Meer info en screens Secrets of Da Vinci

Astrid (lizardtattoo)
In april verschijnt de adventure The Secrets of Da Vinci: The Forbidden Manuscript. Er bestaat nog veel verwarring rond dit spel, omdat er ook een actie-adventure in ontwikkeling is op basis van de boeken van Dan Brown. Daar heeft dit spel helemaal niets mee te maken. Om dat te verduidelijken hebben de developers wat meer informatie vrijgegeven. The Secrets of Da Vinci: The Forbidden Manuscript is een samenwerkingsverband tussen diverse developers: Nobilis, Elektrogames, TOTM Studio, Kheops Studio en Mzone Studio.

Het spel biedt de speler de gelegenheid nader kennis te maken met de werken van het Italiaanse genie, en de geheime boodschappen die hij in zijn werken verstopte. Het geheel speelt zich af in het Chateau du Clos Lucé en het omliggende park in de Renaissance-tijd. Deze Clos Lucé is een belangrijk monument in Frankrijk en de laatste plek waar da Vinci woonde. De ontwikkelaars hebben bij de huidige eigenaren
en wetenschappelijk adviseur Pascal Brioist advies ingewonnen om ervoor te zorgen dat de geschiedenis zo getrouw mogelijk wordt nagebootst.

Valdo is een jonge, ambitieuze leerling die in 1522 in Parijs in de leer is bij een van Leonardo's volgelingen, Francesco Melzi. Als hij plotseling weggestuurd wordt is hij teleurgesteld. Kort daarna ontvangt hij een brief waarin hem gevraagd wordt een vermist werk van de meester op te sporen. Hij maakt misbruik van het feit dat hij leerling was van Melzi om zich toegang te kunnen verschaffen tot het woonhuis van Da Vinci, het Chateau du Clos Lucé.