FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 februari 2006

Fortuna verkoopt stadion

Fortuna Sittard heeft voor een bedrag van 2,5 miljoen euro haar stadion verkocht aan investeringsmaatschappij Reggestaete. De voetbalcub is daarmee schuldenvrij.

Aannemersbedrijf Jongen en bouwbedrijf Vermeulen hebben een consortium gevormd dat voor de verdere uitbouw van het stadion zal zorgen. Door een extra bijdrage van Jongen-Vermeulen (1 miljoen euro) wordt ook meteen de hypotheekschuld afgelost.

Rockster springt van bed uit raam en sterft

Icoon MuziekEen jonge gitarist uit China was zo gefocust op zijn rocksterimitatie dat hij door zijn manoeuvres uit het raam op de grond viel. Hij overleefde de val niet, omdat hij zich op de derde verdieping bevond.

De zestienjarige Chinese student trachtte een echte rockster na te doen door op zijn bed te springen terwijl hij op zijn gitaar speelde. Hier was hij echter niet zo goed in, want hij tuimelde per ongeluk vanaf de derde etage het raam uit. Het was de laatste keer dat hij ooit zoiets zou doen.

Op het bed springen was zijn hobby, zegt een krant uit Singapore. "Deze keer ging het echter een beetje te ver." De rechtbank onderschreef deze verklaring, en oordeelde dood door ongeval.

Normaliter zijn de ramen in het studentengebouw gesloten, maar soms breken studenten ze open om te roken, iets dat door de beheerder verboden is.

Meer bevoegdheden

De Tweede Kamer wil burgemeesters verregaande nieuwe bevoegdheden geven. Met als doel om o.a. straatterreur tegen te gaan.
Het voorstel moet nog door de Kamer maar er is een grote meerderheid voor dit plan. Alleen GroenLinks en D'66 zijn tegen.
Fractievoorzitter van Aartsen van de VVD is tevreden: "het gespuis zit 's avonds thuis", zo schetst hij. Dat klopt, want door de nieuwe bevoegdheden kan een burgemeester namelijk een avondklok instellen. En zo kunnen lastige jongeren zoals bijv. bij de problemen in de Diamantbuurt in Amsterdam gedwongen worden binnen te blijven.
Het plan lost een probleem op dat nu bestaat: de politie weet vaak precies wie de raddraaiers zijn maar kan ze niet betrappen en dus ook niets doen. Met deze nieuwe mogelijkheden kan er dus wel worden opgetreden.
Het is tijd om af te rekenen met de "softe aanpak" vindt Van Aartsen.

Zo'n opmerking doet het natuurlijk goed. Maar is het ook een goed plan?
Ja, dat is het. Er zijn duidelijk veel nieuwe problemen ontstaan de laatste jaren. Veel van die raddraaiers lopen rond met politiescanners en ze weten precies waar ze wat kunnen uithalen. En dat is dan weliswaar niet allemaal even ernstig, het is wel erg hinderlijk.
Toch zit er ook een minpunt aan het plan. Er wordt nu alleen maar gekeken naar de korte termijn. Als je alle raddraaiers kent kun je ook langdurige begeleidings- programma's starten waarbij de raddraaiers en hun familie's worden begeleid. Zo kan je bijv. voorkomen dat jongere broertjes van criminelen ook in het circuit terecht komen.
Nu valt dit laatste natuurlijk wel weer in de categorie "soft" maar er is niks mis met een combinatie van die twee. En er wordt in elk geval verder gekeken dan de neus lang is.

Uitslagen 1/8 finales CL (22/02/2006)

Vanavond werden de laatste vier wedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen

Ajax - Internazionale 2-2
15' Huntelaar 1-0
20' Rosales 2-0
48' Stankovic 2-1
86' Cruz 2-2

Toeschouwers: 46.663
Arbiter: Stark
Geel: Rosenberg (Ajax), Córdoba, Pizarro, Cruz (Internazionale)

Opstellingen
Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson, Maduro, Lindenbergh, Boukhari, Rosales (Babel/89), Huntelaar, Rosenberg

Internazionale: Toldo, J. Zanetti, Córdoba, Samuel, Burdisso, Figo, Cambiasso, Stankovic, César (Pizarro/46), Cruz, Adriano (Martins/65)

----------------------------------------------------------------------------------

Chelsea - FC Barcelona 1-2
59' Motta (ed) 1-0
71' Terry (ed) 1-1
80' Eto'o 1-2

Toeschouwers: 39.521
Arbiter: Hauge
Geel: Puyol, Iniesta (FC Barcelona)
Rood: 37' Del Horno (Chelsea)

Opstellingen
Chelsea: Cech, Paulo Ferreira, Carvalho, Terry, Del Horno, Gudjohnson, Makélélé, Lampard, J. Cole (Njitap/40), Crespo (Drogba/46), Robben (Wright-Phillips/78)

FC Barcelona: Víctor Valdés, Oleguer, Puyol, Márquez, v. Bronckhorst (Sylvinho/69), Deco (Iniesta/85), Edmílson, Motta (Larsson/66), Messi, Eto'o, Ronaldinho

----------------------------------------------------------------------------------

Werder Bremen - Juventus 3-2
39' C. Schulz 1-0
73' Nedved 1-1
82' Trézéguet 1-2
87' Borowski 2-2
90+2' Micoud 3-2

Toeschouwers: 37.000
Arbiter: Mejuto González
Geel: C. Schulz (Werder Bremen), Nedved, Trézéguet, Balzaretti, Vieira (Juventus)

Opstellingen
Werder Bremen: Wiese, Owomoyela, Fahrenhorst, Naldo, C. Schulz, Frings, Baumann, Micoud, Borowski, Klose (Valdez/68), Klasnic

Juventus: Buffon, Blasi, Thuram, Cannavaro, Balzaretti, Camoranesi (Zalayeta/75), Émerson, Vieira, Nedved, Trézéguet, Ibrahimovic (Del Piero/59)

----------------------------------------------------------------------------------

Glasgow Rangers - Villarreal 2-2
8' Riquelme (pen) 0-1
22' Løvenkrands 1-1
35' Forlan 1-2
82' Peña (ed) 2-2

Toeschouwers: 49.372
Arbiter: Poulat
Geel: Rodriguez (Glasgow Rangers), Arruabarrena, Forlan (Villarreal)

Opstellingen
Glasgow Rangers: Waterreus, Hutton, Kyrigiakos, Rodriguez, Smith, Burke, Hemdani, Ferguson, Namouchi (Buffel/69), Løvenkrands (Novo/75), Prso (Boyd/89)

Villarreal: Viera, Javi Venta, Peña, Rodriguez, Arruabarrena (Sorín/62), Senna, Josico, Riquelme (Arzo/90), Tacchinardi, José Marí (Roger/84), Forlan

----------------------------------------------------------------------------------

De returnwedstrijden vinden plaats op 7 maart. De wedstrijd Internazionale - Ajax wordt gespeeld op 14 maart.

De wedstrijden die gisteren al gespeeld zijn vind je hier.

Voetbal: Uitslag Ajax - Internazionale

Icoon Champions LeagueAjax is het vervolg van de Champions League met een remise begonnen. In de ArenA werd het 2-2 tegen Internazionale tijdens het eerste duel om een ticket voor de kwartfinales. Ajax stond bij de rust nog met 2-0 voor.

Ajax-trainer Danny Blind twijfelde voorafgaand aan de wedstrijd alleen over de invulling van de positie van linksback. Uiteindelijk kreeg Urby Emanuelson de voorkeur boven Juanfran, wat tevens inhield dat Nourdin Boukhari startte op het middenveld. Internazionale begon met vedetten als Figo, Adriano, Toldo en Samuel in de basis. Oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz maakte eveneens de aftrap mee.

De Amsterdammers beleefden een goede beginfase. Via lang balbezit werd getracht een opening te vinden. Vooral de tandem op rechts, Trabelsi/Rosales, zorgde voor dreiging. De passes ontbeerden echter finesse wanneer het strafschopgebied van Internazionale dichterbij kwam. Na vijftien minuten viel de verdiende 1-0. Klaas Jan Huntelaar promoveerde een voorzet van Rosales koppend tot doelpunt. De voormalige aanvalsleider van SC Heerenveen had daarbij het geluk dat Walter Samuel uitgleed en hij zodoende veel ruimte had.

De Nerazzuri waren nog niet bekomen van de schrik, of het stond 2-0. Een snelle tegenstoot bracht Emanuelson in balbezit. De linksback leek balverlies te lijden, maar kon de bal alsnog voorgeven na een fout van Córdoba. Rosales kwam voor zijn man en verruimde vervolgens de marge van dichtbij. Inter was niet bij machte veel terug te doen. Slechts enkele rushes van Javier Zanetti zorgden voor gevaar. Ajax stoorde vroeg en lokte met die tactiek veel fouten uit bij Inter.

In het laatste gedeelte van het eerste bedrijf creëerde Ajax vooral gevaar via schietkansen. De aanvallen van de Italiaanse nummer drie werden ondertussen snel onderbroken. Met name Trabelsi, Maduro en Heitinga recupereerden veel ballen. Vlak voor rust ontsnapte Ajax. Inter kopte na een corner in twee instanties op de lat, na foutief uitkomen van Stekelenburg.

Net na de pauze vond Internazionale de aansluiting. Dejan Stankovic knalde op aangeven van Cambiasso binnen. De bal werd onderweg aangeraakt door zowel Heitinga als Maduro. Het doelpunt van Stankovic luidde een moeilijke periode in voor de thuisploeg. De vedetten van Internazionale manifesteren zich meer en meer. De Italiaanse druk nam toe, vooral ook omdat Ajax onnauwkeuriger werd in het positiespel.

Zo rond de 65e minuut nam Ajax weer het initiatief. Klaas Jan Huntelaar was vaak aanspeelbaar en fungeerde als handenbinder voor de Inter-defensie. De club uit Milaan leek ook niet alles te willen riskeren voor de gelijkmaker en wisselde zelfs Adriano voor Martins. Toch werd het in de 86e minuut nog 2-2, na een knappe aanval, waarin Cruz het eindstation was. De Argentijn was ook nog vlakbij de 2-3, maar dat leed bleef Ajax bespaard. Op dinsdag 14 maart is het returnduel.

Een volledig overzicht van de achtste finales van de Champions League vind je op FOK! Sport.

Uitslag Ajax - Internazionale

Ajax is het vervolg van de Champions League met een remise begonnen. In de ArenA werd het 2-2 tegen Internazionale. Ajax stond bij de rust nog met 2-0 voor.

Ajax-trainer Danny Blind twijfelde voorafgaand aan de wedstrijd alleen over de invulling van de positie van linksback. Uiteindelijk kreeg Urby Emanuelson de voorkeur boven Juanfran, wat tevens inhield dat Nourdin Boukhari startte op het middenveld. Internazionale begon met vedetten als Figo, Adriano, Toldo en Samuel in de basis. Oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz maakte eveneens de aftrap mee.

De Amsterdammers beleefden een goede beginfase. Via lang balbezit werd getracht een opening te vinden. Vooral de tandem op rechts, Trabelsi/Rosales, zorgde voor dreiging. De passes ontbeerden echter finesse wanneer het strafschopgebied van Internazionale dichterbij kwam. Na vijftien minuten viel de verdiende 1-0. Klaas Jan Huntelaar promoveerde een voorzet van Rosales koppend tot doelpunt. De voormalige aanvalsleider van SC Heerenveen had daarbij het geluk dat Walter Samuel uitgleed en hij zodoende veel ruimte had.

De Nerazzuri waren nog niet bekomen van de schrik, of het stond 2-0. Een snelle tegenstoot bracht Emanuelson in balbezit. De linksback leek balverlies te lijden, maar kon de bal alsnog voorgeven na een fout van Córdoba. Rosales kwam knap voor zijn man en verruimde vervolgens de marge van dichtbij. Inter was niet bij machte veel terug te doen. Slechts enkele rushes van Javier Zanetti zorgden voor gevaar. Ajax stoorde vroeg en lokte met die tactiek veel fouten uit bij Inter.

In het laatste gedeelte van het eerste bedrijf creëerde Ajax vooral gevaar via schietkansen. De aanvallen van de Italiaanse nummer drie werden ondertussen snel onderbroken. Met name Trabelsi, Maduro en Heitinga recupereerden veel ballen. Vlak voor rust ontsnapte Ajax. Inter kopte na een corner in twee instanties op de lat, na foutief uitkomen van Stekelenburg.

Net na de pauze vond Internazionale de aansluiting. Dejan Stankovic knalde op aangeven van Cambiasso binnen. De bal werd onderweg aangeraakt door zowel Heitinga als Maduro. Het doelpunt van Stankovic luidde een moeilijke periode in voor de thuisploeg. De vedetten van Internazionale manifesteren zich meer en meer. De Italiaanse druk nam toe, vooral ook omdat Ajax onnauwkeuriger werd in het positiespel.

Zo rond de 65e minuut nam Ajax weer het initiatief. Klaas Jan Huntelaar was vaak aanspeelbaar en fungeerde als handenbinder voor de Inter-defensie. De club uit Milaan leek ook niet alles te willen riskeren voor de gelijkmaker en wisselde zelfs Adriano voor Martins. Toch werd het in de 86e minuut nog 2-2, na een knappe aanval, waarin Cruz het eindstation was. De Argentijn was ook nog vlakbij de 2-3, maar dat leed bleef Ajax bespaard. Op dinsdag 14 maart is het returnduel.


