FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 9 juli 2005

Beroep bandenzaak op 28 september

Het beroep dat meerdere Michelinteams hebben aangetekend tegen de uitspraak van de World Motorsport Council over de Grand Prix op Indianapolis, zal op 28 september behandeld worden, drie dagen na de Grand Prix van Brazilië.

De International Court of Appeal van de FIA zal een dag later de uitkomst van het beroep bekend maken. De FIA heeft gekozen voor deze datum, om een beroep tegen eventuele straffen die zullen worden uitgedeeld op 14 september direct ook te kunnen behandelen.

Het beroep is aangetekend door Sauber Petronas, Toyota F1, Renault F1, BAR Honda, McLaren Mercedes, Red Bull Racing en BMW Williams F1 naar aanleiding van de uitspraak van de WMSC van 29 juni, waarin de teams op twee aanklachten schuldig werden bevonden aan het o.a. in diskrediet brengen van de sport.

Button in 2006 naar Ferrari?

Jenson Button zou een deal met Scuderia Ferrari hebben gesloten om de komende twee jaar voor het Italiaanse team te gaan rijden. De Brit zou ruim dertig miljoen euro gaan verdienen bij Ferrari.

De geruchten over de opmerkelijke overstap van Button dook voor het eerst op in het Red Bulletin, een magazine dat alleen in de Formule 1-paddock verkrijgbaar is, om vervolgens in the Daily Mirror op te duiken.

Button zou bij Ferrari Rubens Barrichello gaan vervangen. De Braziliaan heeft een contract tot eind 2006, maar zou wellicht de opengevallen plek bij BAR Honda willen innemen. Jenson Button zou na een eventueel vertrek van Michael Schumacher bij Ferrari de taak als eerste coureur van hem over moeten nemen.

Button zelf reageerde laconiek op het verhaal. "Ik kan niets zeggen over volgend jaar. Ik zal het verhaal niet ontkennen, maar dat is alles. Ik zeg geen ja of nee."

Frank Williams ziet vanzelf wat er van het verhaal waar is. Button had voor dit jaar een contract getekend met Williams, maar dat werd ongeldig verklaard door de FIA vanwege het contract dat Button met BAR heeft. "Als BAR de optie heeft om Button naar Ferrari te loodsen, moeten ze die nemen," zei de teambaas van Williams. "Als ze dat niet doen, valt Button in onze schoot."

Bernie Ecclestone denkt dat een overstap naar Ferrari goed zou zijn voor Button. "Hij heeft de discipline nodig die Ferrari hem zal geven. Schumacher wint een race met vijf ronden voorsprong en gaat de volgende dag testen. Dat zal Button ook moeten gaan doen."

Politie ontruimt deel centrum Birmingham

Icoon Buitenlands nieuws De Britse politie is zaterdagavond druk bezig met het evacueren van een deel van het centrum van Birmingham. Mensen in en rond Broad Street, een straat met veel uitgaansgelegenheden, worden weggestuurd en gevraagd om naar huis te gaan. Dat heeft de BBC gemeld. De politie is tot de ontruiming overgegaan na informatie over een dreiging, maar over de aard van die dreiging is niets bekend.

De daders van de aanslagen op drie metro's en één dubbeldekkerbus in Londen van afgelopen donderdag zouden mogelijk afkomstig zijn uit Birmingham. Eerder vandaag schreef de Birmingham Evening Mail dat een groep jonge ex-studenten uit de stad als verdachte beschouwd kan worden. Veiligheidsdiensten zouden de groep al maanden in de gaten houden, maar er zou niet voldoende bewijs zijn voor een arrestatie. De politie deed de theorie van de krant echter af als 'pure speculatie'.

Bij de serie aanslagen in hartje Londen kwamen zeker vijftig mensen om het leven, en raakten honderden mensen gewond. Aan het eind van de ochtendspits ontploften er in drie metro's praktisch tegelijkertijd drie explosieven, wat een grote ravage aanrichtte. Enige tijd later ontplofte er ook een explosief in een dubbeldekkerbus. De aanslagen werden later opgeëist door een groepering die banden zegt te hebben met al-Qaeda, maar het is nog onduidelijk of deze claim echt is.

'Leden Veiligheidsraad wisten van plannen Srebrenica'

DraYtje had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee grote leden van de VN-Veiligheidsraad wisten begin juni 1995 dat Servië de enclave Srebrenica zou binnenvallen. Die informatie kwam pas in Nederland ná de val van de enclave. Dit heeft toenmalig minister van Defensie Joris Voorhoeve gezegd in het programma Spraakmakende Zaken, dat deze avond is uitgezonden.

Srebrenica viel uiteindelijk op 11 juli 1995, maandag tien jaar geleden. Na de val werden achtduizend jongens en mannen door de Serviërs vermoord. Dutchbat was verantwoordelijk voor het beschermen van de bevolking. Joris Voorhoeve wil die twee landen niet bij naam noemen. Volgens omroeporganisatie Ikon, die Spraakmakende Zaken uitzendt, gaat het om de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Joris Voorhoeve had de Tweede Kamer niet ingelicht over het feit dat de twee landen vooraf die informatie hadden toen dat in 1996 bij hem bekend was.

Hollywood 9/11 film in de maak

WTC Eerder dit jaar meldden we al dat Hollywoods gevoeligheid over het onderwerp 9/11 op begint te raken, nu is de aankondiging van de eerste grote Hollywood productie over de terreuraanslagen een feit. Oliver Stone (JFK, Natural Born Killers) is bezig met een film waarin Nicolas Cage (Face/Off, Leaving Las Vegas) de hoofdrol speelt. De film draait om de redding van de politieagenten Will Jimeno en John McLoughlin uit de puinhopen van het World Trade Center, en is volgend jaar klaar.

De politieagenten waren na de aanslagen het brandende gebouw in gerend om mensen te redden, en werden onder het puin bedolven toen de Twin Towers instortten. Uiteindelijk waren ze de laatste twee die van Ground Zero werden gered, toen reddingswerkers ze wisten te bereiken vlak voordat hun zuurstofvoorraad op was.

Scenariste Andrea Berloff maakte een draaiboek van het verhaal van de agenten waarin ze het perspectief laat switchen van de agenten naar hun in onzekerheid verkerende families en de reddingswerkers. Oliver Stone spreekt van een eenvoudig en emotioneel script. "Het wordt een ernstige terugblik op wat er gebeurd is, en is op een heilzame manier hartstochtelijk. Het laat de helden van ons land zien maar is internationaal in zijn menselijkheid", aldus Stone. McLoughlin valt hem bij:"Er moet verteld worden hoe deze verschrikkelijke tragedie Amerikanen en de wereld samenbracht om de mensen te helpen die het nodig hadden. De filmmakers zijn met een buitengewone poging bezig die verhalen te vertellen, en ook de verhalen van degenen die niet meer onder ons zijn."


Nicolas Cage als politieagent

Mon carnet de Tour (4) (Tourdagboekje)

"Dit is mijn "carnet de jour" van de Tour, mijn carnet de Tour, mijn Tourdagboekje voor Fok!, een paar keer tijdens de Tour geef ik hierin mijn visie op het wedstrijd- en alles-er-naast gebeuren in de Tour."

Eindelijk, daar zijn de eerste wegen met een stijgingsgraad, daar zijn de eerste plaatsen die niet met "côte" maar met "col" beginnen. Daar zijn de eerste hellingen die op een berg beginnen te lijken. Het werd verdorie tijd. En zelfs daarop kon onze sympathieke maar stoďcijnse Kazak Alexandre Vinokourov niet wachten, hij plaatste niet zoals verwacht vandaag zijn eerste "move" van deze Tour, maar deed dat donderdag al. Op de schijnbare schaatspiste van Nancy reed hij weg met de jonge Italiaan Bernucci, die de rit won, maar vooral hij kwam door de bonificatieseconden en de luttele tijdswinst toch al terug op een minuut van The Yellow King, zoals ze Lance bij de Amerikaanse zender tegenwoordig schijnen te noemen. Hoe ik dat te weten ben gekomen? Ze zitten blijkbaar naast Wuyts en zijn co Hans (of zou hij het zelf als Gans uitspreken?) De Clercq in de commentatorcabines. Een een kabaal die gasten maken, jongens toch , Wuyts moet er stilaan doof van worden. Niet dat dit erg zou zijn, blind was hij schijnbaar toch al geruime tijd.
Maar Nancy bracht dus terug wat spektakel in deze Tour, niet alleen door de aanval van Vino, maar ook al omdat thuisrijder en koploper Mengin opeens besliste in volle "pope-stijl" de grond van zijn thuisplaats te kussen. Het halve peloton besloot spontaan zijn voorbeeld te volgen. Mooi zo, tradities zijn er om in ere te houden.

