Chirurg opgepakt na dronken willen opereren

Icoon PolitieDe politie in de Amerikaanse stad Oakland (CaliforniŽ) heeft in een ziekenhuis een dronken chirurg opgepakt. De chirurg, Frederico Castro-Moure, wilde in beschonken toestand iemand opereren en viel later zijn collega's aan. Het ziekenhuis heeft de man op non-actief gesteld.

Volgens getuigen ging Castro-Moure door het lint toen een verpleegster weigerde om hem een man te laten opereren die bij een flinke val een compressiefractuur in zijn ruggengraat en twee gebroken enkels had opgelopen. Castro-Moure was van mening dat de man in levensgevaar verkeerde en onmiddellijk geopereerd moest worden. De patiŽnt was echter bij kennis en kon nog gewoon praten. Twee collega's van Castro-Moure spraken hem dan ook tegen.

Teleurgesteld over dit feit, begon de chirurg te schreeuwen te vloeken en vloog hij zijn collega's aan. Inmiddels was de politie gebeld; maar toen zij aankwamen, vloog Castro-Moure ook hen aan. De politie kon hem vervolgens overmeesteren. De chirurg werd vervolgens enkele uren opgesloten in een cel, alvorens hij op borgtocht werd vrijgelaten.