Wederom problemen voor Mourinho

Olga (Nuongirl)
De coach van Chelsea, José Mourinho, zit alweer in de problemen. De Portugees heeft in de Engelse media geroepen dat de vice-voorzitter van Arsenal, David Dein, zijn functie bij de Engelse voetbalbond FA moet neerleggen.

De Portugese trainer vindt dat Dein niet een functie bij én Arsenal én de FA kan vervullen. Volgens de Portugees is er door die twee functies sprake van belangenverstrengeling.

De FA overweegt nu juridische stappen te ondernemen tegen Mourinho. "Dit is slecht voor het imago van het voetbal en de uitspraken van Mourinho zijn onnodig, onbehulpzaam en onjuist", aldus een woordvoerder van de bond.

Het is niet voor het eerst dat Mourinho in opspraak komt door zijn uitspraken. Vorig seizoen was hij veelvuldig in het nieuws wegens uitspraken die hij deed rondom de Champions League wedstrijd tegen Barcelona. Hij beschuldigde toen trainer Frank Rijkaard ervan in de rust de scheidsrechter te hebben beďnvloed. Destijds werden hij en Chelsea gestraft door de Europese voetbalbond UEFA.