Vader Huissens gezin had problemen

Icoon AlgemeenDe vier doden die gisteren werden aangetroffen in een woning aan de Kuunskop in de Gelderse plaats Huissen (gemeente Lingewaard), zijn zo goed als zeker omgekomen bij een familiedrama. De eerste berichten gisteren wezen al snel in die richting. Rond zes uur 's avonds zag een kennis de lijken in de woning liggen, en waarschuwde de politie.

Het gezin bestond uit vader Martin Kock (38), zijn vrouw Susanne (36) en hun twee kinderen Laura (8) en Luuk (4). Volgens buurtbewoners heersten in het gezin spanningen. Met vader Martin ging het niet goed. Hij gebruikte medicijnen. Vooral nadat hij vorig jaar was opgepakt na rellen tussen Feyenoord en Ajax, ging het bergafwaarts met de vader.

Martin behoorde tot de harde kern van Feyenoord-supporters. In april 2005 belandde hij in de cel toen hij aangehouden werd voor ernstige mishandeling tijdens hevige rellen na Feyenoord Ajax. Hij zat zes weken in voorarrest omdat hij een politieagente had gemolesteerd. Binnenkort moest hij wederom voor de rechter verschijnen. Kennissen van Martin melden dat de detentie een enorme invloed had op zijn geestelijke gezondheid.

De jongste telg uit het gezin, Luuk, was geboren met het syndroom van Down. Ook daar scheen Martin het moeilijk mee te hebben gehad. De familie stond in de buurt bekend als probleemgezin. De politie kwam er regelmatig langs en ruzies waren er niet vreemd. Buren spreken van gewelddadige uitbarstingen waarbij geregeld de deuren uit de sponningen vlogen. ''Wat daar allemaal gebeurde! Susan neemt veel mee haar graf in'', aldus een kennis van het gezin. Het echtpaar stond volgens intimi op het punt van scheiden.

Laura zat in groep vier van basisschool Het Tweespan in Huissen. Leerkrachten van de school hebben de leerlingen opgevangen. Luuk ging naar het kindercentrum Elstine in Elst, waar zo'n dertig kinderen met een verstandelijke handicap onderwijs volgen. Voor de buurtbewoners is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

-
FOK!-user power_bram, achterbuurman van het betreurde gezin, heeft een aantal foto's en berichten op een site bijelkaar gezet.