Ajax – Internazionale 2-2
15. Huntelaar 1-0
20. Rosales 2-0
48. Stankovic 2-1
87. Cruz 2-2

Scheidsrechter: Stark (Dui)
Toeschouwers: 45.000
Geel: Rosenberg (Ajax), Córdoba *, Pizarro, Cruz (Internazionale)

* = mist return

Opstellingen:

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson, Maduro, Lindenbergh, Boukhari, Rosales ( 89. Babel), Huntelaar, Rosenberg.

Internazionale: Toldo, J. Zanetti, Córdoba, Samuel, Burdisso, Figo, Cambiasso, Stankovic, César ( 46. Pizarro), Cruz, Adriano ( 65. Martins).

Return op 14 maart

War on Terror screens

War On Terror is een RTS game waarin de speler de leiding krijgt over een internationale anti-terreur eenheid, die geconfronteerd wordt met zwaar bewapende terroristische groepen in verschillende gebieden van de wereld (Amerika, Europa en Azië ). Het draait bij het spel vooral om het bedrijven van de juiste tactieken die moeten leiden tot het overwinnen van de omstreden War on Terrorism.

Vandaag zijn er enkele nieuwe screens verschenen van onder meer een missie die zich afspeelt in de hoofdstad van Frankrijk, Parijs. Het spel staat gepland voor 28 april van dit jaar.






Paris Hilton Sex Tape II

Er gaan weer eens geruchten over Paris rond. Ze zou een lesbisch avontuurtje gehad hebben met Nicole Lenz. Beide dames zijn niet in zijn geheel lelijk te noemen. Het filmpje wat volgens de "massa" een opname van eerder genoemde neukpartij zou zijn lijkt mij persoonlijk NIET het juiste filmpje, maar jullie kunnen zelf oordelen natuurlijk.
Als het er is heeft ze ook een borstvergroting gehad naar mijn mening

James Bond-fans dreigen met filmboycot

Icoon ShowbizzWoedend zijn ze, de James Bond-fans die nog steeds niet kunnen accepteren dat Pierce Brosnan ontslagen is als Bondvertolker. Tegelijkertijd zijn ze veel te laat, want maanden geleden werd al bekendgemaakt dat Daniel Craig en niet Brosnan de nieuwe Bond zou spelen. Hier zijn de fans echter helemaal niet tevreden mee, en ze dreigen daarom met een boycot van de nieuwste film rond de Britse actieheld, die dit jaar nog uit zal komen.

De teleurgestelde en tevens furieuze fans hebben een website gelanceerd waarop zij klagen over het onrecht dat hun is aangedaan. Op craignotbond.com staat dat liefhebbers over de hele wereld niet kunnen begrijpen dat Brosnan op zijn hoogtepunt ontslagen werd. "En als vervanger heeft het productiebedrijf van de Bondserie de korte en blonde Daniel Craig gecast, die er bovendien vreemd uitziet", zo staat op de site te lezen.

Craig, bekend van films als Munich en The Jacket, wordt door de New York Times beschreven als een bleke man met een plat gezicht en grote, vlezige oren.


Daniel Craig als James Bond

Buena Vista hypnotiseert game-reviewer

Buena Vista Games, bekend van de games gebaseerd op Disneyfilms, heeft voor de review van de Xbox-versie van de game The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe een redacteur van het Official Xbox Magazine, Mark Robins, gehypnotiseerd. Het doel van de hypnose was om Robins het spel door de ogen van een tien-jarige te laten spelen.

De hypnose vond plaats in Londen en duurde ongeveer 45 minuten. Het geheel werd begeleid door een professionele hypnotiseur. De review die Robins na de hypnose sessie heeft geschreven kun je lezen in de april-editie van The Official Xbox Magazine. Bij het tijdschrift zal een disc zitten met videobeelden van de hypnose sessie.

"The idea of hypnotising someone into believing they're a ten year old to review a game was so unique that I simply had to get involved, even if it was just to see how it would turn out," aldus Mark Robins. "Luckily I've come out the other end mentally unscathed and I even had my fear of flying cured to boot. I'm amazed it worked so well: I can't usually remember what I was up to last week, let alone twenty years ago."

"The Chronicles of Narnia is a computer and video game aimed at 8-12 year old boys and girls and finding anyone in that age bracket that has both the journalism experience and gaming skill to articulate a full and fair review has been impossible, until now," aldus Mark Ward,vertegenwoordiger van Buena Vista Games. "I had to promise that we wouldn't plant any other suggestions while Mark was 'under' and I've stood by my word. That said, he's been clucking like a chicken ever since."

The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe is al verkrijgbaar voor de PlayStation 2, PC, DS en GBA. Op 31 maart zal het spel verschijnen voor de Xbox en GameCube.

Riep daar iemand kuthoer?

Het is de laatste dagen weer allemaal weinig verrassend. Nederlanders vinden de Euri nog steeds waardeloos en hebben er zelfs minder vertrouwen in dan ooit, eigenlijk is er alleen in het nieuwe zorgstelsel nog minder vertrouwen. Oh ja, verder vinden Nederlanders Balkenende saai, maar dat is natuurlijk ook niet erg schokkend.

Zelfs het feit dat Maxime Verhagen de grootste idioot is die het CDA rijk is, mag geen verrassing worden genoemd, maar het is leuk dat hij het zo af en toe toch nog even onderstreept met één of ander debiel idee. Zo heeft Maxime nu weer bedacht dat 'nieuwkomers' moeten worden verplicht om naast het afleggen van het inburgeringsexamen ook nog een diploma te halen. Nou geweldig, dat is dan meer dan we bij veel autochtone jongeren voor elkaar krijgen.

Maar volgens Verhagen hebben nieuwkomers door hun achterstand aan onderwijs geen goede kansen op de arbeidsmarkt... Tja dream on Verhagen, ook allochtonen die wel een goed diploma hebben, komen niet aan de bak. Gewoon een kwestie van discriminatie in sollicitatieprocedures, dus begin eens om daar wat aan te veranderen en kom niet in verkiezingstijd met dit soort populistische uitspraken om nog wat extra stemmen te trekken. Doe eens echt iets voor allochtone jongeren!

Reggie Fils-Aime aan het woord

Reggie Fils-Aime doet vaak zijn mond open. Soms komt er stoere PR-praat uit, soms een leuke aankondiging en dan weer een verhaaltje over de huidige visie van Nintendo. Ook nu zijn de kaakspieren van de Executive Vice President of Sales and Marketing van Nintendo weer even van elkaar gegaan, ditmaal voor een interview met de website Engadget. Tijdens het interview onthulde hij weinig nieuwe dingen, wel verduidelijkte hij een boel over de plannen en visie van Nintendo.

Ten eerste liet hij zich uit over de DS. Nintendo zal de DS blijven verbeteren, de kans is dus zeer groot dat er een opvolger zal komen voor de DS Lite. Toch zullen we het voorlopig maar even met de huidige DS en de DS Lite moeten doen. Een Amerikaanse releasedatum voor de nieuwe DS is nog niet bekend, dit omdat Nintendo geen tekorten wil hebben.

Naast de DS heeft Reggie ook nog het één en ander gezegd over de Nintendo Revolution. Ten eerste beaamde hij nogmaals dat de Revolution slechts een codenaam is en dat de daadwerkelijke naam nog onthuld gaat worden, wellicht tijdens de E3.
Nintendo zelf is bezig met enkele nieuwe franchises voor de Revolution, sommigen zullen we al op de E3 kunnen zien. Ook de andere developers kunnen al aan de slag, Nintendo heeft namelijk duizenden dev-kits verstuurd van de Revolution controller.
Tevens zal Nintendo veel nieuws uit de doeken doen tijdens de aankomende E3 (10 tot 12 mei); het ziet er naar uit dat we eindelijk meer te weten zijn komen over de specs, prijs en de daadwerkelijke games.

Volgens Reggie is de afwezigheid van HD-ondersteuning geen groot gemis, volgens hem hebben maar weinig mensen een televisie die HD daadwerkelijk ondersteunt. Tot slot vertelde hij dat de we de Revolution controller niet kunnen gebruiken bij GameCube spellen, daarvoor zul je toch echt een GameCube controller aan moeten sluiten.

Al met al dus weinig échte nieuwtjes, daarvoor zullen we toch echt tot de E3 moeten wachten. Maar uiteraard wel een fraai overzichtje.

Hilary Duff wil de hoer spelen

marsu had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShowbizzHet is nogal een overstap, van tienerster naar een filmrol als hoertje, maar Hilary Duff, bij het grote publiek vooral bekend als de brave Lizzie McGuire uit de gelijknamige tv-serie, gaat zich er waarschijnlijk toch aan wagen. De inmiddels achttienjarige Duff wil een prostituée gaan spelen in de film Beverly Hills Tutor.

In de voorbereiding op haar rol kan de actrice annex zangeres alvast bogen op deskundige bijstand. De rolprent zal namelijk worden geproduceerd door niemand minder dan Heidi Fleiss, die zelf ooit als hoerenmadam tal van beroemde Hollywood-acteurs tot haar clientèle mocht rekenen. Overigens is de nieuwe stap in de carrière van Amerika's populairste tiener nog niet officieel bevestigd, maar volgens een bron in de kring rond Fleiss lopen er al wel degelijk gesprekken met de Texaanse, "maar alles is nog in een heel pril stadium".

Hilary Duff
Hilary Duff in braver tijden

Jongen (13) maakt ritje met auto oom

Icoon PolitieEen 13-jarige jongen uit Tilburg heeft gisteravond de auto van zijn oom gejat om er vervolgens een ritje mee te gaan maken. De joyrider had de sleutels van de wagen zonder toestemming uit het huis van zijn oom meegenomen.

De zwarte auto waarin de jongen reed werd opgemerkt door agenten omdat de verlichting niet aan was. Daarbij reed de wagen ook nog eens met hoge snelheid. Pas bij de aanhouding kwamen de agenten erachter dat er geen volwassene achter het stuur zat. De jongen verklaarde niet eerder met een auto gereden te hebben.

De angst? De angst die reageert

Op een willekeurige gure februarimiddag, op weg naar huis na gedane arbeid, staat de autoradio steevast op radio 1 om het laatste nieuws aan te horen. Met belangstelling luister ik naar de passerende onderwerpen op zoek naar een geschikt item om een column over te schrijven. Vastbesloten ben ik om Jan Peter en zijn Balkenbende nu eens niet onder vuur te nemen.
'Er moeten toch nog andere onderwerpen zijn' probeer ik mezelf te overtuigen.
Met een eerste opsomming kom ik echter niet verder dan iets met vogelgriep, of het belang van de gemeenteraadsverkiezingen voor de Nederlandse burger. Maar zodra deze onderwerpen bedacht zijn, worden ze ook meteen afgevoerd naar de afvoergoot van slechte columns in de trant van 'the world according to... titi.'
Ook de aanstaande wereldvrouwendag op 8 maart maakt mogelijk geheel ten onrechte niets in mij los.

Op de radio wordt minister Brinkhorst bevraagd over de splitsing van de energiebedrijven.
'Ook geen interessant onderwerp' denk ik meteen.
Ik luister nog even verder en verbaas me in toenemende mate over de boude stellingen die onze minister van Economische Zaken denkt te moeten doen over het Nederlandse volk.
Sorry, Jan Peter, het moet toch weer.

GP2: Testdag 22-02-06

Vandaag heeft de GP2-serie getest op Paul Ricard. Lewis Hamilton wist de snelste tijd neer te zetten. Hij werd op ongeveer een tiende gevolgd door Jose Maria Lopez, die op zijn beurt weer bijna zeven tienden sneller was dan Lucas Di Grassi. Ook morgen zal er nog getest worden op dit circuit.




Uitslag testdag GP2 Paul Ricard:
PosCoureurTeamTijdRonden
1 Lewis Hamilton ART Grand Prix 01:12.838 30
2 Jose Maria Lopez Super Nova International 01:12.957 31
3 Lucas Di Grassi Durango 01:13.638 33
4 Alexandre Premat ART Grand Prix 01:13.903 18
5 Michael Ammermueller Arden International 01:14.006 50
6 Nicolas Lapierre Arden International 01:14.010 44
7 Alexandre Negrao Piquet Sports 01:14.103 54
8 Franck Perera DAMS 01:14.106 36
9 Gianmaria Bruni Trident Racing 01:14.410 24
10 Adam Carroll Racing Engineering 01:14.560 25
11 Ferdinando Monfardini DAMS 01:14.627 44
12 Hiroki Yoshimoto BCN Competicion 01:14.827 16
13 Luca Filippi FMS International 01:14.922 24
14 Nelson Angelo Piquet Piquet Sports 01:14.977 31
15 Tristan Gommendy iSport International 01:15.026 15
16 Andreas Zuber Trident Racing 01:15.186 45
17 Adrian Valles Campos Racing 01:15.253 20
18 Timo Glock BCN Competicion 01:15.608 12
19 Olivier Pla DPR Direxiv 01:15.638 30
20 Fairuz Fauzy Super Nova International 01:15.701 14
21 Ernesto Viso iSport International 01:16.006 15
22 Felix Porteiro Campos Racing 01:16.143 31
23 Jason Tahinci FMS International 01:16.348 25
24 Javier Villa Racing Engineering 01:16.400 6
25 Clivio Piccione DPR Direxiv 2
26 Sergio Hernandez Durango 1

Gran Turismo 4 gaat toch nog online?

