Wordt Montagny derde coureur bij Super Aguri?

Gisteren kon Super Aguri voor het eerst vergeleken worden met haar concurrenten. Het optreden van de Japanners was echter alles behalve veelbelovend. Daarom is men nu achter de schermen bezig met het zoeken naar manieren om de auto te verbeteren, en daarbij hoort ook de vraag of er misschien een derde coureur moet komen.

Elk team dat het vorige seizoen niet bij de beste vier hoorde, mag het jaar erop op vrijdag een derde coureur inzetten. Super Aguri zou in principe ook wel van deze mogelijkheid gebruik willen maken, maar voor deze baan staat nog niemand onder contract. Men zou nu voormalig Renault-testrijder Franck Montagny als derde coureur onder contract willen plaatsen.

"Ik ken Franck nog uit mijn Renault-tijd", bevestigde Super-Aguri-Teammanager Daniele Audetto tegenover autosport.com. "Hij is een goede coureur en een vriend van mij. Daarom hebben we contact met hem opgenomen toen het idee kwam om een derde coureur in te zetten. We hebben echter nog geen beslissing gemaakt over wie de derde coureur wordt. Franck is een van de mogelijkheden die we op het oog hebben."

De Italiaanse teammanager geeft toe, dat men liever een Japanse coureur als vrijdagrijder zou willen hebben. "Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Daarom moeten we over andere opties nadenken – waaronder Montagny. We zullen zien", vertelde Audetto. "Wellicht beginnen we het seizoen wel zonder derde rijder. Het is niet verplicht om een derde coureur in te zetten – en deze mogelijkheid heeft op dit moment niet de hoogste prioriteit voor ons."

Super Aguri heeft slechts vier chassis van het type SA05 in bezit. Een derde coureur verhoogt de kans op een zwaar ongeluk waarbij een chassis verloren gaat, iets dat men op dit moment al helemaal niet kan gebruiken. Daarbij moet ook nog rekening worden gehouden met het feit dat Takuma Sato, eerste coureur bij het team, ook niet helemaal schadevrij zal rijden. Ook Yuji Ide kan op grond van zijn ontbrekende ervaring niet echt als een schadevrije coureur gezien worden.