MTV-Filmploeg vernielt schildpaddenstrand

Beasjtie had ons via de nieuws-submit te melden:

De opnames van reality-show 'The Gauntlet' ten behoeve van muziek- en jongerenzender MTV hebben er toe geleid dat het beroemde Turtle Beach op het Caribische eiland Tobago grotendeels is vernield. Ondanks verzoeken van natuurbeschermers, hadden de filmers geweigerd een andere plek te zoeken voor de opnamen. De filmploeg, bestaande uit 90 man, zeulde met zware apparatuur over het strand en verwijderde zand.

Het strand dat gebruikt wordt door de met uitsterven bedreigde lederschildpad - die daar zijn eieren begraaft - was voor de dieren nauwelijks of niet meer bereikbaar. Door toedoen van de MTV-filmploeg zijn acht nesten met in totaal zo'n 400 eieren vernield. Andere nesten zijn zo diep onder het aangestampte zand terechtgekomen dat de kleine schildpadjes er niet uit kunnen komen.


Een lederschildpad op het strand

MTV zelf verwijst alle vragen door naar het productiebedrijf Bunim/Murray dat de reeks filmde. Deze laat in een reactie op haar website weten dat de activiteiten op het strand ecologisch correct zijn verlopen en dat ze valselijk worden beschuldigd door natuurbeschermers. (Zie ook artikel in de Boston Herald.)