Lees hier het vervolg van deze column op de columnspagina

"Geen andere kwalificatie meer"

Ross Brawn denkt dat het te laat is om nu nog te sleutelen aan de kwalificatie van volgend jaar. De technisch directeur van het team van Scuderia Ferrari wil liever het oude systeem terug, maar volgens hem is een verandering nauwelijks meer mogelijk.


"We willen allemaal het oude systeem terug, (waarin iedere coureur 12 ronden heeft, red) maar dat kan niet op korte termijn. "Er zal altijd iemand benadeeld worden. Het is niet zo makkelijk om alle teams op één lijn te krijgen," aldus Brawn.

Verder zei Brawn dat elk topteam nu al bezig is met de auto voor het nieuwe seizoen en dat het systeem daarom niet meer veranderd kan worden. "Waarom komen ze er nu mee? We hebben allemaal het beste voor met de F1, maar ze vragen het ons nu pas."

Historisch KLM-vliegtuig zakt door landingsgestel

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHet historische KLM-vliegtuig de Uiver is zaterdagmiddag door een van de landingsgestellen gezakt. Dit gebeurde tijdens het taxiën op een marinevliegkamp in Den Helder. Bij het voorval raakten geen van de drie bemanningsleden gewond. Dit is bekendgemaakt door het ministerie van Defensie. De oorzaak is nog onbekend.

In 1934 was de Uiver, een DC-2-toestel, zeer succesvol bij een bekende vliegrace in Australië. Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Australische staat Victoria werd er een vliegrace georganiseerd tussen Londen en Melbourne. KLM-oprichter Albert Plesman wilde laten zien dat Nederland in staat was om op regelmatige basis vluchten te kunnen maken tussen de twee steden. De Uiver werd overigens tweede in de race, waar in totaal 21 vliegtuigen aan deelnamen.

KLM-vliegtuig De Uiver
Een doorgezakte Uiver

Tiende nationale titel voor atlete Poelman

Jacqueline Poelman is op de eerste dag van de Nederlands kampioenschap atletiek in Amsterdam voor de tiende maal in haar carričre nationaal kampioene geworden op de 100 meter.

De sprintster won in een tijd van 11.61. Poelman volgt Joan van den Akker op, die vanwege een blessure nietkon meedoen. Bij de mannen ging het goud op de 100 meter in 10.36 naar Guus Hoogmoed.

Simon Vroemen behaalde zijn negende nationale titel op de steeple chase. Hij was echter niet te spreken over zijn tijd van 8:54.08. Vroemen moet nog vormbehoud tonen om naar de WK in Helsinki te mogen, en daarvoor moet hij een tijd van 8:26 lopen. Over twee weken zal hij in het Belgische Heusden een laatste poging. "Als ik dat niet loop heeft het ook totaal geen zin om op de WK te starten. Dan heb je daar niets te zoeken." Dit jaar is Vroemen mede door ziekte nog niet in vorm geweest. Vorige week viel hij uit tijdens de Golden League-wedstrijd in Parijs, en ook bij de FBK Games in Hengelo kon hij niet imponeren.

Raikkonen : "Ik kan er niets aan doen"

Zelfs de concurrentie zou bijna medelijden gaan krijgen met pechvogel Kimi Räikkönen. De Fin heeft eindelijk een winnende auto, maar nu laat de motor hem in de steek. Na een prima kwalificatie, waarin hij als tweede eindigde, wordt de Fin tien plaatsen naar achter gezet, wegens het wisselen van de motor.

"Dit is weer geen ideale situatie, maar wat kan ik eraan doen?. Ik kan niet meer doen, dan zo hard rijden als ik kan. We zullen morgen wel zien wat er gaat gebeuren. Het is natuurlijk niet de manier om het kampioenschap naar je toe te trekken. We zijn niet snel genoeg om dusdanig in te lopen," aldus een teleurgestelde Fin.

"De snelle bochten gingen erg goed, maar het probleem was dat we niet meer banden uit konden proberen. Ik wist dan ook niet hoe de auto zou aanvoelen. Maar goed de schade is beperkt gebleven. De ronde was oké. Ik heb ook geen klachten over de auto. Het was niet de eerste keer dat dit gebeurd, de situatie is ook niet nieuw voor mij, maar hopelijk is het wel de laatste keer", aldus Kimi Räikkönen die zondag als twaalfde zal moeten starten.

Frankrijk/Rusland met één been in finale Fed Cup

Frankrijk en Rusland hebben zaterdag een stap gezet naar de finale van de strijd om de Fed Cup. De Franse tennisvrouwen namen een 2-0 voorsprong op Spanje en titelverdediger Rusland won tegen de Verenigde Staten eveneens de eerste twee enkelspelen. Beide landen hebben zondag nog één overwinning nodig in het dubbelspel of in één van de twee enkelspelen.

De Franse overwinningen kwamen op naam van Amélie Mauresmo en Mary Pierce. Mauresmo klopte Anabel Medina Garrigues met 6-4, 6-3 en boekte daarmee haar veertiende Fed Cup-zege op rij. Mary Pierce zorgde voor het tweede punt door Nuria Llagostera-Vives met 6-4, 6-4 te verslaan. Frankrijk won in 2003 de Fed Cup en was vorig jaar verliezend finalist tegen Rusland.

Anastasia Myskina zette Rusland op het goede spoor. De 24-jarige speelster versloeg in Moskou Wimbledon-kampioene Venus Williams in drie sets, setstanden 5-7, 6-4, 6-2. Elena Dementieva was vervolgens met 7-5, 6-4 te sterk voor Mashona Washington, die haar Fed-Cup debuut maakte door blessures van Lindsay Davenport en Serena Williams.

Rasmussen toont zich ambitieus

Naast de etappezege van Pieter Weening was er nog een reden waarom de Rabobank-ploeg vandaag kon jubelen. Michael Rasmussen kwam namelijk in de bolletjestrui.

Rasmussen kwam vier keer als eerste boven vandaag, goed voor zestien punten. Omdat hij op de laatste col nog eens zestien punten pakte kan de Deen pronken met de bolletjestrui. Hij heeft een voorsprong van twaalf punten op Andreas Klöden. Nochtans liet hij de strijd om de dagzege vandaag aan anderen over: ”Dit was geen rit voor mij. Ik heb mijn punten gepakt op de eerste vier colletjes en me daarna laten terugzakken in de grote groep.”

Waarschijnlijk had de Deen zijn blik op morgen gericht, want dan liggen er echt veel punten te rapen. Dan zijn er namelijk vier cols van de derde categorie, één van de tweede categorie en zelfs één van de eerste categorie: de fameuze Ballon d’Alsace. Rasmussen wil meer dan alleen de bolletjestrui: ”Ik ga er alles aan doen om de bergtrui tot in Parijs te dragen, maar mijn hoofddoel blijft een ritzege.” In 2004 werd Rasmussen derde in het bergklassement, achter de onvermijdelijke Richard Virenque en Lance Armstrong. Van Virenque heeft Rasmussen dit jaar in ieder geval geen last, want die is commentator voor de Franse Eurosport.

Dance Dance Revolution als ADHD-behandeling?

De Dance Dance Revolution-games van Konami kunnen een middel zijn om de ziekte ADHD te bestrijden. Dit wordt gemeld in een recentelijk gehouden studie in de Verenigde Staten.

Door de nadruk van de games te leggen op concentratie en aandacht, worden onder meer de leesvaardigheden van kinderen met ADHD verbeterd. De Dance Dance Revolution-games kunnen ook kinderen met een overtollig gewicht helpen om af te vallen op een leuke manier.

Videogames krijgen tegenwoordig overal de schuld van. Al is het niet de schuld van te dikke kinderen in de Verenigde Staten, dan is het wel de aanzetting tot geweld bij kinderen. Toch duiken er regelmatig ook positieve berichten als deze op.

De coördinator van de studie, Tammy McGraw, is een educatieve specialist op de Appalachian Educational Laboratory. Zij trekt nog niet de conclusie dat kinderen met ADHD geholpen worden door het spelen van Dance Dance Revolution, maar als de resultaten van het onderzoek zo positief blijven binnekomen zoals ze nu zijn, dan zou de game weleens doktersadvies kunnen worden. Ook zou medicatie tegen ADHD, zoals Retalin, mogelijk overbodig kunnen worden.

quote
"There are a lot of ways to help kids read better... Kids naturally gravitate toward video games," Tammy McGraw, Appalachian Educational Laboratory.
"We're still in the beginning stages," said McGraw. "But if we can demonstrate that video games help, we can find solutions that do not require us to medicate children as much."