Uit een vermeend marketingrapport van Sony dat gelekt is naar Eurogamer, wordt gesteld dat in het tweede kwartaal van dit jaar een online versie van Gran Turismo 4 zal verschijnen. De game zal volgens dit rapport dezelfde features bevatten als de originele versie van de game, maar met online support. Eerder werd online multiplayer uit de game gehaald voor de release omdat Polyphony Digital dit niet stabiel werkend kon krijgen. Het nieuws kwam origineel van EuroGamer, maar daar staat nu de volgende melding:
"[...]
The information that previously appeared here has been removed under the threat of legal action from Sony Computer Entertainment Europe.
[...]"


Online zal er met maximaal 6 personen tegelijk geraced kunnen worden. Ook is er ondersteuning voor voice chat en 'customizable online competitions'.

Update 20.45:

Volgens Gamasutra bevatte het artikel van EuroGamer ook nog informatie over God of War 2 en Killzone voor de PSP. God of War 2 zou in februari 2007 gereleased moeten worden voor de PS2 in de Verenigde Staten. Killzone PSP zou voor 3 november van dit jaar gepland staan.

Met dank aan Thomper voor het melden

Testdag 22-02-2006

Vandaag is er opnieuw getest op het cicuit van Barcelona. Er kwamen maar liefst 15 coureurs in actie op het Spaanse circuit. Ook op Imola is er weer getest. Hier kwamen BMW Sauber en Scuderia Toro Rosso in actie.

Op Barcelona wist Kimi Räikkönen de snelste tijd te rijden. Met een rondje van 1:15.223 wist hij het baanrecord van de 2006-auto’s, dat op naam stond van Nick Heidfeld, met meer dan 7 tienden te verbreken. Hij werd op bijna 3 tienden gevolgd door Giancarlo Fisichella, die op zijn beurt weer sneller was dan teamgenoot Fernando Alonso.

Overigens hadden beide Renault-coureurs vanmorgen problemen: ze vielen allebei stil in hun outlap, en beide wagens moesten met de sleepwagen terug naar de pits gebracht worden. David Coulthard kwam in botsing met Nico Rosberg toen laatstgenoemde de pitsstraat verliet en zat te slapen. Overigens was dit ongeluk niet het enige probleem voor Red Bull Racing. Christian Klien viel namelijk twee keer stil op de baan door technische problemen.

Op Imola werd de snelste tijd gereden door een coureur van het andere team dat een rode stier in haar naam heeft, Scuderia Toro Rosso. Vitantonio Liuzzi reed hier de snelste tijd. De Italiaan werd op meer dan 1,7 seconden gevolgd door Jacques Villeneuve. Overigens regende het net als gisteren ook vandaag weer op het Italiaanse circuit.




Testtijden Barcelona:
PosCoureurTeamAutoTijdVerschilRonden
1K. RäikkönenMcLaren-MercedesMP4-211:15.223-96
2G. FisichellaRenaultR261:15.500+0.27792
3F. AlonsoRenaultR261:15.801+0.57893
4J. ButtonHondaRA1061:15.969+0.74688
5J. TrulliToyotaTF1061:16.193+0.97093
6R. SchumacherToyotaTF1061:16.381+1.15847
7R. BarrichelloHondaRA1061:16.486+1.26366
8J. MontoyaMcLaren-MercedesMP4-211:16.538+1.31587
9C. KlienRed Bull RacingRB21:16.927+1.70435
10D. CoulthardRed Bull RacingRB21:18.212+2.98912
11M. WebberWilliamsFW281:18.265+3.04288
12C. AlbersMF1 RacingM161:19.300+4.07728
13T. MonteiroMF1 RacingM161:20.381+5.15835
14Y. IdeSuper AguriSA051:24.455+9.23243
15N. RosbergWilliamsFW28--2

Testtijden Imola:

PosCoureurTeamAutoTijdVerschilRonden
1V. LiuzziScuderia Toro RossoSTR-011:29.087-48
2J. VilleneuveBMW Sauber F1 TeamF1.061:30.804+1.71757
3R. KubicaBMW Sauber F1 TeamF1.061:32.553+3.46653
4S. SpeedScuderia Toro RossoSTR-011:33.410+4.32344

SOCOM 3 downloadable content

Sony zal downloadable map packs beschikbaar maken voor SOCOM 3 op de PS2. Omdat niet veel mensen een PS2 met harde schijf hebben is het niet nodig om een harde schijf te hebben: de downloads kunnen ook opgeslagen worden op een USB stick of als je een PSP hebt op de Memory Stick Pro Duo van de PSP.



De eerste map pack zal begin maart beschikbaar zijn, en zal $5.99 moeten gaan kosten. De eerste map pack zal geupdate versies bevatten van een paar SOCOM II maps zoals After Hours, Last Bastion en Liberation. In de maanden na de release van het eerste map pack zullen de tweede en derde map packs uitkomen, die zowel remakes van oude maps als compleet nieuwe maps zullen bevatten.

Uiterlijk Xbox 360 camera uitgelekt

Enkele dagen geleden meldden we je al wat details over de aangekondigde camera voor de Xbox 360, maar vandaag kunnen we je ook laten zien hoe het apparaat er uit zal gaan zien.

Er zijn scans uitgelekt van het Official Xbox Magazine waarin afbeeldingen van de camera en een quick charge kit te zien zijn. Volgens het tijdschrift zullen beide accessoires in mei 2006 in de winkels te koop zijn.

De camera zul je kunnen gebruiken als een soort webcam en bij sommige spellen als een Eye Toy camera. De quick charge kit is handig als je veel gamet en wilt dat je draadloze controller altijd opgeladen is. Hoeveel de apparaten zullen gaan kosten is nog niet bekend.




Duits dorp overstroomd door liters gier

Grote delen van het Beierse dorp Elsa zijn gisteravond overstroomd door 270.000 liter gier. Door een breuk in de silo waarin het goedje lag opgeslagen, kon het stinkende vocht zich rijkelijk verspreiden.

Om te zorgen dat de gier niet door het hele dorp kon lopen, heeft de brandweer met sneeuw dammen opgeworpen. Boeren uit de omgeving hielpen eveneens door de mest zo veel mogelijk weg te pompen. De omvang van de schade is nog niet bekend, maar de politie gaat van een zescijferig bedrag uit.


Zo, oma's stoepje is bijna schoon

Acht personen winnen prijs van 365 miljoen

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkDe grootste prijs in de geschiedenis van de Amerikaanse Powerball-loterij is gewonnen door acht personen. De medewerkers van een vleesverwerkingsbedrijf in de staat Nebraska winnen in totaal 365 miljoen dollar.

De organisatie van de loterij was afgelopen weekend nog op zoek naar de winnaar, maar inmiddels hebben de acht gelukkigen zich dus gemeld. De personeelsleden hadden alle cijfers in de loterij, die gespeeld wordt in 28 staten, goed gegokt.

Werelds grootste windows foutmelding

quote:
We went down to New York for the long weekend. Despite the 16-degree weather, we walked down to Times Square - all the bright lights lured us the ten blocks from our hotel. When we got there, we stood like, well, tourists, gaping at all the electronic billboards. And then, across the square, I saw it: the world's largest Windows error message - on a two-story high e-billboard (I guess everything really is bigger in New York). It was the only billboard in the entire square with absolutely no movement - since the PC running it had obviously frozen.
Waar dit stukje nu over gaat? Het gaat over een foutmelding van Windows op een billboard in New York. En aangezien het een groot billboard is, is het een misschien wel de grootste windows foutmelding van de wereld.

Met dank aan Retuobak voor de submit.

Christenen Nigeria nemen wraak op moslims

AlgemeenHet (sektarische) religieus geweld in Nigeria, dat afgelopen weekend losbrak toen boze moslims christenen aanvielen na uit de hand gelopen spotprentprotesten, is de laatste dagen flink geëscaleerd. Als wraak voor de slachting die moslims toen aanrichtten onder christenen in het noorden, gingen woedende leden van een christelijke stam in het zuiden vandaag moslims te lijf.

Volgens ooggetuigen trokken honderden jongens van de christelijke Ibo-stam met kapmessen en stokken de straten van de stad Onitsha door. Tientallen moslims van de Hausa-stam werden op bloedige wijze afgeslacht.

Dodental
Door de rellen is het dodental onder christenen en moslims in Nigeria in vijf dagen tijd gestegen tot ten minste 66, en mogelijk veel meer.

Nigeria wordt vaker geteisterd door religieus geweld. Circa de helft van de 140 miljoen inwoners is moslim. Zij wonen vooral in het noorden van het land, terwijl christenen in het zuiden de meerderheid vormen. Wanneer een meerderheid in het ene deel een minderheid aanvalt, gebeurt in het andere deel vaak vice versa. Het geweld wordt vaak nog aangewakkerd door stamleiders die proberen hun machtsbasis uit te breiden. Zo is in Noord-Nigeria door moslimleiders de islamitische wetgeving (sharia) ingevoerd, waardoor christenen zich gediscrimineerd voelen. Moslims daarentegen voelen zich bedonderd door de christelijke president Obasanjo die op oneerlijke wijze de macht zou proberen te houden.

OS: Goud Klassen, brons Wüst op 1.500 meter

Icoon SchaatsenCindy Klassen heeft de gouden medaille op de 1.500 meter veroverd. Kristina Groves pakte het zilver, brons was er voor Ireen Wüst.

Klassen reed met 1.55,27 een zeer scherpe tijd, dik twee seconden onder het baanrecord. De wereldrecordhoudster was haar landgenote Groves ruim een seconde te snel af. Ireen Wüst kende een sterke slotronde en duwde daardoor Anni Friesinger van het podium af.

De overige Nederlanders presteerden wisselend. Renate Groenewold eindigde nog nipt in de top tien. Dat gold niet voor Paulien van Deutekom (13e) en Marianne Timmer (14e).

Podium 1500 meter


Uitslag 1.500 meter dames:

1. Cindy Klassen (Can) 1.55,27
2. Kristina Groves (Can) 1.56,74
3. Ireen Wüst (Ned) 1.56,90

9 . Renate Groenewold (Ned) 1.59,33
13. Paulien van Deutekom (Ned) 2.00,15
14. Marianne Timmer (Ned) 2.00,45

___________
Een uitgebreider verslag lees je op de speciale winterspelensite van FOK!

Ontwikkeling Phantom "tijdelijk" gestopt

Het is weer zover; Infinium Labs, de ontwikkelaar van de beruchte Phantom Game Service, heeft gezegd dat ze de ontwikkeling van het apparaat voorlopig even stop zetten. De reden is dat ze in de financiële problemen zitten, net als anderhalf jaar geleden. Om geld te verdienen wil Infinium eerst het zogenaamde Phantom Lapboard uitbrengen, om vervolgens wellicht door te gaan met het ontwikkelen en uitbrengen van de Phantom Game Service. Eerder werd gezegd dat de Phantom Lapboard in het tweede kwartaal van dit jaar uit zou komen, maar nu wordt gezegd dat er nog geen releasedatum gegeven kan worden. Van december 2002 t/m september 2005 heeft Infinium in totaal $62.7 miljoen verlies geleden. Daarvan is ongeveer 6%, namelijk $3.5 miljoen, opgegaan aan ontwikkeling van de producten. Bijna $2 miljoen is opgegaan aan reclame, hoewel er nog helemaal geen producten zijn. $12.8 miljoen is opgegaan aan het betalen van adviseurs, $11.9 miljoen aan salarissen binnen het bedrijf en $5.9 miljoen aan algemene en administratieve kosten.

Infinium is al wel druk bezig publishers behoorlijk te betalen om hun games te mogen gebruiken in hun Game Service. Atari zou vooraf al $500.000 aan royalties hebben ontvangen, Riverdeep $225.000, Eidos $125.000, Codemasters $25.000 en Enlight $10.000. Ook heeft het bedrijf schuld bij de verhuurder van het complex waar ze in zitten. De kantoorruimte kost $25.000 per maand. Momenteel wordt een nieuwe ruimte voor het bedrijf gezocht.


De Phantom Lapboard en de Phantom Game Service

Man wil graag worden aangehouden

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen 26-jarige man uit Nieuwegein wilde gisteren zo graag worden aangehouden dat hij met een stoeptegel in de hand naar het politiebureau ging. Daar verklaarde hij dat hij een reclamezuil had vernield op het City Plaza. De politie ging daar kijken, maar trof geen vernielingen aan.

Toen gooide de man het over een andere boeg. Hij zei dat hij niet naar huis kon omdat daar een gestolen computer stond. De politie doorzocht daarop de woning van de man. Daarbij werd inderdaad een computer aangetroffen die vermoedelijk op 18 februari gestolen is bij een bedrijf aan de Meerwal. De verdachte is daarop aangehouden en ingesloten.

De politie zal de man overdragen aan hulpverleningsinstanties.

Zege Petacchi in Valencia

Alessandro Petacchi heeft de tweede etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. De Italiaan was de beste in de massaspurt.

Petacchi maakte het werk van zijn Milram-teammaats uiterst bekwaam af. Danilo Napolitano (Lampre) en Francisco Ventoso (Saunier Duval) kwamen tekort. Juan-Antonio Flecha bolde als vierde over de meet. De tweede rit bestond uit vele uitvalspogingen, maar niemand slaagde erin veel afstand te nemen van het peloton.

