FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 8 maart 2006

Voetbal: Uitslag Olympique Lyon - PSV

Icoon Champions LeaguePSV is er niet in geslaagd de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Uit bij Olympique Lyon werden de Eindhovenaren genadeloos afgeslacht: 4-0. De heenwedstrijd in Eindhoven was ook al gewonnen door de Fransen, toen bleef het echter bij 1-0. Vorig jaar haalde PSV nog de halve finales in het prestigieuze Europese toernooi.

PSV-trainer Guus Hiddink moest wat aanpassingen doen in zijn elftal ten opzichte van zijn normale basiself. Ooijer en Lamey konden niet starten, zij werden vervangen door Addo en Lucius. In het eerste kwartier waren er weinig kansen, geen van beiden had de overhand. Na een klein half uur spelen omspeelde Malouda Lucius en zette vervolgens voor op Tiago. Deze werd nauwelijks gehinderd, waardoor hij de 1-0 binnen kon schieten. Niet veel later kreeg PSV een kansje op de gelijkmaker via eerst Farfán en in de rebound Koné, maar de bal ging niet voorbij keeper Coupet. Lyon kreeg via Juninho nog de kans op 2-0, maar Gomes kon de bal via de paal uit zijn doel houden.

Breekpunt in de wedstrijd waren de twee gele kaaerten en dus rood voor Cocu. De PSV-aanvoerder maakte binnen twintig minuten twee keer een overtreding die goed was voor geel, waarna hij kon inrukken. PSV moest vervolgens in ruim een helft met tien man nog twee doelpunten maken tegen de Fransen om nog door te kunnen in het toernooi. De goal viel echter - geheel terecht - aan de andere kant; ver in de blessuretijd kwam de bal na een vrije trap van Juninho bij Tiago, die opnieuw succesvol kon uithalen: 2-0.

Aan het begin van de tweede helft kwamen dezelfde 21 spelers het veld op die het strijdtoneel een kwartier daarvoor hadden verlaten. Lyon zette niet echt aan om een derde doelpunt te maken. PSV maakte na een klein uur voetbal een dubbele wissel; Väyrynen en Beasley vervingen Farfán en Culina. Wiltord kreeg voor Lyon een grote kans, maar miste de bal compleet. Twintig minuten voor tijd kon de Fransman wel scoren in de rebound nadat PSV-goalie Gomes een ander schot had geblokt. Een kwartier voor tijd kreeg Koné nog een opgelegde kans om een 'eretreffer' te maken voor de Eindhovenaren, maar de Ivoriaan verzuimde te scoren. Kort daarna werd Alex vervangen door Aissati.

Invaller Fred zorgde met een schitterende passeerbeweging en vervolgens een schot met links net voor het einde van de wedstrijd voor de aardbei op de slagroom van de Franse taart. De Braziliaan vierde dit door een speen uit zijn broek te halen en deze in zijn mond te stoppen, dit aangezien hij eerder vanavond vader is geworden. De wedstrijd was echter al gespeeld nadat PSV met tien man was komen te staan. De Eindhovenaren werden na het verlies van Cocu werkelijk op alle fronten overklast en het spel van Olympique Lyon was op sommige momenten simpelweg om van te smullen. PSV'ers werden meerdere malen gepoort of gedold met hakballetjes. De 4-0 was dan ook geenszins geflatteerd.

Olympique Lyon* - PSV 4-0 (1-0)
'26 Tiago 1-0
'45+4 Tiago 2-0
'71 Wiltord 3-0
'90 Fred 4-0

Overige uitslagen Champions League van vanavond
AC Milan * - Bayern München 4-1 (1-1)
Liverpool - Benfica * 0-2 (0-1)
Arsenal * - Real Madrid 0-0 (1-0)

* door naar kwartfinales.

-
Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Uitslagen 1/8 finales CL (08/03/2006)

Vanavond werden er vier wedstrijden gespeeld in de Champions League. Het betreft hier de returnwedstrijden van twee weken geleden. Hieronder vind je de uitslagen.

Olympique Lyon * - PSV 4-0 (1-0)
26' Tiago 1-0
45+4' Tiago 2-0
71' Wiltord 3-0
90' Fred 4-0

Toeschouwers: 40.500
Arbiter: Riley
Geel: Juninho (Olympique Lyon), Afellay (PSV)
Rood: Cocu (42/2xg) (PSV)

Opstellingen
Olympique Lyon: Coupet, Clerc, Cris, Müller, Abidal, Tiago (Clément/80), Diarra, Juninho (Predretti/76), Wiltord, Carew (Fred/66), Malouda

PSV: Gomes, Lucius, Addo, Alex (Aissati/76), Reiziger, Simons, Afellay, Cocu, Culina (Väyrynen/57), Koné, Farfán (Beasley/57)

----------------------------------------------------------------------------------

AC Milan * - Bayern München 4-1 (1-1)
8' Inzaghi 1-0
25' Sjevtsjenko 2-0
35' Ismaël 2-1
47' Inzaghi 3-1
59' Kaká 4-1

Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Ivanov
Geel: Vogel, Nesta (AC Milan), Demichelis, Sagnol, Guerrero (Bayern München}
Bijzonderheden: Sjevtsjenko (AC Milan) mist een penalty in de 23ste minuut.

Opstellingen
AC Milan: Dida, Stam, Kaladze, Nesta, Serginho, Vogel, Pirlo, Kaká (Rui Costa/86), Seedorf, Sjevtsjenko (Ambrosini/76), Inzaghi (Gilardino/72)

Bayern München: Kahn, Sagnol, Ismaël, Lúcio, Lizarazu (Zé Roberto/52), Deisler (Scholl/63), Demichelis, Ballack, Schweinsteiger, Pizarro, Makaay (Guerrero/46)

----------------------------------------------------------------------------------

Liverpool - Benfica * 0-2 (0-1)
36' Simão 0-1
89' Miccoli 0-2

Toeschouwers: 43.000
Arbiter: De Santis
Geel: Crouch, X. Alonso, Gerrard (Liverpool), Robert, Gomes, Fernandes (Benfica)

Opstellingen
Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Traore, Warnock (Hamann/70), García, Gerrard, X. Alonso, Kewell (Cissé/63), Morientes (Fowler/70), Crouch

Benfica: Moretto, Alcides, Luisão, Anderson, Léo, Robert (Rocha/70), Beto, Fernandes, Geovanni (Karagounis/60), Gomes (Miccoli/77), Simão

----------------------------------------------------------------------------------

Arsenal * - Real Madrid 0-0 (1-0)

Toeschouwers: 36.000
Arbiter: Michel
Geel: Guti, Roberto Carlos, Gravesen, Raúl Bravo (Real Madrid)

Opstellingen
Arsenal: Lehmann, Eboué, Touré, Senderos, Flamini, Gleb (Bergkamp/87), Fabregas, Ljungberg, Silva, Reyes (Pires/68), Henry

Real Madrid: Casillas, Míchel Salgado (Robinho/84), Ramos, Raúl Bravo, Roberto Carlos, Beckham, Gravesen (Baptista/68), Guti, Zidane, Ronaldo, Raúl (Cassano/73)

----------------------------------------------------------------------------------

Let op! Achter de uitslagen van vandaag staat de uitslag van de heenwedstrijd. Ploegen met een ster achter hun naam zijn door naar de kwartfinales.

Uitslag 1/8 finale CL: Lyon-PSV

PSV is er niet in geslaagd de kwartfinale van de Champions League te bereiken. In en tegen Lyon verloren de Eindhovenaren met 4-0. Nadat Cocu aan het einde van de eerste helft rood had gekregen, waren de kansen verkeken voor PSV.

Guus Hiddink moest wat aanpassingen doen om een sterk elftal het veld in te kunnen sturen. Ooijer en Lamey konden niet starten, zij werden vervangen door Addo en Lucius. In het eerste kwartier waren er weinig kansen, geen van beiden had de overhand. Na een klein half uur spelen omspeelde Malouda Lucius aan de linkerkant van het veld, hij zette voor op Tiago. Hij werd nauwelijks gehinderd, waardoor hij de 1-0 binnen kon schieten. Niet veel later kreeg PSV een kansje op de gelijkmaker via eerst Farfán en in de rebound Koné, maar de bal ging niet voorbij keeper Coupet. Lyon kreeg via Juninho nog de kans op 2-0, maar Gomes kon de bal via de paal uit zijn doel houden.