De studie die door McGraw en haar collega's gehouden wordt, telt 62 zesde klassers die allemaal aan ADHD lijden. Alle 62 proefkonijnen hebben bepaalde leestesten moeten doen. De helft daarvan speelde Dance Dance Revolution een uur per week en de andere helft niet. Na drie maanden kregen beide groepen weer dezelfde soorten leestests. De mensen die een uur per week Dance Dance Revolution moesten spelen boekten allemaal vooruitgang in de test, waaronder het kunnen vasthouden van de concentratie en de aandacht behouden op de test.

Naast Dance Dance Revolution zijn er ook andere manieren om overactieve kinderen te helpen met bijvoorbeeld lezen. Maar McGraw denkt dat kinderen en videogames elkaar aantrekken en dus voorbestemd zijn voor een oplossing.

Naast het helpen behouden van de concentratie kan Dance Dance Revolution ook helpen om dikke kinderen af te laten vallen. Er zijn meerdere soorten games op de markt die spelers laten bewegen, zoals EyeToy, maar er zijn al succesverhalen dankzij Dance Dance Revolution in de wereld geholpen waarbij mensen kilo's verloren alsof het niets was.

Doordat het spel erg verslavend en spannend is, vergeten mensen vaak dat ze aan het trainen zijn. Dat maakt afvallen al een stuk minder erg.

Armstrong teleurgesteld in ploeg

Lance Armstrong is teleurgesteld na een voor zijn ploeg zeer slecht verlopen etappe. De Texaan begrijpt niet waarom hij geďsoleerd kwam te zitten.

De rit begon nog wel zo goed voor de mannen van Discovery Channel. Een aanval van Hincapie dwong T-Mobile al vroeg veel werk te verzetten. Op de col de la Schlucht zakten de knechten van Armstrong echter een voor een door het ijs en kwam hun kopman alleen te zitten. Volgens Armstrong is Discovery aan bezinning toe: ”We moeten hierover nadenken. Op de laatste col waren we met 35 renners, maar ik had geen enkele ploegmaat meer over. Dat mag gewoon niet gebeuren. Toen ik hier bij het hotel aankwam, vroeg ik mijn makkers wat er gebeurd was. Niet dat ik boos was, ik wilde het gewoon begrijpen.”

De zesvoudig winnaar van de Tour erkende dat hij het zwaar had: ”Ik heb geleden, het was een klotedag. Dit was een heel andere berg dan straks in de Alpen of Pyreneeën. Toen ik de aanvallen moest beantwoorden ging ik in het rood. Vanaf toen was het devies: de schade beperken.”

Ullrich dacht uiteraard heel anders over de uitkomst van de rit: ”Aan het begin van de dag hebben we hard moeten werken om Hincapie terug te pakken, maar we hadden nog krachten genoeg over om op de col aan te vallen. Ons plan was om Vinokourov aan te laten vallen en daarna Klöden. Dat is allemaal goed gelukt.” Ivan Basso kon zijn ogen niet geloven: ”Die klim was maar vier procent gemiddeld, niet erg lastig zou je zeggen. Ik weet niet wat te zeggen over de prestaties van Discovery.”

Trouw in Keulen tussen de olifanten

Staan er trouwplannen op stapel, maar heb je nog geen geschikte locatie gevonden? Dan is het wellicht een idee om je jawoord tussen de olifanten te geven. In de dierentuin van de Duitse stad Keulen is dit sinds kort mogelijk. Voordeel: Keulen ligt nog geen 100 kilometer van de Nederlandse grens af, dus dure reizen zijn niet eens nodig.

Verena en Adreas Stiwitz zijn vandaag als eerste bruidspaar tussen de olifanten in de echt verenigd. "We wilden het rustige, ontspannende karakter van olifanten als voorbeeld nemen", verklaarde de bruid voor de bruiloft. "Olifanten waren altijd al mijn lievelingsdieren en onze bruiloft moest iets bijzonders zijn."

Nadeel van de locatie is wel dat je de olifantengeur voor lief moet nemen. Ook bestaat de kans dat de plechtigheid af en toe overstemd wordt door morrelende, of instemmende, dieren.


Andreas en Verena gaven hun jawoord tussen de olifanten

RKC haalt Hans van de Haar

Hans van de Haar is de nieuwste aanwinst van RKC Waalwijk. De 30-jarige aanvaller mocht na een tegenvallend seizoen transfervrij vertrekken bij FC Utrecht.

Van de Haar zag zich bij FC Utrecht geconfronteerd met de komst van Robin Nelisse. Aanvankelijk wilde hij de concurrentie wel aangaan met de nieuweling, maar nu heeft Van de Haar dan toch gekozen voor zekerheid. Een aanbod van Heracles werd afgewezen door de spits. Van de Haar speelde twee seizoenen voor de club uit de Domstad, waarin hij zestien keer trefzeker was. Daarvoor was hij actief voor Haarlem, De Graafschap, Uerdingen, Ulm, Bregenz en weer De Graafschap, waarmee hij in 2003 degradeerde.

Viagra-slikkers gewaarschuwd voor blindheid

BanaanXP had ons via de nieuws-submit te melden:

Van rukken word je tegenwoordig niet meer doof, maar van Viagra kun je mogelijk wel blind worden. Pfizer, de Amerikaanse producent van het blauwe pilletje, heeft gebruikers hiervoor gewaarschuwd. Dit is gebeurd op verzoek van de Amerikaanse voedsel- en medicijnenautoriteit, de FDA.

Volgens de FDA is bij 38 Viagra-slikkers vastgesteld dat ze last hebben van een zeldzame vorm van gezichtsverlies. Bij andere erectiebevorderende pillen bedraagt dit aantal vijf. Hoewel Pfizer nog geen enkel bewijs op het spoor is gekomen dat het gebruik van Viagra blindheid bevordert, heeft de farmaceut ermee ingestemd om zijn bijsluiter aan te passen.

De nieuwe bijsluiter geeft aan dat 50-plussers die lijden aan diabetes, hartklachten, te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte tot de risicogroep behoren.

Punten achtste etappe

Na de eerste dag met serieuze beklimmingen in de Tour zijn de punten weer verdeeld.

Patrickske mag zich vandaag dagwinnaar worden, met 165 punten had hij 14 punten voorsprong op de nummer twee Dos37. bbaas eindigde als derde met 146 punten. In het algemeen klassement blijft Lortnoc aan de leiding, gevolgd door f1warrior. Chiel-Montagne die gisteren nog vijfde stond heeft die plek nu verloren aan Arnim .

Bij de subleagues ging de dagoverwinning naar Kukamaestro's. Door de winst stijgen ze naar de tweede plaats in het algemeen klassement, 15 punten achter leider Nijmegen Tourfanaten.. Derde in het algemeen klassement staat BSK-bikers.

Er kan voor de volgende nog gewisseld worden tot dinsdagochtend 12 juli om 00:01.

Momo verlaat Valencia voor Liverpool

Liverpool heeft zich versterkt met Mohammed ‘Momo’ Sissoko. De international van Mali verlaat Valencia voor een transferbedrag van acht miljoen euro.

De 20-jarige speler, die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan, is een goede bekende van de manager van Liverpool, Rafael Benitez. Het was namelijk Benitez die Momo in 2003 naar Spanje haalde. In Valencia speelde Momo vaak als invaller of als vervanger van Baraja of Albelda. Met de komst van Edu is de concurrentie bij de Spaanse kampioen van 2004 een beetje te groot geworden voor de Afrikaan. Vandaar dat Momo wilde vertrekken.

Benitez denkt dat Liverpool, dat komende week al aftrapt in de voorronde van de Champions League, een goede slag heeft geslagen: ”Mohammed is een jonge, energieke middenvelder die in staat is in een zeer hoog tempo te spelen. Ik ken hem goed. Hij is bovendien al aardig ervaren en won prijzen in Valencia.”

32 Badgasten verdronken in Kaspische Zee

Don_Vanelli had ons via de nieuws-submit te melden:

Voor de kust van de Kaspische Zee zijn gisteren tientallen badgasten verdronken. De slachtoffers zijn Iraanse vakantiegangers die in de zee verkoeling zochten, maar die niet konden zwemmen.

Volgens de Iraanse staatstelevisie zijn op zeven verschillende plaatsen in totaal 32 lijken geborgen. De Kaspische Zee, het grootste meer ter wereld, is voor Iraniërs een populair reisdoel. Elk weekend reizen ongeveer twee miljoen toeristen naar het gebied, dat ruim 100 kilometer van de hoofdstad Teheran afligt.

