[Upd] Cosworth heeft nieuwe V8 klaar

Wouter (ziggyziggyziggy)
Cosworth heeft een nieuwe V8-motor ontwikkeld die zonder problemen 21.000 toeren per minuut kan draaien. Cosworth hoopt de motor volgend jaar in de Formule 1 te kunnen inzetten.

"De V8 draait prima en levert meer dan 700 pk op 21.000 toeren," verklaart Kevin Kalkhoven, mede-eigenaar van Cosworth. "Het is een fantastische motor en we hopen dat we deze kunnen gebruiken in de Formule 1."

Cosworth heeft op dit moment een contract met Minardi F1 voor de levering van de V10-motor en de verwachting is dat Minardi dezelfde V10 ook volgend jaar nog zal gebruiken, als het team ook de auto van dit jaar blijft gebruiken. De motorbouwer wil op zoek naar meer afnemers voor volgend jaar.

"We hebben zware concurrentie van de fabrieksteams, die gratis motoren en ondersteuning krijgen," volgens Kalkhoven. "Het hangt dus van de Formule 1-teams af of ze een onafhankelijke motorleverancier willen of dat ze compleet onder controle van de fabrikanten willen blijven."

Update:

Cosworth heeft op haar website een filmpje geplaatst van de nieuwe motor, waarbij de motor op de testbank te zien en te horen is, terwijl deze 20.000 toeren draait.