Cocu maakte binnen twintig minuten twee keer een overtreding die goed was voor geel, dat betekende een rode kaart voor de aanvoerder van PSV. PSV moest ruim een helft met tien man nog twee doelpunten maken tegen de Fransen om nog door te kunnen in het toernooi. Ver in de blessuretijd van de eerste helft nam Juninho een vrije trap, de bal kwam bij Tiago die opnieuw succesvol kon uithalen: 2-0.

Aan het begin van de tweede helft kwamen dezelfde 21 spelers het veld op die het veld een kwartier daarvoor verlieten voor de thee. Lyon zette niet echt aan om een derde doelpunt te maken. PSV maakte na een klein uur voetbal een dubbele wissel, Väyrynen en Beasley vervingen Farfán en Culina. Wiltord kreeg een grote kans, maar miste de bal compleet. Twintig minuten voor tijd kon de Fransman wel scoren nadat eerst Gomes een schot redde. Een kwartier voor tijd kreeg Koné nog een opgelegde kans om een 'eretreffer' te maken voor de Eindhovenaren, maar de Ivoriaan verzuimde te scoren. Kort daarna werd Alex vervangen door Aissati.

Invaller Fred zorgde door een mooie passeerbeweging en vervolgens een schot met links net voor het einde van de wedstrijd nog voor de 4-0, maar de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld nadat PSV met tien man kwam te staan.

Olympique Lyon - PSV 4-0
'26 Tiago 1-0
'45+4 Tiago 2-0
'71 Wiltord 3-0
'90 Fred 4-0

Riep daar iemand kuthoer?

Dat is toch drie keer geweldig nieuws binnen 24 uur zeg. Eerst blijkt dat de VVD onder de bezielende leiding van de liberale kanjer Van Aartsen een glansrijke nederlaag heeft geleden bij de gemeenteraadsverkiezingen, vervolgens trekt dezelfde liberale kanjer zich terug, omdat rozen uitdelen en flirten met het orakel uit Diever geen effect heeft gehad en als klap op de vuurpijl blijkt nu dat de liberale kleuter Mark Rutte de VVD waarschijnlijk definitief in het onheil gaat storten.

Het ruimt lekker op zullen we maar zeggen. D66 is al ter ziele en de VVD hobbelt daar straks vrolijk achteraan. Balkenende klampt zich nog wanhopig vast aan het idee dat links straks geen meerderheid gaat halen bij de Tweede Kamer verkiezingen, maar hij zal bedrogen uitkomen. Straks gewoon het eerste kabinet Bos met Marijnissen als vice-premier en een GroenLinks minister op de plek van Verdonk, dus... open die grenzen voor vluchtelingen want die zijn voortaan welkom en weg met de hypotheekrenteaftrek! Balkenende eat your heart out!

Oh ja, en zij (tweede van rechts) mag dan ook terugkomen...

Videovergelijking DS-DS Lite

Zoals bekend is de DS Lite recentelijk verschenen in Japan. Tot nu toe moesten we hier in het westen de twee met elkaar vergelijken via foto's. Hele flamewars zijn al uitgevochten over of het scherm van de DS Lite nu echt zoveel mooier is en of het verschil in design zo groot is dat het een nieuwe aankoop rechtvaardigt. Hier is een filmpje verschenen waarin de twee systemen met elkaar vergeleken worden, waardoor goed zichtbaar is hoeveel ze nu echt van elkaar verschillen.

Bizarre seksspelletjes in Zweeds slachthuis

Icoon Opmerkelijk In Zweden is de nodige ophef ontstaan over de gang van zaken in een groot slachthuis. De krant Aftonbladet plaatste vandaag een artikel met diverse foto's van perverse seksspelletjes in het slachthuis Dalsjöfors. Op de foto's is te zien hoe werknemers seks hebben met de geslachtsorganen van geslachte dieren.

"Dit is onaanvaardbaar", aldus Per-Ake Larsson van het slachthuis. Ook het Zweedse verbond van slagers heeft geschokt gereageerd. "Dit is gewoon ziekelijk en het ergste wat je kan doen", aldus Ake Rutegard.

Het slachthuis levert in het hele land producten. Tegen het betrokken personeel zijn maatregelen getroffen.

Vier werknemers van het slachthuis, hier op de kiek in latex kledij
Een van de gepubliceerde foto's, voor meer zie hier

Met dank aan Gurpegi en Asskicker14 voor de submit.

Prostituee probeert agenten te verleiden

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een 22-jarige vrouw uit Venlo heeft een bekeuring gekregen voor illegale prostitutie. De dame van lichte zeden probeerde op de Kaldenkerkerweg enkele potentiële klanten te lokken, maar had niet door dat ze agenten probeerde over te halen om met haar de koffer in te duiken.

Hoewel het voor de vrouw moeilijk te zien was dat ze naar agenten lonkte, die waren namelijk in burger, leverde dat geen verzachtende omstandigheden op. De dienders gingen niet in op de avances van de vrouw en schreven een bon uit.

Demonstratie voor zoenen in het openbaar

Icoon Buitenlands Ongeveer 150 Indonesische vrouwen zijn vandaag in Jakarta de straat op gegaan om te demonstreren tegen een wet die zoenen in het openbaar verbiedt. Ook verbiedt de wet pornografie, het tonen van blote benen en schouders en erotische kunst.

Een paar islamitische partijen, die gesteund worden door conservatieve moslimorganisaties, ijveren voor een dergelijke wet. Het ontwerp voor de wet werd in 1999 al opgesteld en is nu uit de kast gehaald. De parlementscommissie buigt zich momenteel over de wet. Volgens voorzitter Balkan Kaplale verkeert Indonesië op dit moment in een morele crisis. Hij denk dat de tsunami mogelijk een straf van God was. "Misschien kunnen we dergelijke tragedies door deze wet aan te nemen in de toekomst voorkomen", aldus Kaplale.

De president van Indonesië heeft zich nog niet in het openbaar uitgelaten over de wet. Indien de wet zou worden aangenomen, zou een overtreding kunnen leiden tot maximaal tien jaar gevangenisstraf en ruim 80.000 euro boete. Volgens progressieve vrouwenorganisaties tast de wet de mensenrechten en de artistieke vrijheden aan.


Demonstratie voor zoenen


Met dank aan Aether voor de submit.

Verdwaald poesje reist mee naar Nederland

Icoon Opmerkelijk Een zes maanden oude kitten uit Schotland is woensdag per ongeluk in Nederland terecht gekomen. Het poesje was met een krat als verstekeling aan boord gekomen en werd ontdekt door een van de havenmedewerkers tijdens het uitladen.

Het beestje is naar een asiel in de Zaanstreek gebracht. Het is niet bekend waar het dier precies vandaan komt of hoe hij heet. Daarom is hij tijdelijk vernoemd naar de Schotse whisky Grant. Als Grants baasje niet gevonden wordt, mag het poesje in Nederland blijven.

FBI

Ik ben een fervent bezoeker van de website van de FBI, en dan vooral de 'most-wanted' sectie spreekt mij erg aan.

Mensen als Richard Steve Goldberg of bijvoorbeeld James J. Bulger alias Thomas F. Baxter, Mark Shapeton, Jimmy Bulger, James Joseph Bulger, Jr., James Joseph Bulger, Jr., Tom Harris, Tom Marshall, "Whitey". hebben behalve een karakteristieke kop ook een intrigerend levensverhaal. Daarnaast kun je ook nog eens een aardig zakcentje verdienen als je deze personen tegenkomt!

Kijk ook eens op deze FBI-site, voor een andere kijk op criminaliteit in de Verenigde Staten.

Met dank aan Tobbes voor de submit.

Politie moet eigen cel openbreken

Icoon Politie Dat de politie af en toe een stormram nodig heeft om een verdachte aan te kunnen houden, is algemeen bekend. Een stuk bijzonderder is het als agenten één van hun eigen verhoorkamers moeten openbreken met een ram. Dit gebeurde gisteren in Naaldwijk.

In de verhoorkamer zat een 22-jarige man uit Naaldwijk voor zijn verhoor. Na het verhoor verliet de rechercheur de verhoorkamer om het één en ander af te handelen. Toen hij terugkwam, bleek de deur met geen mogelijkheid meer open te krijgen.

Tevergeefs probeerden de agenten alle sleutels die op het politiebureau aanwezig waren, maar niks hielp. Uiteindelijk besloten de agenten om dan maar hun eigen verhoorkamer op en te breken met een stootijzer, zodat de Naaldwijker bevrijd kon worden.

