vizier.

Terwijl poleman Nelson Piquet al vóór de start was vertrokken, omdat hij zijn startplaats voorbij was gereden, verscheen na het bizarre ongeluk geen rode vlag. Didier Pironi en Alan Jones namen het heft in eigen handen en parkeerden hun auto's naast de plek van het ongeval, waardoor de baan werd geblokkeerd en de race uiteindelijk toch tot stilstand kwam.

Als door een wonder bleek de monteur, Dave Luckett, niet ernstig gewond, maar het ongeluk was het tweede grote signaal in één weekend dat er iets flink mis was met de manier van handelen van de organisatie van de Formule 1. De strijd wakkerde aan en zou in 1982 zijn hoogtepunt bereiken tijdens de Grand Prix van San Marino, toen de helft van de teams weigerde deel te nemen aan de race. Giovanni Amedeo zou dat alles niet meer meemaken. Hij was door zijn ongeluk in een coma geraakt en op zondagmorgen besloten zijn ouders om de machines uit te schakelen die hem nog in leven hielden.


De volledige FISA-FOCA-oorlog zal later dit seizoen uitgebreid worden besproken

Tennisvader drogeerde tegenstanders kinderen

Icoon BizarDe 45-jarige Christophe Fauviau staat momenteel terecht voor het Hof van Asissen in de Franse stad Les Landres vanwege "het toedienen van middelen die tot de dood kunnen leiden zonder daartoe de intentie te hebben gehad", zoals de aanklacht tegen hem officieel luidt. De Fransman diende tijdens tenniswedstrijden van zijn zoon Maxime en dochter Valentine hun tegenstanders verdovende middelen toe in een poging om zijn kroost naar de nationale tennistop te helpen. Die "hulp" kan hem nu op maximaal twintig jaar cel komen te staan. Vrijdag doet het Hof uitspraak.

Voor één van de tegenstanders van Maxime, Alexandre Lagardère, hadden de praktijken van Fauviau fatale gevolgen: de toen 25-jarige Lagardère dommelde in juli 2003, na eerder op de dag tegen Maxime te hebben gespeeld, tijdens de autorit naar huis in slaap en reed zichzef te pletter tegen een boom. Wrang detail is dat Maxime totaal geen tenniscarrière ambieerde en dat de wedstrijd puur voor spek en bonen werd gespeeld. Fauviau betuigde voor de rechtbank zijn spijt jegens de nabestaanden van Lagardère, maar voelt zich daarentegen niet schuldig aan het gebeuren.

Afgezien van het genoemde voorval heeft Fauviau nog zeker 26 keer geprobeerd de tegenstanders van zijn kinderen te verzwakken door verdovende middelen in hun drankje te doen. De feiten dateren allemaal uit de periode van 2000 tot en met 2003. Overigens is hij in die periode één keer betrapt geweest, maar een sanctie van de Franse tennisbond bleef vreemd genoeg uit.

Fauviau zou naar eigen zeggen tot zijn daad zijn gekomen door een neiging tot het verheerlijken van overwinningen. Sinds 1997 deed hij klusjes voor de plaatselijke tennisclub, waar hij ook voorzag in de sportieve begeleiding van zijn kroost. "Om mijn kinderen te zien spelen, was onverdraaglijk. Ik had voortdurend het gevoel te worden beoordeeld op de prestaties van mijn kinderen. Ik heb toen mijn verstand helemaal verloren", aldus de ex-militair.

Zijn beide kinderen steunen hem overigens in de zaak, evenals zijn echtgenote. Die verklaarde voor de rechter dat ze er bij haar man zeker op aan had aangedrongen om psychische hulp te zoeken als ze wist wat er in zijn hoofd omging. Zijn dochter, die overigens wel meedraait in de top bij de Franse junioren, vermoedt dat haar vader uit liefde handelde, maar zei ook dat het tennis voor hem een obsessie was.

Christophe Fauviau
Christophe Fauviau

Met dank aan Beasjtie voor de submit.

Gijzeling in Franse school voorbij

Icoon BuitenlandsEen gewapende man heeft achttien leerlingen, een leraar en een andere medewerker van een middelbare school in het Franse Sable-sur-Sarthe, 220 kilometer ten zuidwesten van Parijs, gegijzeld in het gebouw van de school. De gijzelnemer is een 33-jarige voormalige leraar van het 'lycée', waar leerlingen in de leeftijd van 15 tot 18 jaar op zitten.

De man houdt de gijzelaars vast in een klaslokaal, waarvan hij de deur gebarricadeerd heeft. De politie heeft het gebouw omsingeld en is onderhandelingen met de man gestart. Het is vooralsnog echter niet duidelijk wat de gijzelnemer precies wil; hij heeft nog geen enkele eis neergelegd. De man is gewapend met een pistool. Speciale politie-eenheden zouden inmiddels vanuit Parijs op weg zijn naar de school. De gijzelaars hebben toestemming gekregen om met hun mobiele telefoon te bellen met familie en vrienden.

De oud-leraar gaf tot twee jaar geleden op invalbasis les op de school, maar is sindsdien werkloos. Hij zou met zijn daad willen protesteren tegen het feit dat het hem zoveel moeite kost om een nieuwe baan te vinden. De conciërge van de school meldde dat de man erg depressief was toen hij twee jaar geleden de school verliet. Hij werd vandaag het gebouw binnengelaten omdat "wij wisten wie hij was", aldus de concièrge. "Hij zag er normaal uit", zo zei hij.

Update 20:10
De gijzeling is inmiddels afgelopen. Volgens een woordvoerder van de regionale regering onderhandelde de politie met de gijzelnemer, die zich uiteindelijk overgaf. Alle gijzelaars zijn ongedeerd.

Met dank aan leejow voor de submit.

TV-reclames van DS games

In Amerika zijn er reclames verschenen van twee aankomende DS games: het puzzelspel Pokémon Trozei! (in Europa bekend als Pokémon Link) en de platformer Super Princess Peach. Pokémon Link kunnen we hier eind april verwachten, Super Princess Peach een maandje later. Mocht je je ietwat aan de depressieve kant voelen, dan is zo'n Pokémon reclame altijd goed voor een mentale opkikker.

Bekijk Pokémon Trozei reclame
Bekijk Super Princess Peach reclame

Abu Ghraib gevangenis in Irak gaat sluiten

Icoon OorlogDe beruchte Abu Ghraib gevangenis in Baghdad doet zijn deuren waarschijnlijk binnen drie maanden dicht. Dit bericht het Amerikaanse leger. Ongeveer 4500 gevangenen zullen worden verplaatst naar andere detentiecentra in Irak.

Abu Ghraib was voorheen een plaats waar tegenstanders van Saddam Hoessein gemarteld werden. In 2003 kreeg het wereldwijde aandacht toen er foto's naar buiten lekten waarop Amerikanen Irakezen mishandelden. Sindsdien is het een mikpunt van woede uit de Arabische en islamitische wereld.

Momenteel zitten er nagenoeg vijftienduizend mensen vast in Amerikaanse gevangenissen in Irak.


één van de foto's waardoor Abu Ghraib zo bekend werd

Demo van X3: Reunion beschikbaar gesteld

Eind vorig jaar verscheen X3: Reunion al, een grote spacesim waar de speler eigenlijk gewoon kon doen wat hij wilde. Ten tijde van de release zaten er nogal wat bugs in de game, maar na een paar patches waren die er grotendeels uit. Inmiddels is het dus een mooie tijd om een demo te releasen zodat iedereen bugvrij kan genieten van de game. De 900 MB grote demo is te downloaden op de officiele site, Gamershell, WorthPlaying, en 3D Gamers.

Met dank aan netto_m en NiscoRacing

Hillary Clinton wil onderzoek naar games

De kans zit er dik in dat er in de Verenigde Staten een onderzoek zal komen naar computergames en ander gebruik van multimedia electronica. Onder leiding van o.a. Hillary Clinton heeft een groep democratische senators een comité daarvan overtuigd dat dit nodig is. Het onderzoek zal uitgevoerd worden door de Centers for Disease Control en Prevention (het CDC).

Oorspronkelijk was dit onderzoek een onderdeel van een wetsvoorstel uit 2003 om de verkoop van gewelddadige games aan minderjarigen te beperken, maar het is iets aangepast en nu ook apart ingediend. Het doel van dit onderzoek is om te bekijken of er een harde link is tussen geweld in games en gedrag bij minderjarigen. In 2003 was het budget voor dit onderzoek 90 miljoen dollar, maar het is niet bekendgemaakt hoeveel het onderzoek nu zou mogen kosten.

Naast dit onderzoek heeft Hillary Clinton samen met senators Joe Liberman en Evan Bayh ook het "Family Entertainment Protection Act" geïntroduceerd. Hierin staat beschreven dat er flinke boetes van $1000 of 100 uur dienstverlening uitgedeeld zouden worden voor de verkoop van gewelddadige games aan minderjarigen. Bij meerdere vergrijpen van deze aard zouden de boetes zelfs $5000 en 500 uur bedragen. Het eventuele resultaat van het eerder genoemde onderzoek kan natuurlijk flinke gevolgen hebben voor dit soort wetsvoorstellen die de verkoop aan minderjarigen inperken en daar flinke straffen op zetten.