Jaarlijks verdrinken honderden vakantiegangers in het water van de Kaspische Zee. Dit komt meestal doordat de badgasten niet kunnen zwemmen of doordat zij op onveilige plaatsen het water ingaan. Ook is de hulpverlening vaak niet toereikend.

Dave Richards geen interesse in baan FIA

De voormalig teambaas van BAR Honda, David Richards, ziet niets in de baan van Max Mosley bij de FIA. Het is niet dat Mosley zich van het presidentschap wil afdoen, maar het contract van de president van de FIA loopt wel af in september.

Afgelopen week kwamen de Formule 1-teams bijeen om in het geheim een vervanger voor Mosley aan te wijzen. Hierbij dook de naam van Richards op, maar Richards zelf heeft daar geen interesse in.

"Het is één van de meest onaantrekkelijke banen die je kunt krijgen in de autosport. Ik kan me niet voorstellen dat ook maar iemand geďnteresseerd is in die baan. Met alle respect naar Max hoor maar je hoeft bij mij zeker niet aan te kloppen, als mogelijke vervanger," aldus de Brit. "De rol is geheel politiek, waarin ik mij niet echt comfortabel in voel. Ik ben een commercieel, maar ook sportmens".

Ajax trapt oefencampagne af met overwinning

Ajax is zijn oefencampagne begonnen met een ruime overwinning op amateurclub DWV. Bij rust was de stand op Sportpark Elzenhagen in Amsterdam-Noord nog 0-0, maar in de tweede helft nam de ploeg van coach Danny Blind afstand: 0-7. Yannis Anastasiou scoorde drie maal en Wesley Sneijder en Nicolae Mitea wisten ieder twee maal tot scoren te komen.

Het eerste doelpunt van Mitea was een bijzonder fraaie, de Roemeen door op links en schoot in het dak van het doel raak. De drie nieuwe aanwinsten, Markus Rosenberg (Malmö FF), Edgar Manucharyan (Pyunik Yerevan) en Olaf Lindenbergh (AZ), kwamen allemaal in actie. Rosenberg maakte in de eerste helft als spits een redelijke indruk en de Armeniër Manucharyan stond achter hem. Van de nieuwelingen speelde alleen Lindenbergh de hele wedstrijd.

[upd] Nederlandse bus verongelukt in Frankrijk

macromarkt.nl en een anonieme Fok!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ter hoogte van de plaats Bessan in Frankrijk zijn er twee mensen om het leven gekomen en 66 mensen gewond geraakt doordat hun bus een ongeluk kreeg. De prefectuur van Montpellier meldt dat een 40-jarige Nederlander en een 12-jarig Belgisch kind de twee overledenen zijn. De bus van de Nederlandse maatschappij Solmar Tours verongelukte op de A9 rond 04.30 uur. Mensen worden geadviseerd om te rijden.

Wat er precies gebeurd is is nog niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk moest de touringcar uitwijken. Hij belandde daarbij op de zijkant. De chauffeur wordt verhoord omdat hij in slaap zou zijn gevallen.

De bus, met 69 toeristen aan boord, had de plaatsen Malgrat de Mar en Callella aan de Spaanse Costa Brava als eindbestemming. Er bevonden zich zowel jongeren als ouderen aan boord. Naast de snelweg is tijdelijk een noodhospitaal ingericht om de gewonden snel te kunnen verzorgen. Een deel van de gewonden kon al worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Thuisblijvers kunnen bellen met een speciaal telefoonnummer om informatie te krijgen over het ongeval. Het nummer is 020-5618888.

Update 11.46 uur
Inmiddels het duidelijk geworden dat zeventien van de gewonden er ernstig aan toe zijn, waarvan er ongeveer twaalf nog in levensgevaar verkeren. De andere passagiers verkeren bijna allemaal in shock. Langs de kant van de weg is een veldhospitaal opgebouwd en er zijn twee helikopters ingezet om gewonden naar nabije ziekenhuizen te vervoeren.

De chauffeur werd zaterdagochtend door de Franse politie aangehouden op verdenking van dood door schuld, omdat hij in slaap gevallen zou zijn. R. Engelen, directeur van Solmar Tours, spreekt dit echter met klem tegen. Volgens hem is dit 'onmogelijk', omdat de twee chauffeurs elkaar net 20 minuten eerder hadden afgewisseld, en de rijdende chauffeur dus nog fris achter het stuur zat.

De chauffeur zelf heeft volgens Engelen inmiddels een verklaring afgelegd bij zijn busbedrijf. "De chauffeur heeft tegen zijn baas verklaard dat hij moest uitwijken voor een personenauto die een gekke manoeuvre maakte."

Update 19.08 uur
De alarmcentrale Mondial Assistance meldt dat in Montpellier een vliegtuig voor hen klaar staat dat hun naar huis kan brengen. Het is nog niet geheel zeker dat alle passagiers mee terug gaan. Sommige toeristen willen hun reis naar de Costa Brava door laten gaan. In overleg met Solmar zal de alarmcentrale bepalen wat ze voor hen kunnen regelen.


De bus raakte door nog onbekende redenen van de weg


Franse reddingswerkers dragen een slachtoffer weg

GP2: Rosberg verslaat vader Keke

Nico Rosberg heeft vandaag de eerste GP2 race op Silverstone gewonnen. Gisteren werden al vergelijkingen gemaakt met de Grand Prix van 1985 vanwege de eerste startrij. Nu blijkt dus dat Rosberg de race wel kon winnen, iets wat zijn vader Keke Rosberg nooit voor elkaar kreeg.

Rosberg liet vanaf het begin af aan weten dat hij deze race wilde winnen. De start was makkelijk voor de coureur aangezien de nummer twee op de grid, Nelson Piquet Jr. in de opwarmronde zijn auto aan de kant moest zetten. Na de start kon niemand Rosberg bijhouden, zelfs Kovalainen niet die de tweede plaats had gepakt.

De eerste twee in de race gingen als laatste van het veld de pits in. Rosberg leidde met een voorsprong van 3.5 sec. Deze raakte hij echter helemaal kwijt in de pits aangezien Kovalainen aan de staart van Rosberg de pits uitkwam. Ook de teamgenoot van Rosberg, Premat, had een goede pitstop waardoor hij opschoof naar plaats drie.

Rosberg ging daarna door met de race te domineren en de eerste plaats vast te houden. Ondertussen waren er een aantal mooie gevechten op de baan aan de gang. Scott Speed en Adam Carroll waren hard aan het vechten om de vierde plaats van Carroll. In ronde 29 kon Speed de Noord Ier eindelijk voorbij toen deze met twee wielen van de baan ging.

In deze volgorde gingen de eerste vier coureurs ook over de streep. Rosberg pakte de overwinning voor leider in het algemeen klassement, Kovalainen. Premat eindigde als derde en greep de snelste tijd.

Uitslag race één GP2 Silverstone

positiecoureurteamachterstand
1N. RosbergART36 ronden
2H. KovalainenArden+ 0.500
3A. PrematART+ 26.300
4S. SpeediSport+ 29.700
5N. JaniRacing Eng.+ 50.500
6C. PiccioneDurango+ 51.000
7G. BruniColoni+ 56.800
8O. PlaDPR+ 58.000
9J. LopezDAMS+ 58.300
10N. LapierreArden+ 1:00.900

Sims

Je hebt een berg rare mensen in de wereld met veel te veel tijd over. Deze mensen spelen graag spelletjes waarin ze kunnen doen alsof ze veel vrienden hebben en zelfs liefdes onstaan. Dat zijn de gewone Sims(2) spelers. Echter heb je ook nog een groep mensen die een stap verder gaan en hun rare fantasiën loslaten op het spelletje. Het resultaat is angstaanjagend raar te noemen.

Ikedia een maand buitenspel

Pius Ikedia van AZ zal zeker drie tot vier weken niet kunnen voetballen.

De aanvaller, overgekomen van RBC Roosendaal, is tijdens de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen getroffen door een scheurtje in een hamstring. De Nigeriaan had woensdag tijdens de training al klachten. Na nader inderzoek in het Medisch Centrum Alkmaar werd vrijdag de kwetsuur vastgesteld door middel van een echo.

Heidfeld rijdt met oud chassis

Nick Heidfeld zal dit weekend gebruik maken van het oude chassis van de FW27, Mark Webber echter zal net als vorig weekend in Frankrijk gebruik gaan maken van het nieuwe chassis.

Beide coureurs kregen voor de Grand Prix van Engeland de keuze welk chassis ze wilden gebruiken. Nick Heidfeld koos bijgevolg voor het chassis waarmee hij al 3 maal op het podium eindigde. Doordat beide rijders met een verschillend chassis rijden, zal het team dit weekend gebruiken voor een vergelijking tussen beide wagens!