Met dank aan YubYub en vanBnaarC voor de submit.

Alonso niet anders behandeld

Pat Symonds, de Executive Director of Engineering van Renault F1, denkt niet dat de beslissing van Fernando Alonso om voor McLaren Mercedes te rijden in 2007 effect heeft op de behandeling die de Spanjaard bij het Franse team krijgt. Vele mensen riepen na de bekendmaking dat Alonso geen schijn van kans zou hebben in 2006.

“Als we voor het kampioenschap gaan zie ik niet in wat voor effect het zou moeten hebben. Het enige moment waarop het [de overgang red.] effect zou moeten hebben is wanneer het slecht zou gaan – maar laten we verdorie zeker maken dat dat, niet gebeurt”, aldus Symonds. Wel zal het effect hebben op het aantal testkilometers die Alonso in de loop van het jaar zal maken.

Grootschalige gijzeling in Bagdad

Icoon BuitenlandsGewapende mannen hebben in de Iraakse hoofdstad Bagdad zeker vijftig medewerkers van beveiligingsbedrijf Al Rewaq gegijzeld. De mannen drongen, gekleed in uniformen van de commandotroepen van de politie, het bedrijf binnen en dwongen de medewerkers in auto's te stappen. Het is onduidelijk waar ze vervolgens naartoe gingen.

Dinsdagavond vond de politie in een soennitische wijk in het westen van Bagdad een busje met daarin de lichamen van achttien vermoorde mannen. Elders in de hoofdstad werden nog eens twee vermoorde mannen aangetroffen. De slachtoffers zijn opgehangen, een van hen had het touw nog om zijn nek.

Het geweld in Irak is opgelaaid sinds de aanslag op een belangrijke sjiitische moskee in de stad Samarra, twee weken geleden. De sjiieten namen na de aanslag wraak door enkele soennitische geestelijken te vermoorden. Ook werden soennitische moskeeën vernield. Er zijn de afgelopen weken zeker 400 doden gevallen bij geweld tussen de beide bevolkingsgroepen in Irak. Er wordt gevreesd voor een burgeroorlog.

Verdachten vondeling Vlaardingen opgepakt

Icoon PolitieDe politie heeft een 31-jarige man en een 29-jarige vrouw aangehouden op verdenking van het te vondeling leggen van een pasgeboren baby. Het jongetje werd, nog geen 24 uur na zijn geboorte, eind februari aangetroffen op de stoep van een huisartsenpraktijk aan de Schiedamseweg in Vlaardingen.

Het jongetje lag in een boodschappentas en mankeerde niets, zo meldde de politie destijds. Een dokter vond hem nadat er was aangebeld. Hij gaf de baby de naam Bob, naar schaatser Bob de Jong, mee. Bob werd vervolgens ondergebracht bij een pleeggezin, alwaar hij het goed maakt.

De politie kwam het stel op het spoor na een tip. De twee moeten vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen. Er worden door de politie geen nadere mededelingen over de zaak gedaan.

Boete voor eieren gooien naar Wouter Bos

Icoon PolitieTwee Utrechters die gisteravond in hun woonplaats PvdA-leider Wouter Bos met eieren bekogelden, hebben elk een boete van 300 euro gekregen. De twee mannen, 22 en 23 jaar oud, zijn vanmiddag vrijgelaten, zo meldde de politie. Volgens de politie handelden de twee uit baldadigheid.

De twee gooiden de eieren toen Bos een discotheek in Utrecht, waar hij de overwinning van de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen vierde, verliet. Bos zelf werd niet geraakt door een ei, zijn chauffeur werd echter wel getroffen.

T-A: Bettini eerste etappewinnaar

Na Parijs-Nice is vandaag de tweede ProTour-wedstrijd gestart: de Tirreno-Adriatico. Paolo Bettini werd de winnaar van de eerste etappe die van en naar Tivoli voerde.

Deze rittenkoers in midden-Italië wordt vaak als voorbereiding voor Milaan-San Remo gezien, waardoor veel sprinters, zoals Allessandro Petacchi, Erik Zabel en Thor Hushovd aan de start verschijnen. Toch is het parcours dit jaar een stuk heuvelachtiger dan vorig jaar, zodat massasprints niet altijd in de lijn der verwachting liggen. Desondanks wist Paolo Bettini, de eerste etappe op zijn naam te schrijven.

De etappe stond in het teken van een onstnapping van drie renners, waaronder Filippo Simeoni. Samen met Priamo en Rojas Gil had hij een voorsprong van ruim twee minuten. Drie kilometers voor de streep werd het groepje echter gepakt door het peloton. In de eindspurt die bergop ging, finishte Paolo Bettini voor Erik Zabel en Thor Hushovd.

Uitslag eerste etappe Tirreno-Adriatico Tivoli - Tivoli (167 km)

#CoureurTijd
1.Paolo Bettini4.08.55
2.Erik Zabel0’00”
3.Thor Hushovd0’00”
4.Michail Chalilov0’00”
5.Davide Rebellin0’00”

Parijs-Nice: Landis nieuwe leider

Francisco “Patxi” Vila heeft de derde etappe van Parijs-Nice gewonnen. De 30-jarige Spanjaard van Lampre-Fondital klopte Floyd Landis in Saint-Etienne. Laatstgenoemde neemt de leiderstrui over van Tom Boonen.

De Col de la Croix de Chaubouret, een col van de eerste categorie, was de scherprechter van de derde etappe. De top hiervan lag op achttien kilometer van de meet. In het eerste gedeelte van de koers waren er twee serieuze ontsnappingen. Beide hielden niet lang stand. Enkele vroege vluchters waren Jens Voigt, Nicolas Jalabert en Allan Davis.

Op de eerste kilometers van de Croix de Chaubouret moest klassementsaanvoerder Tom Boonen snel de rol lossen. De favorieten manifesteerden zich. Uiteindelijk kwamen Floyd Landis, Antonio Colom, Patxi Vila, Samuel Sanchez en Franck Schleck aan de leiding. Daarachter vormden Pietro Caucchioli, José Azevedo en David Moncoutié een achtervolgend groepje.

Landis zette op twee kilometer van de top een versnelling in. Alleen Vila kon de Amerikaan volgen. In de afdaling werkten Landis en Vila uitstekend samen: Schleck, Sanchez en Colom moesten steeds meer terrein prijsgeven. Daarachter waren de verschillen nog groter. Tijdens de laatste kilometers liet Vila zijn Amerikaanse vluchter het kopwerk doen. In de laatste meters sprong de Bask uit het wiel van Landis om zijn eerste zege bij de profs te boeken. De Amerikaan wordt als troost de nieuwe leider.

Samuel Sanchez sprintte zich naar de derde positie, al op ruim een minuut. De strijd om de eindzege lijkt dus voorlopig een strijd te worden tussen Landis en Vila. Bobby Julich en Andrei Kashechkin finishten op bijna negen minuten en zijn uitgeteld voor de eindwinst. Vandaag waren er overigens een hoop opgaves. Zo gaven Bradley McGee, Graeme Brown, Kim Kirchen en Robert Hunter er de brui aan. Morgen is het parcours tussen Saint-Etienne en Rasteau een stuk minder geaccidenteerd, al is er tien kilometer voor de finish nog een hellinkje van de derde categorie.


Uitslag 3e etappe Parijs-Nice – Julienas – Saint-Etienne – 168,5 kilometer:

#CoureurPloegTijd
1F. VilaLAM4.23.28
2F. LandisPHO0’00”
3S. SanchezEUS1’16”
4F. SchleckCSC1’16”
5A. ColomCIB1’16”

Klassement:

#CoureurPloegTijd
1F. LandisPHO14.46'28"
2P. VilaLAM 0'09"
3S. SanchezEUS1’13”

60" Subwoofer

Alle sjonnies in pauperbakjes opgelet, want er is weer een nieuwe subwoofer op de markt die jullie kunnen gaan inbouwen in die gestylde autootjes van jullie. Want hoe meer geluid er van binnen uit naar buiten dringt hoe cooler jullie denken te zijn.

Maar jullie sjonnies kunnen nu wel meteen die glimlach van jullie gezicht gaan halen over dit heerlijke nieuws, want om deze subwoofer in te bouwen hebben jullie toch echt een kleine vrachtauto nodig.