Wat wel een probleem blijft voor de voorstanders van deze wetsvoorstellen is het "First Amendment". Dit onderdeel van de grondwet zorgt ervoor dat de vrijheid van Amerikaanse staatsburgers niet zomaar ingeperkt mag worden en dit heeft er tot op heden dan ook voor gezorgd dat eerdere wetsvoorstellen niet succesvol waren. Er zal dan ook flink naar hard bewijs gezocht moeten worden voordat voorstellen kans van slagen hebben.



"Het zou verboden moeten worden!"

Demo van Act of War: High Treason te downloaden

Vanaf vandaag is een demo van Act of War: High Treason verschenen. De demo bevat één singleplayer- en twee multiplayer-maps, waarvan één zich op zee afspeelt. De RTS is een add-on voor Act of War: Direct Action. Voor deze demo is de originele Act of War niet nodig, maar voor de volledige versie zal dit wel zo zijn. De demo is hier te downloaden. Hij is ongeveer 750 MB groot.

Zomer is weer inzetbaar

Ramon Zomer keert weer terug in de selectie van FC Twente. De kans is groot dat hij vrijdagavond zijn rentree maakt tegen NAC Breda. De verdediger is volledig hersteld nadat hij een gebroken rib opliep in de wedstrijd tegen NEC.

"Zomer heeft de hele week al weer met de groep meegetraind. Om te kunnen spelen moest hij aan drie voorwaarden voldoen. Topfit zijn, het moest medisch verantwoord zijn en Ramon moest er zelf klaar voor zijn." aldus Jan van Staa, trainer van de Tukkers.

Voor de wedstrijd van vrijdag zijn er ook een aantal afwezigen. Zo zal Peter Niemeyer niet spelen vanwege een schorsing. Verder zijn Anatoli Gerk en Dmitri Shoukov nog altijd geblesseerd en ook Giorgi Gakhokidze zal niet in actie komen.

Sharapova meldt af voor Fed Cup

Maria Sharapova heeft zich afgemeld voor het Fed Cup-duel tegen België. De Russin heeft te maken met overbelasting. Haar landgenote Anastasia Myskina doet eveneens niet mee.

"Mijn lichaam is er niet klaar voor om twee zware toernooien te spelen en daarna ook nog mee te doen aan de Fed Cup.", aldus Sharapova. België zal volgende maand vermoedelijk wel met haar sterkste opstelling komen, die bestaat uit Kim Clijsters en Justine Henin-Hardenne.

Opnieuw blessure voor Solskjær

De kans is groot dat Ole Gunnar Solskjær dit seizoen niet meer in actie komt. Een nieuwe blessure is hier verantwoordelijk voor.

In een wedstrijd van de reserves van Manchester United tegen Middlesbrough kwam Solskjær in de zevende minuut in botsing met Ugo Ehiogu, verdediger van Boro. Dit resulteerde in een gebroken jukbeen. De verwachting is dat hij tussen de zes en acht weken niet kan spelen.

Deze blessure is dus weer een nieuwe tegenslag voor de Noor. Aan het begin van dit jaar keerde de aanvaller terug na een zware knieblessure. Deze liep hij op in 2003 tijdens het Champions League-duel van The Mancunians tegen het Griekse Panathinaikos.

FIA past kwalificatieregels aan

De FIA heeft de reglementen voor de kwalificatie in de Formule 1 op het laatste moment aangepast. Het betreft slechts een kleine wijziging, maar één die grote gevolgen kan hebben voor coureurs die met problemen kampen tijdens de kwalificatie.

Een wagen die op de baan wordt achtergelaten tijdens de eerste of de tweede kwalificatiesessie zal nu niet meer terug worden gebracht naar de pits. De coureur gaat dan ook niet door naar de volgende fase van de kwalificatie, ook al heeft hij een tijd neergezet waarmee hij daar wel recht op zou hebben.

De vorige versie van de reglementen schreven nog voor dat gestrande auto's tussen twee sessies door naar de pits zouden worden gebracht, zodat de coureur eventueel aan de volgende sessie zou kunnen deelnemen. Die regel stuitte op problemen bij een aantal circuits, waar de vijf minuten tussen de twee sessies te kort zou zijn voor vrachtwagens om de auto's terug te brengen.

Nieuwe Xbox Live Arcade game + trailer

Gisteravond is Jewel Quest, een nieuwe Xbox Live arcade-game beschikbaar gesteld op Xbox Live Arcade. Het betreft hier een puzzelgame met maarliefst 180 levels. De trial-versie is zoals altijd gratis te downloaden, de volledige versie kost 800 Microsoft points, ongeveer 10 euro.

Er is ook een trailer verschenen van The Outfit in 480p en 720p. De demo van de game is ook al te downloaden.



Jewel Quest, niet te verwarren met Crystal Quest

Charisteas wil weg bij Ajax

Angelos Charisteas heeft Ajax laten weten dat hij deze zomer wil vertrekken bij de club. Vorig jaar werd de aanvaller overgenomen van het Duitse Werder Bremen, maar hij komt dit seizoen nauwelijks aan spelen toe.

Voor de positie van aanvaller moest Charisteas al concurreren met Markus Rosenberg. Nu de Amsterdammers ook de beschikking hebben over Klaas-Jan Huntelaar is de Griek bang dat hij niet meer zal spelen.

De Amsterdamse club lijkt vooralsnog mee te werken met een vertrek van Charisteas. De 25-jarige speler heeft inmiddels laten weten dat hij graag terug wil keren naar de Duitse Bündesliga. Tijden het Europees Kampioenschap van 2004 in Portugal maakte hij zich onsterfelijk door in de finale tegen de Portugezen het winnende doelpunt te maken.

Rutte wil lijsttrekker van de VVD worden

Staatssecretaris Rutte van Onderwijs en campagneleider van de VVD heeft zich vandaag definitief kandidaat gesteld als lijsttrekker van de VVD. Na het aftreden van Van Aartsen kondigde Hans Wiegel aan niet in de landelijke politiek terug te keren. Henk Kamp van Defensie gaf aan niet beschikbaar te zijn en Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie lijkt ook niet echt warm te lopen voor de positie. Op dit moment is Willibrord van Beek tijdelijk de nieuwe fractievoorzitter van de liberalen. Edith Schippers vervult de rol van vice-fractievoorzitter.

De staatssecretaris hoopt op meer kandidaten om er een "leuke competitie" van te maken. Hij hoopt het imago van de VVD te kunnen veranderen. Zo wil hij dat ook bijstandmoeders en de Marokkaanse buurtvaders zich in de VVD zullen herkennen. Ook "mensen met een oorbelletje of een raar kapsel op de eerste rij" zullen welkom zijn bij de VVD, aldus Rutte.


Mark Rutte

Hans Wiegel heeft aangegeven Rutte te steunen. Hij vindt de staatssecretaris een "aardige, eerlijke jongen die veel kiezers kan aanspreken". Hij hoopt dat zijn partijgenoot slaagt in zijn missie om van de VVD een echte volkspartij te maken. Soms vindt hij hem echter te aardig: "Politiek is een hard vak, daarbij mag je af en toe weleens een buts oplopen".

Geert Wilders maakt zich zorgen over een VVD met Rutte als partijleider. Hij is bang dat de VVD een linksere koers gaat varen. "De Marokkaanse buurtvaders kunnen rustig gaan slapen, maar dit is niet goed voor het land". Hij ziet liever dat de VVD zich concentreert op het politieke midden, daar dit kansen zou bieden voor zijn eigen partij, de Partij voor de Vrijheid: "Het alternatief op rechts wordt dan heel duidelijk. Rutte hoor ik in zijn persconferentie niet over integratie, islam en immigratie. Dat zijn de thema's die ik onder de aandacht blijf brengen".

Als Rutte tot lijsttrekker wordt verkozen is het nog maar de vraag of hij ook fractievoorzitter zal worden. "De fractie moet dat beslissen, maar ik heb de indruk dat dat dan ook wel zal gebeuren. Ik ga mij niet opdringen". Rutte ziet graag een voortzetting van de huidige coalitie van CDA, VVD en D66 na 2007. Hij typeerde het CDA en D66 als betrouwbare coalitiepartners. Zaken doen met de PvdA ziet hij niet zo zitten.

T-A: Bettini wint wederom

Na zijn eerste etappeoverwinnning in de Tirreno-Adriatico heeft Paolo Bettini opnieuw gewonnen. In de eindsprint van de tweede etappe trok de wielrenner van Quickstep aan het langste eind voor Erik Zabel.

Vandaag startte het peloton in Tivoli en koerste naar Frascanti over een afstand van 171 kilometers. Ongeveer 8 kilometer voor de finish bevond zich een korte maar steile klim, waardoor deze etappe op het lijf geschreven was van Paolo Bettini. Op nog geen 200 meter voor de finish werd de Italiaan Daniele Contrini ingerekend door de renner van Quickstep.

