'Juventus trekt Patrick Vieira aan'

Bram (Chiel-Montagne)
De Italiaanse media weet het zeker: Patrick Viera speelt komend seizoen in het shirt van Juventus. Het persbureau ANSA zegt dat beide clubs al een akkoord bereikt hebben en dat de Fransman vandaag alleen nog zijn handtekening onder een meerjarig contract hoeft te zetten.

"We hebben hem zo goed als binnen", vertelde algemeen directeur Luciano Moggi van Juventus. "Vanmiddag zou alles afgerond moeten worden." De 29-jarige Arsenal-aanvoerder zou de club uit Turijn, volgens Italiaanse bronnen, tussen de vijftien en achttien miljoen euro kosten. De Britse tabloids denken echter aan een bedrag van bijna 30 miljoen.

De belangrijkste reden voor het vertrek van Vieira is dat hij met de club uit Londen al enkele jaren weinig succesvol is in Europa. Met de bianconeri denkt hij daar wel in te slagen. Onder leiding van de geboren Ghanees behaalde Arsenal tweemaal de kwartfinale van de Champions League (2000/01, 2003/04).

In het verleden acteerde de Franse international ook al eens in Italie. De toen 19-jarige middenvelder speelde twee duels voor AC Milan. Vervolgens vertrok hij in 1996 naar Arsenal, waar hij negen jaar voor uitkwam.