Vogelgrieppaniek na dood Duitse meisjes

Icoon BuitenlandsOp het Suitbertus-Gymnasium in de West-Duitse stad Düsseldorf is paniek ontstaan nadat in enkele dagen tijd twee leerlingen van de school zijn overleden. De meisjes overleden op 11- en 13-jarige leeftijd. Vrijwel alle leerlingen van de school zijn vandaag thuisgebleven. Ze zijn bang voor een epidemie.

Volgens de autoriteiten in Düsseldorf zijn er echter geen aanknopingspunten dat het hier een gevaarlijke besmettelijke ziekte betreft. Er zou geen enkele verband zijn tussen de dood van de twee meisjes. Een link leggen met de opkomende vogelgriep in Duitsland is dan ook onzin, aldus de autoriteiten. De precieze doodsoorzaak van de Duitse leerlingen is hoe dan ook nog niet bekend. In Azië zijn tientallen mensen overleden aan de H5N1-variant van de vogelgriep.

De directie van het bewuste gymnasium heeft de scholieren en hun ouders verzekerd dat er geen besmettingsgevaar bestaat. Toch vertrouwden velen het niet en bleven de klaslokalen vandaag behoorlijk leeg. Ook in andere scholen in de stad bleven veel kinderen thuis.

Met dank aan Viper_74 en YubYub voor de submit.

Verdachte dood bejaarde pleegt zelfmoord

Icoon MisdaadAfgelopen week heeft de politie drie mannen gearresteerd wegens betrokkenheid bij de dood van de 88-jarige Anna Bindels uit Amsterdam. Eén van die verdachten, een 22-jarige man uit Flevoland, heeft vannacht zelfmoord in zijn cel gepleegd.

Buiten de 22-jarige zelfmoordenaar zijn ook een 25-jarige en 37-jarige man opgepakt in deze zaak. Ze worden verdacht eind december te hebben ingebroken dan wel een overval te hebben gepleegd bij het slachtoffer in haar woning aan de Goeman Borgesiusstraat. De bewoonster kreeg daarbij van schrik een hartaanval en overleed. De politie beschouwt haar dood in ieder geval als een geweldsmisdrijf.

Twee nieuwe Call of Duty games in de planning?

Volgens geruchten op het internet is Activision bezig met twee nieuwe Call of Duty games. Met één van die games wil de uitgever afstappen van het WOII thema en het moderne oorlogsslagveld als bron van inspiratie gebruiken. De tweede game speelt wel gewoon af in de Tweede Wereldoorlog. Beide games worden ontwikkeld voor PC, Xbox 360, PS3, PS2 en Xbox.

Volgens een bericht op Joystiq.com, die zegt haar info te hebben van 'een betrouwbare bron', gaat het bij Call of Duty: Modern Warfare om de strijd tegen terrorisme over de hele wereld en is het de bedoeling de plannen van de terroristen om een arsenaal aan chemische wapens in te zetten te ondermijnen. In de jacht op de terroristen opereer je als onderdeel van de S.A.S., US Marines en US Army. De actie zal zich afspelen op locaties als het Midden-Oosten, de straten van Oost Europa, aan dek van zeeschepen op de Noord Atlantische zee en Londen.

Het is dus een Special Forces game die op sommige elementen misschien wel een beetje te vergelijken is met bijvoorbeeld Rainbow Six en Splinter Cell. Ook wordt er gezegd dat de omgevingen in de game vervormbaar zijn, wat zich uit kan strekken van het vernietigen van deuren tot het opblazen van bruggen. Je schijnt ook rare dingen te kunnen doen als het blokkeren van ramen met kippengaas om granaten af te weren.

In de tweede Call of Duty game waarover gesproken wordt, wordt wel teruggekeerd naar het slagveld van de Tweede Wereldoorlog. Normandië om precies te zijn, alwaar je de strijd aan gaat met de Nazi's om deze uit Frankrijk te verdrijven. De titel richt zich op de 'Normandy Breakout' campagne uit 1944, waarbij naast Amerikaanse, Britse en Canadese troepen ook het Franse verzet een belangrijke rol speelde. Volgens het bericht zal je in dit deel onder andere in staat zijn het commando te voeren over verschillende voertuigen.

Deze titel zou een bepaalde 'free-form style of play' meekrijgen. Dit betekent dat je de mogelijk hebt om zelf te bepalen hoe je missies aan gaat pakken (wat dit precies inhoudt is ons ook niet bekend). Tevens wordt het spel voorzien van een nieuwe engine en ook aan de gameplay is een nieuwe feature toegevoegd genaamd Battlefield Actions. Hierbij is het mogelijk om met een bepaalde knop of een combinatie van knoppen acties te verrichten als ontwapenen, het ontwijken van artillerie of als een gek wegrennen voor dekking.

Activision heeft hier nog geen commentaar op gegeven, dus momenteel zijn het helaas nog steeds allemaal geruchten.


Grrrr... ik haat geruchten!

Vicky Leandros wil weer naar Songfestival

MuziekZangeres Vicky Leandros gaat proberen voor de derde keer in haar carrière mee te doen aan Eurovisiesongfestival. In 1972 won ze het festival met 'Après Toi'. Vijf jaar eerder (1967) werd ze vierde met 'L'Amour Est Blue' en brak ze internationaal door.

Leandros (nu 57 jaar) is geboren in Griekenland. Sinds 1958 woont ze in Duitsland. In 1967 en 1972 deed ze aan het Eurovisiesongfestival mee voor Luxemburg. Nu probeert ze op 9 maart via de Duitse voorrondes het songfestival te bereiken, dat dit jaar in Athene gehouden wordt.

Nederlands succes
Met 'Après Toi', dat in meerdere talen werd uitgebracht, scoorde ze indertijd een nummer één hit in de Veronica Top 40. Ze volgde die op met de nummer één hit 'Ich Hab Die Liebe Gesehn'. Een bekende meezinger (schlager) van haar, 'Theo, Wir Fahr'n Nach Lodz', haalde in 1974 de hitparade.

In 1982 stond Leandros met een Nederlandstalig nummer in de vaderlandse hitlijsten genoteerd: 'Verloren Zijn We Niet'. In 1984 nog gevolgd door het geflopte 'Ver van het leven'. Daarna werd het bij ons langzaam stiller en stiller tot zelfs muisstil rondom de zangeres. In totaal haalde ze met 13 nummers in Nederland de Top 40.

Internationaal deed Leandros overigens af en toe nog wel van zich spreken. Zo scoorde ze in 1998 bij onze oosterburen nog een grote hit. In 2000 produceerde ze haar eerste album met eigen composities:. Voor haar televisieshow 'Ich Bin' won ze de Bronzen Roos van Montreux.


Leandros, hoopt op 9 maart niet verloren te raken.

Duitse stad verkoopt sneeuw op internet

Icoon OpmerkelijkZit je nog te wachten op sneeuw? Dan kun je dat nu gewoon kopen op eBay. Burgemeester Maria Greiner van het Oost-Duitse plaatsje Steinach biedt een vrachtwagenlading sneeuw aan op de veilingsite voor 1 euro. De opbrengst van de veiling is bedoeld voor de bestrijding van kanker bij kinderen.

Let wel op: sneeuw is temperatuurgevoelig materiaal, direct uit de hemel en zo goed als nieuw, staat in de advertentie te lezen. De veiling duurt nog ruim zes dagen. Een vrachtwagenlading staat gelijk aan tien kuub sneeuw. Liefhebbers moeten de sneeuw wel zelf afhalen.

Steinach heeft sneeuw genoeg. De laag is daar ongeveer anderhalve meter dik. De gemeente gaf al 100.000 euro uit aan het ruimen.

Met dank aan robinotten voor de submit.

[Upd] Emirates Airlines sponsor McLaren

Volgens onbevestigde berichten in de Duitse pers zou McLaren Mercedes een sponsordeal hebben gesloten met de luchtvaartmaatschappij Emirates Airlines. De deal zou vandaag officieel worden bekendgemaakt.

Emirates Airlines zou dit jaar de titelsponsor van het Britse team worden. McLaren heeft op dit moment nog geen sponsor voor haar naam staan en de deal van twintig miljoen dollar met Emirates Airlines zou een overbrugging zijn naar de komst van Vodafone in 2007.