Net als gisteren versloeg hij in de eindsprint Erik Zabel, die door Allessandro Petacchi geholpen werd in de sprint. Ondanks dat het wielerseizoen nog maar net is begonnen, kan Zabel nu al terugkijken op maar liefst zeven frusterende tweede plaatsen die hij dit seizoen bij elkaar gesprint heeft. In een reactie verklaarde Bettini: "Ik had voor de race al gezegd dat de eerste drie etappes mij goed liggen. Ik kan dus rustig morgen weer voor de overwinning gaan." De etappe van morgen zal over een soortgelijk parcours voeren.

Uitslag tweede etappe Tirreno-Adriatico Tivoli - Frascanti (167 km):

#CoureurTijd
1.Paolo Bettini (Ita)4.03.19
2.Erik Zabel (Dui)0’00”
3.Michail Chalilov (Oek)0’00”
4.Alessandro Ballan (Ita)0’00”
5.Thor Hushovd (Noo)0’00”

Klassement:

#CoureurTijd
1.Paolo Bettini (Ita)8.11.54
2.Erik Zabel (Dui)0'08"
3.Michail Chalilov (Oek)0’16”
4.Thor Hushovd (Noo)0’16”
5.Alessandro Ballan (Ita)0’20”

Vijftien screens Test Drive Unlimited

Er zijn vijftien nieuwe screens verschenen van de Xbox 360/PC-racegame Test Drive Unlimited. Dit keer zitten er zo te zien ook in-game shots bij. Zo zien we dat de game ook een 1st person perspectief zal bevatten, net als PGR3. In Test Drive Unlimited kan de speler vrij over Hawaii rijden, in een online wereld met echte real-life tegenstanders. Deze kunnen worden uitgedaagd voor een potje online racen. De game zal in het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels komen te liggen.









Pedofiel gebruikt CS-clan als lokmiddel

In London, een plaatsje in Canada, is een man gearresteerd voor pedofilie. George 'Spike' Finley was manager van een Counter Strike-clan en lokte op deze manier jongens van 10 tot 13 jaar naar zijn clan. In voice-chats vroeg hij ze vervolgens om naaktfoto's. Hij bood hiervoor sommen geld of computerhardware. Als ze geen foto's lieten zien werden ze uit de clan verwijderd.

De leider van de clan, James O'Connor had van verschillende jongens deze verwijten gehoord maar dacht dat deze uit wraak waren voor het uit de clan gezet worden. Echter, nadat de jongens de gesprekken met Finley hadden opgenomen, werd hij verwijderd van de clan en aangegeven bij de politie. Finley heeft al een keer 18 maanden gezeten voor het misbruiken van een 13-jarige jongen in 1998.

Chelsea krijgt boete

Chelsea zal na de wedstrijd tegen West Bromwich Albion van afgelopen weekend diverse boetes toegestuurd krijgen. De Engelse voetbalbond FA heeft laten weten dat The Blues een boete krijgen omdat scheidsrechter Mark Halsey te nadrukkelijk belaagd is.

Ronnie Wallwork van West Bromwich werkte Claude Makélélé met een forse tackle tegen het gras en daar reageerden de spelers van Chelsea massaal op bij de arbiter. “Halsey rapporteerde het incident en meldde dat hij naar zijn mening heel erg onder druk werd gezet door een aantal Chelsea-spelers”, aldus de bond.

De Engelse bond heeft besloten strenger op te treden tegen clubs die proberen scheidsrechters te intimideren. Hoe hoog de boete wordt is niet bekend, wel dat het om een fors bedrag zou gaan. Er is al een boete van vijfduizend pond (ongeveer 7.700 euro) naar de club onderweg, omdat de spelers te laat van de thee terugkeerden.

Parijs-Nice: Boonen voltooit trilogie

Tom Boonen heeft weer toegeslagen in Parijs-Nice. De 25-jarige Belg was de snelste in de massasprint. Floyd Landis blijft de leider.

De vierde rit startte met een spervuur aan aanvallen. Met name Laurent en Leblacher probeerden diverse malen weg te komen. Joost Posthuma maakte ook even deel uit van een groepje vluchters. De hoofdmacht viel pas enigszins stil na een aanval van Bas Giling en Eric Leblacher. Het Frans/Nederlandse duo fietste zich naar een maximale voorsprong van 5.20. Onze landgenoot Stef Clement zette even de achtervolging in, maar liet zijn ambities snel varen.

De troepen van Lampre-Fondital, Quick-Step en Phonak bepaalden het tempo in het peloton, zodat Giling en Leblacher snel terrein prijsgaven. Op zo’n negen kilometer van de finish was de hergroepering een feit. Hierop plaatsten Thomas Voeckler, Vincenzo Nibali en Sylvain Chavanel een aanval, maar Quick-Step en Davitamon-Lotto waren van zins het op een massasprint te laten uitkomen.

Tom Boonen was opnieuw met overmacht de snelste in die massale aankomst. De wereldkampioen raakte op driehonderd meter even uit zijn klikpedaal, maar zelfs dat euvel kon hem niet stoppen. Allan Davis eindigde voor de derde keer als runner-up. Morgen is het parcours een stuk lastiger met twee cols van de eerste categorie. De top van de laatste col (de Corobin) ligt op slechts zestien kilometer van de aankomst in Digne-les-Bains.


Uitslag 4e etappe Parijs-Nice – Saint-Etienne – Rasteau - 193 kilometer:

#CoureurPloegTijd
1T. BoonenQUI4.40.29
2A. DavisLIB0’00”
3D. NapolitanoLAM0’00”
4S. SchumacherGER0’00”
5E. RigottoMIL0’00”

Klassement:

#CoureurPloegTijd
1F. LandisPHO19.27'08"
2F. VilaLAM 0'09"
3S. SanchezEUS1’13”

Deense zeemeermin krijgt dildo

Het wereldberoemde beeld van de Kleine Zeemeermin is donderdag opgevrolijkt met een dildo. De zeemeermin, die zich in de haven van Kopenhagen bevindt, werd ook overgoten met groene verf. De politie heeft bekend gemaakt met onbekenden van doen te hebben. De vandalen hebben de datum 8 maart in de rots waarop het beeld zich bevindt, gekerfd, mogelijk als verwijzing naar Internationale Vrouwendag.

Het is niet de eerste keer dat het beeld de dupe is van vandalisme. Zo werd de vrouw al meerdere keren onthoofd. Den Lille Havfrue geldt als nationaal symbool en is gebaseerd op een figuur uit een sprookje van Hans Christian Andersen. De zeemeermin is inmiddels weer schoongemaakt.

de kleine zeemeermin
De Kleine Zeemeermin

Scholieren balen van 'kanker'

Icoon MedischNederlandse scholieren zeggen te vaak het woord 'kanker'. Althans, dat vinden Sherlysia Vermeer en Sandy Soares. Ze zijn 13 jaar oud en zitten allebei op het Accent College in Schiedam. De vmbo-scholieren starten een voorlichtingsactie om hun schoolgenoten te laten zien hoe erg de ziekte kanker is.

"Onlangs hoorden we het woord kanker wel 58 keer op school. We vinden dat heel vervelend!", aldus een van de scholieren. Ze hebben nu aan het Medisch Centrum Rotterdam Zuid (MCRZ) gevraagd of alle scholieren een bezoek kunnen brengen aan de afdeling oncologie van het ziekenhuis. Voordat dat nu gaat gebeuren, komt er een oncoloog naar de school.

"Het is misschien wat te confronterend om een hele schoolklas vmbo-scholieren onvoorbereid op mijn afdeling te ontvangen", aldus oncoloog Stouthard. Volgens haar zijn er veel vooroordelen ten aanzien van kanker. "Kanker betekent dood, kankerpatiënten zijn mensen die kaal en brakend boven de toiletpot hangen. Ik wil de leerlingen graag laten zien hoe de werkelijkheid is."

Met dank aan dj-scratch voor de submit.

Alonso verwacht gevecht met Button en Schumi

Fernando Alonso heeft aan de vooravond van het nieuwe F1-seizoen laten weten Michael Schumacher en Jenson Button als grootste concurrenten te zien. Opvallend is dat de Spanjaard McLaren niet noemt, terwijl dat zijn werkgever in 2007 wordt.

Alonso denkt dat Schumi revanche wil voor zijn teleurstellende jaar, en dat Button eindelijk materiaal heeft om mee te strijden. “Ik denk dat Michael en Jenson Button mijn grootste rivalen zullen zijn. Schumacher is altijd iemand die precies weet hoe een wereldkampioenschap gewonnen moet worden en hij wil 2005 graag vergeten. Hij heeft een team achter zich die speciaal voor hem een 248 F1 hebben gecreëerd. De Honda is al snel sinds hij de voor de eerste keer de pitstraat uit reed en ze rijden indrukwekkende rondetijden.”

