PlayStation 3 wordt niet wereldwijd uitgebracht

Maarten (kepler)
Een woordvoerder van Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) heeft aan GamesIndustry.biz gemeld dat er geen wereldwijde launch zal komen voor de PlayStation 3. Eerdere uitspraken van de SCEE-director David Reeves deden dit vermoeden.

Op dit moment is Sony helemaal niet van plan om de console binnen een korte periode wereldwijd uit te brengen. David Reeves heeft in een eerder interview gezegd dat het zijn taak was om de dag en datum gelijk te trekken met een USA-launch. Door deze uitspraak waren veel mensen overtuigd dat de PS3 die tegelijkertijd gelanceerd zou worden in Europa en Amerika.

Wat hij volgens Sony bedoelde is dat SCEE erg hard aan het werk is om de PS3 zo snel mogelijk uit te brengen in Europa. Het is volgens een woordvoerder van Sony altijd al het geval geweest dat een console (niet alleen die van Sony) eerst gelanceerd wordt in Japan, daarna in de USA en als laatste in Europa. De opmerking van Reeves was meer een persoonlijke uitspraak dat ze hard aan het werk zijn om de PS3 zo snel mogelijk uit te brengen in Europa.

Wanneer de launch van de PS3 zal zijn is nog steeds onbekend, maar het lijkt er steeds meer op dat ze de lente niet gaan halen. De baas van Namco, Takeo Takasu, heeft gezegd dat ze nog geen officiële datum hebben ontvangen van Sony en daarom zegt hij dat een lente-launch onmogelijk is. Sony houdt echter nog steeds vast aan een lente-launch, alhoewel ze hebben gezegd dat er een kans is dat de console vertraging oploopt. Bijna de gehele gameswereld verwacht echter dat de PS3 pas eind dit jaar in Japan en de USA gelanceerd zal worden en Sony heeft nog tot 1 juni om het tegendeel te bewijzen.