Aleksandr Kolobnev, de Rus in dienst van Rabobank, handhaaft zich aan kop van het klassement. Kolobnev werd vandaag elfde en heeft in de rangschikking nu een voorsprong van 26 seconden op Petacchi. Beste Nederlander is Koen de Kort op veertig seconden.

Belangrijke moskee Irak opgeblazen

Disorder had ons via de nieuws-submit te melden:

AanslagEen belangrijke sjiitische moskee in de Iraakse stad Samarra is vandaag ernstig beschadigd geraakt bij een bomaanslag. Gewapende mannen drongen de moskee binnen en bliezen de gouden koepel van het heiligdom op. Een groot deel van het gebouw stortte in.


Op de plek van de moskee liggen twee imams uit de negende eeuw, familie van de profeet Mohammed, begraven. De gouden koepel werd pas voltooid in 1905. Duizenden sjiitische moslims gingen onmiddellijk na de aanslag de straat op om te protesteren. Grootayatollah Ali Al Sistani, geestelijk leider van de sjiieten, riep op tot zeven dagen rouw.

Update 17:55
Boze sjiieten hebben vanmiddag in Bagdad minstens 27 soennietische moskeeën bestormd. Daarbij vonden zeker zes soennieten de dood. Onder de slachtoffers zijn drie imams. Ook in de zuidelijke steden Diwaniya en Basra kwam het tot ongeregeldheden tussen sjiieten en soennieten.

De sjiieten zijn woedend na de bomaanslag op de moskee in Samarra. Volgens velen is dat het werk van radicale soennieten, die Irak verder willen ontwrichten door aanhangers van beide islamitische geloofsstromingen tegen elkaar op te zetten.

De Iraakse premier Ibrahim Al Jaafari heeft via de televisie drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Hij noemde de aanval op de Gouden Koepelmoskee een aanslag op alle moslims - sjiieten en soennieten - in Irak. De Iraakse nationale veiligheidsadviseur Mowaffaq Al Rubaie gaf de schuld aan soennitische extremisten die Irak in een burgeroorlog willen storten.

Grootayatollah Al Sistani riep zijn volgelingen op af te zien van wraakacties tegen soennieten. Ook andere politieke en religieuze leiders riepen de bevolking op tot kalmte.


De gouden koepel in betere tijden.

De moskee na de bomaanslag

[A1GP] Rahal Jr. naar Team Libanon

Na Mattias Lauda en Nelson Piquet Jr. stapt ook de zoon van Bobby Rahal, Graham Rahal, achter het stuur van een A1GP-wagen. Hij zal voor Libanon uitkomen tijdens de races op Monterrey in Mexico.

Graham Rahal, zoon van ex-Formule 1- en Indycar-coureur Bobby Rahal, is slechts 17 jaar oud, maar heeft al diverse raceklasses op zijn cv staan. Zo heeft hij gereden in de Formule BMW, de Star Mazda Series en in de Formula Atlantic, de opstapklasse voor de ChampCar World Series. Tevens heeft hij in het verleden getest in een Formule 3000-bolide.

Rahal zal uitkomen voor Team Libanon, waar hij samen met Khalil Beschir en Basil Shaaban de wagen zal delen. Hoewel de familie Rahal normaal als Amerikaans te boek staat, blijkt de familie oorspronkelijk uit Aitaneet in Libanon te komen.

Man slaat huisgenoot dood om wc-papier

izmie en marsu herschreven voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

Icoon ShockingIn de Amerikaanse staat Florida is een man achter slot en grendel gezet wegens een vermeend handgemeen met zijn huisgenoot. Volgens de gezagsbewaarders ter plaatse had de man in kwestie, de 56-jarige Franklin Paul Crow, zijn twee jaar oudere huisgenoot Kenneth Matthews met behulp van een hamer bewerkt. De man is inmiddels overleden.

Volgens Crow maakte zijn huisgenoot veel amok na het ontbreken van het broodnodige toiletpapier. Daarnaast zou hij een geweer tevoorschijn getoverd hebben. Crow liet dit niet op zich zitten en bewerkte zijn huisgenoot met een moker en een klauwhamer om het pleit in zijn voordeel te beslechten.

Matthews was er na de schermutselingen zo erg aan toe dat hij alleen door zijn vingerafdrukken kon worden geïdentificeerd.

Timo Scheider terug in DTM

Audi heeft Timo Scheider bevestigd voor het komend seizoen. De jonge Duitser zal een Audi A4 tot zijn beschikking hebben in de DTM-serie.

Ondanks zijn leeftijd van 27 is Scheider een ervaren DTM coureur, van 2000 tot en met 2004 reed hij namelijk ook in de klasse. Afgelopen jaar reed hij in de FIA GT klasse waar hij de titel op één punt miste, ook zagen we hem in de A1GP klasse rijden voor zijn land.

”Het was altijd mijn doel om terug te keren in de DTM, want het is na de Formule 1 de hoogst haalbare klasse. Sinds ik afgelopen jaar op de Norisring de Taxi DTM mocht besturen was het voor mij duidelijk, ik wou naar Audi”,sprak de Duitser. Dr Wolfgang Ullrich van Audi zei: ”Timo heeft laten zien één van de snelste in de klasse te zijn. Met zijn vijf jaar ervaring en intelligentie is hij een perfect iemand voor het merk Audi”.

Scheider won in 2004 de 24 uursrace op de Nürburgring en in 2005 de 24 uursrace op Spa Francorchamps met een GT1 Sportwagen.

Dronken inbreker gaat drummen

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenEen dronken man heeft afgelopen nacht zitten drummen in een basisschool aan de Wilhelminasingel in Nijmegen. Hij had eerst een ruit ingegooid en verschafte zich toegang tot de school. De politie werd rond 00:30 uur gebeld met de mededeling dat er drums gehoord werd in de buurt.

De politie ging erheen en hoorde ook dat het drumstel gebruikt werd. Ook vonden zij een ingeslagen ruit met bloedsporen eraan. De politie riep de school in dat de betrokken persoon eruit moest komen, maar het enige dat er gebeurde was dat de drummer zijn activiteiten staakte.

De politie opende het ingeslagen raam en ging naar binnen. Daar bleek de man in slaap te zijn gevallen met zijn hoofd op de hoes van een gitaar. Zijn handen zaten onder het bloed. Hij is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Vanochtend zei de man dat het raam al stuk was. Omdat hij steeds buiten had geslapen, wilde hij nu onderdak hebben. Hij gaf toe op het drumstel gespeeld te hebben. De man stond al bij de politie bekend als veelpleger.

Autoriteiten halen eDonkey-servers offline

The-Ghost had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Piracy De Belgische en Zwitserse autoriteiten hebben gisteren hard uitgehaald naar het populaire eDonkey-netwerk. Via dit netwerk worden op grote schaal illegale bestanden aangeboden. De autoriteiten namen in België de twee grootste eDonkey-servers ter wereld in beslag, terwijl de beheerder daarvan in Zwitserland werd gearresteerd.

Volgens de Belgische Antipiraterij Federatie (BAF) waren de servers samen goed voor een derde van de bestandsuitwisselingen via het eDonkey-netwerk. Via de servers zouden meer dan een miljoen mensen toegang hebben gehad tot meer dan 140 miljoen bestanden van illegale films, games, muziek en software. Direct nadat de servers waren verwijderd, daalde het aantal gebruikers van het eDonkey-netwerk met maar liefst 500.000.

NBA: Favorieten blijven winnen

De eerste wedstrijden na de All-Star break kenden weinig verrassingen. Detroit, leider in het oosten, won zijn partij tegen Atlanta. Ook Dallas en San Antonio, die de dienst uitmaken in het westen, boekten beiden overwinningen.

De Detroit Pistons, die maar liefst vier spelers leverden aan het All-Star team, wonnen tegen de Atlanta Hawks hun 43e wedstrijd van het seizoen. Het verloor er slechts negen. Voor de Dallas Mavericks en de San Antonio Spurs was het respectievelijk hun 41e en 42e overwinning.

De kersverse MVP van de All-Star game, LeBron James, versloeg met zijn team de Cleveland Caveliers de Orlando Magic. James noteerde 26 punten en negen assists voor de Cavs, die nu stevig op de vierde plek staan in het oosten.

Overige uitslagen:

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 78-90
Orlando Magic - Cleveland Caveliers 92-105
New Orleans Hornets - Indiana Pacers 75-97
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 87-97
New Jersey Nets - Milwaukee Bucks 89-85
Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 88-94
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 91-93
Seattle Supersonics - San Antonio Spurs 78-103
Charlotte Bobcats - Denver Nuggets 84-100
Boston Celtics - Utah Jazz 103-83
Golden State Warriors - Sacramento Kings 77-102
Portland Trailblazers - Los Angeles Lakers 82-99

Man met stinkvoeten krijgt proces-verbaal

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird Een 56-jarige man uit Nijmegen heeft gisteren een boete gekregen omdat hij weigerde zijn schoenen aan te trekken. Hij kreeg de opdracht van een agent omdat zijn voeten té veel stonken. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De Nijmegenaar liep gistermiddag een opvanghuis binnen, en trok zijn schoenen uit. Omdat het personeel niet goed werd van de ondraaglijke stank die van de voeten van de man afkwam, werd hem gevraagd om zijn schoenen aan te doen of om het pand te verlaten.

Omdat de man weigerde, werd de politie er bij geroepen. Die konden de man echter niet overhalen om te vertrekken, dus werd de stinkerd aangehouden en meegenomen naar bet bureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor het negeren van een ambtelijk bevel.

Nederland mag hobbypluimvee vaccineren

Harry2ic had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EpidemieHobby- en vrije-uitloopkippen mogen gevaccineerd worden tegen vogelgriep. Nederland heeft daarvoor toestemming gekregen van een comité van experts uit de 25 EU-landen. Minister Veerman van Landbouw had het verzoek tot inenting afgelopen maandag neergelegd. Ook Frankrijk kreeg goedkeuring voor bijna 1 miljoen eenden en ganzen in een zuidelijke regio. In Nederland gaat het om ruim vijf miljoen dieren.

Tot nu toe wilde 'Brussel' niet dat er vaccinaties werden ingezet tegen de vogelgriep. Dit omdat de uitvoer van kippenvlees dan wellicht gevaar zou lopen. Minister Veerman ziet het vaccineren van pluimvee als een alternatief voor het ophokken of afschermen van pluimvee. Het ministerie gaat nu een vaccin bestellen en een registratie opzetten. Daarvoor is enige tijd nodig, aldus een woordvoerster van Veerman.

Volgens CDA-Tweede-Kamerlid Ormel is het een "nieuwe stap" in de afbraak van het Europese non-vaccinatiebeleid dat in 1992 werd ingevoerd. "Ik ga zo snel mogelijk mijn eigen kippen inenten", zei Ormel, die thuis in Hengelo drie hobbykippen heeft rondscharrelen.

Eigenaren van de circa een tot drie miljoen hobbykippen en vijf miljoen vrije-uitloopkippen in Nederland krijgen de keuze tussen ophokken of vaccineren. De bedoeling is dat dierenartsen de eigenaren van te vaccineren kippen bezoeken. Voor totaal 100 tot 150 euro krijgen de kippen dan een inenting. De arts ringt ze ook, ter herkenning.

Inbreker aangehouden door ID-kaart

FdBeer en punt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelen Hoewel de identificatieplicht al meer dan een jaar van kracht is, vinden veel mensen het verplicht meenemen van een identificatiebewijs nog steeds maar niks. Onder hen ook een 28-jarige man uit Den Haag, die dankzij zijn ID-kaart gearresteerd kon worden voor een inbraak.

De politie werd gisterochtend naar een snackbar aan de Hortensiastraat in Den Haag geroepen, omdat daar was ingebroken. Tijdens het onderzoek troffen de agenten een identiteitskaart aan, waarvan ze vermoedden dat deze was achtergelaten door de indringer.

Hun vermoeden werd nog geen uur later bevestigd, toen de eigenaar van de ID-kaart op het politiebureau verscheen om aangifte te doen van het verlies van zijn ID-kaart. De man werd direct herkend en aangehouden, waarna hij later tijdens een verhoor bekende de inbreker te zijn geweest.

EU denkt aan Europese maximumsnelheid

Viper_74 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerEuropees Commissaris Barrot van Verkeer gaat bekijken of de maximum snelheid op alle Europese snelwegen hetzelfde kan worden. "Ik kan vandaag niet zeggen welke snelheid ik graag wil invoeren", zei de EU-commissaris. "Het zal afhangen van de infrastructuur, zoals de soort weg en de omgeving. Ik wil deskundigen uit de EU-landen samenbrengen en dan kunnen we de regels harmoniseren."

De commissaris denkt met zijn plan de veiligheid van het verkeer te verbeteren. Niet in alle landen is de maximum 120 kilometer per uur zoals in Nederland. Op de Duitse Autobahn is er zelfs geen maximum snelheid, al zijn veel stukken snelweg weer wel begrensd. In Oostenrijk worden experimenten gedaan met snelheden van 160 kilometer per uur, terwijl we hier juist experimenteren met 80 kilometer per uur rond de grote steden.

De Duitse fabrikanten van snelle wagens als Porsche en Mercedes hebben zich steeds tegen de limieten uitgesproken.

'Brein misleidt werkgevers en ondernemers'

pseudo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PiracyDe Consumentenbond en enkele ontwikkelaars van open software hebben een boze brief naar stichting Brein gestuurd. De instelling die auteursrechten beschermt, zou ondernemers niet helemaal de waarheid vertellen door te beweren dat het kopiëren van computersoftware altijd verboden is. Volgens burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom (BoF) is deze suggestie echter fout, en staat Brein de rechtmatige belangen van bedrijven en personen in de weg.