“Ze hebben een andere werkmethode dan wij: ze kijken altijd naar absolute prestaties in privé-tests, maar er is geen twijfel mogelijk dat ze een geweldige wagen hebben. Ondanks dat sommige tijden werden gereden met weinig brandstof en zachte banden, spreekt de stopwatch duidelijke taal. Button en Barrichello zijn twee geweldige coureurs en in staat de race uit te rijden zonder een fout te maken. Ze kunnen Grand Prix winnen als ze de kans hebben. Ze zullen sterke rivalen zijn. Ik verwacht dat Jenson de sterkste van de twee is, ook omdat hij er aan gewend is om met het team te werken.”

De regerend wereldkampioen twijfelt daarbij wel aan het nut van de tests die zowel Honda als Ferrari in Bahrein hielden afgelopen winter. “Er zijn nooit meer dan vijf auto’s op de baan in Bahrein geweest, en het asfalt was altijd vies en zanderig. Elke dag hebben ze veel tijd verloren met het schoonrijden van de racelijn en het minste of geringste beetje wind was al goed om ze weer terug bij af te brengen. De baan zal drie tot vier seconden sneller zijn deze week tijdens de race. Ik vermoed dat Ferrari, Honda en Toro Rosso hun tijd en geld verspild hebben. Ik denk dat we het juiste hebben gedaan om in Europa te blijven, maar het zou anders zijn als andere teams dan Toro Rosso er ook naar toe zouden gaan”.

Voor McLaren is Alonso voorlopig niet bang: “Ondanks een aantal toppunten lijken ze niet in topvorm en dat hebben ze zelf ook toegegeven. Bij McLaren hebben ze wat problemen en we hebben allemaal gezien hoe ze zijn, maar ik denk niet dat er iets fundamenteel fout is met hun wagen. Zodra ze de problemen met de betrouwbaarheid hebben opgelost zullen ze, net als in 2005, moeilijk te verslaan zijn. Ik hoop dat ze weer belangrijke punten verliezen in de eerste drie of vier races, zodat de terugkeer moeilijk wordt. Ik denk dat hun probleem geconcentreerd zit in een specifiek onderdeel van de wagen en ze zullen snel een oplossing vinden. Ik denk niet dat er een interne crisis is en ik durf te wedden dat ze in 2006 meer dan één race zullen winnen.”

Ernstige mishandelingen bij Leidse studentenvereniging

Icoon ShockingBij de Leidse studentenvereniging Minerva hebben zich de afgelopen zes maanden maar liefst vijf gewelddadige delicten voorgedaan. Vier keer was er sprake van ernstige mishandeling, en één keer was er sprake van de aanranding van een 18-jarige scholiere. Twee leden van de vereniging, onder wie een ex-bestuurslid, zouden hier een aandeel in hebben gehad. Een intern onderzoek is gestart.

Het eerste incident gebeurde in september. Een jongen die het voor een in het nauw gedreven meisje opnam werd een gebouw ingesleurd en door Minervanen in elkaar geslagen. Enkele weken later vielen twee leden een appartement binnen, waar een bewoner en een mede-Minervaan ernstig werden mishandeld. In oktober werd vervolgens een zware hersenschudding toegebracht aan een lid, door hem bewust met een hard glas op zijn hoofd te meppen. In januari heeft een bestuurslid 'excessief geweld' gebruikt. Hierbij liep het slachtoffer drie gekneusde ribben op.

Vijf leden van Minerva uiten hun bezorgdheid over het gebeurde. Het is uitzonderlijk dat corpsleden praten over gebeurtenissen in de vereniging. Dit keer wordt er gepraat omdat ze het schandalig vinden wat er is gebeurd. "Het gaat om buitensporig geweld", verklaart een lid. De leden wensen allen anoniem te blijven, want als dat niet gebeurt "dan hang ik', verklaart een van de studenten.

Bij alle gevallen werden de daders voor enkele weken geschorst. Er is geen aangifte gedaan. Verenigingsvoorzitter Thijs Cohen Tervaert verklaart de incidenten ten zeerste te betreuren: "Wij als bestuur voeren een beleid dat er op gericht is dergelijke incidenten te voorkomen. We reageren daar scherp op." De leden verklaren het hier niet mee eens te zijn: "Als het puntje bij het paaltje komt, durven ze niet en proberen ze alles in de doofpot te stoppen."

Met dank aan een anonieme Fokker voor de submit.

Haug tipt Toro Rosso voor podium

Norbert Haug, chef motorsport van Mercedes, zou niet verbaasd opkijken als een coureur van Scuderia Toro Rosso na de Grand Prix van Bahrein op het podium staat.

Haug baseert zijn voorspelling deels op het feit dat Toro Rosso de race zal rijden met drie liter V10-motoren. "Kijk naar de wagen. Als het niet gewoon een Red Bull-wagen is, lijkt de wagen wel heel sterk op de Red Bull van vorig jaar," licht hij toe. "Kijk naar de banden, kijk naar de tests die ze hebben gereden, kijk naar de betrouwbaarheid. Op dit moment hebben ze een voordeel. Feit."

De testtijden in Bahrein van het voormalige Minarditeam hebben indruk op Haug gemaakt: "Ze zaten in dezelfde seconde als Honda. En als je kijkt naar de tijden op de lange afstanden, zie je dat ze hier erg snel zijn. Ze hebben een sterk pakket, zeker aan het begin van het seizoen."

Ronaldo wil niets hebben van kritiek Pelé

Voetballer Ronaldo zegt dat hij zich niets aantrekt van de kritiek die zijn landgenoot Pelé onlangs op hem heeft geuit.

"Ik besteed helemaal geen aandacht aan hem", aldus de voetballer van Real Madrid woensdag tegenover het Spaanse radiostation Cadena SER. Pelé vindt dat Ronaldo te veel problemen en afleiding heeft naast het voetbal.

Wel roemt Pelé zijn landgenoot omzijn voetballende kwaliteiten. "Hij is van grote klasse en hij heeft veel mooie prijzen gewonnen. Alleen, hij zou nog veel beter geweest zijn als hij zich niet zo zou laten afleiden door problemen buiten het voetbal. Zijn carrière en zijn persoonlijke leven zijn met elkaar verstrengeld."

Maar Ronaldo blijft onder alle negatieve aandacht kalm. "Ik hoor duizenden verhalen en ook duizenden leugens die pijn doen, maar ik heb een heel dikke huid." De laatste weken ligt de ster-voetballer onder vuur. Hij zinspeelde al op een vertrek bij Real Madrid aan het eind van dit seizoen. Maar dat werd hem niet in dank afgenomen.

Drie doden bij Duits rouwstoetdrama

Icoon OngelukEen dramatisch ongeluk in het Duitse Jettingen/Scheppach heeft vandaag aan zeker drie mensen het leven gekost. Het drama vond plaats toen een rouwstoet, op weg van de kerk naar de begraafplaats, aangereden werd door een bestelbus. De zestigjarige chauffeur en twee rouwenden kwamen om het leven, 33 anderen raakten zwaargewond.

Vijf gewonde rouwenden verkeren nog in levensgevaar. Iets wat de politie niet uitsluit, is dat de bestuurder mogelijk de macht over het stuur verloor door een plotselinge hartaanval. Een politiewoordvoerster meldt dat er een totale chaos op de plek van ongeval heerste. Er kwamen uiteindelijk twaalf helikopters en dertig ziekenwagens aan te pas.



Met dank aan static, dutchmage, Willem Lei en Rolffie63 voor de submit.

Constante erectie houdt inbreker uit de cel

Icoon BizarDe chronische erectie van de Duitse inbreker Maurice Baumann uit Bielefeld houdt hem voorlopig uit het gevang. Omdat zijn erectie door een bloedvatenprobleem niet terugzakt, heeft de Duitse rechtbank dit opmerkelijke besluit genomen. Zijn gevangenisstraf van een jaar, omwille van enkele verkeerd gelopen inbraken, wordt opgeschort tot zijn gezondheidsprobleem is opgelost.

"Op een dag werd ik wakker met een stevige erectie", verklaart Baumann. "Ik stond er niet meteen bij stil, dat hebben vele mannen natuurlijk wel eens. Maar het probleem met deze erectie was dat ze niet verdween." Naaldeninjecties en medicatie in het ziekenhuis mochten niet baten, want vijf minuten later stond zijn penis gewoon weer stijf.

Met dank aan topper voor de submit.

PSV-preses wil snel helderheid

PSV-voorzitter Rob Westerhof wil de rest van deze maand aanwenden om duidelijkheid te scheppen over de toekomst van PSV. Met name achter het al dan niet aanblijven van trainer Guus Hiddink staat een vraagteken.

Volgens Westerhof heeft PSV nog veel werk te verzetten na de uitschakeling in de Champions League door Olympique Lyon. Onduidelijkheid is vooral troef over de positie van trainer Guus Hiddink. Zo zou de Russische voetbalbond in de Achterhoeker de ideale bondscoach zien. ”Tot op heden heb ik niets gehoord van de Russische bond. Ook studeert Hiddink in het vliegtuig nog geen Russisch. Ik ga er vanuit dat we eind maart weten waar we aan toe zijn”, aldus Westerhof.