Albers tevreden, Friesacher teleurgesteld

Minardi is met afstand het langzaamste team dit weekend op Silverstone. Maar dat betekent niet dat er niets op het spel staat, Christijan Albers en Patrick Friesacher strijden onderling. Albers is daarin de voorlopige winnaar, de Nederlander was tijdens de kwalificatie een stuk sneller dan zijn teamgenoot.

"Het was lastig om de banden op temperatuur te krijgen. Maar ik ben wel tevreden met mijn kwalificatie. Het was een goede ronde, zeker als je kijkt naar Patrick, die dezelfde strategie heeft. Silverstone is een leuk circuit, maar niet echt geschikt voor onze auto. Morgen wordt het een zware race, maar we doen wat we kunnen," aldus de Nederlander.

Friesacher moest een seconde toegeven op Albers en was niet erg blij. "Ik ben erg teleurgesteld. De trainingen vanochtend gingen goed, maar ik had een probleem met mijn remmen in de kwalificatie. Ik had het erg moeilijk met de auto en dat is te zien aan het resultaat."

Alonso: "Voor Ferrari gaat het te snel"

Fernando Alonso denkt niet dat regerend kampioen Michael Schumacher dit jaar zijn achtste titel zal behalen. De Spanjaard is meer onder de indruk van het team van McLaren en maakt zich over Ferrari weinig zorgen.

"Van wat we gezien hebben in de laatste races is de McLaren de snelste auto, dus maken we ons meer zorgen over Kimi dan over Michael. Ferrari ving het seizoen slecht aan. In de eerste drie of vier races met de oude auto waren ze niet competitief en hadden ze geen goede banden, maar ze komen nu terug."

Alonso vindt wel dat, naarmate het seizoen vordert, Ferrari wel steeds sneller is."Ze zijn dichterbij ons gekomen, maar ze zijn nog steeds niet in staat om te winnen of een dominante positie in te nemen zoals vorig jaar. Het kampioenschap gaat voor Ferrari te snel, en tegen de tijd dat ze er vol voor kunnen gaan is het denk ik te laat", aldus Alonso.

"Ik kijk tegenwoordig vooral naar Kimi, omdat hij altijd bovenaan staat. Ik moet steeds meer pushen, maar datzelfde geldt ook voor hem. Misschien helpen we elkaar door dit spannende gevecht. We maken elkaar steeds sneller."

Almeyda houdt het voor bekeken

Matias Almeyda zet een punt achter zijn loopbaan. De 31-jarige Argentijnse middenvelder kon zich niet meer opladen om nog langer prof te blijven.

Almeyda speelde het afgelopen seizoen voor Brescia, waarmee hij degradeerde uit de Serie A. Omdat Almeyda geen zin had in voetbal op het tweede Italiaanse plan verhuisde hij naar het Chileense Universidad, maar die club heeft dus kort kunnen genieten van de voormalige international. Almeyda geeft aan dat hij niet meer de motivatie kon opbrengen: ”Ik verveelde me op de training en kon me niet meer concentreren.”

Almeyda was actief op de WK’s van 1998 en 2002. Voor zijn periode bij Brescia speelde hij in Italië bij Lazio Roma, Parma en Internazionale. In Spanje speelde hij nog één seizoen voor Sevilla.

Wielrennen: Pieter Weening wint Touretappe

BaZzY had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Tour de FranceDe Nederlandse wielrenner Pieter Weening heeft de achtste etappe in de Tour de France gewonnen. Weening rekende in een spannende sprint af met de Duitser Andreas Klöden, die kort voor de top van de laatste berg langszijgekomen was. Gezamenlijk ging het tweetal de vijftien kilometer lange afdaling in, op weg naar de finish.

De overwinning van Weening zou wel eens de kleinste Touretappe-overwinning ooit kunnen zijn geweest. Met het blote oog en met de finishfoto was er geen verschil waarneembaar. Volgens de website van de Tour de France bepaalden sensoren die op iedere fiets zijn aangebracht de winnaar. Weening zou zijn medevluchter met 0,0002 seconden zijn voorgebleven.

Weening is de opvolger van Servais Knaven, die in 2003 de laatste Nederlandse etappewinnaar was in de Ronde van Frankrijk. De 24-jarige Fries, in dienst van de Nederlandse Rabobankploeg, reed vorig jaar al de Ronde van Spanje uit en maakte dit jaar zijn debuut in de Tour. Net als ploeggenoot Michael Boogerd in 1996 debuteert Weening met een etappezege in de Tour.

Zesvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong stond even onder druk, maar mocht opnieuw de gele trui aantrekken. Voor de Rabobankploeg was het vandaag dubbel feest. De Deen Mickael Rasmussen haalde voldoende punten binnen om de eerste plaats in het bergklassement over te nemen van de Duitser Fabian Wegmann.

Pieter Weening wint nipt van medevluchter Andreas Klöden
Weening (boven) wint nipt van medevluchter Klöden


-
Het volledige verslag van de etappe is te lezen op FOK!sport!

Fantastische zege voor Weening

Pieter Weening heeft de achtste etappe in de Tour de France gewonnen. Na een fantastische solo op de col de la Schlucht rekende de Fries met Andreas Klöden af in een spannende sprint. Lance Armstrong stond even onder druk, maar mocht weer de gele trui aantrekken.

Weening is eindelijk de opvolger van Knaven, die in 2003 de laatste Nederlandse etappewinnaar was in de Ronde van Frankrijk. De 24-jarige Fries reed vorig jaar al de Ronde van Spanje uit en maakte dit jaar zijn debuut in de Tour. Net als Boogerd in 1996 debuteert Weening met een etappezege in de Tour.

De achtste rit begon in Pforzheim, waarna de renners meteen het Zwarte Woud doorkruisten. Er lagen aan het begin vier colletjes te wachten op de coureurs. Al meteen bij de officiële start demarreerden Ludewig en Bertogliati. Op de eerste heuvel van de dag, de Dobel, werd het tweetal snel ingelopen door vele aanvallen vanuit het peloton. De Nederlanders Boogerd en (toen al) Weening waren ook even actief, toch kwamen ze niet in de kopgroep.

Wel in de voorste gelederen waren Hincapie, Voigt, Casar en Kashechkin. Ook Rasmussen maakte deel uit van het kwintet, maar hij demarreerde ook uit dit groepje omdat hij als eerste op alle colletjes boven wilde komen. De Deen richt zich namelijk volledig op de bolletjestrui. De coureur van Rabobank deed met zestien punten op de eerste vier heuvels een goede zaak. In het peloton maakte T-Mobile tempo, omdat Hincapie de nummer twee is in het algemeen klassement. Hierdoor moesten veel renners lossen, waaronder de groene trui (Boonen) en de bolletjestrui (Wegmann).

Het eerste gedeelte van de etappe leverde ook nog de nodige uitvallers op, waarvan de opvallendste onze landgenoot Leon van Bon. Verder gaven ook Calzati en Galvez er de brui aan. Aan het begin van het vlakke gedeelte (van ruim 140 kilometer) werden de leiders weer ingerekend.

Een volgend kopgroepje bestond uit Cancellara, weer Casar, Sörensen en Hushovd. Hushovd was vooral mee voor de tussensprint, die hij dan ook won. De troepen van Davitamon- Lotto kwamen net te laat om Hushovd weer in te rekenen voor de bonificatiesprint, maar met de kopgroep was het gedaan: alleen Sörensen ging verder. Even later kreeg deze Deen gezelschap van zes renners, waaronder Flecha, Commesso en onze landgenoot Weening. Deze vlucht kon wel op instemming van het peloton rekenen, want het verschil liep al snel op tot meer dan zes minuten.

Op de laatste helling van de dag, de col de la Schlucht, plaatste Weening al snel een demarrage om zijn medevluchters af te schudden. De Fries klom zeer snel en in een mooie stijl; zijn voorsprong op zijn achtervolgers groeide rap. Het peloton kwam wel dichterbij, dankzij het werk van Illes Balears. Achter Weening ontspon zich een boeiend duel in de groep der favorieten. Vinokourov viel keer op keer aan, Armstrong raakte compleet geďsoleerd. Het was echter nota bene Ullrich die Armstrong weer bij de Kazak bracht. Andreas Klöden raakte wel weg, hij naderde snel op Weening.