Update
De deal tussen Emirates Airlines en McLaren is vanmiddag inderdaad bevestigd door zowel Ron Dennis, teambaas van McLaren als Z.K.H. Sjeik Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, bestuursvoorzitter van Emirates Airline & Group. De aankondiging werd gedaan p de International Tourism Fair in Berlijn. Vanaf komend weekend zal het logo "Fly Emirates" prominent aanwezig zijn op de Formule 1-auto's van McLaren Mercedes en op de overalls van Juan Pablo Montoya en Kimi Räikkönen.

ADO legt Canadese doelman vast

ADO Den Haag heeft zich versterkt met de Canadees Josh Wagenaar. De doelman tekende een contract voor twee seizoenen bij de residentieclub, met een optie op nog eens twee jaar.

De 21-jarige Wagenaar speelde recent voor Hartwick College, een club uit de Amerikaanse universiteitscompetitie. Wagenaar, die ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, is achttienvoudig Canadees international. Hij nam deel aan het WK onder-20 afgelopen zomer in Nederland. Wagenaar zal tot 1 juli – de datum dat zijn verbintenis ingaat – op amateurbasis meetrainen met ADO.

PvdA'er Marcouch schrijft geschiedenis

Ahmed MarcouchPvdA-deelraadlijsttrekker Ahmed Marcouch heeft in de hoofdstad geschiedenis geschreven. De in Marokko geboren politicus is de eerste Marokkaanse en islamitische stadsdeelvoorzitter uit de geschiedenis. Uit peilingen bleek al dat Marcouch, voormalig hoofd van de Unie van Marokkaanse Moskeeën, op veel stemmen van allochtonen uit zijn stadsdeel Slotervaart zou mogen rekenen. Vooral jonge allochtonen hebben hem hoog in het vaandel staan.

Onder leiding van de 39-jarige Marcouch heeft de PvdA in Slotervaart een eclatante overwinning behaald. De partij steeg in het stadsdeel van 24 naar ruim 44%. De partij bezet nu 11 van de 21 deelraadzetels.

Marcouch kwam in 1979 vanuit Marokko op 12-jarige leeftijd naar Nederland. Hij was toen analfabeet. Door hard te studeren wist hij zich de taal goed eigen te maken en schopte hij het zelfs tot brigadier bij de Amsterdamse politie. Daar werkte hij van 1993 tot 2003. Na de moord op Theo van Gogh kwam Marcouch geregeld in het nieuws als woordvoerder van de Ummao (Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken). De moord op de filmmaker werd door hem scherp veroordeeld.

Marcouch leverde bij tijd en wijle ook stevige kritiek op de Marokkaanse gemeenschap. Zo was hij een tegenstander van de stille tocht die nabestaanden van een Marokkaanse tasjesdief in januari 2005 in de hoofdstad organiseerden. De jongen was doodgereden door een vrouw bij wie hij een tasje uit de auto had gegrist.

Stelling
Aan de andere kant nam Marcouch ook vaak stelling tegen wat hij beschouwt als discriminatie. Zo klaagde hij namens de Ummao vorig jaar de Rotterdamse wethouder Marco Pastors aan wegens opruiing na diens opmerking dat criminele moslims hun daden vaak rechtvaardigen vanuit hun religie. ''Criminele Antillianen en Kaapverdianen maken geen onderscheid tussen gelovigen en niet-gelovigen. Ze stelen van iedereen. Bij moslims wordt veel van wat zij doen verklaard vanuit hun religie. Antillianen en Kaapverdianen gebruiken hun religie niet als verklaring voor hun (wan)gedrag'', zei Pastors in een interview.

Later bleek dat Marcouch zelf in het verleden dezelfde soort opmerkingen had gemaakt. ''Deze jongeren plegen bij wijze van spreken een overval, en rechtvaardigen dit vanuit de islam'', zei hij in 2004 in het tv-programma Rondom Tien. Marcouch vond overigens niet dat zijn uitspraken te vergelijken waren met die van Pastors: ''Ik had het over extremistische moslims en Pastors scheert alle moslims over één kam. Dat kun je niet maken in een functie als stadsbestuurder.'' Over de aangifte tegen Pastors is overigens nog niets vernomen. Justitie moet nog steeds beslissen of zijn uitlatingen tot vervolging moeten leiden.

Messi drie weken niet in actie

Lionel Messi kan drie weken niet in actie komen voor zijn club FC Barcelona. De Argentijnse ster is geveld door een hamstringblessure.

Gisteravond moest de 18-jarige aanvaller al binnen een half uur gewisseld worden in de Champions League wedstrijd tegen Chelsea (1-1). Messi werd niet geraakt door iets of iemand, maar leek zich te verstappen. De angst voor een erge knieblessure bleek uiteindelijk ongegrond.

De rechtsbuiten van de regerend Spaans kampioen, die getroosd werd door trainer Frank Rijkaard, sprak zijn frustratie uit. "Ik heb pech dat het in deze wedstrijd gebeurde, want de wedstrijd tegen Chelsea was erg belangrijk," vertelt Messi. "Maar het belangrijkste is dat we ons gekwalificeerd hebben voor de kwartfinale."

Moslimstudent VS neemt 'wraak'

MisdaadIn Amerika heeft een student van Iraakse komaf 'wraak' genomen op zijn medestudenten van de Universiteit van North Carolina. De 22-jarige Mohammed Reza Taheri Azar reed op de campus met een terreinwagen expres in op een groep studenten. Negen raakten er licht gewond. Hij wilde wraak nemen voor het optreden van de Verenigde Staten in de moslimwereld. Na zijn daad belde hij zelf de politie

Volgens Reza Taheri Azar wilde hij de dood van moslims wereldwijd wreken: ''Mensen in de hele wereld worden vermoord in een oorlog en nu is het de beurt aan de Amerikaanse bevolking om vermoord te worden''. De man is gisteren aangeklaagd wegens poging tot moord.

Uitslag Wat is dit ronde 7

Het is alweer geraden deze ronde en wel door insanergy Het goede antwoord van deze ronde is namelijk: een bezem De nieuwe ronde zal aankomende donderdag weer starten om 20:00. De tussenstand zal ik proberen bij te werken voor donderdag, momenteel staan welp_38 en JtS bovenaan met 9 punten. Voor iedereen die het nog niet was opgevallen: liften is sinds een paar rondes weer onbeperkt mogelijk.

De oplossing



Kiezers laten extreem-rechts links liggen

VerkiezingenDe gemeenteraadsverkiezingen hebben voor de extreem-rechtse partijen weinig stemmen opgeleverd. De nazistische Nederlandse Volksunie (NVU) deed mee in Apeldoorn, Venray, Nijmegen, Arnhem en Oss. De partij kreeg nergens genoeg stemmen voor een raadszetel. In Apeldoorn en Oss haalde ze de hoogste score: 1% van de stemmen.

In Arnhem deed de speciaal voor deze gelegenheid heropgerichte Centrum Democraten mee. Lijsttrekker Henny Selhorst, die ook nog eens beschuldigd wordt van ronselpraktijken, kwam niet verder dan 0,2%.

Een andere extreem-rechtse splinter, De Nationale Alliantie, wist ook geen raadszetels te halen. In Rotterdam kwam men niet verder dan een schamele 0,1% van het stemmentotaal.

Nieuw Rechts van Michiel Smit, die zelf niet ingedeeld wenst te worden bij extreem-rechts, haalde in Ridderkerk één raadszetel (3,7%). In thuishaven Rotterdam kwam men niet verder dan 0,7%. Ruim tekort voor een plek in de gemeenteraad. Ook in de R'damse deelgemeenten haalden men voorzover bekend geen zetel. Scores lagen gemiddeld ver onder de 1,3%, met deelgemeente Charlois als uitschieter naar boven met 2,3% dat evenzo niet genoeg bleek voor een zetel. In Almelo en Eindhoven, de andere plaatsen waar men meedeed, kwam de partij ook tekort voor een zetel.

Dat de steun voor extreem-rechts gering zou zijn bij de verkiezingen, werd deze week al verwacht door onder meer onderzoeker Jaap van Donselaar. Veel reguliere partijen doen volgens hem tegenwoordig al uitspraken over uitwassen van de multiculturele samenleving, waardoor er voor radicale varianten weinig eer meer te behalen valt; behoudens dan het innemen van nog radicale standpunten die weinig gehoor lijken te vinden bij de kiezer.

Skil-Shimano tweede Nederlandse ploeg tijdens AGR

De Nederlandse wielerploeg Skil-Shimano zal present zijn tijdens de Amstel Gold race. De formatie kreeg met vier andere niet-ProTour-ploegen een wildcard van de organisatie om op 16 april te gaan koersen.