”In de basis zijn dat twee opties: hij blijft of hij gaat weg, maar daarbinnen zijn nog wel wat andere mogelijkheden ja”, vervolgt de voorzitter. Ook de invulling van de spelersgroep voor komend seizoen heeft Westerhofs prioriteit: ”We moeten een nog bredere selectie krijgen om op dit niveau mee te kunnen. Vorig seizoen hebben we het geluk gehad dat we bijna geen blessures hadden. Nu was dat wel zo en dan is het verschil met Lyon groot. Zij kunnen bij blessures of schorsingen gelijkwaardige spelers inbrengen. Wij komen vooral kwantitatief tekort.”

Vooral de toekomst van Phillip Cocu is onduidelijk. De aanvoerder heeft nog altijd niet laten weten door te willen bij PSV: ”Cocu heeft een voorbehoud gemaakt dat vooral gaat over zijn fysieke gesteldheid. De afgelopen weken, met daarin een groot aantal topwedstrijden, zal daarin een beslissende rol spelen”, aldus Westerhof.

'Martens naar AZ'

AZ heeft Maarten Martens van RKC Waalwijk overgenomen, aldus de zaakwaarnemer van de middenvelder. Algemeen directeur Marcel Brands van de Alkmaarse club is nog niet overtuigd van de komst van de Belg.

Jacques Liechtenstein, zaakwaarnemer van Martens, liet weten: “De clubs zijn er allang uit en als alles met de knie van Maarten goed komt – en dat is eigenlijk wel zeker – kun je er vanuit gaan, dat de handtekeningen ergens in mei worden gezet”. Martens kan een contract van vijf jaar ondertekenen volgens Liechtenstein.

Brands heeft nooit moeite gedaan te verbergen dat hij de 22-jarige jeugdinternational naar de Alkmaarder Hout wil halen. Toen Martens begin februari zijn buitenband in zijn linker knie scheurde, is er niet meer over een transfer gesproken. “Daarna heeft onze medische staf één keer contact met RKC gehad over wat er precies aan de hand was”, aldus Brands. “Ik vind deze voorstelling van zaken erg optimistisch. Wij hebben nog steeds geen streep onder de naam van Martens gezet, maar we kijken ook naar anderen. Ik wil in dit geval niets overhaasten”.

Aboutaleb haalt enorm aantal stemmen

De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen meer stemmen gehaald dan PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher. De uit Marokko afkomstige wethouder kreeg ruim 46.000 voorkeurstemmen, bijna 11.000 meer dan Asscher. In totaal koos 14% van de Amsterdamse kiezers voor Aboutaleb.

Kopstukken uit de landelijke politiek die ook in de hoofdstad op de lijst stonden, zij het bij andere partijen, kregen een stuk minder voorkeurstemmen. GroenLinks Kamerlid Marijke Vos, die raadslid wil worden in Amsterdam, kreeg 6.400 stemmen. Frits Bolkestein, lijstduwer voor de VVD, haalde er 2.391.

Drie tekort
Een hertelling van de stemmen heeft in Amsterdam een negatief gevolg opgeleverd voor de linkse actiepartij Amsterdam Anders/De Groenen. De partij raakte haar ene zetel kwijt. Ze zijn 3 stemmen tekort gekomen. Tijdens de bekendmaking vandaag van de definitieve uitslag bleek die zetel naar GroenLinks te zijn gegaan, die nu op zeven zetels uitkomt. Jupijn Haffmanns van AA/DG heeft om een hertelling gevraagd, maar dat verzoek is niet ingewilligd, omdat het door de computerstemming alleen 'weer een druk op de knop' zou betekenen. ''Nou ja, dan heb ik nu meer tijd om actie te voeren, tenslotte zijn we een actiepartij'', zo besloot Haffmans. De partij blijft wel in twee deelraden vertegenwoordigd.

Coalitie
De PvdA denk dat men snel een nieuw college kan vormen in de hoofdstad. Meest voor de hand ligt een geheel linkse coalitie met PvdA, SP en GroenLinks, goed voor 33 van de 45 zetels.

Toch wil de Amsterdamse PvdA-leider Asscher nog geen duidelijkheid geven over of de PvdA linksom of rechtsom (met de VVD) zal gaan. De VVD heeft laten weten weer te willen samenwerken met de PvdA.

Uitslag Amsterdam 2006

Hockenheim weer onder vuur

Wederom ligt het circuit van Hockenheim onder vuur. Eerder werd het circuit nog van een faillisement gered door de deelrepubliek Baden-Wurttemberg en nu dreigen er problemen rondom het contract.

Het circuit heeft tot en met 2008 nog een contract, maar de lokale overheid is niet tevreden met het huidige contract. Als er geen verbeterd contract komt is het gedaan met de races van de Formule 1 op Hockenheim. Dieter Gummer, burgemeester, zei: "Op dit moment is de Formule 1 een grote verliespost. Als het niet winstgevend gaat worden is er na 2008 geen Grand Prix meer hier".

De overheid heeft geweigerd 15 miljoen euro in het circuit te stoppen. Voor de race van 30 juli is de kaartverkoop met 40% gedaald.

Speed: "GP2 even snel als Super Aguri"

Met de komst van Super Aguri lijken er drie teams te gaan strijden om de achterste plekken. Toch denkt Scott Speed dat ‘zijn’ Scuderia Toro Rosso en Midland weinig moeite zullen hebben met de Japanse renstal.

De Amerikaanse debutant laat duidelijk weten wat de doelstelling voor dit jaar is. “We moeten vóór Midland en Super Aguri eindigen. Hoe ze bij MF1 over Super Aguri denken weet ik niet, maar ze verliezen vier seconden per ronde gemiddeld. Ze hadden beter in een GP2-wagen met Formule 1 banden aan de start kunnen verschijnen”, aldus Speed.

Speed ziet weinig voordelen in de begrensde V10 achterin zijn wagen: “We zijn de enige met een tiencilinder, maar ik ben niet overtuigd van een voordeel. Ik denk wel dat onze motor betrouwbaarder is dan die van de concurrenten, dus we moeten zoveel mogelijk punten halen tijdens de seizoensstart."

Figo wegens uitspraken op het matje

Luis Figo zal zich voor de disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond moeten verantwoorden voor zijn uitspraken na afloop van de wedstrijd tussen Internazionale en Juventus.

Volgens de aanklager heeft Figo 'de reputatie van een manager van een andere club geprobeerd te beschadigen' met zijn uitspraken. De Portugese aanvaller zei na afloop van de wedstrijd, die op 8 februari gespeeld werd, dat hij zag hoe Luciano Moggi, de algemeen directeur van Juventus, voor aanvang van de wedstrijd scheidsrechter Gianluca Paparesta een bezoek bracht.

Dat bezoek zou volgens Figo van invloed zijn geweest op de uitslag, Inter verloor de topper met 2-1. Volgens de Italiaanse voetbalbond heeft Figo de sportieve regels overtreden als blijkt dat hij het verhaal heeft verzonnen.

Nederland verliest openingswedstrijd WBC

Het Nederlands honkbalteam heeft zijn openingswedstrijd van de World Baseball Classic verloren. Tegen gastland Puerto Rico dolven de mannen van coach Robert Eenhoorn met 8-3 het onderspit.

Voor ruim 15.500 toeschouwers speelden Puerto Rico en Nederland een aanvankelijk gelijk opgaande partij in San Juan. De Puertoricanen openden in de eerste inning al direct de score toen kortestop Raily Legito de bal liet glippen en Ivan Rodriguez vanaf het tweede honk binnen kon lopen. Vervolgens wierp pitcher Rob Cordemans Alex Rios, Alex Cintron en Luis Matos uit om Nederland aan slag te brengen. Het taaie spel van de Middenamerikanen kwam hem op een flink aantal worpen te staan en al na drie innings wierp Cordemans al zijn 66e bal. Javy Lopez had hier geen medelijden mee en zette Puerto Rico op 2-0 met een homerun.

Cordemans werd hierop gewisseld voor Alexander Smit. Deze hield het slechts een inning vol waarin hij de pitch voor de 3-0 wierp. Nadat hij was afgelost door Robin van Doornspeek wist Nederland zelf ook op het scorebord te komen. Randall Simon kon profiteren van een fout van kortestop Cintron in de vierde inning, en in de vijfde inning wisten ook Ivanon Coffie en Raily Legito over de thuisplaat te lopen voor een gelijke stand aan het begin van de zesde inning.

Jair Jurrjens werd de heuvel op gestuurd om na een inning er weer vanaf gehaald te worden. Alex Cora en Luis Matos scoorden voor Puerto Rico alvorens Ivan Rodriguez de bal het stadion uit sloeg. Dave Draijer moest Jurrjens vervangen. Carlos Beltran scoorde een homerun op Draijers eerste worp. De achtste inning mocht David Bergman opdraven. Ook hij moest nog een run van Ricky Ledee incasseren voordat Nick Stuifbergen de laatste twee outs in de negende inning mocht maken.

