Mosley bindt in over technologische wedloop

Max Mosley heeft zich de uitslagen van de FIA-enquête aangetrokken en heeft zijn standpunt over de rol van de technologie in de Formule 1 bijgesteld.

Uit de enquete die door 93000 Formule 1-fans van over de hele wereld is ingevuld, bleek dat 80 procent vindt dat Formule 1 ook qua technologie de hoogste tak van autosport zou moeten zijn. Dit staat haaks op de aanvankelijke opvattingen van Mosley dat de technologische wedloop aan banden zou moeten worden gelegd. De president van de FIA is daarom bijgedraaid.

"De voorstellen van de FIA die op 4 juli naar u gestuurd zijn bevatten aanzienlijke beperkingen ten aanzien van technologie", schrijft Mosley deze week aan de teams. "Echter, uit de resultaten van onze enquête is gebleken dat 80 procent van de fans de technologie als een belangrijke eigenschap van de Formule 1 beschouwt. Elektronische hulpmiddelen voor de coureurs worden niet op prijs gesteld."

"Tijdens deze periode waarin de nieuwe regels geformuleerd worden, willen we alle betrokken partijen vragen naar hun mening over de verhouding tussen kosten en technologie. De vraag welke techniek er toegestaan of zelfs aangemoedigd wordt is van fundamenteel belang."

Mosley wil voorkomen dat de reglementen leiden tot verspilling van energie. "Op het moment zie je dat teams mensen in dienst hebben die zich bezighouden met aërodynamische karakteristieken van een stuk bodywork dat volgens allerlei reglementaire beperkingen is ontworpen. Dat lijkt me geen zinnige besteding van zeer getalenteerde mensen."