Deze twee begonnen samen aan de afdaling richting de finish. Het waren vooral enkelingen in het peloton, van een echt gestructureerde jacht was geen sprake. Hierdoor begonnen Klöden en Weening met een halve minuut voorsprong aan de laatste kilometer. De Duitser begon op kop, Weening kwam er snel over en klopte de man van T-Mobile nipt. Als troost pakt Klöden 27 seconden op de favorieten en 12 seconden bonificatie.

Morgen voert de negende etappe de renners langs klassieke cols in de Vogezen: de Grand Ballon en de Ballon d’Alsace. De top van die laatste col ligt pas op 56 kilometer van de streep. De laatste keer dat het Tourpeloton de Ballon d’Alsace aandeed was in 1997, toen uiteindelijk Didier Rous de etappe won. Morgen ligt de aankomst in Mulhouse.

Uitslag achtste etappe Pforzheim-Gérardmer:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 059P. WeeningRABNED5.03.54
2 014A. KlödenTMODUIz.t.
3 038A. ValverdeIBASPA0'27''
4 079K. KirchenFASLUX0'27''
5 028J. VoigtCSCDUI0'27''
6011J. UllrichTMODUI0'27''
7044C. EvansDAVAUS0'27''
8101C. MoreauCAFRA0'27''
9086C. HornerSAUUSA0'27''
10019A. VinokourovTMOKAZ0'27''
11111S. GarzelliLIQITA0'27''
12119F. PellizottiLIQITA0'27''
13068O. PereiroPHOSPA0'27''
14096J. JakscheLIBDUI0'27''
15076D. FrigoFASITA0'27''
16156E. PetrovLAMRUS0'27''
17164L. LeipheimerGERUSA0'27''
18052M. BoogerdRABNED0'27''
19135M. RogersQUIAUS0'27''
20001L. ArmstrongDISUSA0'27''

Algemeen klassement na etappe acht:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 001L. ArmstrongDISUSA28.06.17
2 028J. VoigtCSCDUI1'00''
3 019A. VinokourovTMOKAZ1'02''
4 023B. JulichCSCUSA1'07''
5 021I. BassoCSCITA1'26''


Reuzenpanda geboren in Washington

In de National Zoo te Washington is vandaag een reuzenpanda geboren. Het geslacht van het pandajong is nog niet vastgesteld. De moeder van het beest werd op 11 maart kunstmatig bevrucht met het zaad van een mannetje uit haar leefgebied.

Mei Xiang, de moeder, en Tian Tian, de vader, zijn afkomstig uit China. Verwacht wordt dat het jong van de twee beren daarheen zal verhuizen binnen twee jaar. Dit omdat China wettelijk eigenaar is van alle nakomelingen van Mei en Tian.

De reuzenpanda behoort tot de meest bedreigde diersoorten op de wereld. De laatste schatting meldde dat er nog ongeveer 1600 van deze beren in het wereld leven. Door middel van diverse fokprogramma's proberen natuurbeschermers ervoor te zorgen dat de reuzenpanda's niet in zijn geheel uitsterven.

Verkeerschaos door doorweekt vogelnest

ziggyziggyziggy had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vogelnestje heeft donderdagochtend voor een verkeerschaos gezorgd in Zwolle. Door hevige regenval nam het nestje steeds meer en meer water op, totdat het nestje te zwaar werd en uit de boom viel. Het nestje kwam vervolgens precies terecht op de elektronica van de verkeersregelinstallatie.

De kortsluiting, die hierdoor onstond, schakelde de verkeerslichten uit tijdens de ochtendspits. De gemeente Zwolle sprak vandaag over 'een behoorlijke chaos in het verkeer'.

Bandenspanning caravans vaak niet op orde

Icoon Binnenlands nieuwsHet is uitermate slecht gesteld met de bandenspanning van veel caravans. Ruim tachtig procent van de caravans die zaterdagochtend werden gecontroleerd bij de grensovergangen Eijsden en Hazeldonk, had niet voldoende lucht in de banden zitten. Bij veel van de gecontroleerde caravans was er ook nog eens sprake van overbelasting van de caravan qua gewicht.

Het overgewicht werd voornamelijk veroorzaakt door het meenemen van fietsen en water naar de vakantiebestemming. Drie caravanrijders probeerden meer dan honderd liter water mee te nemen naar hun bestemming. Zij moesten dit grotendeels achterlaten. Overigens had slechts één van de 95 gecontroleerde caravans bij grensovergang Eijsden zijn bandenspanning in orde. Twee bestuurders moesten ter plaatse hun banden laten vervangen.

De controle bij de twee grensposten was op vrijwillige basis, en er werden dan ook geen bekeuringen uitgedeeld. Caravanbezitters konden bij medewerkers van de ANWB hun caravan laten controleren op allerlei dingen. Zo'n 160 vakantiegangers maakten van deze mogelijkheid gebruik. De meeste mankementen konden ter plaatse worden verholpen, waarna de bezitters weer veilig op weg konden.

Caravan

"Drie keer gepatched en nog niet goed? Geld terug!"

Dit is de mening van een aantal Duitse juristen. Zij vinden dat je als consument ervan uit mag gaan dat het product dat je koopt gewoon goed werkt. Softwareboeren zouden twee kansen mogen krijgen om hun product alsnog te verbeteren; bij de derde keer moet de consument echter het recht hebben om zijn geld terug te vragen. Blijkbaar is dan een ondeugdelijk product verkocht en heeft de consument recht op een vergoeding.

Ook zijn de juristen het er niet mee eens dat patches veelal alleen te downloaden zijn via internet. Hoe moeten mensen die geen internet hebben dan ooit kunnen patchen? Ze zijn zelfs van mening dat kopers helemaal geen kosten moeten hoeven te maken om een patch te installeren, dus zelfs geen internet/telefoonkosten. Een oplossing zou volgens hen zijn om alle patches dan maar per post te gaan versturen. Of er überhaupt genoeg postzegels gedrukt worden om alleen al Microsoft te voorzien is niet bekend.

Rossi vindt Laguna Seca 'zeer gevaarlijk'

Valentino Rossi vindt het racecircuit Laguna Seca bij Monterey in het Amerikaanse Californië zeer gevaarlijk. De Italiaanse motorcoureur, die op weg is naar zijn zevende wereldtitel in de MotoGP, zal er zondag wel de Grote Prijs van de Verenigde Staten rijden, maar denkt niet dat de motorcoureurs er ooit nog eens zullen terugkeren.

Sinds 1994 is het voor het eerst dat er een motorrace in de Verenigde Staten wordt gehouden. Rossi acht het 3,6 kilometer lange traject van Laguna Seca ongeschikt om op te racen racen. Zijn collega Marco Melandri noemde het circuit na de training "klein, glad en ongelijk. Onze motors hebben te veel vermogen voor dit circuit, je vliegt alle kanten op."

SP Den Haag wil sluiting moskee

De gemeentefractie van de SP in Den Haag wil dat de As-Soennah moskee in de Hofstad gesloten wordt. De moskee zou nog steeds jongeren radicaliseren en schadelijk zijn voor de emancipatie van moslim-vrouwen. De SP roept burgemeester Deetman op de moskee te sluiten.

De Haagse moskee kwam drie jaar geleden al in het nieuws toen NOVA een reportage maakte over haatzaaiende moskeeën. Zo was onder meer te horen hoe een Syrische imam in de As-Soennah moskee tot Allah bad om vernietiging van de vijanden van de islam. ''Reken af met Bush en de zijnen. Reken af met Sharon en zijn soldaten.'' In een latere reportage dat jaar werd getoond hoe imam Fawaz de moslims opriep om zich afzijdig te houden van de democratie: ze moeten politieke partijen afzweren en het wereldse gedachtegoed zoals liberalisme, democratie, socialisme en alles wat ernaar riekt en aan 't menselijk brein is ontsproten. ''Ons geloof moet waarachtig zijn. We mogen nooit meegaan met ongelovigen, socialisten of democraten. We mogen die partijen niet steunen, op ze stemmen, campagne voor zo voeren hun kranten of tijdschriften kopen of ze financieel helpen, al is het maar met één cent. Ze zijn bondgenoten van Satan.''

Indertijd had Deetman een onderhoud met de betrokken geestelijke. Volgens de SP heeft die dialoog niets geholpen, omdat de imam dezelfde haat tegen het westen blijft prediken. Sluiting van de moskee zou dan ook de enige optie zijn.

Het gemeentebestuur van Den Haag ziet voorlopig niets in een sluiting. CDA'er Deetman gaat binnenkort met de wethouders op de koffie in de moskee om een en ander te bespreken. In 2004 liet de als orthodox bekend staande moskee overigens weten dat radicale moslimjongeren niet meer welkom zijn in hun gebedshuis.