In een brochure die Brein eerder deze maand uitgaf stond: ''Van een computerspel of andere software mag geen kopie worden gemaakt. Ook niet voor eigen gebruik.'' Een woordvoerder van BoF zegt echter dat dit onjuist is. ''Die stelling is te algemeen en incorrect. Veel computerprogramma's worden gedistribueerd met een licentie die gebruikers het recht geeft om ongelimiteerd kopieën te maken, voor eigen gebruik of distributie.''

De instellingen en bedrijven die de brief ingezonden hebben, manen Brein haar woorden terug te nemen.


Vader Huissens gezin had problemen

Icoon AlgemeenDe vier doden die gisteren werden aangetroffen in een woning aan de Kuunskop in de Gelderse plaats Huissen (gemeente Lingewaard), zijn zo goed als zeker omgekomen bij een familiedrama. De eerste berichten gisteren wezen al snel in die richting. Rond zes uur 's avonds zag een kennis de lijken in de woning liggen, en waarschuwde de politie.

Het gezin bestond uit vader Martin Kock (38), zijn vrouw Susanne (36) en hun twee kinderen Laura (8) en Luuk (4). Volgens buurtbewoners heersten in het gezin spanningen. Met vader Martin ging het niet goed. Hij gebruikte medicijnen. Vooral nadat hij vorig jaar was opgepakt na rellen tussen Feyenoord en Ajax, ging het bergafwaarts met de vader.

Martin behoorde tot de harde kern van Feyenoord-supporters. In april 2005 belandde hij in de cel toen hij aangehouden werd voor ernstige mishandeling tijdens hevige rellen na Feyenoord Ajax. Hij zat zes weken in voorarrest omdat hij een politieagente had gemolesteerd. Binnenkort moest hij wederom voor de rechter verschijnen. Kennissen van Martin melden dat de detentie een enorme invloed had op zijn geestelijke gezondheid.

De jongste telg uit het gezin, Luuk, was geboren met het syndroom van Down. Ook daar scheen Martin het moeilijk mee te hebben gehad. De familie stond in de buurt bekend als probleemgezin. De politie kwam er regelmatig langs en ruzies waren er niet vreemd. Buren spreken van gewelddadige uitbarstingen waarbij geregeld de deuren uit de sponningen vlogen. ''Wat daar allemaal gebeurde! Susan neemt veel mee haar graf in'', aldus een kennis van het gezin. Het echtpaar stond volgens intimi op het punt van scheiden.

Laura zat in groep vier van basisschool Het Tweespan in Huissen. Leerkrachten van de school hebben de leerlingen opgevangen. Luuk ging naar het kindercentrum Elstine in Elst, waar zo'n dertig kinderen met een verstandelijke handicap onderwijs volgen. Voor de buurtbewoners is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

-
FOK!-user power_bram, achterbuurman van het betreurde gezin, heeft een aantal foto's en berichten op een site bijelkaar gezet.

Pfister bondscoach van Togo

Otto Pfister fungeert tot en met het WK als bondscoach van Togo. De 67-jarige Duitser volgt de afgelopen week ontslagen Stephen Keshi op.

Pfister heeft ruime ervaring met het werken in Afrika. Zo trainde hij diverse clubs in Noord-Afrika en was hij bondscoach van Zaïre (het voormalige DR Congo) en Ghana. De Togolese voetbalbond zag zich afgelopen week genoodzaakt Stephen Keshi te ontslaan na een zeer tegenvallend optreden op de Afrika Cup. In oktober was Keshi nog onthaald als volksheld na de kwalificatie voor het WK. Togo treft in juni Frankrijk, Zwitserland en Zuid-Korea.

Jort Kelder: 'NSE Nieuws gaat lukken'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TelevisiePresentator Jort Kelder heeft nog steeds vertrouwen in de falende actualiteitenrubriek NSE. Ondanks de kijkcijfers die maar lager en lager worden, gelooft hij toch nog dat het goed gaat komen. "Talpa heeft de ambitie om een nieuwsprogramma te maken en dat moet een beetje op zijn plaats gaan vallen. Beau is daar mee begonnen en dat gaat best goed. Je zou eens moeten kijken. Het is een stuk leuker dan je denkt. Het is nog wel een beetje hybride, het moet wat meer nieuws worden en wat minder van alles wat. Ik denk dat dat goed gaat lukken", aldus Kelder.

NSE ondergaat eerstvolgende maandag een complete metamorfose en heet vanaf dan NSE Nieuws. Als de betekenis van de afkorting NSE standhoudt, kunnen we binnenkort Nieuws, Sport, Entertainment en Nieuws aanschouwen op de commerciële omroep Talpa. Het is de bedoeling dat er meer aandacht voor nieuws komt, en minder voor sport en entertainment.

Of hij zelf nog wel aanblijft als presentator bij het vernieuwde NSE Nieuws, zegt Kelder: "Dat is mij niet zo verteld. Bridget gaat een beetje mee presenteren en ik geloof dat ik op tweede paasdag nog even langs mag komen. Ik geloof dat ik wel blijf presenteren zo nu en dan, maar het is ook niet echt mijn werk."


Gisteren werd NSE door 124 duizend mensen bekeken.

Ahoy': Nieminen, Stepanek door

Radek Stepanek en Jarkko Nieminen hebben zich verzekerd van een plek in de achtste finales van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

Nieminen sloeg Mario Ancic, de als vijfde geplaatste Kroaat, uit het toernooi: 7-5, 7-6 (5). De Fin doorbrak daarmee een negatieve reeks van enkele vroegtijdige uitschakelingen. De verschillen waren miniem. Zo werd de tiebreak beslist na een kordaat optreden van Nieminen na een netbal van Ancic. ”Ik heb me niet laten imponeren door zijn opslaggeweld. Hij heeft een van de beste services ter wereld, maar mijn returns liepen goed, omdat ik me bleef concentreren”, aldus Nieminen, die in de volgende ronde stuit op Gilles Simon.

Stepanek maakte geen fout tegen de Zwitserse lucky loser Michael Lammer: 6-4 en 6-2. De Tsjech startte uitmuntend met drie aces. Lammer bleek verrassend goed mee te kunnen vanuit het achterveld, waardoor zich een boeiende strijd ontspon. Pas in de tweede set etaleerde zich het kwaliteitsverschil. Stepanek ontmoet in de achtste finale Fabrice Santoro.

Ooijer moet toppers missen

André Ooijer is ongeveer een maand uit de roulatie wegens een gebroken teen in zijn rechtervoet. De 31-jarige verdediger van PSV liep zijn kwetsuur op tijdens het Champions League-duel met Olympique Lyon (0-1).

Ooijer zal zo’n vier tot zes weken niet kunnen spelen. Dat betekent dat hij onder meer de returnwedstrijd tegen Olympique Lyon moet missen, evenals de competitietopper tegen AZ. Bovendien moet hij het oefenduel van Oranje met Ecuador aan zich voorbij laten gaan. Ooijer moest in het verleden ook al meermaals afzeggen voor het Nederlands elftal wegens blessureleed.

Onderzoek naar drie vliegtuigen op één landingsbaan

Icoon Vervoer De Amerikaanse burgerluchtvaartdienst FAA is een onderzoek gestart naar een incident dat afgelopen vrijdag op de internationale luchthaven van Los Angeles plaatsvond. Een verkeersleider gaf drie vliegtuigen toestemming om tegelijk gebruik te maken van dezelfde baan.

De verkeersleider liet een vertrekkend toestel van Skywest een baan op taxiën. Op dat moment had hij ook een toestel van Southwest toestemming gegeven om op diezelfde baan te landen. Tevens gaf hij een toestel van Air Canada permissie de baan over te steken naar de terminal. De piloot van Skywest zag het Southwest-toestel aankomen en wist zo een botsing te vermijden. Hij stopte nog voor de baan en de landing kon zonder problemen voltooid worden. Ook het Canadese vliegtuig liep hierbij geen gevaar, aldus een woordvoerder van de FAA.

Het is geen uitzondering dat vliegtuigen op het vliegveld in LA te dicht bij elkaar komen. Er wordt momenteel 328 miljoen dollar geïnvesteerd in de luchthaven om vliegtuigen op de grond meer ruimte te geven.

Top 10...

...Vreemdste MP3-spelers:
MP3-spelers zijn vrijwel niet meer weg te denken in het huidige straatbeeld. Overal waar je kijkt zie je wel iemand met dopjes in zijn oren. En dit zijn nu de vreemdste MP3-spelers.

...Antivirus programma's:
En als je MP3's illegaal download van het internet moet je ook wel een antivirus programma hebben om je te beschermen tegen de virussen die je daarmee binnen kunt halen. Controleer even of je een antivirus uit de top 10 hebt, zodat je weet dat je goed zit.

Activision mag Call of Duty 2 reclames niet meer uitzenden

De Advertising Standards Authoriy (de Engels reclame code commissie) heeft drie klachten binnen gekregen over de TV-reclames voor twee games van Activision. Het gaat om de games Call of Duty 2 en CoD2: Big Red One. De klacht was dat de reclames voor deze games misleidend zijn en de ASA heeft gezegd dat deze reclames niet meer mogen worden uitgezonden in de huidige vorm.

Dit zal waarschijnlijk flinke gevolgen hebben voor de gehele games-industrie. In de games-industrie worden heel vaak prerendered filmpjes en screenshots gebruikt om een game te promoten. Activision heeft dit dus ook gedaan in de reclame voor de CoD2 games. Tijdens deze filmpjes werden er beelden vertoond die vele malen mooier zijn dan de echte game en de klacht was dus dat de consumenten op deze manier misleid worden.

Activision zegt dat het gebruik van pre-rendered materiaal heel gewoon is en dat niemand ze heeft verteld dat het niet acceptabel is om dit materiaal te gebruiken in een reclame-campagne. Ze zeggen dat ze gehandeld hebben in goed vertrouwen. Deze uitleg vind de ASA niet voldoende en de reclames kunnen de prullenbak in.

Deze maatregel zal flinke gevolgen hebben voor andere ontwikkelaars die pre-rendered materiaal gebruiken. De verwachting is dat volgende klachten zullen worden vergeleken met deze zaak en dat dit soort praktijken verboden worden.

PSP met ingebakken geheugen op komst?

Volgens DigiTimes is Sony van plan om een PSP uit te brengen met onboard 8GB geheugen. Sony zou in onderhandeling zijn met Samsung die fabrikant is van dat zogenaamde NAND flashgeugen. Eerder meldde Sony echter dat ze van plan waren om microdrives te gebruiken in de PSP, maar dit was om druk te zetten op de onderhandelingen met Samsung. Volgens de bronnen van DigiTimes zal die vernieuwde PSP nog dit jaar uitkomen.



NAND geheugenmodule

'Paris Hilton in sekstape met Playboy-model'

marsu en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

ShowbizzSociety-babe Paris Hilton heeft weer eens gefigureerd in een seksvideo, zo beweert althans Playboy-model Nicole Marie Lenz. Volgens Lenz ontmoette ze Hilton tijdens een avondje stappen in Las Vegas en doken ze daarna samen een hotel in, om elkaar eens flink seksueel te verwennen.

''De opname van ons samenzijn is de geilste video die ooit is gemaakt!'', aldus een enthousiaste Nicole. ''Op het moment dat we in de kamer waren kon Paris nog maar aan een ding denken....seks! We lagen op het grote bed wat met elkaar te dollen, en voor we het wisten waren we naakt. We hebben elkaar urenlang bevredigd. Paris had verschillende speeltjes meegenomen. Dat was ook nodig, want er was natuurlijk geen man aanwezig'', zo tekende de Britse krant News of the World op uit de mond van het hitsige model.


Model Nicole Marie Lenz, die zegt een heet avondje te hebben doorgebracht met Paris Hilton


Update
Hoewel De Telegraaf vandaag met het verhaal op de proppen komt, blijkt Lenz het bericht over een seksopname met Hilton een aantal dagen geleden al ontkend te hebben. Dat berichtte Radio 538 gisteren.

''Totale onzin wat News of the World heeft geschreven. Ik heb geen interview gegeven, dus ik weet niet waar ze die uitspraken vandaan hebben gehaald. Ik heb géén seks gehad met Hilton en dus kan er ook nóóit een video van gemaakt zijn. Waarschijnlijk is er iemand jaloers en helpt die deze roddels de wereld in. Paris is een goede vriendin, maar het bed zal ik nooit met haar delen'', aldus het model.

Raúl bereikt mijlpaal

Raúl González Blanco heeft als eerste speler honderd duels in de Champions League gespeeld. Behalve deze lijst voert de spits van Real Madrid ook de topschutterslijst allertijden aan, hij scoorde 51 goals.

De Spanjaard, bekender onder zijn voetbalnaam Raúl, kwam dinsdag na 63 minuten in het veld tijdens de wedstrijd tegen Arsenal, maar kon de nederlaag niet voorkomen. Zijn debuut op het kampioenenbal maakte hij op 13 september 1995 in Amsterdam tijdens de 1-0 winst van Ajax op de Koninklijke. De toen achttienjarige spits mocht in de basis starten van Jorge Valdano en de coach liet hem de hele wedstrijd spelen.

