FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 februari 2006

Uitslagen UEFA Cup 23/02/2006

Vanavond werden de returns gespeeld in de derde ronde van de UEFA Cup. Hieronder vind je de uitslagen. Tussen haakjes de uitslag van de heenwedstrijd.


Racing Strasbourg* – Litex Lovech 0-0 (2-0)

Sevilla* – Lokomotiv Moskou 2-0 (1-0)
37. Maresca 1-0
90. Puerta 2-0

Levski Sofia* – Artmedia Bratislava 2-0 (1-0)
14. Angelov 1-0
27. Angelov 2-0

AS Monaco – FC Basel* 1-1 (0-1)
21. Vieri (pen) 1-0
56. Majstorovic 1-1

Rapid Boekarest* – Hertha BSC 2-0 (1-0)
53. Niculae 1-0
74. Buga 2-0

Shakhtar Donetsk – Lille* 0-0 (2-3)

Steaua Boekarest* – SC Heerenveen 0-1 (3-1)
84. Bruggink 0-1

Zenit St. Petersburg* – Rosenborg BK 2-1 (2-0)
45. Riseth 0-1
55. Kerzhakov 1-1
86. Denisov 2-1

Espanyol – Schalke 04 * 0-3 (1-2)
54. Kuranyi 0-1
70. Sand 0-2
73. Lincoln 0-3

Olympique Marseille * – Bolton Wanderers 2-1 (0-0)
25. Giannakopoulos 0-1
45. Ribery 1-1
85. Ben Haim 2-1

AS Roma * – Club Brugge 2-1 (2-1)
55. Mancini 1-0
60. Verheyen 1-1
71. Bovo 2-1

RC Lens – Udinese * 1-0 (0-3)
55. Frau 1-0

AZ – Real Betis Sevilla * 2-1 (0-2)
26. Arveladze 1-0
35. Jaliens 2-0
94. Melli 2-1

Hamburger SV* – FC Thun 2-0 (0-1)
2. Van Buyten 1-0
33. Van Buyten 2-0

Palermo* – Slavia Praag 1-0 (1-2)
51. Godeas 1-0

Middlesbrough * – VfB Stuttgart 0-1 (2-1)
13. Tiffert 0-1

Achtste Finales:
Rapid Boekarest – Hamburger SV
FC Basel – RC Strasbourg
Middlesbrough – AS Roma
Steaua Boekarest – Real Betis Sevilla
Palermo – Schalke 04
Olympique Marseille – Zenit St. Petersburg
Udinese – Levski Sofia
Lille – Sevilla


Wedstrijden op 9 en 15/16 maart

de Webstort (Dodenrijk)

Een bode met een toorts leidt me naar de Zaal der Gerechtigheid, waar Islam de Goede op zijn troon zetelt. Christus van Nazareth is de aanklager. Na de plichtplegingen neemt Christus het woord. Hij zegt: "Er zijn acht cirkels. Ik zal ze U noemen. De eerste is het Voorgeborchte, voor de deugdzame ongedoopte zielen. Zij worden niet gestraft, zij rusten. Bent U een deugdzame ongedoopte ziel?"
"Ja dat ben ik voor mij", antwoord ik.

Darts: Barney ook langs Mardle

Raymond van Barneveld heeft ook zijn tweede wedstrijd gewonnen in de Premier League. Roland Scholten versloeg Ronnie Baxter, maar moest later in Phil Taylor zijn meerdere erkennen.

Roland Scholten gaf vanavond tweemaal acte de présence in Sunderland. The Tripod leverde eerst een zeer knappe partij af tegen Ronnie Baxter: 8-4. De eindstand was wel geflatteerd, want Baxter ontbeerde de scherpte op de dubbels. Met name zijn geliefde tops liep totaal niet. Rocket Ronnie startte nochtans sterk met onder meer een 158 finish en een 2-0 voorsprong. Scholten brak snel terug en via 2-2 en 5-3 denderde hij naar de zege. De Hagenaar liet nauwelijks een kans onbenut.

Raymond van Barneveld zette ook zijn tweede partij in de Premier League in winst om. Barney was Wayne Mardle de baas: 8-4. Het gemiddelde van onze landgenoot schommelde rond de 100 per drie darts. Dat kwam niet eens zo zeer door zijn goede scores, als wel door zijn uitzonderlijke finishes van 107, 164, 126, 120 en 116. Mardle kon nooit echt aanpikken en was te wisselvallig.

Scholten sloot de avond even later af met een partij tegen Phil Taylor, de titelverdediger en dertienvoudig wereldkampioen. Onze landgenoot kreeg liefst vier kansen op een 4-2 voorsprong, na een zeer weifelend begin van The Power. Na de korte pauze heerste Taylor als vanouds om zijn derde zege te boeken in de Premier League: 8-4. Scholten gooide zeven 180’ers in zijn partij tegen de huidige wereldkampioen.

Uitslagen 2e speelronde:
Roland Scholten – Ronnie Baxter 8-4
Raymond van Barneveld – Wayne Mardle 8-4
Colin Lloyd – Peter Manley 8-6
Phil Taylor – Roland Scholten 8-4


Stand na 2 speeldagen:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor3624 - 11
2.Raymond van Barneveld2416 - 5
3.Roland Scholten3420 - 16
4.Colin Lloyd229 - 14
5.Wayne Mardle2010 - 16
6.Peter Manley2010 - 16
7.Ronnie Baxter205 - 16

Heeft Microsoft weer een leuke teaserwebsite voor ons?

Op Origamiproject.com, een site die geregistreerd is door Microsoft, is een teaser verschenen die ons vertelt dat we nog tot twee maart moeten wachten op meer informatie. Eerst verschijnt de volgende tekst:
"[...]
Touch me. Hello. Do you know me? Do you know what I can do? And where I can go? Or how I can change your life? You will. Learn more on 3.2.2006...
[...]"



Microsoft is bekend/berucht om zijn eerdere teasercampagnes Ilovebees.com (voor Halo 2) en Ourcolony.net (voor de Xbox 360). Wil je meteen op de hoogte zijn zo gauw er iets bekend wordt? Hier is een RSS-feed van de site te vinden.



Voetbal: Uitslagen UEFA Cup 23/02/2006

Icoon UEFA CupHet aantal Nederlandse vertegenwoordigers in de UEFA Cup is tot nul gereduceerd. AZ en SC Heerenveen, de laatste twee vaderlandse representanten, werden vanavond uit het toernooi gewipt.

AZ zag zich gesteld voor een lastige klus in het thuisduel met Real Betis Sevilla. De Alkmaarders verloren verleden week namelijk met 2-0 in Spanje. Nog voor rust had AZ deze achterstand gerepareerd, via Shota Arveladze en Kew Jaliens. Uiteindelijk moest een verlenging beslissen over het achtste finaleticket. Daarin scoorde Betis al vroeg de cruciale aansluitingstreffer, waarop AZ het antwoord schuldig moest blijven. Een Pyrrusoverwinning van 2-1 voor AZ dus.

SC Heerenveen nam eervol afscheid van het Europese toneel. De Friese formatie boekte een knappe 0-1 overwinning in en tegen Steaua Boekarest. Arnold Bruggink tekende zes minuten voor tijd voor de winnende treffer. De zege kon de 1-3 nederlaag van vorige week niet compenseren, zodat SC Heerenveen net als vorig seizoen blijft steken in de zestiende finales.

-
Een verslag van Steaua Boekarest - SC Heerenveen lees je hier.

Klik hier voor een verslag van de confrontatie tussen AZ en Real Betis Sevilla.

Uitslag UEFA Cup: AZ-Real Betis

AZ heeft zich niet kunnen kwalificeren voor de achtste finales van de UEFA Cup. De Alkmaarders wonnen wel met 2-1 na verlenging, maar het 2-0 verlies in Spanje zorgde ervoor dat Betis doorging.

Al meteen in de eerste minuut van de wedstrijd was Perez via een schot gevaarlijk. Niet veel later kreeg AZ een penalty, omdat een Spanjaard uit een Alkaarse corner hands maakte. Landzaat, in de Eredivisie nog nooit falend vanaf elf meter, ging achter de bal staan. Deze keer miste Landzaat wel, de bal belandde op de paal. Een periode van een kwartier daarna had Betis het betere van het spel, maar Timmer kon voorkomen dat de situatie van AZ helemaal onoverkomelijk werd.

Na een klein half uur voetballen kopte Arveladze net naast, meteen daarna kon de Georgiër wel scoren. Perez had de mooie voorbereidende actie, waarnee Arveladze de keeper kon verschalken. Na ruim een half uur spelen nam Perez een vrije trap aan de zijkant van het veld, Jaliens kon deze goed genomen bal vrij intikken bij de eerste paal. Deze stand van 2-0 zou voor AZ genoeg zijn om de volgende ronde te bereiken. In de resterende minuten van de eerste helft kon Betis ook geen potten meer breken, de Spanjaarden liepen tegen een aantal gele kaarten op.

Het begin van de tweede helft verliep zonder echte kansen voor beide clubs. Na bijna een uur spelen maakte Timmer een fout bij een spelvoortzetting, hij schoot recht in de voeten van Capi, maar hij kon niet profiteren en schoot op de paal. Een paar minuten daarna kon Landzaat bijna profiteren van een fout in de verdediging van Betis. Twintig minuten voor tijd kreeg Sektioui een schietkans na opnieuw een mooie voorbereidende actie van Perez, maar de stand bleef 2-0, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Kort daarna ging Sektioui alleen op de keeper af, maar de hoek was te moeilijk om te scoren.

