Van der Duim onderuit in eerste ronde

Het ABN Amro World Tennis Tournament zal het moeten stellen zonder Nederlandse inbreng in de achtste finales, na de uitschakeling van Antal van der Duim tegen Alex Calatrava: 2-6, 6-7 (2).

In het eerste bedrijf moest Van der Duim, een achttienjarig talent uit Vinkega, duidelijk wennen aan de omstandigheden. Calatrava brak tweemaal de opslag van onze landgenoot en van een gelijkopgaande strijd was lange tijd geen sprake. Dat veranderde in de tweede set: Van der Duim haakte aan bij het niveau van zijn tegenstander en kreeg zelfs twee setpoints. Calatrava werkte ze echter beide weg, alvorens de tiebreak naar zich toe te trekken.

”In de tweede set kreeg ik ongelooflijk veel kansen, maar die heb ik niet benut. Bij een derde set had ik het allemaal wel eens willen zien. Hij is mentaal kwetsbaar. Het was fantastisch om in een vol Ahoy’ te mogen spelen”, aldus de speler van Jong Oranje na afloop. Maandag moest Raemon Sluiter geblesseerd opgeven en Martin Verkerk, Sjeng Schalken en Peter Wessels namen niet eens deel in Ahoy’ wegens blessureleed.