PosSpelerLandClubDuels
1Raúl SpaReal Madrid 100
2Roberto Carlos BraReal Madrid 98
3David Beckham EngManchester United, Real Madrid 95
4Oliver Kahn DuiBayern München 93
5Paolo Maldini ItaAC Milan 93
6Gary Neville EngManchester United 92
7Luis Figo PorBarcelona, Real Madrid, Internazionale 87
8Ryan Giggs WalManchester United 87
9Paul Scholes EngManchester United 84
10Frank de Boer NedAjax, Barcelona, Galatasaray 81

Selectie Ecuador bekend gemaakt

Bondscoach Luis Suárez van Ecuador heeft zijn selectie voor de oefeninterland tegen Oranje bekend gemaakt. Er zijn negentien spelers opgeroepen waaronder drie spelers die in Europa spelen.

Recordinternational Iván Hurtado zit er uiteraard ook bij. De 31-jarige verdediger speelt voor Al-Arabi in Qatar en heeft 127 interlands achter zijn naam. De bekendste spelers zijn waarschijnlijk Ulises De La Cruz die bij Aston Villa speelt, Luis Antonio Valencia van Recreativo Huelva en FC Basel spits Felipe Caicedo. Volgende week woensdag spelen beide landen in de Amsterdam ArenA tegen elkaar

Doel: Edwin Villafuerte (Deportivo Quito), Cristian Mora (Liga de Quito)
Verdediging: Jorge Guagua (El Nacional), Ulises De la Cruz (Aston Villa, Eng), Néicer Reasco (Liga de Quito), Paúl Ambrossi (Liga de Quito), Giovanni Espinoza (Liga de Quito), Iván Hurtado (Al Arabi, Qat)
Middenveld: Segundo Castillo (El Nacional), Marlon Ayoví (Deportivo Quito), Patricio Urrutia (Liga de Quito), Cristian Lara (El Nacional), Edison Méndez (Liga de Quito), Luis Antonio Valencia (Recreativo, Spa)
Aanval: Cristian Benítez (El Nacional), Félix Borja (El Nacional), Carlos Tenorio (Al-Sadd, Qat), Agustín Delgado (Liga de Quito) en Felipe Caicedo (FC Basel)

Proflicentie Telstar in gevaar

De gemeente Velsen heeft geen veiligheidsverklaring afgegeven voor het stadion van Stormvogels Telstar. Als dit niet snel is gebeurd, zal de KNVB geen proflicentie uitgeven aan de Velsense club voor komend seizoen, daardoor is betaald voetbal dan niet meer mogelijk. De Stormvogels zijn vandaag in beraad gegaan over de stappen die zij zullen gaan ondernemen.

"Hierdoor is onze KNVB-proflicentie in zeer groot gevaar, we hebben direct bij de gemeente om een toelichting gevraagd, maar die nog niet gekregen," aldus Piet van der Pol, directeur bij de Velsense club. De veiligheidsverklaring die de gemeente niet afgeeft geldt voor Stadion Schoonberg, de thuisbasis van Stormvogels Telstar. De Velsense club is vandaag in beraad over de stappen die zij nemen om toch in het bezit te komen van een veiligheidsverklaring. De KNVB wil alle stukken, die recht geven op een proflicentie, uiterlijk voor 1 maart binnen hebben.

De scheidslijn tussen uitdaging en frustratie

Een van de meest essentiële elementen van een spel is de moeilijkheidsgraad. De graphics kunnen nog zo spectaculair zijn, de muziek nog zo mooi en het verhaal nog zo boeiend. Als de moeilijkheidsgraad van een game niet in balans is zorgt dit voor frustraties en zal de speler snel afhaken. Ik gebruik bewust het woord balans en niet moeilijkheid. Een moeilijk spel is namelijk niet per definitie een slecht spel. Balans bepaalt namelijk of een spel als uitdagend of frustrerend wordt ervaren.

Mladic nog steeds vrij man

De voormalige Bosnisch-Servische generaal Ratko Mladic is niet gearresteerd, noch wordt er onderhandeld over een overgave. Dat heeft Carla Del Ponte van het Joegoslavië-Tribunaal vandaag gezegd in antwoord op de berichten van gisteren dat de van oorlogsmisdaden verdachte Mladic opgepakt zou zijn.

Volgens Del Ponte is het zeker dat Mladic zich in Servië bevindt. De autoriteiten zouden hem op ieder moment dat ze willen kunnen arresteren, alleen ontbreekt de politieke wil. De hoofdaanklaagster van het Joegoslavië-Tribunaal vindt dat de Europese Unie de druk op Servië-Montenegro moet opvoeren, om Mladic op te pakken en uit te leveren aan het Tribunaal.

Mladic wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de genocide op 8.000 moslims na de val van Srebrenica. Veel Serviërs beschouwen de voormalige legerleider echter als een oorlogsheld. De Servische autoriteiten lijken hun handen daarom niet te willen branden aan een arrestatie. Het blijft voor hem dan ook relatief eenvoudig om uit de handen van het Tribunaal te blijven.


Ratko Mladic nog niet gearresteerd.

Ambtenaren: 'schoolverzuim terugdringen'

DaanA had ons via de nieuws-submit, herschreven en wel te melden:

Icoon OnderwijsIngrado, het landelijk overleg van leerplichtambtenaren maakt zich zorgen over de hoeveelheid kinderen die school verzuimt, omdat ze bijvoorbeeld op vakantie zijn, ook wel luxeverzuim genoemd. Voor veel ouders blijkt het nog steeds geen probleem te zijn om een paar dagen voor het begin van de vakantie te vertrekken of om een paar dagen te laat terug te komen. Ingrado probeert nu de leerplichtwet te laten verscherpen. Hans Velthoen, voorzitter van Ingrado, zegt in Trouw dat het argument 'wat maakt dat ene dagje nou uit' hem weinig doet: "Tja, voor het ene kind zal het erger zijn dan voor het andere, maar daar gaat het niet om. Het is gewoon tegen de wet."

De leerplichtwet is in 1994 voor het laatst aangescherpt. Leerlingen mogen nu vanwege 'bijzondere omstandigheden' per jaar een leerling maximaal tien dagen vrij geven - meer dan vijf dagen achter elkaar is niet toegestaan. Luxeverzuim al helemaal niet, daarop staat een boete van 45 euro tot een maximum van vijf dagen. Ingrado wil nu het maximaal aantal dagen beperken tot twee en alleen familieomstandigheden als geldige reden accepteren. Nu bepaalt de schooldirecteur nog wat 'bijzondere omstandigheden' zijn. Een voorbeeld hiervan was de dochter van premier Balkenende, die het afgelopen jaar een week met haar ouders mee mocht naar de Antillen.

Werner van Katwijk van oudervereniging Ouders & Coo is het niet eens met de leerplichtambtenaren en pleit juist voor meer flexibiliteit: "Ouders zijn nu gedwongen met zijn allen tegelijkertijd op vakantie te gaan. Dat leidt tot gevaarlijke situaties op de weg en dure en drukke vakanties." Ook signaleert Van Katwijk problemen in gezinnen waar kinderen op verschillende scholen zitten. Sowieso vindt hij het eigenlijk een non-issue: "Het gaat nu eigenlijk vooral om die ene vrijdag voordat de schoolvakantie begint. Als er dan kinderen weg zijn, zullen ze heus niet een enorme schade in hun leerproces oplopen."

Probleemtoename in de afgelopen jaren
Dat het probleem toeneemt is wel duidelijk. De laatste drie jaar is het aantal processen-verbaal vanwege luxeverzuim van 800 naar 1300 gestegen. Onderwijswethouder Pierre Heijnen van Den Haag zegt hierover dat hij signaleert dat ouders het onderwijs steeds meer zien als een nutsvoorziening waar ze gebruik van kunnen maken als het hun uitkomt. Alleen in Den Haag al waren de er afgelopen zomervakantie 526 meldingen van leerlingen die te laat terug van vakantie kwamen. Uiteindelijk werd er 175 keer proces-verbaal opgemaakt.

Next Stop Iran (Part I)

"In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way." - Franklin D. Roosevelt

In begin jaren negentig, vlak na het einde van de koude oorlog, werd de term 'Clash of Civilizations' (botsing der culturen) geïntroduceerd. Deze kern van deze thesis was dat, in plaats van economische, strategische of ideologische redenen, cultuurverschillen oorzaak voor de nieuwe conflicten en oorlogen zou worden. Omdat culturen zich betrekkelijk weinig aantrekken van landgrenzen zou een 'Clash of Civilizations' ook geen klassieke oorlog zijn maar een veel meer verspreid conflict, wereldwijd, met hier en daar enkele brandhaarden.

They hate our freedoms

De neo-conservatieven in Amerika waren een van de eerste groepen die deze theorie omarmden en uitdroegen. Dit was volgens hen de nieuwe realiteit, zoals we dit eindeloos hebben gehoord sinds 9/11. De terroristen haten ons vanwege onze vrijheid. Zij verafschuwen de westerse verworvenheden als democratie en mensenrechten. Met deze mensen zijn we in oorlog. Deze "War on Terror" wordt niet gevoerd vanwege economische of strategische redenen, maar probeert juist, door middel van verspreiding van democratie en vrijheid, verdere conflicten in te dammen. Het is een botsing der culturen. Precies zoals vijftien jaar geleden al werd voorzien.

Hoewel Bush in zijn toespraken nog onderscheid maakt tussen "de terroristen" en de gehele Islamitische wereld, zijn anderen minder genuanceerd. Vooraanstaand neoconservatief en zionist Daniel Pipes, schrijver en columnist van beroep, is een fervent pleitbezorger van de 'Clash of Civilizations' theorie.
"Grotendeels onopgemerkt door westerse bevolking, is eenzijdig de oorlog aan Europa en de Verenigde Staten verklaard", schreef hij eerder. Volgens Pipes moet het westen alle moslims wantrouwen die hij als bron en oorzaak van het conflict brandmerkt.

A clash of civilisations - prompted by a cartoon

Op 30 september vorig jaar plaatste de Deense krant Jyllands-Posten twaalf spotprenten over de profeet Mohammed waarin ondubbelzinnig de link tussen Islam en terreur werd gemaakt. In de maanden daarna werden de prenten verspreid in het Midden Oosten en andere moslimlanden en de rest is inmiddels bekend. Meer dan 60 doden, 280 gewonden en enkele afgebrande gebouwen.

Minder bekend is dat de cultureel redacteur van de Deense krant Jyllands-Posten, Flemming Rose, eveneens een aanhanger van de neo-conservatieven en hun ideeën en tevens goede bekende van Daniel Piper is. Onder andere interviewde hij Piper in 2004 en publiceerde daarop het artikel "De Dreiging van de Islam". Flemming Rose beweert dat de plaatsing van de cartoons door hem alleen onschuldige bedoelingen had.

De vraag die iedereen voor zichzelf moet beantwoorden is eenvoudig. Hebben de huidige conflicten zoals in Irak en Afghanistan, en mogelijk binnenkort Iran, te maken met een 'Clash of Civilizations' of is die Clash niets meer dan een dekmantel? Kunstmatig, opgestookt en in gang gehouden door mensen met een dubbele agenda? Geen enkele oorlog kan zonder steun van de bevolking gevoerd worden en oorlogen om economische en strategische redenen zijn erg moeilijk aan het volk te verkopen. Misschien moeten we ons de volgende keer bij de beelden van rellende moslims de vraag stellen wie er nu eigenlijk gemanipuleerd wordt.

Wordt vervolgd.

Cheever keert terug op Indy 500

Eddie Cheever zal dit jaar weer deelnemen aan de Indianapolis 500. Dat maakte hij gisteren zelf bekend. Cheever, winnaar van de race in 1998, reed vier jaar geleden voor het laatst in de beroemde 500-mijls-race..

Cheever, een absolute autosportveteraan die begin jaren '80 ook Formule 1 reed, runt sinds 1997 zijn eigen team in de Indycar Racing league (IRL). Na 2002 gaf hij zijn actieve racecarrière op, maar keerde afgelopen winter terug achter het stuurwiel tijdens de GP Masters in Zuid-Afrika. Hij zal dit jaar in een wagen van zijn eigen team aan de Indy 500 deelnemen.

De 90e Indianapolis 500 wordt dit jaar gehouden op 28 mei. De kaartverkoop is deze week begonnen, een complete deelnemerslijst wordt in april verwacht.

Kims 'Op z'n Hollands' keert terug bij Talpa

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Kim HollandDe soapserie 'Op z'n Hollands', met pornoster Kim Holland in de hoofdrol, zal terugkeren op de buis. Dat maakte Holland gisteren zelf bekend in de talkshow van Robert Jensen. 'Op z'n Hollands' werd half januari na twee afleveringen geschrapt, omdat het volgens Talpa inhoudelijk 'niet voldoende aansloot bij het soort televisiezender dat we willen zijn'.

Volgens Holland heeft producent Eyeworks de serie opnieuw gemonteerd en wordt het resultaat momenteel nagekeken door Talpa. "Ze vonden dat het meer een beetje als De Bauers had moeten wezen, maar dan moet je natuurlijk niet Kim Holland vragen", vertelde de seksdiva aan Jensen. "Het scoorde rond de half miljoen kijkers, dus dat was niet verkeerd."

Wederom blessure voor Woodgate

Het zit Jonathan Woodgate niet mee. Gisteren, in de wedstrijd tegen Arsenal (0-1), moest de middenvelder van Real Madrid na negen minuten weer gewisseld worden. Het vermoeden bestaat dat hij tijdens een sprint een spiertje in zijn rechterdijbeen heeft gescheurd.