Uitslag kwalificatie GP Engeland

Fernando Alonso heeft de pole position gepakt voor de Grand Prix van Engeland, morgen op het circuit van Silverstone. De leider in het kampioenschap bleef Kimi Räikkönen en Jenson Button voor.

Juan Pablo Montoya, die vorige week vroeg uitviel in de Grand Prix van Frankrijk, zette al vroeg in de sessie een goede streeftijd neer, die lang bleef staan. Pas Jenson Button kon deze tijd verbeteren. De Brit werd alleen nog maar gepasseerd door Räikkönen en Alonso. Räikkönen zal echter tien plaatsen naar achter worden gezet vanwege een motorwissel eerder vandaag.

Ook Tiago Monteiro zou naar achter worden gezet op de grid vanwege het vervangen van een motor. De Portugees koos eieren voor zijn geld en besloot geen vliegende ronde te maken.

Williams kon niet imponeren. Webber en Heidfeld konden niet verder komen dan een twaalfde en veertiende plaats respectievelijk. Bij Ferrari wist Barrichello zijn teamgenoot te verschalken. Hij was drie tienden sneller dan Michael Schumacher, die zelfs langzamer dan zijn broer Ralf was.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Engeland:

positiecoureurteamtijd
1Fernando AlonsoRenault F11:19.905
2Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:19.932 *
3Jenson ButtonBAR Honda1:20.207
4Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:20.382
5Jarno TrulliToyota F11:20.459
6Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:20.906
7Giancarlo FisichellaRenault F11:21.010
8Takuma SatoBAR Honda1:21.114
9Ralf SchumacherToyota F11:21.191
10Michael SchumacherScuderia Ferrari1:21.275
11Jacques VilleneuveSauber Petronas1:21.352
12Mark WebberBMW Williams F11:21.997
13David CoulthardRed Bull Racing1:22.108
14Nick HeidfeldBMW Williams F11:22.117
15Christian KlienRed Bull Racing1:22.207
16Felipe MassaSauber Petronas1:22.495
17Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:23.583
18Christijan AlbersMinardi F11:24.576
19Patrick FriesacherMinardi F11:25.556
20Tiago MonteiroJordan Grand Prixgeen tijd

* Räikkönen start vanaf de twaalfde plaats

Grote fout in Battlefield 2 V1.01 patch

Vandaag is er door Electronic Arts een persbericht uitgegeven waarin staat dat de V1.01 patch van de zeer populaire game Battlefield 2 een ernstig geheugenlek bevat. Iedereen die deze patch dan ook geďnstalleerd heeft (hieronder valt ook de server versie) wordt aangeraden Battlefield 2 opnieuw te installeren. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een fix, maar dit kan zeker nog een paar dagen duren. Bij en reinstall van Battlefield 2 zullen geen (online) behaalde resultaten verloren gaan en blijven o.a. de medailles en de ranking dus bewaard. Hier volgt het officiële bericht.
"[...]
Community Update - 7/8/05

HOTFIX for Battlefield 2 v1.01 Coming Soon
First off, a HUGE thanks to all of you who emailed me in regards to the memory leak found in the update we released earlier this week (v1.01). Your emails found their way to our production team and they’re in the process of evaluating what needs to be done in order to get this fixed. In the meantime, and since the 1.01 update is causing memory leakage on some systems, we recommend that you reinstall the game and NOT the v1.01 update we released earlier this week.

Reinstalling Battlefield 2 will not affect your in-game medals or ranked server statistics. EA and DICE are committed to getting a fix for v1.01 as soon as we possibly can and will continue to keep you informed through this web space in the coming days.

NOTE: If you installed and are running the newer server files (Win and Linux versions) we made available earlier this week, please revert those as well. We found that those files had the same issues with memory leaks as did the v1.01 update. You can download the older versions here.
[...]"


'Britten hebben terreur aan zichzelf te wijten'

In Groot-Brittannië is een rel ontstaan omtrent de uitspraken van het linkse parlementslid George Galloway. Volgens hem hebben 'we' (de Britten) de bloedige bomaanslagen in Londen, die aan ruim 50 Britten het leven kostten, deels aan 'onszelf' te wijten. Hij zegt dat de veiligheidsdiensten ''keer op keer'' gewaarschuwd hebben dat de oorlog in Afghanistan en Irak de kans op een terreuraanslag alleen maar zou vergroten.

In het Lagerhuis zei Galloway: ''Tragisch genoeg hebben de Londenaren nu de prijs betaald voor het negeren van die waarschuwingen.'' Ook legde hij een verband met de woede in de moslimwereld over de mishandeling van gevangenen in de Abu Ghraib-gevangenis in Irak. Galloway haastte zich wel te zeggen dat hij de aanslagen scherp veroordeelde.

De Britse onderminister van Defensie Adam Ingram reageerde woedend op de uitlatingen van Galloway en sprak van ''schandelijke'' uitspraken van iemand die ''zijn giftige tong in een poel van bloed had gestoken.'' Ingram noemde hem ook ''een stuk tuig''. De woordenwisseling tussen de twee liep zo hoog op dat de speaker van het Lagerhuis de heren moest verzoeken hun taal te kuisen.

Galloway is al langer een omstreden parlementariër. Hij werd eerder uit de Labourpartij gezet wegens zijn felle kritiek op de oorlog in Irak.

Linkse commentaren
In de kranten was vooral kritiek te horen op de regering-Blair van linkse zijde. In The Guardian liet ex-minister Robin Cook - die uit protest tegen de invasie in Irak uit het kabinet-Blair stapte - optekenen dat het nu wel duidelijk is dat de oorlog in Irak ''ons niet heeft beschermd tegen terrorisme op eigen bodem.'' Cook zegt te vrezen dat de VS en Groot-Brittannië ''de fouten uit het verleden zullen herhalen''. Volgens hem was Osama bin Laden het ''product van een enorme misrekening'' van de VS, die de Afghaanse mujahedin in de jaren tachtig hebben gesteund tegen de Sovjet-Unie. ''Het gevaar is nu dat de huidige reactie van het Westen op de terreurdreiging die oorspronkelijke fout alleen maar zal verergeren.''

Midden-Oosten-expert Robert Fisk van dagblad The Independent schreef dat het ''glashelder was dat Groot-Brittannië een doelwit zou worden nadat Blair besloot zich aan te sluiten bij de 'oorlog tegen het terrorisme' van Bush en diens invasie van Irak''. Hij vindt dat Blair de aanslagen wel erg makkelijk barbaars noemt: ''Natuurlijk waren ze dat, maar wat zijn dan de burgerslachtoffers van de Brits-Amerikaanse inval in Irak? Als zij sterven wordt dat een onfortuinlijk neveneffect genoemd, maar als wij sterven is het barbaars terrorisme.''

The Times, in tegenstelling tot bovenstaande kranten niet links maar conservatief ingesteld, wees echter ieder verband tussen de aanslagen in Londen en de Britse deelname aan de oorlog in Irak resoluut van de hand. ''Dat is een denkfout. Al Qaida en zijn onderafdelingen hadden het verjagen van Saddam Hussein niet nodig als extra aanmoediging. Londen werd aangevallen omdat extremisten een heilige oorlog tussen hen en de democratische samenleving willen ontketenen.''

Goor definitief naar Anderlecht

Bart Goor vertrekt toch naar Anderlecht. Na lang onderhandelen hebben Feyenoord en de Brusselse club eindelijk een akkoord bereikt over de overgang van de 32-jarige Belgische aanvaller.

"Met instemming van trainer Erwin Koeman hebben we de situatie die was ontstaan kunnen oplossen", aldus technisch directeur Mark Wotte. In de overeenkomst tussen de clubs is tevens de overgang van jeugdinternational Timothy Derijck naar de Rotterdamse club inbegrepen.

Goor kwam een jaar geleden van het Duitse Hertha BSC naar de Rotterdammers. Hij speelde in alle competitiewedstrijden mee, waarin hij zeven keer wist te scoren. De Belg wilde Feyenoord al een tijd verlaten en weer terugkeren naar zijn vaderland.

Leon van Bon afgestapt

Leon van Bon is als eerste Nederlander afgestapt in de achtste etappe van de Tour de France. De 33-jarige Nederlandse kampioen van Davitamon - Lotto ondervond in het begin van de etappe die gaat van Pforzheim naar Gérardmer te veel hinder van de gevolgen van een botsing met een toeschouwer op vrijdag.

De tweevoudig ritwinnaar in de Tour,die bezig was aan zijn tiende Tour, reed de ronde slechts drie keer uit, in 1998, 2002 en 2003. Naast Van Bon stapten ook Sylvain Calzati (Fra, AG2R) en Isaac Gálvez (Spa, Illes Balears) af. Sergei Gontchar (Oek, Domina Vacanze) en Christophe Mengin (Fra, Française des Jeux) verschenen niet aan de start. In totaal zijn er tot nu toe negen renners uit gevallen deze Tour.