Tien minuten voor tijd kreeg Capi nog een kans om een belangrijke treffer voor Betis te maken, maar hij schoot net naast het doel van Henk Timmer. Kort voor tijd werd de geblesseerde Schaars vervangen door Rogier Molhoek. Na negentig minuten stond er nog 2-0 op het scorebord, omdat dit dezelfde stand was als in Sevilla moest er een verlenging aan te pas komen. Meteen aan het begin daarvan kwam Koevermans in de ploeg voor Barry van Galen.

Na vier minuten zorgde de bijna op de achterlijn vrijstaande Melli via een schlemielig doelpunt voor de 2-1, waardoor hij AZ twee doelpunten nodig had om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Net voor het einde van de eerste verlening moest Sektioui geblesseerd het veld verlaten, Martijn Meerdink was zijn vervanger. AZ had geen echte kansen meer om te scoren. In de tweede helft van de verlenging kreeg Koevermans twee en Perez nog één schotkans, maar er veranderde er niks meer aan de score. Het aantal AZ-spelers op het veld veranderde nog wel toen Tim de Cler zijn tweede gele kaart kreeg toen hij de bal uit frustratie op de grond gooide. Kort daarna was de uitschakeling van AZ in Europa een feit.

Betis speelt in de achtste finale tegen Steaua, de Roemenen schakelden Heerenveen uit.

Uitslag AZ - Real Betis (Spa) 2-1 n.v.
'26 Arveladze 1-0
'35 Jaliens 2-0
'95 Melli

Petacchi slaat opnieuw toe

Alessandro Petacchi heeft ook de derde etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. Het is alweer zijn vijfde overwinning dit seizoen.

De sprinters zijn hard op weg dit seizoen om hun aantal overwinningen op te schroeven. Eerder wist Tom Boonen de Ronde van Qatar te domineren. Nu doet Petacchi hetzelfde in de Ronde van Valencia. Na de tweede etappe wist hij vandaag ook de derde etappe te winnen. Hij won de massasprint voor Danilo Napolitano (Lampre) en Allan Davis (Liberty Seguros).

Rabo-renner Aleksandr Kolobnev behoudt de leiding in het algemeen klassement. Door de bonificatieseconden ziet hij Petacchi echter wel tot op 17 seconde naderen.

'Hirayama opgelicht door Japanse zaakwaarnemer'

Japanse media melden dat Heracles-spits Sota Hirayama door een Japanse zaakwaarnemer wordt opgelicht. De speler zou slechts de helft van zijn salaris op zijn bankrekening gestort krijgen.

De in de kranten genoemde zaakwaarnemer 'Mister A' zou de helft van het salaris van Hirayama hebben achtergehouden en slechts de andere helft hebben doorgestort op de bankrekening van de speler. De bewuste zaakwaarnemer zou Hirayama bij Heracles onder de aandacht hebben gebracht en de commerciële activiteiten van de aanvaller in Japan beheren.

Volgens 'Mister A' was er sprake van een miscommunicatie, maar die zou inmiddels zijn opgelost. Hirayama zou volgens de zaakwaarnemer inmiddels al zijn geld hebben ontvangen, maar de speler zou hebben gezegd hij nog steeds niet al zijn geld heeft geïncasseerd.

Het blijft echter de vraag wie 'Mister A' is en op welke wijze deze zaakwaarnemer aan Hirayama verbonden is. In Nederland wordt de Japanse speler namelijk gewoon zakelijk begeleid door de Nederlander Wessel Weezenberg.

Drieling laat borsten vergroten

BaZzY had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse drieling die vond dat hun borsten te klein waren, hebben zich alle drie hetzelfde formaat nieuwe tieten laten aanmeten. Becky, Stephanie en Tiffanie Carrazana uit Miami waren door de natuur toebedeeld met 34A, maar dat vonden ze te klein.

Stephanie: ''We wisten al toen we vijftien waren dat onze boezem klein zou blijven en dat knaagde aan ons zelfvertrouwen.'' De drie zijn dolblij met hun nieuwe voorgevel. ''Voor de operatie deden we er alles aan om ons lichaam te camoufleren. Voortaan laten we ons graag bewonderen'', aldus Tiffanie. De 21-jarige drieling is werkzaam als model.


3 x 2 = 6 dezelfde grotere borsten

Crimineel doet zich tegoed aan geld

Stekkie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenDe politie van Eindhoven heeft woensdag een man aangehouden wegens een roekeloze autorit door de Lichtstad in een gestolen auto. Kennelijk had de man meer op zijn kerfstok, of hij had gewoon verschrikkelijke honger: op het moment dat de agenten hem te pakken kregen was hij namelijk net bezig om een prop papiergeld te verorberen.

Zijn rijgedrag was eerder op de dag de directe aanleiding voor de politieagenten om de man tot stoppen te brengen. Die bleek weinig trek te hebben in een babbeltje met de dienders en ging er met hoge snelheid vandoor. Na een wilde achtervolging door de stad, waarbij de man diverse voertuigen raakte, waaronder een politiewagen, stapte hij uit de auto, die eerder in Tilburg was gestolen, en probeerde te voet te ontkomen aan de agenten. Die troffen hem uiteindelijk aan in een tuin aan de Archimedesstraat terwijl hij zijn maaltijd aan het nuttigen was: hij had al enkele honderden euro's aan bankbiljetten naar binnen gewerkt.

Straf voor Duitser vanwege 'Koran wc-papier'

babbelbox en brouwmeester hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Duitse rechtbank heeft vandaag de 61-jarige Manfred van H. veroordeeld tot één jaar voorwaardelijke celstraf en 300 uur dienstverlening wegens het beledigen van mensen die het islamitische geloof aanhangen, en verstoring van de openbare orde. De Duitser stond terecht omdat hij wc-papier had gefabriceerd met de tekst 'Koran, Heilige Koran'.

De Duitser probeerde het toiletpapier onder meer te slijten aan moskeeën en diverse media. In een begeleidende brief noemde hij de Koran een ''kookboek voor terroristen''. Met de opbrengst wilde Van H. een monument oprichten ter nagedachtenis aan de 'slachtoffers van islamitische terreur'. Iran diende in juli 2005 een klacht in bij Duitsland over Van H.'s praktijken.

Volgens het Duitse openbaar ministerie was Van H. er vooral op uit om te provoceren. In het Duitse wetboek staat een uitdrukkelijk verbod op het beledigen of kwetsen van religies, geloofsgemeenschappen of groepen die een bepaald wereldbeeld delen en uitdragen.

Uitslag Steaua Boekarest - SC Heerenveen

SC Heerenveen is eervol ten onder gegaan in de UEFA Cup. De Friezen boekten een 0-1 zege bij Steaua Boekarest, na de 1-3 nederlaag in het Abe Lenstra Stadion.

In het sfeervolle en uitverkochte (49.000 toeschouwers) Lia Manoliu-stadion begon SC Heerenveen met enkele wijzigingen ten opzichte van het kansloos verloren thuisduel. Fernando Derveld kreeg de voorkeur boven Jeroen Drost als linksback en Arnold Bruggink werd gepasseerd ten faveure van Mark de Vries. Voorts verving Thomas Prager de geschorste Paul Bosvelt.

De eerste helft was eigenlijk nauwelijks het aanzien waard. Steaua Boekarest voelde zich, gesteund door de 3-1 bonus uit de heenwedstrijd, niet geroepen tot offensief spel en SC Heerenveen kwam simpelweg kwaliteit tekort om het de Europa Cup I winnaar van 1986 lastig te maken. Petter Hansson en Michel Breuer slaagden er goed in het gevaar Dica te neutraliseren. Steaua creëerde nauwelijks iets in de eerste 45 minuten, op een schot van Nesu na.

Waar SC Heerenveen defensief bijna vlekkeloos speelde, ging het aanvallend veel moeilijker. Met name de opbouw van achteruit stokte vroegtijdig. Ook het middenveld was te weinig balvast, waardoor de spitsen niet werden bereikt. Zo konden De Vries, Nilsson en Yildirim zich weinig manifesteren. Laatstgenoemde zorgde voor enige dreiging uit enkele dode spelsituaties.

Na een kabbelend begin van het tweede bedrijf kregen de Friezen na 58 minuten een gouden kans. Nilsson kwam vrij voor de keeper, op aangeven van Prager. De Zweed ging langs doelman Fernandes, maar schoot zwak in. De Vries miste vervolgens in de nastoot. De mogelijkheid kwam niet eens uit de lucht vallen: SC Heerenveen startte sterk in de tweede helft, onder meer dankzij de goede invalbeurt van Bruggink.

Het af en toe hard spelende Steaua nam het initiatief snel over en Dica miste (weliswaar in buitenspelpositie, maar er werd gevlagd noch gefloten) een ongelooflijke kopkans. De confrontatie verzandde en een bloedeloze remise leek in aantocht. Arnold Bruggink zorgde echter op wonderschone wijze voor de 0-1. Van ruim twintig meter schoot hij de bal in de kruising, onhoudbaar voor doelman Fernandes. Even leek de 0-2 in de lucht te hangen, tot ontsteltenis van het thuispubliek. Steaua liet het echter niet verder komen.

SC Heerenveen strandt net als in 2004/2005 in de derde ronde. Het kan zich nu volledig concentreren op de competitie, want ook in de Gatorade Cup is de ploeg vroegtijdig geëlimineerd.