Naar alle waarschijnlijkheid kan Woodgate de komende maand niet meer in actie komen. "Het is vreselijk voor hem," zegt teamgenoot David Beckham over de nieuwe blessure van de 26-jarige speler. "Maar ik denk niet dat het een zware blessure is. Ik vermoed dat het zijn hamstring is."

Woensdag wordt het been van Woodgate nader onderzocht door de medische staf van De Koninklijke. Dan zal ook duidelijke worden wat voor blessure de verdediger heeft opgelopen.

Circuit Instanbul onder de hamer

MSO, eigenaar van Istanbul Park waar de Turkse Grand Prix wordt gehouden, gaat de baan verkopen. Het is niet bekend hoeveel het circuit zou moeten opbrengen, maar de bouw kostte zo'n 180 miljoen euro. De race komt door de verkoop niet in gevaar.

MSO, Motor Sporlari Organizasyon, is voor zeventig procent eigendom van FIYAS (een dochter van de Turkse Kamer van Koophandel) en voor dertig procent van de Turkse Formule 1 Associatie. FIYAS zal de komende dagen haar aandeel verhogen naar bijna 97 procent en vervolgens op 27 februari het bieden op de baan openen. 14 april zou de overdracht naar een koper rond moeten zijn.

FIYAS heeft voor de veiling toestemming van Bernie Ecclestone. Er zouden zich op dit moment al zeven gegadigden hebben gemeld, waaronder vier buitenlandse bedrijven. Mocht de verkoop niet doorgaan, dan houdt FIYAS de baan aan.

Bejaarde gedagvaard na stelen appels

Icoon Misdaad Een 77-jarige man uit Lingewaard heeft een dagvaarding ontvangen, omdat hij twee appeltjes heeft gestolen uit een zaak in Bemmel. Winkelpersoneel zag hoe de man het fruit in zijn zak stopte en zonder te betalen wegliep.

De man werd aangehouden en bekende de daad. Volgens de personeelsleden is het niet de eerste keer dat de man steelt. Eerder zou hij al een pakje boter ontvreemd hebben. Justitie heeft vervolgens besloten dat de man voor de rechter moet verschijnen.

Geen straf, wel schuld in bloempot-zaak

Icoon Justitie De 65-jarige G. van Z. uit Den Bosch is vandaag schuldig bevonden aan de dood van zijn evenoude onderbuurvrouw. Een windvlaag stootte in augustus een bloempot van de balkonrand van de man en raakte de vrouw op haar hoofd. De man is echter niet bestraft.

De rechtbank sluit zich met deze uitspraak aan bij het Openbaar Ministerie, dat eerder al aangaf dat de man wel schuldig is, maar geen straf verdient. Van Z. zou door het hele gebeuren al genoeg gestraft zijn. De rechtbank verwijt de man wel dat hij niet heeft stil gestaan bij de mogelijke gevolgen, toen hij de negen kilo zware bloempot op de balkonrand van de zesde verdieping zette.

CD: Jimmy Edgar - Color Strip

Zoals ik altijd doe bij een nieuwe CD, bekijk ik Color Strip aandachtig voordat ik hem in mijn CD-speler stop. Helaas verraadt het schijfje in mijn handen ditmaal niks van zijn inhoud. De titels zeggen me allemaal weinig en de helft is Frans. Ik besluit hem dan ook maar gewoon af te spelen, want zeggen de titels van electro en trance überhaupt ooit wel wat over een liedje? Jimmy Edgar's nieuwste plaat moet je kortom écht beluisteren om er goed over te kunnen oordelen.

Jimmy Edgar

Samenwerking Privé-hoofdredacteur en AD

Icoon MediaEvert Santegoeds, hoofdredacteur van weekblad Privé, gaat voor zijn dagelijkse showbizzprogramma bij Talpa (Entertainment Live) samenwerken met het Algemeen Dagblad. Dat meldt Santegoeds vandaag in een interview met Nieuwe Revu. De entertainmentredactie van het AD wordt integraal opgenomen in de Hilversumse redactie van Entertainment Live. Die keuze is opmerkelijk, omdat Santegoeds met Privé onder het Telegraafconcern valt.

Volgens Santegoeds zal zijn positie als hoofdredacteur van Privé dan ook niet langer houdbaar zijn. In Nieuwe Revu zegt hij daarover op de vraag of de samenwerking met het AD betekent dat de Telegraaf Tijdschriften Groep de deur dan dichtslaat: "Eh..ja, dat denk ik wel. Maar De Telegraaf heeft als eerste de kans gekregen op samenwerking. Omdat ze aandeelhouder van SBS zijn, verloopt het stroef. Fiona Hering en John van den Heuvel zitten bij RTL, ik bij Talpa. Overal, behalve bij SBS dus. Ja, ze hebben er met Wilma Nanninga Sterrenbeurs gemaakt, maar dat was zo'n flop dat niemand er meer aan herinnerd wil worden. En het AD is een grote krant in een groot concern."

Santegoeds haalt bovendien flink uit naar zijn Telegraaf-collega Wilma Nanninga: "Misschien had ik wel blijven schrijven als ik de pagina Privé in De Telegraaf had gekregen. Dat is ook een mooi dagelijks podium. Maar dat blijft Nanninga doen, die mevrouw kan zich binnen het concern kennelijk heel wat permitteren." (..) "Wilma's ideeën over het vak zijn compleet anders dan de mijne. Als hoofdredacteur van Privé vulde ze zes pagina's met bruidsmode voor kinderen, het leek wel een cosmeticablad. Rellen en actuele affaires laat ze liggen. Terwijl je juist moet scoren met dat soort hetze-achtige verhalen."

Wat is Dit opgave 4 ronde 3

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor! (alleen de eerste 10 meelifters krijgen 3 punten)
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

"Räikkönen weigert miljoenendeal"

Volgens de Finse media zou Kimi Räikkönen een miljoenencontract van McLaren hebben afgeslagen. Het zou gaan om een contract tot eind 2009, waarbij de Fin een slordige 20 miljoen euro per jaar zou gaan verdienen.

Räikkönen's contract met McLaren loopt aan het eind van dit seizoen af. McLaren zou de Fin zo'n 60 miljoen euro hebben geboden om zich nog eens drie jaar aan het team te verbinden, maar Räikkönen zou dat aanbod hebben geweigerd. Een van de redenen hiervoor zou kunnen zijn dat Kimi reeds een deal met Ferrari zou hebben gesloten, zoals al maanden wordt gefluisterd.

Volgens andere speculaties zou Räikkönen weigeren te tekenen vanwege de onbetrouwbaarheid van de Mercedesmotor of uit irritatie over de vroege bekendmaking dat Fernando Alonso vanaf 2007 bij McLaren komt rijden.

NL moslims gaan 'haatzaaiers' aanklagen

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Mo'Een aantal Nederlandse moslimorganisaties hebben een advocaat in de arm genomen om 'haatzaaiers' voortaan structureel aan te pakken. De moslims zeggen genoeg te hebben van de 'hetze' in de media tegen moslims en de islam. Politicus Geert Wilders en Volkskrant-redacteur Pieter Broertjes zijn de eersten die de eer te beurt zullen vallen om aangeklaagd te worden.

Advocaat Nico Steijnen heeft aangekondigd vanmiddag de gang naar justitie in Amsterdam te zullen maken om de aanklacht in te dienen. Hij waarschuwt dat er consequent klachten zullen worden ingediend tegen alle Kamerleden, hoofdredacteuren en journalisten die aanzetten tot haat en discriminatie van moslims. Bewust wordt niet ingezet op godslastering. "Dat is strafrechtelijk veel lastiger, omdat de wet die dat verbiedt gedateerd is. Wij zetten in op klachten wegens haatzaaierij, want de wetsartikelen die dit verbieden zijn juist nog springlevend", zo verklaart Steijnen.

De raadsman treedt op namens onder meer het Samenwerkingsverband Marokkanen en Tunesiërs in Nederland, de Unie van Marokkaanse moskeeën in Amsterdam, de Turkse Arbeidersvereniging in Nederland en 67 particulieren. "Iedereen is het erover eens dat je niet kunt schrijven over jodenzwijnen. Dan moet je ook niet schrijven over geitenneukers. Veel media zijn opzettelijk grensoverschrijdend bezig. Dát gaan we aanpakken", stelt Steijnen, die zonodig tot aan het Europese Hof wil doorprocederen om zijn gelijk te halen.

De geld meter

quote:
Time, as they say, is money--so how much is your time worth?

To find out, enter your salary into the box below, then click Start to launch the Forbes.com Money Meter. The Money Meter will run quietly on a separate Web page, and it will show you how much you've earned as the minutes and seconds tick by. It will also calculate your earnings in terms of 50 common--and not so common--purchases, ranging from milk and blue jeans to private islands and Gulfstream jets.

Tijd is geld. Vul je jaarlijks salaris in. Vul iets in waar je voor spaart en kies een beroemdheid uit de lijst. Vervolgens kun je zien wat jij en de uitgekozen beroemdheid verdienen in dezelfde tijd. En ook zie je hoeveel procent je al hebt voor het ding waar je voor spaart.

DVD: Speer & Hitler

Albert Speer en Adolf Hitler hadden twee dingen gemeen: hun liefde voor architectuur en hun droom over Germania, de stad die hoofdstad van het Derde Rijk had moeten worden. Uit hun gezamenlijke ambities onstond een band die uitgroeide tot een warme vriendschap. Speer & Hitler is een miniserie die ingaat op deze vriendschap, de rol die Speer als Nazi speelde, zijn deel in het proces in Neurenberg en tot slot zijn 20-jarige gevangenisstraf in Spandau.

EA verlaagt prijzen topgames

Electronic Arts gaat in de V.S. de prijzen van Black en the Godfather met 20% verlagen, namelijk naar $39.95, zo bericht de Washington Post. EA heeft gezegd dit te doen omdat de gamers hun geld zouden bewaren voor de next-gen games. Door de prijzen van de huidige generatie games te verlagen hoopt de games-gigant de kopers over de streep te trekken.

Of de prijzen ook in Europa zullen dalen is op dit moment niet zeker.

Meidengroep Raffish houdt het voor gezien

Icoon MuziekEen kleine maand nadat jongensband Men2B liet weten de pijp aan Maarten te gaan geven heeft ook de andere groep die voortkwam uit het RTL-programma 'Popstars The Rivals' het bijltje erbij neergegooid. De vier overgebleven leden van de meidenband Raffish willen iets meer dan een jaar na het programma solo verder gaan. Het vijfde lid, Eva, verliet de groep al in november.

De vijf dames hadden zich destijds afzonderlijk voor Popstars opgegeven, en werden uitverkoren om gezamenlijk de girlband te vormen. De 'rivaliserende' boyband Men2B was echter niet alleen de eerste die uit elkaar ging, maar ook de band die destijds het eerst op nummer 1 stond in de Single Top 100. De jongens wonnen daardoor Popstars.

De vier laatst overgebleven leden van Raffish gaan nu ieder hun eigen weg. Norah gaat een rockplaat opnemen, Esri wil muziek maken met een spirituele boodschap, Lianne gaat twee singles in België uitbrengen en Sharon werkt aan een R&B-plaat met zang en rap. Of er nog een afscheidsconcert plaatsvindt is niet bekend. Wellicht dat ze iets kunnen regelen met Men2B, die op 5 maart voor een allerlaatste keer samen op het podium zullen staan, in het Hubertushuis in Geleen.

Raffish

Proef energie winnen uit hondenpoep

Poep De Amerikaanse stad San Francisco begint een recyclingsproef met hondenpoep. Norcal Waste Systems Inc. wil energie winnen uit de uitwerpselen. Via een biologisch proces moet methaangas gewonnen worden, dat dan weer kan worden gebruikt om energie op te wekken.

Een studie wees uit dat circa vier procent van de totale afvalproductie in de stad, die al erg vooruitstrevend is op het gebied van recycling, uit poep van huisdieren bestaat. De uitwerpselen belanden allemaal ongebruikt op de vuilnisbelt. In San Francisco leven ongeveer 120.000 honden.

Monolith werkt aan opvolger F.E.A.R.

De developer van F.E.A.R., Monolith, heeft aangekondigd dat het aan een vervolg werkt van F.E.A.R. bedoeld voor de PC en next-gen consoles. Dit volgende deel zal helaas geen F.E.A.R. titel krijgen aangezien de rechten nog in handen zijn van Vivendi, de ex-publisher van Monolith. De developer bezit echter nog wel de rechten van de characters dus zal dit nieuwe deel waarschijnlijk wel op het vorige deel aansluiten.



OS: Ploegenachtervolging wordt slotonderdeel

Icoon SchaatsenDe ploegenachtervolging bij het schaatsen zal over vier jaar tijdens de Winterspelen 2010 in het Canadese Vancouver aan het eind van het programma worden gehouden.

In Turijn vond het teamonderdeel, dat voor het eerst op het olympisch programma stond, al halverwege de eerste week plaats. Veel landen gaven daar kritiek op, schaatsers moesten een afweging maken. Rijden in de ploeg kost extra kracht en het kan ten koste gaan van individuele prestaties.

Om die reden liet Shani Davis de wedstrijd schieten, iets wat hem door de Amerikaanse media bijzonder kwalijk werd genomen. Davis concentreerde zich op de volgende afstand, de 1.000 meter, en die wist hij met overmacht te winnen.

