WK-deelname Verheijen in gevaar

Het is onduidelijk of Carl Verheijen volgende week aan de start van het wereldkampioenschap allround in Calgary zijn verschijnen. De afgelopen dagen lag de schaatser uit Leusden met griep op bed.

"Carl is behoorlijk hersteld," zegt Ab Krook, topsportcoördinator van de KNSB. "Het is afwachten hoe het zich de komende dagen ontwikkelt. Begin volgende week nemen we een besluit of hij start."

Rintje Ritsma zal zeker niet starten in de Canadese stad. Uit protest tegen de beperkte reclamemogelijkheden die zijn ploeg heeft besloot de Fries om niet mee te gaan. Gevolg hiervan is dat Bob de Jong nu reserveschaatser is. De Olympisch kampioen heeft echter ook problemen met zijn gezondheid en liet hierdoor de wereldbekerfinale in Heerenveen van afgelopen weekend aan zich voorbij gaan.

Update
Vanavond is bekend geworden dat Carl Verheijen niet aan de start in Calgary zal verschijnen. De reden is dat de schaatser zich niet fit genoeg voelt. De Leusdenaar hersteld van een griep die hem overviel na de Olypmische Spelen in Turijn van afgelopen maand.