Om nog kans te maken op het bereiken van de volgende ronde zal Nederland van zowel Cuba als Panama moeten winnen. Puerto Rico staat al op twee overwinningen, Cuba speelde nog slechts tegen Panama en won deze wedstrijd. Morgen staat Cuba op het programma.

Kortgeding tegen Jelle Klaasen afgeblazen

Het kortgeding dat de Keukenconcurrent-ploeg tegen Jelle Klaasen heeft aangespannen is op het laatste moment afgeblazen. Beide partijen proberen nu tot een oplossing te komen en waren woensdagavond al dicht bij een schikking.

Eind 2005 tekende de 21-jarige Klaasen een profcontract met de managers Paul Kusters en Hans Rothengatter van H&P Sports Events, de leiders van de ploeg. Nadat de Lakeside debutant datzelfde toernooi won als jongste ooit, stonden de sponsors die een plek op zijn shirt wilden in de rij.

De afgeblazen rechtszaak zou over de vermeende exclusiviteit van het managementschap gaan. The Young Matador blijft gewoon lid van het profteam, maar laat zich persoonlijk begeleiden door Chiel van Praag.

Ruïne met spook te koop in Wales

In Zuid-Wales staat de ruïne van het oude Llantwit Major Castle te koop. De ruïne wordt inclusief spook verkocht, dat door omwonenden en historici 'de Hollander' wordt genoemd.

Het kasteel stamt uit 1596. Sinds 1694 staat het leeg en sinds 1834 is het kasteel niet meer dan een ruïne, zelfs zonder dak. Op 3 april worden de overblijfselen geveild voor minimaal 7.300 euro.

De koper zal daarna wel nog aardig in zijn buidel moeten tasten, wil hij het pand opknappen. Dit is namelijk niet zomaar toegestaan, aangezien het kasteel op de monumentenlijst staat.

Llantwit Major Castle
Te koop inclusief spook

Met dank aan DaCode voor de submit.

Van der Haar nog niet terug

De kans is aanwezig dat Hans van der Haar zijn rentree bij RKC Waalwijk nog even moet uitstellen. De aanvaller heeft nog steeds last van een scheurtje in zijn middenvoetsbeentje.

"Hoe lang hij in het gips blijft, is afhankelijk van de pijn. Dat kan een week duren, dat kan nog langer zijn," aldus Adri Koster, trainer van de Waalwijkse ploeg. "En daarna moet hij nog revalideren."

Op 24 februari kwam Van der Haar voor het laatst in actie. Dit seizoen speelde hij pas 17 wedstrijden waarin hij 2 keer scoorde. Behalve de 30-jarige aanvaller zijn er nog een aantal spelers die tijdelijk uit de roulatie zijn. Het gaat hier dan om Jochen Janssen, Maarten Martens en Benjamin De Ceulaer.

Man overleden bij kapwerkzaamheden

Icoon BinnenlandsIn het Gelderse Vorden is een 40-jarige man overleden bij kapwerkzaamheden in een bos in zijn woonplaats. Ondanks de inzet van ambulancepersoneel en een traumahelikopter kon de man niet gered worden. De man is ter plaatse overleden aan de opgelopen verwondingen.

Rond 09:00 uur was de man samen met een collega in het bos aan de Kapelweg in Vorden bezig met onderhoudswerkzaamheden. Bij het splijten van een boom werd hij geraakt door een onverwacht opspringende stam. Zijn collega heeft hulp aangeboden gekregen van Bureau Slachtofferhulp. De Arbeidsinspectie is geïnformeerd over het ongeval en zal mogelijk gaan onderzoeken hoe het ongeval kon gebeuren.

Met dank aan woessie voor de submit.

PvdA Rotterdam wil formateur

Grote vraag na de verkiezingswinst van de PvdA in Rotterdam is welk college daar gevormd moet worden. De havenstad is feitelijk verworden tot een 'tweepartijenstad': de PvdA met 18 zetels, Leefbaar Rotterdam met 14 zetels. De rest van de partijen, ook de grote landelijke, zijn geminimaliseerd of waren al klein.

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst wil dat er zo snel mogelijk een formateur wordt benoemd voor de collegeonderhandelingen. Hij wil graag het voorbeeld van vier jaar geleden volgen, toen een formateur de onderhandelingen ondersteunde. Het liefst zou de PvdA'er een breed college vormen ''waar zoveel mogelijk Rotterdammers zich herkenbaar in voelen.''

Leefbaar Rotterdam heeft echter bij monde van fractieleider Marco Pastors al laten weten niet met de PvdA te willen samenwerken. Ook de VVD zou geen interesse meer hebben. Over blijft dan eigenlijk alleen nog een draai naar links. PvdA, GroenLinks en SP kunnen bogen op 23 zetels, net genoeg in de 45 zetels tellende raad. De vraag is echter of de PvdA genegen is zich zomaar 'uit te leveren' aan de kleine linkse partijen. Ze zouden met hun weinige zetels (SP 3, GL 2) de PvdA wel eens veel te veel de linkse hoek in kunnen trekken.

Volgens hoogleraar sociologie Anton Zijderveld (CDA) zou de PvdA toch moeten proberen een college te vormen met CDA en VVD: ''Iedereen is het er over eens dat het oude college van B&W het verrassend goed heeft gedaan. Het is veiliger, schoner en prettiger geworden. Alleen die polarisatie, tussen etnische en autochtone Rotterdammers is een probleem.'' Dat laatste is volgens hem vooral te wijten aan Leefbaar Rotterdam. Wel zit Van Heemst volgens de socioloog de komende vier jaar in een spagaat tussen nieuwe en oude kiezers: ''De PvdA-leider moet de etnische Rotterdammers die op hem stemden tevreden houden. Maar ook de 'oude' kiezers, die zich eerder van de PvdA afkeerden, terug zien te winnen.''

De Rotterdamse hoogleraar M. van Schendelen, die vier jaar geleden als formateur aan de wieg stond van het college van Leefbaar Rotterdam, CDA en VVD, verwacht overigens dat Leefbaar Rotterdam en PvdA over drie weken toch om de tafel gaan zitten voor oriënterende gesprekken.

Uitslag Rotterdam
Uitslag en zetelverdeling Rotterdam


Met dank aan PIM4EVER voor de submit.

Hoogervorst: Roken moet duurder

Icoon Politiek Als het aan minister Hoogervorst van Volksgezondheid ligt, wordt roken binnenkort nog duurder. Bovendien moet de minimumleeftijd voor het kopen van sigaretten verhoogd worden van 16 naar 18 jaar. Dat schrijft de minister in het Nationaal Tabaksprogramma dat hij vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Als het even kan, wil Hoogervorst de veranderingen nog deze kabinetsperiode doorvoeren.

Naast de verhoging van de prijs en de minimale verkoopleeftijd, heeft de minister nog meer in gedachten. Zo denkt hij er over om de verkoop van tabak bij evenementen zoals popfestivals in te perken. Bovendien wil hij rokers op een indringendere manier waarschuwen voor de gevaren. Om dit te bereiken, zullen er vanaf komend jaar schokkende foto's van de gevolgen op pakjes sigaretten verschijnen.

Politie doet inval bij illegale bingo

Icoon Politie De politie heeft gisteravond met een grootschalige inval een einde gemaakt aan een partijtje illegale bingo. Bij de inval in het Gelderse Achter-Drempt werden twee auto's en een groot geldbedrag in beslag genomen. Bovendien werden de vijf organisatoren gearresteerd.

De politie maakte een einde aan de illegale gokpraktijken omdat de Wet op de kansspelen werd overtreden. Die wet stelt dat het totale prijzengeld maximaal 1400 euro mag zijn, met een maximale hoofdprijs van 350 euro. Die bedragen werden volgens de politie 'ruimschoots' overschreden.

Een groot deel van de 250 aanwezige illegale bingo'ers is door de politie verhoord. Daarvoor werden aparte verhoorcontainers geparkeerd in een zijstraat nabij de gelegenheid waar de bingo-avond gehouden werd.

Nieuw spoor Utrecht - Schiphol heeft nog problemen

Icoon Vervoer De software die de seinen van de zogenaamde Utrechtboog moet gaan regelen, heeft nog een paar bugs. Toch zal het nieuwe traject tussen Utrecht en Schiphol komend weekend in gebruik worden genomen. Door de problemen is het mogelijk dat de seinen zonder reden op rood springen.

Volgens ProRail leiden de softwareproblemen niet tot onveilige situaties omdat de seinen alleen onterecht op rood kunnen springen, en niet zomaar op groen zullen springen. Het zal naar verwachting nog zeker twee maanden duren voordat de problemen zijn opgelost.