Steaua Boekarest – SC Heerenveen 0-1
84. Bruggink 0-1

Eerste wedstrijd 3-1, Steaua Boekarest naar achtste finales

Arbiter: Jara (Tsj)
Geel: Iacob (Steaua Boekarest), Vandenbussche (SC Heerenveen)


Opstellingen:

Steaua Boekarest: Fernandes, Goian, Radoi, Waciu, Ogararu, Nesu ( 80. Christea), Paraschiv, Bostina, Iacob, Nicolita ( 72. Oprita), Dica.

SC Heerenveen: Vandenbussche, Seip, Hansson, Breuer ( 46. J.Drost), Derveld, Prager, Pranjic, Nørregaard ( 46. Bruggink), Yildirim, De Vries, Nilsson ( 71. Hanssen).

GP2: Testdag 23-02-06

Aan het einde van de tweede testdag voor de GP2 was het Nelson Piquet Jr die de snelste tijd van de dag had neergezet. Hij bleef Lewis Hamilton eentiende van een seconde voor.

De nummer drie in de test vandaag trok echter alle aandacht naar zich toe. Debutant Andreas Zuber wist zich tussen alle favorieten voor de GP2 neer te zetten. Omdat hij ook bij het debuterende Trident Racing zit een extra knappe prestatie.

Tijden dag 2 GP2-test:

PosCoureurTeamTijdRonden
Nelson Angelo Piquet  Piquet Sports 01:13.068 31 
Lewis Hamilton ART Grand Prix 01:13.179 37 
Andreas Zuber Trident Racing 01:13.276 32 
Jose Maria Lopez  Super Nova International 01:13.355 34
Adam Carroll  Racing Engineering 01:13.426 37 
Ernesto Viso  iSport International 01:13.537 36 
Alexandre Negrao  Piquet Sports 01:13.568 44 
Alexandre Premat  ART Grand Prix 01:13.607 33 
Timo Glock BCN Competicion 01:13.680 45 
10 Lucas Di Grassi Durango 01:13.685 39 
11 Nicolas Lapierre  Arden International 01:13.704 38 
12 Hiroki Yoshimoto  BCN Competicion 01:13.717 41 
13 Ferdinando Monfardini  DAMS 01:13.726 37 
14 Felix Porteiro Campos Racing 01:13.741 36 
15 Franck Perera DAMS 01:13.757 30 
16 Luca Filippi FMS International 01:13.794 40 
17 Michael Ammermueller Arden International 01:13.823 35 
18 Tristan Gommendy iSport International 01:13.872 33 
19 Adrian Valles Campos Racing 01:13.968 38 
20 Fairuz Fauzy  Super Nova International 01:14.321 22 
21 Sergio Hernandez  Durango 01:14.719 51 
22 Clivio Piccione  DPR Direxiv 01:14.785 
23 Javier Villa Racing Engineering 01:15.046 33 
24 Olivier Pla  DPR Direxiv 01:15.295 20 
25 Jason Tahinci FMS International 01:15.552 25 
26 Gianmaria Bruni  Trident Racing 01:16.695 13

21 kinderen opgepakt voor geweldpleging

Psycho_Taz had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieIn het Limburgse Helden zijn 21 kinderen van 11 tot 15 jaar opgepakt. De Limburgse politie verdenkt ze van geweldpleging, diefstal, vechtpartijen en vernielingen. Met de aanhoudingen zouden twaalf zaken in Helden en Grashoek zijn opgelost. Zeven kinderen moeten naar Bureau Halt voor een alternatieve straf, tegen de rest is proces-verbaal opgemaakt.

In samenwerking met het Bouwens van der Boijecollege in Helden-Panningen konden de kinderen worden opgepakt. Volgens een woordvoerster van de politie komt het zelden voor dat kinderen van die leeftijd zich aan wandaden te buiten gaan zoals deze kinderen deden. "Dit is meer dan alleen maar baldadigheid".

'Valencia wil ook een Grand Prix'

Valencia wil binnen enkele jaren ook een Grand Prix mogen organiseren. Het Spaanse circuit wordt nu vooral gebruikt voor testsessies, maar de leiding van het circuit Ricardo Tormo heeft aan Bernie Ecclestone gisteren voorgelegd een tweede Spaanse Grand Prix te houden.

Het circuit in Valencia is populair bij Formule 1-teams vanwege het warme weer en de moderne faciliteiten. Wel is het de vraag of de baan in de huidige vorm een race aankan. Het circuit is smal en kort en het rechte stuk bij start/finish loopt niet waterpas, wat problemen bij de start van een race kan veroorzaken. De pitstraat heeft uiteraard hetzelfde probleem. De circuitleiding zou wel genegen zijn om de tekortkomingen aan te passen.

Het management van het circuit zou gisteren al met Bernie Ecclestone hebben gesproken over de plannen. Het idee wordt gesteund door de regionale overheid en diverse Spaanse coryfeeën uit de autosport. Een tweede Grand Prix van Spanje zou kunnen goed kunnen inpassen in de snel stijgende populariteit van de sport in het land, veroorzaakt door de recente successen van Fernando Alonso.

Top 10 slechtste gamecontrollers

Ook vandaag hebben we weer een top 10 lijstje voor jullie. Gisteren waren er ook al twee top 10 lijstjes langs gekomen. Het lijstje van vandaag gaat over gamecontrollers.

En wel over de 10 slechtste gamecontrollers die er ooit gemaakt zijn. Van een 'Atari'-controller tot een 'XBOX'-controller. Maar natuurlijk komen hier ook de 'U-Force' en de 'Intellivision Disk' in voor.

Met dank aan tonks voor de submit.

Testdag 23-02-2006

Het F1-seizoen staat alweer bijna voor de deur en in de tests wordt daardoor ook steeds duidelijker hoe de teams ervoor staan. Honda lijkt er goed voor te staan. Jenson Button zette vandaag in Barcelona de snelste tijd neer.

Op het circuit van Barcelona was het druk vandaag. Veertien coureurs reden op het circuit en er werden door diverse teams veel rondes gereden. Aan het einde van de dag kon met name Honda tevreden zijn. Na 116 rondes te hebben gereden had Jenson Button met een 1:13.935 de snelste tijd van de dag.

Namens Renault reden Alonso en Fisichella echter tijden die slechts een fractie langzamer waren. McLaren liet meer tijd liggen ten opzichte van Button, maar het team liet wel zien betrouwbaarder te zijn geworden met boven de 200 verreden rondes vandaag.

Voor Midland en Christijan Albers blijft het worstelen. Alhoewel het team nog een flinke voorsprong heeft op Super Aguri, blijft de achterstand op de topteams groot. Positief voor de Nederlander was dat hij vandaag een hele raceafstand zonder problemen kon afleggen.

Tijden Barcelona:

PosCoureurTeamTijdRonden
1J. ButtonHonda01:13.935116
2G. FisichellaRenault01:13.971125
3F. AlonsoRenault01:13.977113
4R. BarrichelloHonda01:14.266119
5JP. MontoyaMcLaren01:14.588131
6K. RäikkönenMcLaren01:15.47580
7N. RosbergWilliams01:15.77483
8R. SchumacherToyota01:15.97397
9D. CoulthardRed Bull01:16.03454
10J. TrulliToyota01:16.057103
11M. WebberWilliams01:16.12897
12C. KlienRed Bull01:16.92355
13C. AlbersMidland F101:17.14279
14T. SatoSuper Aguri01:19.78758

Op Imola regende het vandaag opnieuw. Voor Scuderia Toro Rosso een tegenvaller, aangezien het de laatste testdag van het team was voor Bahrein. Speed oefende vanwege het weer daarom maar een aantal pitstops. BMW Sauber maakte wel werk voor de test en Villeneuve en Kubica legden in totaal 178 rondes af.

Tijden Imola:

PosCoureurTeamTijdRonden
1J. VilleneuveBMW Sauber F1 Team1:30.86692
2R. KubicaBMW Sauber F1 Team1:31.93986
3S. SpeedScuderia Toro Rosso1:38.29034

Ryu Ga Gotoku ook naar Europa

Sega gaat het Japanse spel Ryu Ga Gotoku ook uitbrengen in de USA en in Europa. Het krijgt echter wel een andere naam namelijk: Yakuza en hij zal exclusief op de PlayStation 2 verschijnen. Yakuza is een Shenmue-achtige game en heeft in Japan erg goede cijfers gekregen. Het spel zal ergens in de zomer verschijnen.

In Yakuza speel je Kiryu Kazuma die een rijzende ster is in de onderwereld van Tokyo. Je komt erachter dat er 10 miljard Yen is verdwenen en vervolgens ontvouwt zich een heel complot. Kazuma zal zijn vuisten moeten gebruiken om antwoorden te vinden op zijn vragen. Het spel bevat een speciaal ontworpen combat-engine die ervoor zorgt dat je vele tegenstanders tegelijk uit de weg kunt ruimen en je kunt ook objecten uit de omgeving gebruiken tegen je tegenstanders. Daarnaast is het mogelijk om het nachtleven van Tokyo te verkennen met evenveel vrijheid als een GTA-game.

Microsoft overweegt Xbox 360 release in China

Microsoft is naar de mogelijkheden aan het kijken voor een Xbox 360 launch in China (Japan wil nog steeds niet vlotten). Op het moment is er al een launch in Taiwan, Hong Kong en Singapore gepland op 16 maart. Volgens Alan Bowman, general manager of entertainment and devices voor Azië, Pacific en China, zal het met China echter wat langer duren:

"It's a very controlled environment. We're going to make sure that we make the right moves, develop the right content, have the right partnerships in place. It's not something you want to rush in and do."

