Scholieren balen van 'kanker'

Icoon MedischNederlandse scholieren zeggen te vaak het woord 'kanker'. Althans, dat vinden Sherlysia Vermeer en Sandy Soares. Ze zijn 13 jaar oud en zitten allebei op het Accent College in Schiedam. De vmbo-scholieren starten een voorlichtingsactie om hun schoolgenoten te laten zien hoe erg de ziekte kanker is.

"Onlangs hoorden we het woord kanker wel 58 keer op school. We vinden dat heel vervelend!", aldus een van de scholieren. Ze hebben nu aan het Medisch Centrum Rotterdam Zuid (MCRZ) gevraagd of alle scholieren een bezoek kunnen brengen aan de afdeling oncologie van het ziekenhuis. Voordat dat nu gaat gebeuren, komt er een oncoloog naar de school.

"Het is misschien wat te confronterend om een hele schoolklas vmbo-scholieren onvoorbereid op mijn afdeling te ontvangen", aldus oncoloog Stouthard. Volgens haar zijn er veel vooroordelen ten aanzien van kanker. "Kanker betekent dood, kankerpatiŽnten zijn mensen die kaal en brakend boven de toiletpot hangen. Ik wil de leerlingen graag laten zien hoe de werkelijkheid is."

Met dank aan dj-scratch voor de submit.