Naast Skil-Shimano doen de twintig ProTour-ploegen en vier andere uitgenodigde ploegen mee. Daarvan zijn er drie afkomstig uit België: Chocolade Jacques, Landbouwkrediet-Colnago en Unibet.com. De laatste wildcard is vergeven aan het Britse Barloworld.

Famitsu geeft Final Fantasy XII maximale score

De nieuwe Final Fantasy voor de PS2 die volgende week in Japan in de winkels komt te liggen, is het zesde spel dat de maximale score heeft weten te halen in het Japanse tijdschrift Famitsu.

De andere spellen die deze score gehaald hebben zijn: The Legend of Zelda: Ocarina of Time (Nintendo 64), Soul Calibur (Dreamcast),
Vagrant Story (PlayStation), The Legend of Zelda: The Wind Waker (GameCube), Nintendogs (Nintendo DS).



De pagina met de vier tienen van FFXII

FFXII komt op 16 maart uit in Japan, een Amerikaanse of Europese datum is nog niet bekend.

NES als DVD speler

We hebben de NES al als veel verschillende apparaten gezien, als PC en als wekker bijvoorbeeld. Er is nu weel een functie bijgekomen: dvd-speler.

De makers (VintageComputing) hebben op hun site een mooie beschrijving gegeven van hoe je zelf zo'n ding kan maken. Let wel op, het is op eigen risico.

De specificaties voor het getoonde model:

NES Power Button turns DVD Power on/off.
NES Reset Button ejects DVD tray.
Fully functional remote control…control.
Infrared receiver (for remote control) inconspicuously placed in first-player controller port area.
Upon ejecting or retracting the DVD tray, the NES cartridge slot door opens/closes automatically.
Stereo RCA audio left and right output jacks positioned on right side of unit where former NES composite video and mono audio RCA jacks were.
RCA Composite video output jack positioned where former NES RF output was.
Optional S-Video Output jack where NES channel 3-4 switch was.
AC Power cord firmly attached where NES AC Power Adapter used to plug in.
Yes, it really plays DVDs.

Blunder van de Telegraaf

Je hebt kranten van hoog niveau, die goed weglezen, met goede achtergrond informatie en weinig fouten. En dan heb je de Telegraaf, met berichten over wie met wie neukt en hoe zielig de eendjes zijn uit Lutjebroek waarvan de moeder dood is gereden door een dronken fietser. Het verschil moet er wezen natuurlijk.

Nu plaatst de Telegraaf niet alleen non-nieuws, nee ze maken ook nog eens hele domme fouten, maar dat krijg je met hele luie journalisten.

De telegraaf berichte over een criminele jongen die door een foto van zichzelf op het internet verraden werd. Hij zette zichzelf met een wapen en al op het internet terwijl hij gevlucht was tijdens zijn verlof. Dit bericht stond onder andere op FOK! waarbij in de reacties een foto van de FOK!user Geqxon werd geplaatst met wapen in zijn hand. Gexqon is echter niet de criminele jongen in kwestie, zoals de telegraaf wel dacht.

Het bericht in de Telegraaf


De foto van Geqxon afkomstig van
leipo.org

Er loopt ook nog een topic over op FOK!

Update:

Inmiddels heeft Geqxon op de FP gereageerd.
"Ik ga het hier zo even met mijn adviseur over praten, dit is nou niet echt leuk."

Update:
RTL Boulevard bericht nu ook over de grove fout van de Telegraaf.

Standen NHL per 7 maart

De NHL is door haar Olympische break heen en heeft weer een volle speelweek achter de rug. Wat rest is de run naar de playoffs om de Stanley Cup, de grootste trofee in de wereld van de professionele teamsporten.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers613617 88019714719-7-517-10-37-2-1
Philadelphia623418 107820520217-9-617-9-43-5-2
New Jersey623222 87217717320-8-312-14-56-2-2
N.Y. Islanders612829 46017921515-14-213-15-25-4-1
Pittsburgh621436 12401772527-18-77-18-52-6-2
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa604114 58724214323-6-118-8-47-2-1
Buffalo603916 58320016820-8-319-8-27-1-2
Montréal612923 96717919516-7-413-16-56-1-3
Toronto612828 56119020918-12-210-16-33-6-1
Boston622527 106017819212-12-613-15-43-5-2
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina614314 49023318726-5-117-9-37-3-0
Tampa Bay623325 47018919016-12-217-13-26-4-0
Atlanta622927 66420721316-11-413-16-26-4-0
Florida612329 95516719015-8-48-21-54-5-1
Washington602133 64816923214-14-47-19-23-6-1
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit614115 58722015520-9-221-6-38-2-0
Nashville623619 77919117823-6-113-13-65-4-1
Columbus622436 25015321815-14-09-22-24-6-0
Chicago612032 94915721211-14-49-18-53-4-3
St. Louis601832 10461632189-15-49-17-66-2-2
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary613519 77716115022-7-313-12-45-3-2
Colorado643523 67622620020-8-515-15-16-4-0
Vancouver633523 57520719220-6-315-17-25-5-0
Edmonton623221 97320319815-12-517-9-44-3-3
Minnesota643028 66618917018-12-212-16-44-4-2
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas624118 38521017021-10-120-8-26-3-1
Los Angeles633523 57521220621-9-114-14-45-3-2
Anaheim612920 127017917019-9-510-11-75-3-2
San Jose602823 96518518217-7-511-16-44-4-2
Phoenix622929 46218520316-15-313-14-13-5-2

Telegraaf blundert met 'criminele' FOK!ker

Icoon OpmerkelijkDe Telegraaf heeft geblunderd met een foto, die vanochtend bij een bericht over een 'internetcrimineel' verscheen. Het bericht over de jeugdige inbreker die zich met een wapen op de foto had laten zetten stond afgelopen maandag al op FOK!. In één van de reacties had iemand voor de grap een foto van FOK!user Geqxon gezet (voor alle duidelijkheid dus NIET de opgepakte crimineel).

Hoe de redactie van De Telegraaf precies aan de foto is gekomen is onbekend, maar het vermoeden bestaat dat dit direct of indirect van FOK! afkomstig is. De Groningse jeugdige inbreker werd half januari opgepakt nadat zijn foto op het internet verscheen. De jongen bleek betrokken bij een aantal autodiefstallen en inbraken.

Geqxon was vanochtend in ieder geval nog gewoon op FOK! actief. Inmiddels heeft hij ook op dit nieuwsbericht gereageerd (zie reactie om 10:39 uur): "Ik ga het hier zo even met mijn adviseur over praten, dit is nou niet echt leuk." De foto van FOK!-user Geqxon met het pistool is overigens al zo'n 4 tot 5 jaar oud.

Gexqon


Onderste foto staat al een tijd op internet (werd zo'n 4 jaar geleden genomen) en is afkomstig van Leipo.org. De Telegraaf gebruikte die onterecht bij een artikel over een Groningse jeugdcrimineel.

Werder staat achter Wiese

Werder Bremen staat volledig achter doelman Tim Wiese. De sluitpost van de Duitsers werd gisteren de schlemiel door in de laatste minuut het winnende doelpunt weg te geven.

Twee minuten voor tijd stond het nog 1-1 in Turijn, en met die stand zou Juventus uitgeschakeld zijn. In de laatste minuut maakte Wiese er een show van, en rolde over de bal, waardoor hij loskwam. De oplettende Emerson zette zijn voet tegen de bal en langzaam rolde deze in de goal.

Bremen-coach Thomas Schaaf zegt teleurgesteld te zijn. "Uiteraard is het niet leuk op zo'n manier te verliezen, vooral als je er zo dichtbij bent. We werden bitter hard gestraft voor Tim's fout," vertelt Schaaf. "Maar gedurende de wedstrijd heeft hij enkele onhoudbare schoten gestopt, en dat hield ons in de wedstrijd."

Ook zegt Schaaf dat dit een les is voor de, waarschijnlijk, toekomstig nationale doelman van Duitsland. "Hij zal moeten leven met deze fout, maar ik weet zeker dat hij er een les uit haalt. Een belangrijke les."

Valencia wil Cristiano Ronaldo

Valencia wil Cristiano Ronaldo overnemen van Manchester United. De Spaanse topper heeft al jaren een oogje op de snelle aanvaller, en wilde hem zelfs al aantrekken voor hij naar Manchester ging.

