Renault hoopt dat het verleden zich niet herhaalt

Olga (Nuongirl)
Nu dat Renault erg dicht bij het behalen van prijzen is dit seizoen, zal het Franse Formule 1-team er alles aan doen om deze ook binnen te halen. Vorig jaar moest Renault met hand en tand de aanvallen van BAR Honda van zich afslaan, waardoor ze eigenlijk alleen maar terrein verloren. Renault hoopt dat ze hiervan geleerd hebben door de rest van het seizoen geen rare dingen te doen.

"Vergeleken met onze concurrenten die ons moeten inhalen en risico’s moeten nemen, kunnen wij behoudend spelen. We realiseren ons wat aanvallen, koste wat het kost, inhoudt. Dit hebben we vorig jaar geprobeerd om de aanvallen van BAR af te kunnen slaan", aldus Pat Symonds.

Titelkandidaat Fernando Alonso hoopt daarom dat de geschiedenis zichzelf niet zal herhalen nu het kampioenschap binnen handbereik ligt. "We weten dat we het laatste gedeelte van de races in 2004 niet geweldig hebben gepresteerd, maar ik denk dat we er van hebben kunnen leren. Ik weet dat het team goed voorbereid is en hard werkt om steeds beter te worden."