Voetbal: Uitslag Ajax - Internazionale

Icoon Champions LeagueAjax is het vervolg van de Champions League met een remise begonnen. In de ArenA werd het 2-2 tegen Internazionale tijdens het eerste duel om een ticket voor de kwartfinales. Ajax stond bij de rust nog met 2-0 voor.

Ajax-trainer Danny Blind twijfelde voorafgaand aan de wedstrijd alleen over de invulling van de positie van linksback. Uiteindelijk kreeg Urby Emanuelson de voorkeur boven Juanfran, wat tevens inhield dat Nourdin Boukhari startte op het middenveld. Internazionale begon met vedetten als Figo, Adriano, Toldo en Samuel in de basis. Oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz maakte eveneens de aftrap mee.

De Amsterdammers beleefden een goede beginfase. Via lang balbezit werd getracht een opening te vinden. Vooral de tandem op rechts, Trabelsi/Rosales, zorgde voor dreiging. De passes ontbeerden echter finesse wanneer het strafschopgebied van Internazionale dichterbij kwam. Na vijftien minuten viel de verdiende 1-0. Klaas Jan Huntelaar promoveerde een voorzet van Rosales koppend tot doelpunt. De voormalige aanvalsleider van SC Heerenveen had daarbij het geluk dat Walter Samuel uitgleed en hij zodoende veel ruimte had.

De Nerazzuri waren nog niet bekomen van de schrik, of het stond 2-0. Een snelle tegenstoot bracht Emanuelson in balbezit. De linksback leek balverlies te lijden, maar kon de bal alsnog voorgeven na een fout van Córdoba. Rosales kwam voor zijn man en verruimde vervolgens de marge van dichtbij. Inter was niet bij machte veel terug te doen. Slechts enkele rushes van Javier Zanetti zorgden voor gevaar. Ajax stoorde vroeg en lokte met die tactiek veel fouten uit bij Inter.

In het laatste gedeelte van het eerste bedrijf creëerde Ajax vooral gevaar via schietkansen. De aanvallen van de Italiaanse nummer drie werden ondertussen snel onderbroken. Met name Trabelsi, Maduro en Heitinga recupereerden veel ballen. Vlak voor rust ontsnapte Ajax. Inter kopte na een corner in twee instanties op de lat, na foutief uitkomen van Stekelenburg.

Net na de pauze vond Internazionale de aansluiting. Dejan Stankovic knalde op aangeven van Cambiasso binnen. De bal werd onderweg aangeraakt door zowel Heitinga als Maduro. Het doelpunt van Stankovic luidde een moeilijke periode in voor de thuisploeg. De vedetten van Internazionale manifesteren zich meer en meer. De Italiaanse druk nam toe, vooral ook omdat Ajax onnauwkeuriger werd in het positiespel.

Zo rond de 65e minuut nam Ajax weer het initiatief. Klaas Jan Huntelaar was vaak aanspeelbaar en fungeerde als handenbinder voor de Inter-defensie. De club uit Milaan leek ook niet alles te willen riskeren voor de gelijkmaker en wisselde zelfs Adriano voor Martins. Toch werd het in de 86e minuut nog 2-2, na een knappe aanval, waarin Cruz het eindstation was. De Argentijn was ook nog vlakbij de 2-3, maar dat leed bleef Ajax bespaard. Op dinsdag 14 maart is het returnduel.

Een volledig overzicht van de achtste finales van de Champions League vind je op FOK! Sport.