Wraakacties tegen Engelse moslims

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Verenigd Koninkrijk zijn sinds de aanslagen in Londen meer dan honderd aanvallen gepleegd op moslims, ondanks het feit dat leiders als Tony Blair de Engelsen op het hart drukt niet de moslims te veroordelen voor de daden van een viertal dat de islam 'op een verwrongen en giftige' manier fout interpreteerde.

Een man van Pakistaanse afkomst uit Nottingham is zondag door verschillende jonge mannen doodgeslagen. In Kent heeft een student uit de Verenigde Arabische Emiraten naar verluidt zijn kaak gebroken toen iemand tijdens een ruzie een fles in zijn gezicht gooide. In de omgeving van Londen werd een moskee met bomaanslagen bedreigd, een lap met brandstof door de brievenbus van een islamitisch gezin gegooid en werden de huizen van twee moslims met stenen bekogeld.

Uit de hechte Pakistaanse gemeenschap in Leeds veroordelen velen de aanslagen in Londen. De vermoedelijke daders kwamen uit hun midden. "Ze kwamen uit een goede familie en het waren geen slechte buren. Daarom maken we ons zorgen over onze kinderen - mensen zouden hen kunnen misbruiken", aldus een 27-jarige vrouw, die anoniem wil blijven. De Britse regering overweegt maatregelen om terrorisme beter te kunnen bestrijden, zoals het uitzetten van buitenlanders, die zijn veroordeeld voor het prediken van haat of geweld.

Ondertussen voelt de Britse politie zich genoodzaakt de bescherming van de islamitische gemeenschap op te voeren.