Boonen: "Ik dacht aan opgeven"

De Belg Tom Boonen heeft woensdag met erg veel moeite de finish van de elfde etappe in de Tour de France gehaald. De groenetruidrager van Quick Step kwam al vroeg in de etappe ten val en moest met een pijnlijke knie de Madeleine, de Télégraphe en de Galibier over. "Ik heb een paar keer willen opgeven", aldus Boonen tegenover Sporza.

De Belg kwakte tegen het asfalt na een aanraking met het achterwiel van Spaans kampioen Juan Manuel Gárate van Saunier Duval. "Ik ben geschrokken van mezelf. Ik wilde opgeven, een paar keer zelfs, maar op de laatste klim dacht ik bij mezelf: 'Ach, die Galibier geraak ik ook wel op'. "Ik had al zoveel pijn gehad. Dat klein beetje extra zou ook geen verschil meer maken. Ik zal zien wat het zegt. Maar een knie kun je niet manipuleren zoals een rug. Ik weet niet wat er scheelt. Dat zullen we wel zien."

Manager Patrick Lefevere van Quick-Step was wel pessimistisch over het vervolg van de Tour voor zijn renner. "Zijn knie is gezwollen na die val. Hij probeerde zijn broek uit te trekken en kon die knie bijna niet plooien. Hij heeft al enkele pijnstillers gekregen, maar je kunt niet blijven pijnstillers nemen." Deze Tour kwam Boonen al twee maal eerder en val.