Een launch in China zal dus nog wel even duren, maar Microsoft ziet er best wel heil in. In tegenstelling tot Sony en Nintendo, die altijd erg huiverig waren voor het uitbrengen van hun producten in China (dit in verband met de gigantische piraterij in het land).

Soundtrack FIFA Street 2 bekend

Welke tracks je straks kan horen tijdens het spelen van een potje panna met je homeboys kun je hieronder zien.

Acredite Ou Nao (Funk Esquema Morro Mix) - João Marcello BTMscolli
Ant Music - Hyper
Astounded - Bran Van 3000 feat. Curtis Mayfield
Babylon Rising - DJ Fresh feat. Pendulum
Babymaker - Pacific
Big Picture - Artificial Intelligence
Bite The Bullet - Roni Size
Blood Fire - The Nextmen feat. Dynamite MC
Caionagandaia - XRS Land feat. Caio Bernardes & Fernanda Porto
Carnival - Shimano & Codeine
Defcom 69 (Remix) - Total Science
Flo Fashion - Sway
Formed A Band - Art Brut
Free the Beast - Ivory
Freestyle Em Movimento - J3
Funk Academy - DJ Fresh
Futurismo Y Tradicion - Café Tacuba
Gaviota - Jimmy Bosch
Get Up - Giant Robot
Going Deaf - DJ Marky & XRS
Guerreiro - Curumin
Hold Your Colour (Bi-Polar Mix) - Pendulum
Jawbreaker (Big In The Game Remix feat. Aggi Dukes) - Killa Kela
Kickback - Lethal Bizzle
Made In Bahia - DJ Patife feat. Cleveland Watkiss, Cortejo Afro, Mariene De Castro & MC Fats
Munich - Editors
Net Ripper - Futurebound & Entity
Never Gonna Stop The Show - General Midi
No Return - Artificial Intelligence
No Time 2 Love - DJ Marky & Bungle
Nu Yorica - Lemon D
O Yeah - End of Fashion
Que Isso Menina - DJ Patife feat. Trio Mocoto
Raw Live - Lyrics Born, Del The Funky Homosapian, Pigeon John and Steve Knight
Rock & Roll Queen - The Subways
Rock The Boat - Shy FX & T Power feat. Di
Samba De Flora - Airto Moreira
Say Your Words - Concord Dawn
Something's Got Me Started - Swing Fly
Suzie - Boy Kill Boy
The Odyssey (Grooverider VIP) - Drumsound & Simon Bassline Smith
Tijuana Bass - Nortec Collective
Tru Skool - Coldcut feat. Roots Manuva
Victory - Q Project
Without Me - British Beef
Yeah, Yeah, Yeah - The Flaming Lips
Your Isolation - Craggz & Parallel Forces

Fifa Street 2 zal vanaf maart verkrijgbaar zijn voor de Xbox, PlayStation 2, GameCube, PC en later voor de NDS en de PSP.

Williams heeft vertrouwen in Karthikeyan

Teambaas Frank Williams gelooft in Narain Karthikeyan. Dat bleek al uit het aanstellen van de Indiër als testcoureur, maar nu liet Williams het nogmaals optekenen.

"Michael Schumacher is meer dan tien jaar ouder dan Narain, Karthikeyan heeft nog alle tijd. Met het juiste materiaal en het juiste team kan hij het redden. Hij heeft nog weinig ervaring, maar is wel erg snel. Wanneer hij meer ervaring heeft, krijgt hij meer vertrouwen. Ik geloof in ieder geval dat hij genoeg talent heeft”, aldus Williams.

Na een matig debuut bij het team van Eddie Jordan zal Karthikeyan komend jaar testen voor Williams F1. Opvallend aan het interview is dat het vertrouwen wat gegeven wordt aan de Aziaat niet in kilometers uitmondde tijdens de afgelopen tests.

[Column] 'Zelfs het shirt is mooi'

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord weer aan Da_Sandman die, in het vierde deel van een serie columns, op verzoek van Bjoro zijn visie geeft over de nieuwe shirts van het Nederlands elftal.

Het is de dag na Tsjechië – Nederland als Henk Kesler tevreden uit het raam van zijn kantoor kijkt. De bossen liggen er prachtig bij, denkt de bondsvoorzitter, terwijl hij een stevige slok koffie neemt. Ongewild verschuift zijn blik van het groene bos naar de bronzen beelden in de tuin van het hoofdkantoor van de KNVB. Zijn ogen komen tot stilstand bij het beeld van Marco van Basten. Heeft-ie het toch maar geflikt, denkt Henk. Zijn gedachten dwalen af naar aankomende zomer. We zouden wel eens wereldkampioen kunnen worden, schiet plots door zijn hoofd. Van schrik verslikt de Tukker zich in een te grote slok koffie. We zouden wel eens wereldkampioen kunnen worden…

Eenmaal van de schrik bekomen, spoedt Henk zich naar beneden. Bij de receptie deelt hij mee dat hij vandaag afwezig is. De receptioniste wil nog vragen wat ze met de voor vandaag geplande afspraken moet doen, maar de voorzitter heeft het pand al verlaten. Pas in zijn auto komt Henk weer iets tot rust. Hij had zich deze dag wat anders voorgesteld. Het Nederlands elftal heeft zich gisteren weten te plaatsen voor het WK in Duitsland, door met 2-0 van Tsjechië te winnen. Dat moet natuurlijk gevierd worden, en dat staat eigenlijk voor vandaag op de planning. Dat moet dan maar even wachten, denkt Henk, terwijl hij zijn auto de snelweg richting Rotterdam opdraait. Hij had er nog niet eens bij stilgestaan, nog niet aan durven denken wellicht, zeker niet na de deceptie van 2002. We zouden wel eens wereldkampioen kunnen worden…

Als Rotterdam nadert, bekruipt Henk weer het gevoel van schrik dat hij in Zeist had. Zijn gedachten dwalen af naar 1988. Henk heeft dan nog niets met de Nederlandse voetbalbond te maken, als deze zijn mooiste moment beleeft. Het Nederlands elftal wordt Europees kampioen in Duitsland, dat kan geen toeval zijn, weet Henk. Hij speelt de finale nog eens in zijn hoofd af, ziet Ruud Gullit de 1-0 binnenkoppen, ziet Marco van Basten naar eigen zeggen een ‘wereldtor machen’, weer weet Henk dat het geen toeval kan zijn. Hij ziet de uitreiking van de beker weer voor zich, hoort in gedachten Theo Reitsma ‘dit is een goed stel’ roepen en ziet de Oranje shirts weer voor ogen. Hij rilt bij de gedachte aan die shirts. De voorzitter trapt zijn gaspedaal nog eens wat harder in. We zouden wel eens wereldkampioen kunnen worden…

In Spangen aangekomen stuurt Henk zijn auto behendig de straten door. Het is zondagmiddag, een ideaal moment voor kinderen om te voetballen op straat. Hoewel Henk opmerkt dat dat amper gebeurt, interesseert hem dat niet zo veel. Er zijn even belangrijkere zaken aan de orde. Hij is op de plaats van bestemming aangekomen. De Tukker stapt zijn auto uit en belt aan. Als Hugo Borst even later open doet is deze zichtbaar verrast. De columnist vraagt wat Kesler helemaal in Spangen brengt, en haast zich de voorzitter nog te feliciteren met de plaatsing van Oranje. Nog voordat Hugo is uitgesproken, valt Henk al in. De spanning wordt hem te veel. ‘We zouden wel eens wereldkampioen kunnen worden, Hugo’, begint hij. ‘En dan moeten we er goed uitzien!’

Een paar maanden later geniet Henk weer eens van zijn uitzicht. De bossen zijn wat minder groen, maar dat is voor februari natuurlijk niet zo gek. Het is inmiddels zondagavond, de bondsvoorzitter heeft er een lange dag opzitten. Henk neemt een slok koffie en zapt zijn televisie naar Nederland 2. Studio Voetbal is bezig, en Hugo kondigt aan dat hij de shirts van het Nederlands elftal gaat presenteren. Henk leunt achterover in zijn luie stoel en weet dat het goed is. Als Hugo de shirts presenteert aan het Nederlandse publiek, kan Henk zijn koffie rustig opdrinken. Het Nederlands elftal gaat zich op het WK in Duitsland hullen in prachtige retro shirts. Zelfs het shirt is mooi, denkt de bondsvoorzitter. Mooier dan dat van iedereen. Henk Westbroek had het niet beter kunnen verwoorden. We zouden wel eens wereldkampioen kunnen worden!

Henk keek deze week trouwens met veel belangstelling naar de Champions League wedstrijden, voornamelijk naar de elektronische experimenten met oortjes en dergelijke. Ben jij daar voorstander van Bjoro?

Standaard Revolution toch geen poweradapter

Precies een week geleden hadden we het bericht dat volgens het officiële UK Nintendo Magazine de poweradapter voor de Revolution in de standaard verwerkt zou zitten. Nintendo heeft vandaag tegenover Eurogamer verklaard dat dit niet het geval zal zijn en dat het bericht in het magazine een misprint was. Op dit moment heeft Nintendo nog helemaal niks verteld over een poweradapter voor de Revolution. We zullen dus waarschijnlijk moeten afwachten tot de E3 om meer te weten te komen over een eventuele externe poweradapter voor de Revolution.

Gomes bij Braziliaanse selectie

Heurelho da Silva Gomes, eerste doelman van PSV, is opgeroepen voor de vriendschappelijke interland van Brazilië tegen Rusland. Deze wedstrijd wordt op woensdag 1 maart in Moskou gespeeld.