Tot die tijd moeten reizigers via de nieuwe boog rekening houden met mogelijke vertragingen. Machinisten moeten bij een rood sein nu eerst de verkeersleiding bellen, die dan zal beoordelen of het rode sein terecht is. Als het om een fout gaat, wordt de trein door de verkeersleiding over het spoor geloodst. De trein moet dan wel langzamer rijden.

Het is niet de eerste keer dat er problemen optreden bij de constructie van de nieuwe Utrechtboog. Eigenlijk moest het spoor in december al in gebruik worden genomen, maar toen was de veiligheid nog niet voldoende gecontroleerd.

Korpschef vreest criminelen bij Turkse toetreding EU

BuitenlandsKorpschef van de regio Zuid-Holland Zuid Ruud Bik waarschuwt vandaag in het Algemeen Dagblad voor een toestroom van criminelen als Turkije lid zou worden van de Europese Unie (EU). Volgens Bik dreigt dan hetzelfde te gebeuren als met de toetreding van voormalige Oostbloklanden. Uit deze en aangrenzende landen kwamen vanaf toen steeds meer criminelen naar ons land.

Wanneer Turkije EU-lid wordt, zullen criminelen uit landen als Irak, Syrië en Armenië via Turkije naar West-Europa komen om hun slag te slaan, zo vreest Bik. Het soort misdaden die dit soort lieden plegen, noemt Bik 'mobiel banditisme': Ze plegen tientallen inbraken in één nacht en rijden daarna met de buit terug naar hun thuisland.

Volgens Bik zou het niet meer dan normaal zijn dat wanneer een nachtelijke patrouille op een auto met een Litouws kenteken stuit, deze auto standaard gecontroleerd wordt. Hij pleit verder voor een systeem waarbij kentekens van alle passerende auto's automatisch worden geregistreerd. Dat zou een ideaal middel zijn om buitenlandse criminelen op te sporen.


Met dank aan woessie, Aka-Zigor en Bonny40 voor de submit.

Meer info en screens Secrets of Da Vinci

In april verschijnt de adventure The Secrets of Da Vinci: The Forbidden Manuscript. Er bestaat nog veel verwarring rond dit spel, omdat er ook een actie-adventure in ontwikkeling is op basis van de boeken van Dan Brown. Daar heeft dit spel helemaal niets mee te maken. Om dat te verduidelijken hebben de developers wat meer informatie vrijgegeven. The Secrets of Da Vinci: The Forbidden Manuscript is een samenwerkingsverband tussen diverse developers: Nobilis, Elektrogames, TOTM Studio, Kheops Studio en Mzone Studio.

Het spel biedt de speler de gelegenheid nader kennis te maken met de werken van het Italiaanse genie, en de geheime boodschappen die hij in zijn werken verstopte. Het geheel speelt zich af in het Chateau du Clos Lucé en het omliggende park in de Renaissance-tijd. Deze Clos Lucé is een belangrijk monument in Frankrijk en de laatste plek waar da Vinci woonde. De ontwikkelaars hebben bij de huidige eigenaren
en wetenschappelijk adviseur Pascal Brioist advies ingewonnen om ervoor te zorgen dat de geschiedenis zo getrouw mogelijk wordt nagebootst.

Valdo is een jonge, ambitieuze leerling die in 1522 in Parijs in de leer is bij een van Leonardo's volgelingen, Francesco Melzi. Als hij plotseling weggestuurd wordt is hij teleurgesteld. Kort daarna ontvangt hij een brief waarin hem gevraagd wordt een vermist werk van de meester op te sporen. Hij maakt misbruik van het feit dat hij leerling was van Melzi om zich toegang te kunnen verschaffen tot het woonhuis van Da Vinci, het Chateau du Clos Lucé.





Communist trok 'te veel' stemmen

De Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN) heeft in Heiloo 'te veel' stemmen gehaald. Op basis van het stemmenaantal zou de partij twee raadsleden mogen leveren in de 19 zetels tellende raad. Probleem is alleen dat de lijst slechts één naam bevatte: die van lijsttrekker Willem Gomes. Volgens burgemeester T.J. Romeyn (CDA) van Heiloo heeft het dorp hiermee dit jaar waarschijnlijk een 'unieke' uitslag behaald.

De extra zetel van de NCPN werd nu als restzetel beschouwd. Na telling van de stemmen bleek die terecht te zijn gekomen bij GroenLinks. De zetelverdeling in de gemeenteraad van het dorp is hierdoor exact dezelfde als vier jaar geleden (de lokale partij Heiloo 2000 de grootste samen met de VVD, gevolgd door CDA, PvdA, GL en NCPN).

NCPN
De NCPN (opgericht in 1992) is de enige landelijke communistische partij die Nederland nog heeft. Landelijk stelt de partij electoraal gezien weinig voor. Na de teloorgang van de CPN in de jaren 80 - die uiteindelijk leidde tot een samengaan met drie andere kleine linkse partijen tot GroenLinks - heeft in de Tweede Kamer nooit meer een communistische partij plaatsgenomen. De NCPN is een anti-kapitalistische partij, gebaseerd op het marxisme-leninisme, de wetenschappelijke leer van Marx en Engels. De partij werd opgericht nadat de CPN opgegaan was in GroenLinks.

Thuisbasis van de NCPN zijn de noordelijke provincies, waar zich vroeger in een bepaald gebied echt een communistisch bolwerk bevond. Met de gemeenteraadsverkiezingen deed ze in 7 plaatsen mee: Amersfoort, Amsterdam, Enschede, Groningen, Heiloo, Lemsterland en Reiderland. In die laatste Groningse gemeente was de NCPN vier jaar geleden zelfs de grootste, maar dit jaar verloren ze fors en eindige daar met 18% als vierde partij. In het Friese Lemsterland wist de NCPN 16% van de kiezers aan zich te binden. Verder was de partij, behoudens dus in het Noord-Hollandse Heiloo, nergens succesvol.

De opmerkelijke score die de NCPN haalde in Heiloo, in buurgemeente Alkmaar toch gezien als een 'rijkeluisdorp', zou voornamelijk te danken zijn aan de actiebereidheid en daarmee samenhangende populariteit van de lokale lijsttrekker Willem Gomes. Deze verzet zich al een tiental jaar actief tegen in zijn ogen onrechtvaardig beleid van het gemeentebestuur. Vier jaar terug nam hij de stap om zich verkiesbaar te stellen en omdat hij al lid was van de NCPN, deed hij dat namens die partij. De afgelopen raadsperiode vocht hij allerlei beslissingen aan en zette zich opvallend in voor minima. Afgelopen dinsdag verdubbelde hij zijn aanhang in het dorp tot bijna 10%. Maar omdat het een eenmanslijst was, blijft Gomes dus staan op één zetel.

Gomes zegt in het Noordhollands Dagblad dat hem een zetel ontnomen is: ''Er wordt mij een zetel afgepikt, waar ik vier jaar lang keihard voor heb gewerkt. Daar ben ik heel bedroefd over. Dit is een vreemd systeem.'' Liever had hij gehad dat de zetel leeg bleef staan, in plaats van toegevoegd aan de verdeling van de restzetels. Maar is het niet zijn eigen schuld, omdat er maar één naam op de kieslijst stond?: ''Ik heb diverse mensen gevraagd, maar ze wilden niet. Toch bewijst dit maar weer dat ook in een rechtse gemeente een communistische partij het goed kan doen. Zo gek zijn die communisten dus niet.'' (reactie Gomes om 14:00 uur toegevoegd)

Jordan: "Fabrikanten maken sport kapot"

Waar diverse autofabrikanten begonnen als motorleverancier, nemen ze steeds vaker een renstal over. Eddie Jordan, ex teambaas van Jordan, vindt dat de Formule 1 misbruikt wordt door de grote fabrikanten.

Jordan vindt het jammer dat het als privé-team onmogelijk is om succesvol te zijn in de F1. "Ze letten in het geheel niet op de zelfstandige teams. Ze zijn een kampioenschap binnengetreden dat door privéteams en dito geld gerund werd. Ze hebben het compleet misbruikt. Het is niet eens zo lang geleden dat een privateer kon winnen, zoals Jordan in 1999", herinnert de Ier. In 2003 won Jordan in Brazilië, na een knotsgekke race kwam Giancarlo Fisichella als winnaar uit de bus.

Alex Shnaider (Midland) en Dietrich Mateschitz (Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso) krijgen ook een veeg uit de pan van de oud-teambaas. "Wat zij doen grenst aan domheid. Zij zijn gierig en egoïstisch. Zij houden geen rekening met het belang van de sport", meent Jordan die zich vooral verbaast over hun houding tegenover de Formule 1 voor 2008.

Over Ferrari was de Ier positiever: "Complimenten voor Ferrari, die al erg lang en duurzaam betrokken zijn. Alles wat ze krijgen komt hen ook toe. Ik vind het alleen jammer dat ze geen jong talent de kans kunnen geven, zoals ik dat wel gedaan heb", helpt hij ze herinneren wie Michael Schumacher liet debuteren.