Valencia ziet in de Portugees de perfecte aanvulling voor de selectie. Voorzitter Juan Soler heeft opnieuw aangegeven interesse te hebben in de 21-jarige Ronaldo. "Ik wil dat Valencia het goed doet in de Champions League, en Ronaldo zou perfect in die plannen passen," vertelt de preses. "We zullen met Manchester United rond de tafel gaan zitten."

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de Engelse nummer twee hem makkelijk laat gaan. Afgelopen zomer werd zijn contract nog verlengd. Ook coach Sir Alex Ferguson is blij met de Portugees. "Hij heeft een lastig seizoen gehad, maar zijn vorm keert langzaam terug. Bovendien is moed één van zijn grootste kwaliteiten. Hij verstopt zich nooit."

Intercity 'breekt in tweeën' bij Meteren

Icoon Vervoer Een intercity in de richting van Haarlem blijkt dinsdagochtend ter hoogte van Meteren 'in tweeën te zijn gebroken'. Dat heeft ProRail vanochtend bevestigd. Bij dit incident vielen geen gewonden. Waarom de koppeling tussen twee treinstellen afbrak, is nog niet bekend.

Volgens ProRail hebben de Nederlandse treinen een beveiligingssysteem voor dit soort indicidenten, waarbij de treinstellen automatisch krachtig afremmen. Dit is dinsdagochtend ook gebeurd, maar het is nog onduidelijk of dit tot gevaarlijke situaties heeft geleid. Niet alle treinstellen remmen namelijk even hard, dus kunnen de beide 'helften' licht met elkaar in botsing komen.

De defecte trein zorgde gisteren enkele uren voor flinke vertragingen op het traject. Of dit soort ongevallen bij passagierstreinen vaker voorkomen, wist een woordvoerder van ProRail niet. " Ik weet dat dit bij goederentreinen wel vaker gebeurt."

Met dank aan dom_blontje voor de submit.

And the winner is...

Het zal niemand van jullie gisteren ontgaan zijn. Na vier jaar waren er weer gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. Druk werd er gespeculeerd de afgelopen dagen; wie zou wat winnen en wie zou wat verliezen. Verwacht werd dat de coalitiepartijen VVD, CDA en D66 wel wat zouden verliezen en dat de linkse oppositiepartijen SP, GL en PvdA wel wat zouden winnen. Wat niet verwacht werd is dat in bijna elke gemeente PvdA en SP zo enorm veel zouden winnen.

Bijzonder was de verkiezing in Den Haag. Voor het eerst in de geschiedenis haalde een islamitische partij genaamd de Moslim Democraten één zetel. Ook in Delfzijl was wat vreemds aan de hand. Maar liefst 20% van de kiezers stemde blanco, vanwege wanbeleid in ruzies.

Na de uitslagen en het grote verlies van de coalitie trok de heer Van Aartsen zijn conclusie en besloot hij af te treden als fractievoorzitter. Hij blijft wel aan als kamerlid voor de VVD. Hans Wiegel zal hem niet opvolgen. Hij meldde niet meer de landelijke politiek in te willen gaan.

De peiling voor de landelijke verkiezingen laten een éénzelfde beeld zien. Links wint ruim en kan zels een meerderheid vormen met PvdA, SP en GL. De coalitie verliest veel en komt niet eens meer in de buurt van een meerderheid. Over 14 maanden wordt er weer landelijk gestemd.

Wil je weten wat er in jouw gemeente is gebeurd kun je hier de uitslagen bekijken.

Geen terugkeer Wiegel in landelijke politiek

Hans WiegelHet lijkt wel bijltjesdag in de VVD vandaag. Nadat Jozias van Aartsen vannacht liet weten terug te willen treden als fractievoorzitter en partijaanvoerder heeft erelid Hans Wiegel zojuist bekendgemaakt niet terug te willen keren naar de landelijke politiek. Vorig jaar had hij aangegeven deze beslissing na de gemeenteraadsverkiezingen te nemen.

"Na zorgvuldige overweging van persoonlijke en politieke aard, is de heer Wiegel thans tot zijn besluit gekomen", luidde een persverklaring die namens het 'orakel van Diever' is uitgegeven. Een nadere toelichting op het besluit ontbreekt. Wel ging Wiegel in op het vertrek van Van Aartsen. "De heer Wiegel betuigt zijn groot respect aan de gisterenavond afgetreden fractievoorzitter, Jozias van Aartsen", aldus de verklaring.

Met dank aan SlaadjeBla voor de submit.

Rijkaard blij na gelijkspel

Na afloop van de Champions-League wedstrijd tegen Chelsea stond trainer Frank Rijkaard van Barcelona glunderend de verzamelde pers te woord.

De Nederlander roemde vooral de effeciente voetbalwijze van zijn team. "We gaan door naar de kwartfinales. Dat was in deze wedstrijd het belangrijkste. Ik denk dat ons publiek dat ook wel begreep".

Rijkaard moest wel erkennen dat Barcelona dinsdagavond niet het mooiste voetbal had gespeeld. "Het kan niet altijd het mooiste van het mooiste zijn. Het was een zeer belangrijke wedstrijd voor twee grote ploegen. Er zit dan toch wel veel spanning op. En het bleef spannend, tot op het laatste moment."

"We hebben het uitstekend gedaan tegen Chelsea, dat een lastige en gevaarlijke ploeg heeft met veel kwaliteit. We hebben weinig ruimte en daardoor ook weinig kansen weggegeven. De spelers wisten dat plaatsing voor de kwartfinales het belangrijkste doel was. Dat hebben ze op het veld goed vertaald".

AZ wil Agustien

AZ hoopt Ajax, Feyenoord en PSV af te troeven in de strijd om middenvelder Kemy Agustien van Willem II. De Alkmaarse club zal deze week nog een gesprek voeren met de Tilburgers over de transfersom, Willem II vraagt ongeveer een half miljoen euro.

De Tilburgse club wil het contract van Agustien, dat tot medio 2007 loopt, verlengen, maar de jeugdinternational wil niet bijtekenen. Ajax, PSV en Feyenoord informeerden zijdelings naar de Tilburger, maar hun interesse is nog niet zo concreet als AZ. De club uit de Alkmaarder Hout heeft naast interesse voor Agustien ook concrete belangstelling voor spits Moussa Dembele.

Van Aartsen weg na matige uitslag VVD

Jozias van AartsenJozias van Aartsen is vannacht afgetreden als fractievoorzitter van de VVD. De liberale voorman toonde zich gisteravond tijdens het verkiezingsdebat nog enigszins optimistisch over de uitslag van de raadsverkiezingen, maar later besloot hij toch zijn conclusies te trekken. De VVD zakte van 1374 naar 1246 gemeenteraadszetels, waar gehoopt was op een kleine winst.

"We hebben intensief en met een grote eensgezindheid campagne gevoerd. Het resultaat is van ons allemaal. Maar er is maar één die de gezamenlijke verantwoordelijkheid op zich kan nemen. En dat ben ik", zo meldde de voormalige aanvoerder van de VVD in een persverklaring. Om 11.00 uur volgt een persconferentie. Als fractievoorzitter wordt Van Aartsen tijdelijk vervangen door Kamerlid Bibi de Vries. De fractie moet op korte termijn een opvolger kiezen voor Van Aartsen. Hij zal wel in het parlement blijven.

De VVD richtte zich in de verkiezingscampagne vooral op de PvdA, die in spotjes, acties en speeches het mikpunt werd. Dat ontlokte PvdA-leider Wouter Bos de uitspraak dat Van Aartsen 'de beste campaigner' voor de sociaal-democraten was. In het verkiezingsdebat gisteravond laat toonde Van Aartsen zich nog strijdvaardig, en liet hij weten de ingezette weg door te willen zetten tot de parlementsverkiezingen van 2007. "Gemeenteraadsverkiezingen zijn altijd moeilijk voor de VVD. We verwachten nooit een geweldige uitslag. De raadsverkiezingen zijn sowieso heel moeilijk voor de regeringspartijen. Wij zijn nog het meest stabiel."

Met dank aan Lyr, The_T, Longmen, ziggyziggyziggy en TJDoornbos voor de submit.