Bondscoach van De Goddelijke Kanaries, Carlos Alberto Parreira, riep Gomes op omdat hij over niet kan beschikken over de andere andere keepers van de Braziliaanse selectie. Dida (AC Milan), Julio Cesar (Internazionale) en Marcos (Palmeiras) kunnen door uiteenlopende redenen niet in actie komen.

'Fuck' levert forse boete op

randfiguur en ataxic vertaalden voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

Icoon ShockingEen student uit de buurt van het Engelse Kent heeft een boete van 80 pond gekregen voor het gebruiken van het woord 'fuck' tegen zijn vriend. Het vreselijke scheldwoord werd gehoord door een politie-agente, die de student de boete gaf. De 18-jarige Kurt Walker weigert de boete echter te betalen. "Het is mijn recht om te vloeken in privé-gesprekken. Als ik zou vertellen wat ik hiervan vind, zou het me weer 80 pond kosten, het is belachelijk!"

Shami Chakrabati, voorzitter van de mensenrechtengroep Liberty noemt het snelrecht dat premier Blair in 2003 invoerde, waar de boete onder valt, slecht. "Kinderen zullen nooit leren de wet te respecteren als het gaat om dit soort kleine dingen." Ook Ian Gregory van de Campaign for Courtesy is er niet blij mee. "Als we iedereen die dat woord gebruikt een boete geven, kunnen we de staatsschuld aflossen."

De politie van Kent zegt dat het om een overtreding van de 'Wet op de Openbare Orde' gaat. "Als meneer Walker het er niet mee eens is, moet hij maar naar de rechter stappen", zegt een woordvoerder.

Ikedia opnieuw geblesseerd

Het seizoen is zo goed als voorbij voor AZ-speler Pius Ikedia. De Nigeriaan heeft last van een blessure aan zijn lies. De verwachting is dat hij de komende zes weken niet kan spelen.

Een scheurtje in zijn lies is de nieuwe blessure van Ikedia. "En dat is sneu voor Pius, omdat hij net weer fit was," zegt Louis van Gaal, trainer van de Alkmaarders. "Het is een nieuwe blessure en we denken dat hij er toch weer een paar weken zoet mee is."

Het is sowieso al een slecht seizoen voor de aanvaller. Mede door de diverse blessures die hij dit seizoen opliep speelde hij pas acht wedstrijden voor zijn huidige werkgever.

Doden door instorten markt in Moskou

Whimpey had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon RampIn de Russische hoofdstad Moskou zijn 40 mensen omgekomen toen een dak van een markt naar beneden kwam. In alle vroegte stortte het dak van de overdekte markt in het oosten van de stad in doordat het bezweek onder een dik pak sneeuw. Ook achterstallig onderhoud zou mede oorzaak kunnen zijn. Speurhonden zoeken nog naar overlevenden.

Enkele mensen die nog onder het puin liggen, hebben volgens lokale tv-stations via hun mobiele telefoon contact met de hulpverleners. Ze proberen de reddingswerkers naar de plaats te loodsen waar ze liggen. Een omwonende zei tegen het radiostation Echo dat hij vanuit het puin kreten om hulp had gehoord.

De markthal heeft een oppervlakte van ruim 2000 vierkante meter en is in de jaren zeventig gebouwd. De architect is dezelfde als die van het waterparadijs Transvaal in Moskou. In februari 2004 stortte het dak van dit tropisch zwembad in. Daardoor kwamen 26 mensen om het leven. Kancheli zei in een eerste reactie dat de instorting van de markthal waarschijnlijk ook het gevolg was van "verkeerd gebruik".

Hauge: 'Rood Del Horno terecht'

Volgens arbiter Terje Hauge heeft hij Chelsea-speler Asier Del Horno terecht de rode kaart gegeven in de achtste finale tegen FC Barcelona (1-2). Eerder liet José Mourinho, coach van de Engelse ploeg, al weten dat hij zijn vraagtekens plaatste bij de de beslissing van de leidsman.

"Ik heb nog steeds het gevoel dat ik de juiste beslissing genomen heb," aldus Hauge na afloop van het beladen duel in Engeland. Volgens de Noor gaven de televisiebeelden ook geen goed beeld. "Je moet het niet terugkijken met slow-motion, dan ziet de situatie er heel anders uit. Natuurlijk was deze rode kaart het keerpunt in de wedstrijd, maar ik heb er geen slecht gevoel aan overgehouden. Ik ben nog altijd van mening dat het een rode kaart was."

De Noorse scheidsrechter wist op voorhand al dat hij een moeilijke wedstrijd zou krijgen. "Voorafgaand aan de wedstrijd wist ik dat het een zware wedstrijd zou worden voor mij en dat is ook gebleken. Er zal de komende dagen nog veel over deze wedstrijd gesproken worden."

Vrijspraak beledigen Roma-zigeuners

JustitieDe Arnhemse officier van justitie - die in 2003 tijdens een proces tegen een Roma-familie uit Ede - Sinti-zigeuners betitelde als ''vrijwel allemaal crimineel'', is door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van belediging.

De zaak speelde al een tijd. Eerst hoefde officier M. van Elsdingen zich niet te verantwoorden voor de rechter, maar dit jaar bepaalde het gerechtshof in Amsterdam dat hij wel terecht moest staan. Dat gebeurde na een procedure die was aangespannen door de stichting Roma Emancipatie.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste echter vrijspraak. De opmerkingen als ''bijna alle Roma zijn crimineel'' en ''ze vinden inbraken plegen heel gewoon'' gingen volgens het OM wel ver, maar niet te ver. De rechtbank ging daar in mee. Die wees ook een symbolische vordering van 1 euro af.

Van Elsdingen trok zich overigens indertijd al terug uit het strafproces tegen de Edense Roma-familie. Dat deed hij nadat er commotie was ontstaan over zijn uitlatingen. Letterlijk zei hij: ''In de gemeenschap van de Roma-zigeuners wordt criminaliteit normaal gevonden. De Roma-gemeenschap houdt zich bezig met criminaliteit, met strafbare feiten. Inbraken plegen wordt bij hen heel gewoon gevonden. Een paar uitzonderingen onder hen zijn niet crimineel. Alle anderen wel.'' De Roma-gemeenschap nam dat hoog op en deed aangifte wegens discriminatie, racisme en belediging. Uiteindelijk leidde dat dus tot strafvervolging die vandaag in vrijspraak is geëindigd.

Eerste operatiekamer met sfeerverlichting in Eindhoven

Icoon Medisch Goed nieuws voor hartpatiënten die een hekel hebben aan de verlichting in het ziekenhuis. Het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven heeft namelijk gisteren een speciale operatiekamer met sfeerverlichting in gebruik genomen. Patiënten kunnen bovendien kiezen voor een bepaald achtergrondgeluid, of voor een bepaalde geur. Het zou gaan om de eerste 'sfeervolle' operatiekamer ter wereld.

De zogenaamde 'ambient hartkatheterisatiekamer' is door het ziekenhuis ontwikkeld in samenwerking met Philips. De kamer moet zorgen voor 'een prettige en efficiënte sfeer voorafgaand aan, tijdens en na dotterprocedures'. Door te kiezen uit één van de vier beschikbare sfeerthema's, moeten patiënten zich beter op hun gemak voelen.

Bij het ontwerp van de nieuwe operatiekamer, waarvan de kosten overigens niet bekend zijn gemaakt, is er ook gedacht aan het personeel. Het licht reflecteert namelijk niet op de monitoren in de kamer, en veroorzaakt zo min mogelijke schaduwen. Bovendien ligt er een zachte vloer, die rugklachten bij de artsen moet voorkomen.


De eerste operatiekamer ter wereld met sfeerverlichting

Dj Tiësto verbreekt verloving

Rachidje had ons via de nieuws-submit te melden:

Dj Tiësto gaat toch niet trouwen. Twee jaar geleden maakte de dj, echte naam: Tijs Verwest, bekend met zijn vriendin en fotomodel Monique Spronk te gaan trouwen. Maar de twee hebben hun verloving nu verbroken. Dat maakte de manager van de wereldberoemde Nederlandse dj vandaag bekend. Het tweetal had al enkele jaren een relatie.

Alles is in het bekende 'goed overleg' gegaan. "Tijs en Monique hebben allebei een bloeiende carrière, waardoor ze te weinig tijd hadden voor elkaar. Ze zijn langzaam uit elkaar gegroeid", aldus de manager. "Maar ze blijven goede vrienden."
DJ Tiësto
DJ Tiësto

'Kippen ruimen blijft toch noodzakelijk'

DaanA had ons via de nieuws-submit onderstaand herschreven bericht te melden:

AlgemeenZelfs als vaccinatie tegen de vogelpest toegestaan wordt in de commerciële pluimveehouderij, blijft op korte termijn het massaal ruimen van kippen de enige manier om het vogelpestvirus effectief in te dammen, mochten er in Nederland besmette kippen aangetroffen worden. Ook ingeënt hobbypluimvee zal dan slachtoffer moeten worden. Dat zeggen wetenschappers van de Wageningen Universiteit vandaag in dagblad Trouw.

