Reggie Fils-Aime aan het woord

Reggie Fils-Aime doet vaak zijn mond open. Soms komt er stoere PR-praat uit, soms een leuke aankondiging en dan weer een verhaaltje over de huidige visie van Nintendo. Ook nu zijn de kaakspieren van de Executive Vice President of Sales and Marketing van Nintendo weer even van elkaar gegaan, ditmaal voor een interview met de website Engadget. Tijdens het interview onthulde hij weinig nieuwe dingen, wel verduidelijkte hij een boel over de plannen en visie van Nintendo.

Ten eerste liet hij zich uit over de DS. Nintendo zal de DS blijven verbeteren, de kans is dus zeer groot dat er een opvolger zal komen voor de DS Lite. Toch zullen we het voorlopig maar even met de huidige DS en de DS Lite moeten doen. Een Amerikaanse releasedatum voor de nieuwe DS is nog niet bekend, dit omdat Nintendo geen tekorten wil hebben.

Naast de DS heeft Reggie ook nog het één en ander gezegd over de Nintendo Revolution. Ten eerste beaamde hij nogmaals dat de Revolution slechts een codenaam is en dat de daadwerkelijke naam nog onthuld gaat worden, wellicht tijdens de E3.
Nintendo zelf is bezig met enkele nieuwe franchises voor de Revolution, sommigen zullen we al op de E3 kunnen zien. Ook de andere developers kunnen al aan de slag, Nintendo heeft namelijk duizenden dev-kits verstuurd van de Revolution controller.
Tevens zal Nintendo veel nieuws uit de doeken doen tijdens de aankomende E3 (10 tot 12 mei); het ziet er naar uit dat we eindelijk meer te weten zijn komen over de specs, prijs en de daadwerkelijke games.

Volgens Reggie is de afwezigheid van HD-ondersteuning geen groot gemis, volgens hem hebben maar weinig mensen een televisie die HD daadwerkelijk ondersteunt. Tot slot vertelde hij dat de we de Revolution controller niet kunnen gebruiken bij GameCube spellen, daarvoor zul je toch echt een GameCube controller aan moeten sluiten.

Al met al dus weinig échte nieuwtjes, daarvoor zullen we toch echt tot de E3 moeten wachten. Maar uiteraard wel een fraai overzichtje.