Gezocht, webloggers

De FOK!weblog kan wel wat nieuw vlees in de kuip gebruiken! Er zijn namelijk de laatste tijd wat crewveranderingen geweest, iets dat nou eenmaal gebeurt op een vrijwilligerssite. Maar om iedereen te kunnen voorzien van zijn dagelijkse portie links, bizarre stukjes, mooie verhalen of tenenkrommende slechte blogs zijn we op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Denk jij dat jij een goede bijdrage kan leveren aan de FOK!weblog en denk je dat je dit ook langer dan 2 maanden vol kan houden? Hou je dan niet in en mail je sollicitatie naar weblog@fok.nl (als je enig voorbeeld materiaal hebt, stuur dit dan mee, daar zijn wij alleen maar blij mee!).

Ben jij degene die we zoeken, denk je dat jij heel goed je ei kwijt zou kunnen op de FOK!weblog? Schroom niet, mail je sollicitatie onder vermelding van je nickname naar weblog@fok.nl en je krijgt altijd persoonlijk bericht terug. Je kan solliciteren tot en met 10 maart 2006 en de uiteindelijke bekendmaking zal waarschijnlijk begin midden maart zijn.

(Disclaimer: Alle inzendingen worden eigendom van de weblog en kunnen geplaatst en/of bespot worden)

Smith mist WK indoor

Rutger Smith doet niet mee aan het WK indoor, dat dit weekend in Moskou plaatsvindt. De 24-jarige kogelstoter blesseerde zich tijdens de laatste training.

Smith verrekte zijn rechter borstspier. De Groninger had de laatste tijd toch al twijfels over zijn vorm. Afgelopen jaar vierde Smith grote successen. Zo pakte hij zilver op het WK outdoor in Helsinki. Ook bij het EK indoor moest hij in slechts één stoter zijn meerdere erkennen. Het WK indoor begint vrijdag en duurt tot en met zondag.

FOK!cartoonist in de finale van StripStrijd van Het Parool

De lezers van FOK!games kennen hem al een poosje van de Manus-strips en hier op de Frontpage en op de weblog zien we de tekeningen van Floris sinds enkele weken langskomen. Deze zelfde Floris doet momenteel mee aan de StripStrijd van Het Parool. Met de strip Swamp Thing neemt tekenaar Floris het op tegen de strip Ninie.

Vanuit FOK! willen we onze Floris natuurlijk graag steunen en daar hebben we jullie hulp bij nodig. Help onze helden uit het moeras dus een handje en breng je stem uit op Swamp Thing, anders zitten we voortaan opgescheept met een strip van een kale kerel met een konijn.


De paarse krokodil van Swamp Thing zit zichtbaar in de rats

Reacties politici op verkiezingsuitslagen

Icoon VerkiezingenWouter Bos heeft vanavond zijn kiezers en partijgenoten bedankt voor de uitslag van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. "De akelige harde en kille klap van 2002 hebben we helemaal goed gemaakt", aldus de partijvoorzitter van de PvdA. "Het vertrouwen dat we te leen hebben gekregen van de kiezer, moeten we ook waarmaken." De partij van Bos won gisteren, landelijk gezien, net als de SP, veel zetels.

Jan Marijnissen was blij met de uitslagen, en noemde deze "historisch". De partijleider van de SP ervoer gisteren als "een feestdag". De kracht van de SP zit in de stabiliteit en afkeer van hypes, aldus kamerlid Agnes Kant. "We zijn niet modieus. We staan dicht bij de mensen en veranderen niet voortdurend van opvatting. Dat geeft kennelijk vertrouwen."

Minister-president Balkenende (CDA) noemde de uitslag van de verkiezingen "teleurstellend, maar niet onverwacht." Hij feliciteerde de PvdA en de SP met hun verkiezingsuitslagen: "Onze gelukwensen gaan naar de PvdA en de SP. Ze hebben mooie resultaten gehaald." Balkenende schreef het verlies toe aan de 'lastige periode' die de partij achter de rug heeft. "Het is een moeilijk jaar geweest waarin we moeilijke beslissingen hebben moeten nemen. We hebben onze nek moeten uitsteken, dat word je niet altijd in dank afgenomen."

VVD-fractieleider Jozias van Aartsen toonde zich redelijk positief over de uitslagen. "Het valt wat mij betreft best mee, aldus de voorman. "Gemeenteraadsverkiezingen zijn altijd moeilijk voor de VVD. We verwachten nooit een geweldige uitslag. De raadsverkiezingen zijn sowieso heel moeilijk voor de regeringspartijen. Wij zijn van ons drieën nog het meest stabiel."

D66-fractieleidster Lousewies van der Laan was het minst blij: "ronduit pet", zo omschreef ze de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren. "Dat doet pijn en niet zo'n beetje ook." D66 verloor voor de tiende keer op rij een verkiezing.

--
Kijk voor meer verkiezingsuitslagen op het subforum politiek op het FOK!forum.
Een volledig overzicht van de kiesresultaten, staat op NOS Teletekst.

Voetbal: Uitslagen Champions League

Icoon Champions LeagueDinsdagavond werden de eerste returns van de achtste finales in de Champions League gespeeld. Er kwamen geen Nederlandse clubs in actie; PSV moet morgen spelen tegen Olympique Lyon en Ajax treft pas over een week Internazionale. FC Barcelona, Juventus en Villareal plaatsten zich dinsdag voor de kwartfinales. Hieronder de uitslagen.

FC Barcelona - Chelsea 1-1 (heenwedstrijd: 2-1)
79' Ronaldinho 1-0
90+2' Lampard (pen.) 1-1

Juventus* - Werder Bremen 2-1 (2-3)
13' Micoud 0-1
65' Trézeguet 1-1
88' Emerson 2-1

Villarreal* - Rangers 1-1 (2-2)
12' Løvenkrands 0-1
49' Arruabarrena 1-1

* door op uitgescoorde doelpunten

-
Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Ik wil games uit India!

Toen ik op m'n werk tijdens een (verplichte) RSI-pauze even als een zombie voor me uit zat te staren viel mijn oog op ons helpdesknummer. Je raadt het al, ook wij hebben zo'n fantastische uitbestede helpdesk in India. Zo'n helpdesk die je bij voorbaat al niet belt omdat je er over het algemeen toch niet in slaagt om je probleem aan een gebrekkig Engels sprekende Indiër duidelijk te maken. Waarom zetten ze niet gewoon wat Nederlanders achter die helpdesk en laten ze Indiërs iets anders doen zoals... games maken?

Einduitslag gemeenteraadsverkiezingen

Icoon VerkiezingenDe einduitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2006 is bekend. De PvdA blijkt een flinke zege te hebben behaald en veroverde 23,4 procent van de stemmen. In 2002 eindigden de sociaal-democraten nog op 15,8 procent. De winst van de PvdA betekent dat de partij de meeste raadzetels heeft veroverd: 1998.

Tweede winnaar was de SP, die op 5,7 procent uitkwam en zo 333 raadszetels krijgt. In 2002 waren dit er nog 176 (2,9 procent). Hierbij moet wel worden aangetekend dat de SP dit jaar in een hoop gemeenten voor het eerst meedeed.

De Leefbare en lokale partijen, die bij de vorige verkiezingen in 2002 enorme winst boekten, gingen flink achteruit. Leefbaar zakte terug naar 3% van de stemmen, in 2002 was dit nog 5,1%. Het CDA (van 20,3 naar 16,9%) en de VVD (van 15,3 naar 13,8%) hebben heel wat zetels verloren, D66 verliest ruim eenderde van zijn zetels, GroenLinks, de ChristenUnie en de SGP blijven ongeveer gelijk.



De PvdA blijkt vooral onder allochtonen populair te zijn geweest: maar liefst 80 procent van de kiesgerechtigde allochtonen koos voor de sociaal-democraten. Dit blijkt uit een peiling van de Universiteit van Amsterdam. Onder Turken lag het percentage PvdA-stemmers op 84, onder Surinamers en Antillianen op 81 en van de Marokkanen koos 78 procent voor de PvdA.

De opkomst van de verkiezingen blijkt het hoogst te zijn geweest op Ameland, waar 87,3 procent van de stemgerechtigden zijn stem uitbracht. Staphorst en Schiermonnikoog volgden met respectievelijk 84,4 en 84 procent. Delfzijl had met 47,3 procent de laagste opkomst, Den Haag en Eindhoven eindigden met 47,5 procent op een gedeelde op een na laatste plaats.

--
Kijk hier voor de uitslagen in een flink aantal grote steden.
Hier valt de uitslag in Amsterdam te vinden.
En de uitslag van Rotterdam staat hier.
Op NOS Teletekst pagina 440 kun je de uitslagen in alle gemeenten vinden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.