Volgens veterinair epidemioloog Mart de Jong zou het, mocht vaccinatie door Brussel toegestaan worden, sowieso al minimaal drie weken duren voordat een eventueel vaccin beschikbaar zou zijn. Voordat dan alle kippen ingeënt en resistent zijn, ben je dan weer een paar weken verder. Eén besmetting zou echter meteen om zich heen grijpen. Op basis van gegevens uit 2003 berekende De Jong de kans op verspreiding van het virus tussen bedrijven: immens blijkt die, vooral in de Gelderse Vallei en in de Peel, waar de verschillende bedrijven heel dicht bij elkaar staan. Het ruimen, ook preventief, zou, om de schade nog enigszins te beperken, ook veel sneller en rigoureuzer moeten gaan dan in 2003, toen het maar moeizaam op gang kwam.

Inenten werkt wel op de langere termijn, maar alleen als ook echt op alle bedrijven de kippen ingeënt worden. Anders dan het ministerie van LNV doet geloven, is het namelijk zo dat het nog helemaal niet goed mogelijk is om het verschil te zien tussen een ingeënte kip en een zieke kip. Volgens deskundige Wim van der Poel duurt het nog jaren voor die techniek betrouwbaar is. Aangezien ingeënte kippen weliswaar zelf niet meer ziek worden, maar wel het virus nog kunnen oplopen en verspreiden, heeft het geen zin om op sommige plaatsen de kippen wel in te enten en op andere niet. Het zal alleen nog een poos duren voordat de EU een besluit genomen heeft over de massale inenting van kippen. Voorlopig zijn dus ook hobbykippen nog niet veilig.

Rainbow Six voor de Xbox 360?

Op de officiële Ubisoft Rainbow Six website is een countdown te zien die aftelt naar 6 maart en op die datum zal een belangrijke aankondiging plaats vinden. De verwachting is dat het gaat om een nieuwe Rainbow Six deel op de Xbox 360.

De teller is begonnen bij 360 uur en telt af naar de datum van 3/6/06. Als je kijkt naar dit getal dan lijkt het logisch dat het gaat om een nieuwe 360 Rainbow 6 titel. Rainbow Six is een populaire reeks op de Xbox en de laatste in die reeks, Rainbow Six: Lockdown, staat in de top drie van meest gespeelde games op de Xbox. Alleen Halo 2 en Battlefield 2 worden meer gespeeld via Xbox Live. Ubisoft wil niks zeggen over de countdown en we zullen dus moeten afwachten wat Ubisoft ons 6 maart heeft te zeggen.

Indiaas meisje trouwt hond vanwege tanden

Harry2ic had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkHet 7-jarige meisje Shivam Munda uit het oosten van India is met een zwerfhond getrouwd omdat haar boventanden eerder door kwamen dan haar ondertanden. De Santhal, de groep waartoe ze behoort, zien dat als een slecht teken. Het 'boze oog' kan alleen verjaagd worden door met een zwerfhond te trouwen, geloven zij. Volgens het bijgeloof kan iemand met het 'boze oog' zijn of haar familie allerlei ongeluk doen overkomen.

De bruiloft werd in het bijzijn van familie en vrienden gevierd met de gebruikelijke feestelijkheden die horen bij een Santhal-huwelijk. Het goede nieuws voor het meisje is dat ze later nog gewoon met een man van haar keuze kan trouwen.

Blessures voor Van Gessel en Schollen

NAC Breda zal het zondag in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen waarschijnlijk zonder Sander van Gessel en Davy Schollen moeten doen.

Beiden moesten donderdagochtend de training laten schieten. Van Gessel heeft een blessure aan zijn knie, dat hield hem eerder aan de kant in de wedstrijden tegen Feyenoord en Willem II. Davy Schollen heeft last van een kuitblessure. Als hij niet op tijd fit is, zal hij in het Abe Lenstra-stadion worden vervangen door Arno van Zwam.

Friesinger zegt af voor de 5.000 meter

Anni Friesinger zal zaterdag niet deelnemen aan de Olympische 5.000 meter schaatsen. Ze zegt dat ze niet fit genoeg is voor deze afstand en met de afzegging haar lichaam rust wil geven: ''Ik ben niet ziek, maar beslist ook niet topfit. Daarom schaats ik niet''.

Voor Friesinger zijn de spelen op het individuele vlak teleurstellend verlopen. Ze wist geen goud te halen op de 1.000, 1.500 en 3.000 meter. Sterker nog, ze stond twee keer zelfs naast het podium. Vooral op de 1.500 meter deed dat pijn, omdat ze zich daar op gericht had. De Duitse haalde wel een gouden medaille bij de ploegenachtervolging. De vriendin van Ids Postma zal het weekend na de Olympische Spelen wél van de partij zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen.

Voor Nederland zullen op de 5.000 meter Renate Groenewold en Carien Kleibeuker in actie komen. Deelname van Gretha Smit is alleen mogelijk wanneer er een aantal afzeggingen van andere landen komen.


'Niet fit genoeg'
-
Meer Olympischnieuws op Winterspelen.FOK!

Wilders kiest naam: Partij voor de Vrijheid

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekDe eenmansfractie van Geert Wilders gaat tijdens en na de verkiezingen van 2007 verder als de 'Partij voor de Vrijheid' (PVV). Geert Wilders heeft deze naam gisteren zelf bij de kiesraad ingediend. Tot de verkiezingen blijft de partij van Wilders 'Groep Wilders' heten. De parlementaire regels schrijven dit voor, en de naam 'Groep Wilders' heeft nu een grote naamsbekendheid.

De naam 'Partij voor de Vrijheid' wijst terug naar de vroegere Partij van de Vrijheid. Volgens Wilders was dit de laatste ware liberale partij, tot deze in 1948 opging in de huidige VVD, 'die feitelijk een sociaal-liberale koers ging varen'.

Wilders wil met de inschrijving ook duidelijk maken dat hij niet meer werkt aan een samenwerking tussen hem en Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) of Joost Eerdmans (Lijst Pim Fortuyn). In Den Haag werd hierover in het afgelopen jaar veelvuldig gespeculeerd. "Het zijn ook goede mensen", aldus Wilders, "maar het moet duidelijk zijn: ik begin niets met iets dat riekt naar een tweede LPF. Ik ben niet met hen in gesprek. Ik ben hier nu mee bezig en ik ga hier mee door".

Geert Wilders werkt is bezig met een lijst met tien programmapunten waarover hij, na de verkiezingen, onder geen beding concessies zal doen. Tot die punten behoren onder andere een volledige immigratiestop voor niet-westerse allochtonen, lagere belastingen en verbetering in het onderwijs. Wilders staat op dit moment in de peilingen op respectievelijk twee zetels (Interview/NSS) en acht zetels (Maurice de Hond).


Geert Wilders
Geert Wilders

Mourinho wil met B-elftal naar Barcelona

Opnieuw heeft Chelsea-coach José Mourinho maar weer eens bewezen dat hij een slechte verliezer is. Volgens hem lag de schuld van het verlies van zijn ploeg bij FC Barcelona-speler Lionel Messi. Deze speler zou Asier Del Horno namelijk een rode kaart hebben aangesmeerd.

"Was het een rode kaart?" Dat was de eerste vraag die Mourinho stelde aan de aanwezige journalisten. Ook het antwoord wist de Portugees echter al. "Jullie hebben het ook gezien. Schrijf erover, want als ik er iets over zeg, word ik geschorst." Met deze uitspraak blikte de trainer van The Blues terug op de schorsing die hij vorig seizoen kreeg, nadat hij suggereerde dat arbiter Anders Frisk zich in had laten pakken door FC Barcelona-coach Frank Rijkaard.

"Kunnen we Messi schorsen voor dat theater? Barcelona is een heel culturele stad, een stad waar ze alles weten van theater. Natuurlijk is het geen rode kaart. Dat joch is niet alleen een goede speler, maar hij lokt ook het contact met Del Horno uit en daarom geeft de scheidsrechter rood," aldus de reactie van Mourinho op de mislukte tackle van de Spaanse verdediger. "Tot dat moment was het een wedstrijd. Daarna was het geen puur duel meer. Het veranderde alles. Je kunt geen pressie meer spelen, geen dubbele dekking op de vleugels geven, niet ver van het doel verdedigen. In feite moet je dan worstelen."

Ook blikte Mourinho nog even terug naar een eerdere confrontatie tussen de twee voetbalgrootmachten: "Met elf tegen elf hebben we hen vorig seizoen verslagen. En in Barcelona stonden we met 1-0 voor toen we nog met elf tegen elf speelden, maar met tien tegen elf was dat moeilijker." In die wedstrijd kreeg aanvaller Didier Drogba van Chelsea de rode kaart.

Tot slot stelde de Portugese trainer ook nog een vraag aan de aanwezige pers. "Kunnen jullie hier een antwoord op geven: is het voor ons de moeite waard om naar Barcelona te gaan, want als dat niet het geval is, zal ik mijn B-ploeg sturen en mijn belangrijkste spelers thuislaten, zodat die zich kunnen concentreren op de competitie en de FA Cup."

Behendigheidsspel

Soms heb je wel eens van die momenten dat je wel eens wat anders wilt doen dan het saaie werk wat je altijd doet. Wist je dat dat normaal is en mag om gewoon eventjes te ontspannen zodat je zometeen beter kan doorwerken?

Speel dan maar eventjes dit spel, grappig en best wel moeilijk (En voor sommige mensen ongelooflijk frustrerend).

Het spel heet "Ball Revamped".

Met dank aan MMaverick voor de submit.