Nederlanders in actie tijdens ploegenachtervolging


-
Meer Olympisch nieuws lees je op de Winterspelensite van FOK!

Wordt Montagny derde coureur bij Super Aguri?

Gisteren kon Super Aguri voor het eerst vergeleken worden met haar concurrenten. Het optreden van de Japanners was echter alles behalve veelbelovend. Daarom is men nu achter de schermen bezig met het zoeken naar manieren om de auto te verbeteren, en daarbij hoort ook de vraag of er misschien een derde coureur moet komen.

Elk team dat het vorige seizoen niet bij de beste vier hoorde, mag het jaar erop op vrijdag een derde coureur inzetten. Super Aguri zou in principe ook wel van deze mogelijkheid gebruik willen maken, maar voor deze baan staat nog niemand onder contract. Men zou nu voormalig Renault-testrijder Franck Montagny als derde coureur onder contract willen plaatsen.

"Ik ken Franck nog uit mijn Renault-tijd", bevestigde Super-Aguri-Teammanager Daniele Audetto tegenover autosport.com. "Hij is een goede coureur en een vriend van mij. Daarom hebben we contact met hem opgenomen toen het idee kwam om een derde coureur in te zetten. We hebben echter nog geen beslissing gemaakt over wie de derde coureur wordt. Franck is een van de mogelijkheden die we op het oog hebben."

De Italiaanse teammanager geeft toe, dat men liever een Japanse coureur als vrijdagrijder zou willen hebben. "Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Daarom moeten we over andere opties nadenken – waaronder Montagny. We zullen zien", vertelde Audetto. "Wellicht beginnen we het seizoen wel zonder derde rijder. Het is niet verplicht om een derde coureur in te zetten – en deze mogelijkheid heeft op dit moment niet de hoogste prioriteit voor ons."

Super Aguri heeft slechts vier chassis van het type SA05 in bezit. Een derde coureur verhoogt de kans op een zwaar ongeluk waarbij een chassis verloren gaat, iets dat men op dit moment al helemaal niet kan gebruiken. Daarbij moet ook nog rekening worden gehouden met het feit dat Takuma Sato, eerste coureur bij het team, ook niet helemaal schadevrij zal rijden. Ook Yuji Ide kan op grond van zijn ontbrekende ervaring niet echt als een schadevrije coureur gezien worden.

Mijn date met een pijpmeisje

De wat doorgewinterde user van FOK! zal Herald zeker wel kennen. Herald is een type apart en kan zich goed uitdrukken in columnvorm. Vooral als het te koppelen is aan schaamhaar of sex. Hij heeft een tijdje voor Fok! columns geschreven maar op de een of andere manier kan het niet zo goed op commando schrijven. Als hij echter spontaan dingen schrijft komen er dit soort stukjes uit :
Context voor de niet actuele mensen.

Mijn date met een pijpmeisje
Ik had het bericht al enkele malen gelezen, en wist niet goed hoe te reageren. Verbaasd dat het gebeurde in Nederland, maar ook enthousiast dat het kon in Nederland. Tienermeisjes die voor een prikkie seksuele daden verrichten. Fantastisch toch. Dat scheelt weer wat ritjes naar de grens van Tsjechië.
Het enige minpuntje, en het is maar een kleine, is dat het voornamelijk allochtone meisjes zijn. Van die hitsige Antilliaanse meisjes met een flink achterwerk. Maarja je kan natuurlijk niet kieskeurig zijn voor die prijs, hoewel het natuurlijk veel geiler is als er een 13jarige Fleur of Lieselotte aan je piemel zuigt dan een Danisha met een groot achterwerk.

Vorige week heb ik dus de stoute schoenen aangetrokken en ben op pad gegaan naar het Mekka van de vrijwillige kinderprostitutie, Amsterdam! Nouja dan doe ik Zwolle of Tilburg te kort natuurlijk, want daar kun je ook weleens een mooi tienerhoertje vinden. Maar die is meestal slachtoffer van een loverboy en dat vind ik zielig. Die A’damse meisjes doen het tenminste omdat ze het zelf willen. En veel goedkoper natuurlijk!

Ik tril helemaal als ik er ben. Pff spannend zeg, ben benieuwd of ik zo’n mokkeltje kan vinden. Voor de gelegenheid heb ik een 3-delig pak van de C&A aangetrokken en draag een groot horloge die het al anderhalf jaar niet meer doet. Het gaat erom dat ze zien dat ik wat doekoes heb, want met mijn reguliere pauperlook zal ik weinig brugklassers kunnen lokken. Aan de andere kant zie ik er nu natuurlijk ook uit als de favoriete prooi van crimineeltjes, maar die gok neem ik maar. Ze zullen vast zien dat ik potentiële klant ben van hun klasgenootjes.

Met bonzend hart sjok ik wat door de volksbuurtjes. Mensen met mokkatintjes kijken me aan. De vies kijkende jongens probeer ik maar niet aan te kijken, voor je het weet rossen ze me op mijn giecheltje. Ik speur wat af naar leuke meisjes.
Vanaf een afstandje zie ik een groepje meisjes staan, heel toepasselijk bij het speeltuintje. Ik loop er naar toe en zetel me op het kapotte bakje wat er bij staat. De meisjes houden op met kletsen en kijken me aan. Ik bekijk hen ook. Het zijn alledrie donkere meisjes, haren gevlecht eentje zelfs geblondeerde stukjes erdoor. Zij draagt ook een neuspiercing.
Als onze blikken elkaar kruisen knik ik even. Het geblondeerde meisje loopt op me af. “Zoekt u iets meneer?” vraagt ze. Kuuut wat moet ik nu zeggen. “Eh nou” stamel ik alsof ik Hugh Grant probeer te imiteren “ik zoek gewoon een beetje vertier…”. “Heb je geld dan?” vraagt het meisje brutaal. “Voor leuke meisjes wel ja” vertel ik haar. Ze roept de andere twee meisjes erbij en introduceert ze “dit is mijn beste vriendin Sherelle, en dat is mijn zusje Shaneequa”
Ze vertelt dat zij en haar vriendin 15 zijn en het zusje 13.

Uiteraard ga ik voor de jongste en vraag hoeveel euri zij kan gebruiken. “Ik kan veel beter pijpen dan mijn zusje hoor” zegt het blondje “Ja dat kan ze heel lekker” beaamt Sherelle maar geilaard als ik ben verkies toch een jonge meisje boven de ervaren sletjes. Echt knap is het meisje niet met haar brede neus en donkere kroeshaar. Wel dikke lippen waar ze menig piemel mooi mee kan bewerken, maar een lekker ding is ze zeker niet.

De drie meisjes nemen me mee naar een huis waar de deur van open staat “Felix!!” wordt er geschreeuwd, "Shaneeque leent even je kamer” waarmee de kleine meid me meeneemt op de smerige trap naar een verrotte deur van een kamer waarin een gammel bed staat.
“Alleen zuigen” zegt ze nog even ter bevestiging als ik op bed ga zitten. Ik knik en vol expertise graait ze mijn penis uit mijn broek. Terwijl ze begint te sabbelen zit ik met mijn hand aan d’r mond en probeer haar los zittende broek naar beneden te trekken. Om haar flinke bips zit een roze onderbroek. Genietend van de pijpbeurt vraag ik “waarom draag je geen string?” Ze houdt op met zuigen en kijkt me raar aan. “Ben je gek man? Die mag ik niet dragen van mijn moeder!”

Gomes: "Het was mijn fout"

De druiven waren uiteraard zuur bij PSV na afloop van het verloren Champions League-duel met Olympique Lyon (0-1).

Trainer Guus Hiddink had zijn twijfels over de legitimiteit van het doelpunt van Juninho. De Braziliaan scoorde van ver uit een vrije trap: ”Juninho smokkelde eerst slim zes, zeven meter bij het nemen van de bal. Daar zijn we dan nog een beetje naïef in. Vervolgens wordt er gebukt in de muur, terwijl ze dat schot natuurlijk gewoon moeten blokkeren. Ik denk dat Gomes de bal iets te laat zag.”

Hiddink was vooral content met het spel uit de eerste helft: ”We gaven weinig weg en kregen zelf goede mogelijkheden op 1-0. Na de rust kwamen we minder aan voetballen toe. We speelden te nerveus, met veel balverlies. Het is heel moeilijk om over twee weken in Lyon nog voor een verrassing te zorgen.”

Waar Hiddink zijn keeper Gomes het tegendoelpunt niet wil verwijten, trekt de Braziliaan zelf het boetekleed aan: ” Het was mijn fout. Juninho nam de bal heel hard en met heel veel effect. Ik ken zijn vrije trappen uit de trainingen met het Braziliaanse nationale elftal en toch liet ik me verrassen. Dat mag niet gebeuren.”

Gérard Houllier, de coach van Olympique Lyon, noemt de overwinning van zijn manschappen verdiend: ” We hebben getoond dat we fysiek en mentaal sterk zijn. Euforisch zijn we echter niet, we willen de volgende ronde halen. Het was een harde wedstrijd van twee kanten, maar nooit over de limiet. We wisten dat het fysiek zou worden.”

Turn the internet off

Deze titel doet je vast vermoeden dat het stomme flash "druk op de knop waar je niet op mag drukken"-spelletje weer eens langs zou komen. Niets in minder waar. Ik wil jullie aandacht op een nogal onuitspreekbare url brengen.
http://www.citizensunitednegatingtechnology.org/
Jaja, citizens united negating technogoly. Een hele bek vol en het ultieme doel van de site schijnt ze zijn om het internet af te sluiten. Ze hebben een top 10 op de main page staan en een heel erg aangrijpende lijst met verklaringen van mensen die ook vinden dat het internet uit moet.

Van der Duim onderuit in eerste ronde

Het ABN Amro World Tennis Tournament zal het moeten stellen zonder Nederlandse inbreng in de achtste finales, na de uitschakeling van Antal van der Duim tegen Alex Calatrava: 2-6, 6-7 (2).

In het eerste bedrijf moest Van der Duim, een achttienjarig talent uit Vinkega, duidelijk wennen aan de omstandigheden. Calatrava brak tweemaal de opslag van onze landgenoot en van een gelijkopgaande strijd was lange tijd geen sprake. Dat veranderde in de tweede set: Van der Duim haakte aan bij het niveau van zijn tegenstander en kreeg zelfs twee setpoints. Calatrava werkte ze echter beide weg, alvorens de tiebreak naar zich toe te trekken.

”In de tweede set kreeg ik ongelooflijk veel kansen, maar die heb ik niet benut. Bij een derde set had ik het allemaal wel eens willen zien. Hij is mentaal kwetsbaar. Het was fantastisch om in een vol Ahoy’ te mogen spelen”, aldus de speler van Jong Oranje na afloop. Maandag moest Raemon Sluiter geblesseerd opgeven en Martin Verkerk, Sjeng Schalken en Peter Wessels namen niet eens deel in Ahoy’ wegens blessureleed.

First person chute crash

Parachute-springen... fantastisch lijkt me dat. Pure spanning gevolgd door ontzagwekkend uitzicht gevolgd door pure spanning gevolgd door bier. Toch ben ik té chicken om het ooit te proberen, vrees ik.

Natuurlijk zijn er prachtige filmpjes te vinden met prachtige motiefjes, super-tricky-tricks, bizarre truukjes en ultieme-mongolen-truukjes.

Maar zo zijn er ook zat filmpjes te vinden waar het allemaal niet zo van een leien dakje gaat. Meestal vraag je je dan af hoe dat is, wat er dan gebeurt met je.... In dit filmpje en dit filmpje kun je het allemaal zelf meemaken ... vanaf de eerste rij.

Met dank aan MoHaa voor de submit

Pin Clock

Weet je nog? Die gadgets met heel veel metalen pinnetjes dat, als je je hand of een ander interessant voorwerp in de achterkant drukt, aan de voorkant een mooi metaliek relief komt. Het apparaat hoort in mijn top10-van-nutteloze-dingen-die-gewoon-cool-zijn (zoals de plasma-bol, die metalen ballen aan touwtjes, LED tekstballen, etc) .

Nu hebben ze een het briljante idee gehad om er een klok van te maken! Echt een ultiem hebbedingetje (al vraag ik me af hoeveel herrie 'ie maakt).

Europese releasedate DS Lite bekend?

Een schimmige site (ds-x2.com) heeft diverse verkoopsites afgestruind en kwam op zeven Duitse verkoopsites dezelfde releasedate voor de DS Lite tegen: 16 augustus 2006. De verkoopprijs zou 129,99 zijn. De releasekleuren zouden Crystal White, Enamel Navy en Ice Blue worden, net als in Japan. Deze informatie is natuurlijk niet echt te vertrouwen. Een datum op een Duitse verkoopsite zegt vrij weinig, zeker als de adressen van die sites niet vermeld worden. Mocht het toch waar zijn, dan kunnen DS-fans op 16 augustus op zoek gaan naar dit soort doosjes:




Trust komt met geluidssysteem voor PSP

Je kent ze wel, van die hippe dockingstations waar je een iPod in kwijt kunt zodat het geluid via de speakertjes van het docking station gaat. Trust komt nu met eenzelfde soort apparaat voor de PSP. De Trust SP-2992p PSP Speaker Set werkt op batterijen en is dus geschikt voor onderweg. Plug je de lader in de PSP dan zijn batterijen niet nodig. De set is verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de PSP en kost 24,95. Goedkoop? Toch wel, zeker als je bedenkt dat in deze prijs ook al 4 batterijen zitten inbegrepen.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.