Red Bull lanceert beide wagens

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Vanavond heeft Red Bull haar beide teams, Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso, aan het publiek getoond. Op een groot feest op een privé-eiland trakteerden de Oostenrijkers hun gasten op een show, waarbij de zes coureurs, en de Red Bull Racing RB2 en de Scuderia Toro Rosso STR1 gepresenteerd werden.

Vooral de kleurstelling van de STR viel erg op. Hoewel het team al eerder gemeld had dat het spectaculair zou zijn, maar de grote typische Red Bull stier zullen weinigen verwacht hebben. De bolides van RBR rijden in dezelfde kleuren als vorig jaar rijden.

Aan de wagens is duidelijk te zien dat ze uit dezelfde familie komen, maar ze zijn beduidend anders, waarmee Red Bull aangeeft dat de teams op de baan gewoon concurrenten zijn. De wagens werden onder andere zwevend getoond. Robert Doornbos genoot zichtbaar: “Ik ben hier nieuw, maar ik ben al eerder op Red Bull feestjes geweest en ze maken hier hun reputatie helemaal waar”.

“Wow, de auto ziet er fantastisch uit, maar om eerlijk te zijn ben ik meer onder de indruk van de mooie vrouwen hier”, vulde STR-coureur Neel Jani zijn collega-derde rijder aan. Vitantonio Liuzzi was minder onder de indruk: “Hey, het is Red Bull, natuurlijk is het een fantastisch feest. Maar ik ga vroeg naar bed, want ik heb morgen nog genoeg te doen.”


Red Bull Racing


Scuderia Toro Rosso