Softwarecharts Japan

Vandaag de softwarecharts uit Japan voor de week van 13 t/m 19 februari:

GamePlatformPublisherAantalTotaal
Monster Hunter 2PS2Sony362.173362.173
Brain Training 2NDSNintendo64.8561.278.458
English trainingNDSNintendo52.481476.695
Animal CrossingNDSNintendo50.8081.900.871
BleachPS2Sony41.48041.480
Brain TrainingNDSNintendo33.1941.554.037
Monster Hunter PortablePSPCapcom27.823495.003
Mario KartNDSNintendo15.8321.114.304
Siren 2PS2Sony12.91162.691
Winning Eleven 9PS2Konami12.08767.786

Venray vreest veldslag nazi's-antifascisten

Blind_Guardian en Whimpey hadden ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenDe gemeente Venray is bang dat er een veldslag zal plaatsvinden tussen leden van de extreem-rechtse internationale skinheadgroepering 'Blood and Honour' en antifascisten. Zaterdag 4 maart willen aanhangers van de extreem-rechtse groep kransen leggen bij het Duitse oorlogskerkhof in het Limburgse Ysselsteyn bij Venray. De Anti Fascistische Actie (AFA) wil daar tegen gaan protesteren.

Burgemeester Waals heeft daarom politie en justitie gevraagd actie te ondernemen. De bedoeling is dat er deëscalerende maatregelen genomen worden.

De demonstratie van de antifascistische organisaties is niet alleen gericht tegen de kranslegging, maar ook tegen de deelname van de neo-nazistische Nederlandse Volksunie (NVU) aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venray.

AFA heeft een speciale website gemaakt waarop de demonstratie 'Stop de SS herdenking' uitgebreid wordt aangekondigd.

Film: Good Night, and Good Luck

Een zwart/wit film over de strijd die in de jaren vijftig woedde tussen senator en communistenjager Joseph McCarthy en CBS nieuwslezer Edward R. Murrow klinkt weinig aantrekkelijk. Good Night, and Good Luck heeft weinig Hollywood actie of filmtroeven achter de hand waarmee de film een groot publiek aanspreekt. Toch boeit Good Night vanaf de eerste minuut, door de overweldigende acteerprestaties, de juiste sfeer en de scherpe dialogen.

[Gerucht] PS2 gaat de strijd aan met de Revolution?

Het is dit keer wel een heel vaag gerucht, maar wel leuk om hier te vermelden. Het schijnt dat Sony de concurrentie aan wil gaan met de Revolution. Ze zijn bezig met een nieuwe controller die in combinatie met de Eyetoy dezelfde functies moet krijgen als de Revolution-controller. Ook zal de prijs in 2007 dalen naar onder de 100 dollar en Sony verwacht dat er in vijf jaar tijd nog 50 miljoen PS2-consoles verkocht zullen worden.

Deze geruchten zijn afkomstig van een medewerker van Adobe/Macromedia. Dit bedrijf is bezig met een Flash-versie voor de PSP en de PS3. De reden voor deze Flash-versie is dat Sony van plan is om te concureren met Xbox Live Arcade en dit willen ze gaan doen met flash-games die je kunt downloaden voor je PSP en de PS3.

Deze geruchten nemen we natuurlijk met een flinke korrel zout. Het is deze keer wel een hele vage bron en we zullen zien wat hiervan waar is.

Radio 2 steviger marktleider in radioland

Icoon RadioRadio 2 heeft haar marktleiderschap in radioland verder vergroot. Uit onderzoek van het bureau Intomart GfK blijkt dat het marktaandeel van de publieke radiozender 12,4 procent was in de periode december - januari. Dit komt vooral door de Top 2000 die tussen kerst en oud & nieuw werd uitgezonden. Radio 538 zakte nog verder terug in marktaandeel en werd gedeeld tweede met Sky Radio. De non-stop muziekzender doet het rond kerst ook traditioneel goed.

Andere zenders die veel aan kerstmuziek doen wonnen ook. Zo stegen Q-music en RTL FM. Yorin FM deed het fors minder. De zender die onlangs verkocht werd aan SBS zakte naar een marktaandeel van 2,3 procent.

Gemiddeld werd er in de meetperiode 3 uur en 18 minuten naar de radio geluisterd per persoon boven de tien jaar oud. Dat is twee minuten meer dan de vorige keer.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

Ambtenaren:denkniveau gemeenteraad te laag

Icoon Politiek Het denkniveau van gemeenteraadsleden is te laag. Dat vinden althans de gemeenteambtenaren die in een onderzoek werden gevraagd naar hun waardering voor de raadsleden van hun gemeente. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van het weekblad Intermediair, onder 500 ambtenaren. De raadsleden kregen als rapportcijfer gemiddeld een 5,6.

Volgens meer dan zeventig procent van de ondervraagde ambtenaren is het denkniveau van de raadsleden zó laag dat ze verplicht een cursus staats- en bestuursrecht zouden moeten volgen. Bovendien kunnen - volgens de ambtenaren - de meeste raadsleden de gevolgen van hun eigen beslissingen niet bevatten, en staren veel raadsleden zich blind op onbelangrijke details.

Uitslag Wat is Dit opgave 4

Opgave 4 is afgelopen, aangezien het item op de foto geraden is (het is zeep!). De rangen en standen moet ik nog even bijwerken, maar dat hoop ik nog ergens deze week te doen.

Wat ik veel mensen zag doen met deze opgave, is in iedere ronde hetzelfde zeggen, tsja dan zit je dus gewoon altijd fout. Er komt namelijk nooit een nieuwe ronde als de afbeelding geraden is, wellicht een goede reminder voor volgende keer.

Hierbij wilde ik JtS in ieder geval feliciteren met zijn 6 punten voor deze ronde. De volgende Wat is Dit start maandag weer om 12:00 uur. Echter volgende week zullen er twee Wat is Dit's gedaan worden, na de eerste die om 12:00 start, zal er in de loop van de week (nadat de eerste geraden is) een ronde starten om 20:00.

Tot dan!

[Upd]Verkoop Japanse tweedehands elektronica niet verboden

Volgens Akihabara News zal de Japanse overheid vanaf april van dit jaar de verkoop van tweedehands elektronica verbieden. Dat wil zeggen: het zal niet meer mogelijk zijn om elektronica, en dus ook games, van meer dan vijf jaar oud te verkopen. Het verpatsen van je NES of NeoGeo zal dan dus niet meer mogelijk zijn wanneer je jezelf aan de regels wilt houden.

Het idee komt van de elektronicabedrijven zelf: zij lobbyen al langer om dit verboden te krijgen omdat er totaal geen winst voor hen inzit op deze manier. Mensen die het geld hebben om een nieuw apparaat te kopen doen dit namelijk niet in de winkel maar bij iemand anders.

In Nederland zit dit er nog niet aan te komen. Maar misschien is dit wel een goede tijd om nog even snel alle oude meuk die je op zolder hebt liggen te verpatsen via de bekende wegen.

Update 11.15

Het hele bericht blijkt gebaseerd te zijn op een misverstand. De regels omtrent het verkopen van tweedehands materiaal worden in Japan inderdaad strenger, maar geheel verboden wordt het zeker niet. Het is bijvoorbeeld nog geheel legaal om naar het buitenland tweedehands goederen te verkopen of om ze te verhuren. Wel moeten alle tweedehands producten in Japan binnenkort een PSE-label bevatten dat aangeeft dat het produkt nog in goede staat is. Echter, Verkopers kunnen zichzelf registreren bij de overheid zodat ook zij dit soort controles mogen doen en labels op elektronica mogen bevestigen.

The luckiest man

In het leven bestaan er drie soorten mensen. Mensen die altijd pech hebben en nooit eens wat winnen met de kraskaart, mensen die lekker door het leven gaan en af en toe eens 10 euro ergens mee winnen en mensen die een hele kudde engeltjes op hun schouders hebben zitten.

De meneer in het volgende filmpje is er één van. Bij het krassen won hij zowaar een auto. Als de lokale televisie dit opnieuw wil naspelen met een echte kraskaart gebeurt er echter iets heel erg onverwachts.

Davenport boekt 700e overwinning

De Amerikaanse tennisster Lindsay Davenport heeft woensdag in Dubai, waar ze haar titel verdedigt, de 700e zege uit haar tenniscarrière geboekt.

In de tweede ronde versloeg de Amerikaanse Jelena Lichovtseva vrij eenvoudig met tweemaal 6-0. Alleen in het begin van de wedstrijd had Davenport het moelijk.

De Franse favoriete Amélie Mauresmo bereikte eveneens vrij eenvoudig de kwartfinales. De Slowaakse qualifier Henrieta Nagyova vormde geen probleem: 6-3 6-1. Justine Henin-Hardenne en Martina Hingis, die indruk maakte tegen de Russin Anastasia Miskina (6-4 6-3), schaarden zich ook bij de laatste acht in de oliestaat.

FIA wil standaard elektronica

De FIA wil vanaf 2008 alleen nog standaard elektronica in de Formule 1. Veel fans hadden op diverse manieren laten weten dat de coureur weer het verschil moet gaan maken.

Volgens Max Mosley is het ook stukken goedkoper dan de huidige situatie waarin teams veel geld in ontwikkeling van ingewikkelde systemen pompen. In 1993 werden de elektronische hulpmiddelen voor het eerst verboden, totdat in 2001 besloten werd traction control en launch control terug te halen. Men had niet verwacht dat er veel voordeel te behalen was door de elektronica.

De systemen die de FIA wil invoeren, ECU genaamd, moet tegengaan dat er illegale systemen in de software van de motor geplaatst kunnen worden. Door deze regels zou de coureur weer zelf moeten starten en schakelen tijdens het racen.

