PSV-preses wil snel helderheid

Michel (Baraja)
PSV-voorzitter Rob Westerhof wil de rest van deze maand aanwenden om duidelijkheid te scheppen over de toekomst van PSV. Met name achter het al dan niet aanblijven van trainer Guus Hiddink staat een vraagteken.

Volgens Westerhof heeft PSV nog veel werk te verzetten na de uitschakeling in de Champions League door Olympique Lyon. Onduidelijkheid is vooral troef over de positie van trainer Guus Hiddink. Zo zou de Russische voetbalbond in de Achterhoeker de ideale bondscoach zien. ”Tot op heden heb ik niets gehoord van de Russische bond. Ook studeert Hiddink in het vliegtuig nog geen Russisch. Ik ga er vanuit dat we eind maart weten waar we aan toe zijn”, aldus Westerhof.

”In de basis zijn dat twee opties: hij blijft of hij gaat weg, maar daarbinnen zijn nog wel wat andere mogelijkheden ja”, vervolgt de voorzitter. Ook de invulling van de spelersgroep voor komend seizoen heeft Westerhofs prioriteit: ”We moeten een nog bredere selectie krijgen om op dit niveau mee te kunnen. Vorig seizoen hebben we het geluk gehad dat we bijna geen blessures hadden. Nu was dat wel zo en dan is het verschil met Lyon groot. Zij kunnen bij blessures of schorsingen gelijkwaardige spelers inbrengen. Wij komen vooral kwantitatief tekort.”

Vooral de toekomst van Phillip Cocu is onduidelijk. De aanvoerder heeft nog altijd niet laten weten door te willen bij PSV: ”Cocu heeft een voorbehoud gemaakt dat vooral gaat over zijn fysieke gesteldheid. De afgelopen weken, met daarin een groot aantal topwedstrijden, zal daarin een beslissende rol spelen”, aldus Westerhof.