Gomes: "Het was mijn fout"

Michel (Baraja)
De druiven waren uiteraard zuur bij PSV na afloop van het verloren Champions League-duel met Olympique Lyon (0-1).

Trainer Guus Hiddink had zijn twijfels over de legitimiteit van het doelpunt van Juninho. De Braziliaan scoorde van ver uit een vrije trap: ”Juninho smokkelde eerst slim zes, zeven meter bij het nemen van de bal. Daar zijn we dan nog een beetje naïef in. Vervolgens wordt er gebukt in de muur, terwijl ze dat schot natuurlijk gewoon moeten blokkeren. Ik denk dat Gomes de bal iets te laat zag.”

Hiddink was vooral content met het spel uit de eerste helft: ”We gaven weinig weg en kregen zelf goede mogelijkheden op 1-0. Na de rust kwamen we minder aan voetballen toe. We speelden te nerveus, met veel balverlies. Het is heel moeilijk om over twee weken in Lyon nog voor een verrassing te zorgen.”

Waar Hiddink zijn keeper Gomes het tegendoelpunt niet wil verwijten, trekt de Braziliaan zelf het boetekleed aan: ” Het was mijn fout. Juninho nam de bal heel hard en met heel veel effect. Ik ken zijn vrije trappen uit de trainingen met het Braziliaanse nationale elftal en toch liet ik me verrassen. Dat mag niet gebeuren.”

Gérard Houllier, de coach van Olympique Lyon, noemt de overwinning van zijn manschappen verdiend: ” We hebben getoond dat we fysiek en mentaal sterk zijn. Euforisch zijn we echter niet, we willen de volgende ronde halen. Het was een harde wedstrijd van twee kanten, maar nooit over de limiet. We wisten dat het fysiek zou worden.”