Miljoenenbuit bij overval in Groot-Brittannië

Roel_Jewel en _Denker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadBij een overval op een Brits geldbedrijf hebben enkele criminelen gisteren zeker 25 miljoen pond (36 miljoen euro) buitgemaakt. De minstens zes overvallers bonden 15 medewerkers van het bedrijf vast om er vervolgens vandoor te gaan met het geld.

De manager van het bedrijf werd dinsdagavond op de weg aangehouden door, naar wat hij dacht, een agent in burger. Hij stapte in de onopvallende politiewagen, maar werd daar gehandboeid door de criminelen. Rond dezelfde tijd werden de vrouw en het zoontje van de manager ontvoerd door een overvaller. Hij zag er eveneens als een agent uit en vertelde de vrouw dat haar man betrokken was bij een ongeval.

Vervolgens werd de manager gezegd dat hij moest meewerken omdat hij anders de levens van zijn familieleden in gevaar zou brengen. Rond één uur 's nachts werd de man naar zijn bedrijf gereden, waar de dieven hun slag sloegen.

De vastgebonden medewerkers wisten zich een uur nadat de overvallers ervandoor waren gegaan te bevrijden en alarm te slaan.

Coca-Cola fles wekt irritatie op

De nieuwe fles van Coca-Cola leidt tot veel ergernis. Een veelgehoorde klacht is dat de fles veel te dun en veel te slap is. Volgens velen wordt de nieuwe fles onbedoeld veel te ver ingeknepen waardoor een stortvloed aan cola naar buiten komt.

Ook de vorm van de flessen oogst kritiek. Het ontwerp is breder en korter en de bodem is niet meer plat, maar heeft vijf rustpunten. Dat maakt de flessen minder stabiel. Volgens Coca-Cola is het allemaal niet zo erg. "Mensen moeten gewoon nog even aan de nieuwe fles wennen", zegt een woordvoerder. "Wij vonden de oude fles niet meer kunnen. Vaal en vol krassen, iets wat niet bij een A-merk hoort. De nieuwe fles wordt niet gerecycled en oogt frisser."

Daarbij werd de prijs fors verhoogd. Een fles werd veertig procent duurder, juist vanwege de nieuwe flessen. "Dit soort veranderingen kosten geld. We hebben forse investeringen gedaan en daar betaalt de consument momenteel voor."
____
Laat je mening ook horen in deze poll


BBC op vingers getikt na gevloek tijdens Live 8

Icoon TelevisieDe Britse staatsomroep BBC heeft een berisping gekregen van mediawaakhond Ofcom voor het gevloek van enkele artiesten op Live 8. Bij Ofcom kwamen klachten van kijkers over het taalgebruik van onder andere Snoop Dogg en Madonna.

Volgens Ofcom moet de BBC bij dergelijke evenementen overwegen de uitzending licht te vertragen, om bijtijds in te kunnen grijpen in geval van incidenten. "De BBC had moeten weten dat er ook veel kinderen zouden kijken.

De BBC heeft de klagers spijt betuigd. Tevoren was geprobeerd om de artiesten tot kuis taalgebruik te manen, maar het lukte niet elke beroemdheid te benaderen.

Live 8 bestond uit een groot aantal liveconcerten overal ter wereld, onder leiding van Bob Geldof.

Met dank aan calvobbes voor de nieuws-submit.

Blind nog steeds positief

De trainer van Ajax, Danny Blind, ziet nog steeds kansen voor zijn elftal om een ronde verder te komen na het 2-2-gelijkspel in de Champions Leaguewedstrijd tegen Internazionale.

"Het perspectief is er niet florissanter op geworden, maar het is zeker niet onmogelijk. Het echter vooral zuur dat we na een 2-0-voorsprong alsnog met 2-2 gelijkspelen," aldus Blind.

Blind was echter wel reëel, de uitslag van gisteravond noemde hij 'in verhouding'. Nadat Ajax op een 2-0 voorsprong was gekomen, lieten de Amsterdammers Inter terug in de wedstrijd komen. "Gaandeweg werden de ruimtes groter. Dat heeft met kwaliteit te maken, maar ook met de hoeveelheid arbeid die we hebben moeten leveren. Maar vooraf wilden we een resultaat neerzetten waardoor we in de uitwedstrijd nog een kans zouden hebben om door te komen. Dat is gelukt."

Lekker pijnloos...

Het is maar een klein berichtje op de voorpagina van De Telegraaf, maar het is wel goed nieuws. We hebben er een namelijk een echte dierenvriend bij: Peter Traas van ongediertebedrijf Traas.

Traas heeft een diervriendelijke manier bedacht om van mollen en woelratten af te komen zo lezen we in De Telegraaf: "Het bestrijdingsbedrijf spuit propaangas en zuurstof in het gangenstelsel van de mol of woelrat. Vervolgens wordt het mengsel tot ontploffing gebracht."

De kritische bezoeker vraagt zich misschien af wat daar diervriendelijk aan is, maar dat is eenvoudig: "Het is absoluut niet dieronvriendelijk. De longen klappen onmiddellijk uit elkaar en daar voelt het beest niets van...", aldus Peter Traas.

Niet te geloven zoiets zeg. Volgens mij moet het gangenstelsel van Peter Traas zelf ook eens een goede beurt hebben. Buttplugje? of gewoon een mengsel van propaangas en zuurstof.....?

Film: Chaos

Tussen al het nominatie-geweld van o.a. De Oscars, Golden Globes en de BAFTA's (The British Academy of Film and Television Arts) en wat nog niet meer, zijn er nog genoeg films die niet in aanmerking komen voor deze prijzenfestijnen, maar toch wel enigszins opvallen. Zo is dat het geval bij de nieuwe actie/thriller van Wesley Snipes. Of kan ik beter zeggen de nieuwe actie film van Jason Statham? ("Transporter 1, 2")

poster

Westerveld per direct naar Everton

Sander Westerveld komt de rest van het seizoen op huurbasis uit voor Everton. De 31-jarige doelman maakt waarschijnlijk zaterdag al zijn debuut voor The Toffees.

Everton-manager David Moyes zat met de handen in het haar, na blessures van Martyn, Wright en Turner. De club uit Liverpool vroeg dispensatie en kreeg toestemming een noodaankoop te doen om het keepersprobleem op te lossen. Sander Westerveld bood uitkomst, omdat de Nederlander geen vaste keus is bij Portsmouth. Zijn laatste duel keepte hij medio januari in het kader van de FA Cup. Westerveld speelde 75 competitiewedstrijden voor Liverpool, de stadgenoot en aartsrivaal van Everton.

Vader bracht gezin en zichzelf om

martinijzendoorn had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieDe vier gezinsleden die dinsdag in een woning aan de Kuunskop in Huissen werden gevonden, zijn het slachtoffer van een familiedrama. Dat heeft de politie vanochtend bekend gemaakt. De 38-jarige vader heeft zijn 37-jarige vrouw en hun kinderen van 4 en 8 gedood, daarna heeft de man zelfmoord gepleegd. Bijzonderheden wil de politie verder niet kwijt. Geruchten dat de vader tot de harde kern van Feyenoord zou behoren en een strafblad had, worden door de politie bevestigd noch ontkend. "Deze geluiden kennen wij, maar we doen er geen mededelingen over omdat we geen relatie zien met deze zaak", aldus een politiewoordvoerster.

De lichamen werden dinsdagmiddag gevonden nadat iemand de politie had getipt. Gisteravond was er een bijeenkomst voor omwonenden en ouders van klasgenootjes van de omgekomen kinderen. Daarbij waren behalve politie en justitie ook hulpverleners en vertegenwoordigers van de gemeente.

Jeugdzorg Gelderland kende het gezin. Vorig jaar was er met de dochter een probleem op school. Nadat dat was opgelost, kreeg het gezin geen hulp meer. Het Meldpunt Kindermishandeling had geen signalen dat er iets mis was.

Witte Huis geeft fouten rond Katrina toe

Icoon RampHet Witte Huis heeft fouten gemaakt tijdens en na de orkaan Katrina. Dat blijkt uit een intern overheidsonderzoek naar het functioneren van de federale overheid bij de orkaan. Een woordvoerder van de president gaf toe dat er dingen verkeerd zijn gegaan. In het rapport staan 125 aanbevelingen om in de toekomst beter in te kunnen springen op rampen zoals Katrina.

Op sommige punten faalde de overheid zowel op lokaal, statelijk als federaal niveau, zo staat in het rapport. Daarmee wordt een onderzoek van het Huis van Afgevaardigden, dat vorige week openbaar werd gemaakt, bevestigd. Hierin stond ook al te lezen dat er van het Witte Huis tot het stadhuis van New Orleans gefaald was. Het rapport spreekt van inefficiëntie en machteloosheid.

Orkaan Katrina kwam eind augustus aan land bij New Orleans in de staat Louisiana en richtte zware verwoestingen aan. Honderden mensen kwamen om.

Grote invasies in Great Invasions

Great Invasions is een multiplayer game waarbij iedere speler de mogelijkheid heeft om tien verschillende staten tegelijk te begeleiden. Spelers kunnen hun volk laten migreren, invasies laten doen en oorlogen beginnen in de tijd vanaf Attila de Hun tot de tijd van de Vikingen. Niet altijd is militair ingrijpen de oplossing. Religie, economie en diplomatie kunnen je soms beter helpen bij het oplossen van een conflict. Dit is allemaal nodig om je volk te beschermen van uitsterving en om de meest gevorderde beschaving te worden.

Hieronder kun je een aantal screens van dit strategische spel bekijken. Great Invasions ligt vanaf 3 maart in de winkels voor de PC.






Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.