Eddie Jordan sluit een terugkeer in de hoogste autosportklasse niet uit: "Wanneer de waanzinnigen gecontroleerd kunnen worden is het best mogelijk dat ik terugkom in de Formule 1. Niemand ziet andere races, niemand! De fabrikanten hebben met hun uitgekiende aërodynamica het inhalen onmogelijk gemaakt. De fans willen juist sensationele races. Ik zeg: 'Jongens, wees verantwoordelijk en neem je verantwoordelijkheid."

Een nieuwe lente...

Nou ja. In de verschillende gemeenteraden dan, want na de zege van links moeten er weer wat ambtenaren wakker gemaakt worden zodat de wisseling van de wacht goed verloopt. Wat dan ook meteen het grootste probleem is van de Nederlandse democratie: de ambtenaren blijven allemaal zitten. Een zege voor links. Dat belooft wat voor de echte verkiezingen, hoewel het natuurlijk niet echt een verrassing was. Het collectieve gepeupel is dan wellicht niet erg slim, het is in ieder geval slim genoeg om te beseffen dat in een laagconjunctuur een regering die niet bang is wat impopulaire maatregelen te nemen, de juiste keuze is en dat je in een hoogconjunctuur het meest hebt aan een regering, die de door de eerder genoemde impopulaire maatregelen gecreëerde overschotten, kwistig over de balk smijt. Zoals gezegd: dus geen verrassing dat links het weer voor het zeggen heeft en krijgt. Tot het geld op is dan.

Vooruitlopend op de zaken kunnen de PvdA, de SP en GroenLinks hun lol straks dus weer op. En nou maar hopen dat het geld gebruikt gaat worden voor lastenverlichting voor ouderen en het verbeteren van het onderwijs, de gezondheidszorg en de veiligheid op straat. Hoewel we op dit laatste punt GroenLinks al kunnen afschrijven. Maar goed. Het grootste deel van de overschotten zal wel weer verdwijnen in projecten als het vergroten van de kennis van verkeersregels onder scooterdieven, of het plaatsen van overgesubsidieerde straatkunst in leegstandswijken, of verf- en lakenverstrekking aan krakers die na de WAO herkeuringen geen geld meer hebben.

Maar wees niet bevreesd! Een hoogconjunctuur duurt meestal een jaar of 7, dus als we met z'n allen niet volledig aan de bedelstaf geholpen worden door links, zitten we in 2015 weer op rozen.

Telegraaf rectificeert 'FOK! crimineel'

Ze zeggen het niet letterlijk, maar stiekem geeft de Telegraaf vandaag toe een fout gemaakt te hebben. Gisteren plaatsten ze de foto van FOK!-user Geqxon in de krant bij een artikel over een internetcrimineel. Het bleek om een foto te gaan die in de reacties onder een FOK!-artikel was gezet, al zegt de Telegraaf dat zelf niet.

De vader van de 17-jarige Geqxon uit Amersfoort schrok gisteren toen hij de foto zag. "Maar dat is mijn kind! Mijn zoon woont ver van Groningen en heeft er niets mee te maken", verzekert de vader. "De foto is een paar jaar geleden louter bij wijze van grap genomen, het 'wapen' is een plastic ding waar je erwten mee kunt schieten", vertelt hij.

Volgens de Telegraaf werd 'Op internet gespeculeerd dat het deze foto kon zijn die de politie op het spoor zette van de bende in de Martinistad, maar die nuancering kwam niet bij de foto te staan'. Ook volgens de Groningse politie is het inderdaad niet de jongen waar het in Groningen om ging.

Gexqon


Met dank aan Rewimo voor de submit.

PSV berust na uitschakeling

PSV-trainer Guus Hiddink vindt dat zijn ploeg verdiend is uitgeschakeld door Olympique Lyon in de achtste finales van de Champions League.

Hiddink was vooral berustend na de kansloze nederlaag in het Stade Gerland: ”Het was een terechte uitslag en daardoor een terechte uitschakeling. We lieten Lyon iets te gemakkelijk bij ons penetreren. Maar het was ook een mooie treffer. Toch was er op dat moment nog niet veel aan de hand.”

De Achterhoeker had zijn twijfels over de rode kaart van Phillip Cocu, de feitelijke nekslag voor PSV: ”De eerste gele kaart was niet terecht, de tweede wel. Het was in elk geval een streep door de rekening. Daardoor konden we niet meer doorschakelen op het middenveld. Toen Lyon kort daarna 2-0 maakte was het klaar.”

Cocu trok het boetekleed aan: ”Ik heb het team benadeeld. Ik stapte met een waardeloos gevoel het veld af. Toen het kort daarna ook nog eens 2-0 werd, zat ik er even helemaal doorheen. Na de rust was er voor ons niets meer te halen.”
De international had zich geërgerd aan arbiter Riley: ”Na mijn eerste gele kaart liep hij een beetje te geinen met Cris. Ik zei toen tegen Riley of hij het misschien grappig vond dat ik geel had gekregen. Hij zei meteen dat ik moest ophouden, omdat ik dicht tegen rood aan zat.”

Ook Timmy Simons vond dat Cocu’s uitsluiting cruciaal was: ”Het was na de nederlaag van 0-1 twee weken geleden in Eindhoven natuurlijk al een moeilijk verhaal, maar na de rode kaart voor Phillip werd het wel heel moeilijk. We hebben niet veel kunnen afdwingen. Lyon heeft een heel goede ploeg.”

Pedoschandaal Iers bisdom

EuropaIn Ierland is een groot schandaal ontstaan over het aartsbisdom Dublin. Ruim honderd Rooms-Katholieke priesters van dat bisdom zouden zich in de afgelopen 65 jaar hebben bezondigd aan seksueel misbruik van naar schatting 350 kinderen.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden vanaf 1940. Zo'n 3% van alle priester die sedert toen in dienst was, heeft zich waarschijnlijk vergrepen aan jongeren. Tegen 8 priesters zijn al strafrechtelijke stappen ondernomen. Tegen 32 andere lopen civielrechtelijke procedures waarin slachtoffers schadevergoeding vragen.

Het aartsbisdom is al eerder in verband gebracht met seksueel misbruik door priesters.

Met dank aan calvobbes, Nyrem en babbelbox voor de submit.

'Linke Loetje' gezocht in zaak Sévèke

Louis SévèkeIn de moordzaak van de Nijmeegse activist Louis Sévèke is de politie op zoek naar 'Linke Loetje'. Een internetter die zich bedient van die nickname heeft op 1 februari een bericht geplaatst op www.louisseveke.nl, de website die familie en vrienden van Sévèke bijhouden.

Deze 'Linke Loetje' heeft in dat bericht informatie verstrekt die mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek. Daarom heeft de familie het mailtje aan de politie doorgespeeld. Kennelijk kan de politie aan de IP-gegevens niet achterhalen wie er achter zit, want 'Linke Loetje' wordt op de website verzocht opnieuw contact op te nemen. Om zeker te weten dat dezelfde persoon reageert, moet hij een opmerking herhalen die hij ook in zijn eerste bericht maakte.

De politie vorderde overigens onlangs nog de bezoekersgegevens (IP-adressen) van LouisSeveke.nl. De recherche zou toen hebben laten weten dat de IP-adressen vooralsnog alleen bewaard worden voor mogelijk onderzoek in de toekomst.

De 41-jarige Sévèke, die bekend stond als kritisch volger van de politie en inlichtingendiensten als de AIVD, werd op 15 november 2005 in het centrum van Nijmegen met twee kogels geliquideerd door iemand met een sporttas. Over de achtergrond van de moord is nog niets bekend.

Met dank aan Pineut voor de submit.

Van Beek nieuwe fractievoorzitter VVD

Icoon PolitiekWillibrord van Beek is tijdelijk de nieuwe fractievoorzitter van de VVD, zo heeft de fractie van de partij woensdagavond besloten. Van Beek volgt Jozias van Aartsen op, die vorige nacht opstapte na het verlies van de VVD in de gemeenteraadsverkiezingen.

Van Beek zit sinds 1998 in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij gedeputeerde in Noord-Brabant. Hij is vooral gespecialiseerd in Binnenlandse Zaken, maar heeft ook weet van Defensie en Financiën. Van Beek zal als "tussenpaus" gaan fungeren, totdat de VVD over enkele maanden, begin juli, een nieuwe lijsttrekker kiest. De tussenpaus heeft aangegeven zich niet beschikbaar te stellen als lijsttrekker.

De belangrijkste kandidaat voor dit lijsttrekkersschap lijkt op dit moment Mark Rutte te zijn. De staatssecretaris van Onderwijs gaf woensdag aan wel oren te hebben naar de job, maar zal pas later vandaag (donderdag) definitief uitsluitsel geven. Opvallend detail is het feit dat Rutte leider was van de campagne van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen, die dus verloren gingen.

Een ander veelgenoemde naam voor het lijsttrekkersschap was die van Henk Kamp, minister van Defensie. Hij liet echter weten geen trek in de baan te hebben. Ook minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie meldde geen lijsttrekker te willen worden.


Willibrord van Beek


Met dank aan pberends voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.