Testdag met veel problemen

Zeven teams kwamen vandaag in actie op de eerste testdag op Jerez. Het is de laatste reeks testdagen voor de zomerstop en het ging niet van een leien dakje voor een aantal teams.

De snelste coureur op het Spaanse circuit was Ralf Schumacher, op nog geen tiende van een seconde gevolgd door Jenson Button. Felipe Massa imponeerde met een vierde tijd, slechts vier tienden langzamer dan de Toyota F1 van Schumacher.

Derde was Franck Montagny in een Renault F1. Montagny had het echter zwaar: hij zou een aantal bandentests uitvoeren, maar kreeg de afstelling van zijn wagen niet goed voor elkaar, waardoor de echte tests pas 's middags konden worden uitgevoerd. Zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella had veel problemen met zijn remmen.

De BMW Williams F1-coureurs konden samen slechts 56 ronden afleggen. Het team testte een nieuwe V8-motor, maar bleven ver achter bij de concurrentie. Testcoureur Nico Rosberg moest zijn testwerk afbreken met maagklachten en Antonio Pizzonia moest zijn werk afmaken, ten koste van zijn eigen taken.

McLaren Mercedes kende ook veel problemen. Nadat Juan Pablo Montoya's wagen 's ochtends al een olielek ontwikkelde, blies de Colombiaan niet veel later een Mercedes-motor op. Zijn collega Alexander Wurz wist wel 85 ronden af te leggen en de geplande tests af te ronden.