Ahoy': Nieminen, Stepanek door

Michel (Baraja)
Radek Stepanek en Jarkko Nieminen hebben zich verzekerd van een plek in de achtste finales van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

Nieminen sloeg Mario Ancic, de als vijfde geplaatste Kroaat, uit het toernooi: 7-5, 7-6 (5). De Fin doorbrak daarmee een negatieve reeks van enkele vroegtijdige uitschakelingen. De verschillen waren miniem. Zo werd de tiebreak beslist na een kordaat optreden van Nieminen na een netbal van Ancic. ”Ik heb me niet laten imponeren door zijn opslaggeweld. Hij heeft een van de beste services ter wereld, maar mijn returns liepen goed, omdat ik me bleef concentreren”, aldus Nieminen, die in de volgende ronde stuit op Gilles Simon.

Stepanek maakte geen fout tegen de Zwitserse lucky loser Michael Lammer: 6-4 en 6-2. De Tsjech startte uitmuntend met drie aces. Lammer bleek verrassend goed mee te kunnen vanuit het achterveld, waardoor zich een boeiende strijd ontspon. Pas in de tweede set etaleerde zich het kwaliteitsverschil. Stepanek ontmoet in de achtste finale Fabrice Santoro.