De snelheid is er nog niet bij BAR

BAR Honda heeft de goede snelheid nog niet helemaal te pakken. Tijdens de eerste dag van het Grand Prix weekend op Silverstone eindigde Jenson Button als elfde terwijl teamgenoot Takuma Sato het met een 19e tijd moest doen. Halverwege de sessie kreeg de Japanner een probleem met zijn auto.

"Het ging redelijk. Ik ben blij dat het allemaal volgens plan ging. We moeten nog wel wat sneller worden, maar de auto voelt goed aan. Ik kijk erg uit naar de rest van het weekend," aldus Button.

Sato stond een groot deel van de training binnen door een probleem met de elektronica. "Het was moeilijk vandaag. Ik had erg weinig grip. Daarna kreeg ik een probleem en kon ik niet meer rijden. We moeten uitzoeken wat het probleem veroorzaakt heeft. Hopelijk gaat het morgen beter."

Duurste teddybeer kost 29.000 euro

De duurste teddybeer ter wereld is sinds eind juni te koop bij een groot Duits warenhuis. De beer heeft ogen van saffier, is met veertig briljanten versierd en in de vacht is gouddraad verwerkt. Van de beer zijn slechts 125 exemplaren gemaakt, die per stuk voor 29.000 euro te koop zijn.

Het dure beertje, met de naam '125 Karat Teddybär' is vervaardigd ter ere van het 125-jarige bestaan van teddyberenfabrikant Steiff. Deze firma, bekend van de op het etiket verwerkte slogan 'Knopf im Ohr', zou volgens de overlevering de eerste teddybeer ter wereld hebben gemaakt.

Overigens krijg je voor deze prijs niet alleen de teddybeer, maar onder andere ook een luxueus knuffel-olifantje, een verlichte vitrine, een driedaags verblijf in een hotel in de Duitse stad Ulm, een bezoek aan het nieuwe museum 'Die Welt von Steiff' en een jubileumboek.


Dit lieve beertje kost 'slechts' 29.000 euro

Armstrong tevreden na eerste week Tour

Lance Armstrong is blij dat de eerste week van de Tour de France erop zit. "Het zijn gevaarlijke ritten, maar alles is goed verlopen," aldus de Amerikaanse drager van de gele trui.

Donderdag werd Armstrong verrast door een aanval in de slotkilometers van de zesde etappe van de Kazach Vinokoerov. De renner van T-Mobile Team won met zijn actie 19 seconden op de Amerikaan. "Vino is altijd een agressieve wielrenner geweest, maar we moeten die actie van gisteren ook weer niet overdrijven. Volgens mij wilde hij gewoon uit de problemen blijven. Hij is natuurlijk wel een renner die ik in de gaten moet houden."

De Amerikaan zei ook dat hij blij is dat de sprintersploegen de aankomende dagen de koers niet meer zullen bepalen. "Het wordt zwaarder, er gaat aangevallen worden. Prima, ik heb het wel weer even gehad met de massasprints. Ik voel me in ieder geval goed genoeg om aanvallen van concurrenten te pareren."

Vliegveld ontruimd wegens verdacht pakketje

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Een deel van de Italiaanse luchthaven Fiumicino is vanochtend ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. In de geëvacueerde vleugel zijn onder meer British Airways en de Israëlische maatschappij El Al gevestigd.

De directie van het bij Rome gelegen vliegveld heeft aangegeven dat alleen een vlucht naar New York twintig minuten vertraging heeft opgelopen door de ontruiming. De rest van de luchthaven is gewoon in gebruik.

De veiligheid op Fiumicino was al verscherpt na de dodelijke aanslagen die donderdag in Londen plaatshadden.

Maurice Buys naar Helmond Sport

Maurice Buys speelt het komend seizoen in de kleuren van Helmond Sport. De 25-jarige middenvelder komt over van FC Volendam. Hij tekende een contract voor twee seizoenen.

Buys kon ook naar FC Den Bosch of Stormvogels/Telstar, maar geeft er dus de voorkeur aan naar Helmond Sport te verkassen. De nieuwe aanwinst van Helmond is een geboren en getogen Volendammer, die in het seizoen 1999/2000 debuteerde voor de club met het oranje tenue. Buys is blij met zijn nieuwe club: ”Ik kreeg een goed gevoel bij deze club. Helmond Sport is zeker niets minder dan FC Volendam. De trainer wil met een aanvallende ´10´ gaan spelen en dat past goed bij me. Er zijn wat oudgedienden zoals Cvetkov, Streppel en Hendriksen vertrokken, maar ik denk dat ik bij een leuke club heb getekend die aanvallend wil gaan spelen. Ik was zelf gewoon toe aan iets nieuws.” Eerder deze week maakte Sandro Calabro al dezelfde stap in zijn loopbaan.

Schumi rijdt Heidfeld aan in pits

Michael Schumacher is gisteren tijdens de vrije trainingen in de pitstraat tegen de wagen van Nick Heidfeld gebotst. De wagens liepen nauwelijks schade op door het ongeluk.

Schumacher reed achter de Williams van Heidfeld in de pitstraat, toen Heidfeld opeens hard remde. "Ik had niet verwacht dat hij zo vroeg zou remmen," verklaarde Schumacher de aanrijding. "Ik concentreerde me niet genoeg, daarom kon ik niet op tijd reageren."

Positie Friesacher in gevaar

De positie van Patrick Friesacher bij Minardi F1 begint steeds nijpender te worden. Door een betalingsachterstand is het nog onzeker of de Oostenrijker wel het seizoen kan afmaken bij het team.

Zijn manager, Thomas Frank, bevestigde de geruchten, die al weken de ronde doen in de paddock. "De situatie is wat mij betreft niet helemaal duidelijk, maar het klopt dat er nog het nodige geld overgemaakt moet worden. De problemen moeten in ieder geval snel opgelost worden."

De problemen zouden gunstig kunnen uitpakken voor Robert Doornbos. De Nederlander heeft het niet naar zijn zin bij Jordan Grand Prix en zou kans maken op Friesacher's stoeltje bij Minardi. De zaakwaarnemer van Doornbos, Marco Zecci, zei in het Algemeen Dagblad dat de relatie met Jordan wat aan het verstollen is.

HIP Interactive in financiële problemen

Hip Interactive Corporation, bekend van games als Playboy the Mansion, Stolen en Kill.Switch, heeft te kampen met ernstige financiële problemen. Hoofd financiën Mark Steinman en bedrijfsdirecteur George Armoyan hebben allebei per direct ontslag genomen.

Hip Interactive Corporation is op dit moment in overleg met derden, ze zijn op zoek naar investeerders die bereid zijn een nieuwe geldinjectie te geven aan Hip Interactive, maar mocht dit niet lukken dan zal Hip Interactive Corporation waarschijnlijk een faillissement aan moeten vragen.

Scholieren verdacht van verkopen films van mishandeling

gammapooka had ons via de nieuws-submit te melden:

Vier Duitse scholieren worden ervan verdacht een 13-jarige schoolgenoot meerdere malen te hebben mishandeld en dit te hebben gefilmd via hun telefoons. Ze hebben deze filmpjes op cd gebrand en verkocht op hun school in Creußen (deelstaat Beieren). Dit maakte de politie in Bayreuth vrijdag bekend.

Volgens de lokale krant Nordbayerische Kurier hebben de scholieren van vijftien en zestien jaar oud ook over het slachtoffer geürineerd. De politie kon dit niet bevestigen. De mishandelingen vonden plaats in een verlaten huis.

Eerder deze week is Duitsland ook opgeschrikt door een geval van hevige pesterij van een scholier. De Leipziger Volkszeitung berichtte donderdag dat een groep 15-jarigen een klasgenoot in Delitzsch (deelstaat Saksen) maandenlang hadden mishandeld en dat deze mishandelingen ook zijn gefilmd. De ouders deden aangifte toen ze merkten dat zijn benen waren verbrand door de groep scholieren.

Luxemburgo waarschuwt zijn spelers

Wanderlei Luxemburgo, trainer van Real Madrid, heeft de spelers gewaarschuwd die niet zeker zijn van een basisplaats in de Madrileense ploeg.

De Braziliaanse coach zei dat als iemand niet tevreden is, degene dan maar moet vertrekken. "Als je hier bent ben je een lid van de selectie", aldus Luxemburgo vrijdag na de eerste training in aanloop op nieuwe seizoen.

José Maria Guti liet de afgelopen weken weten ontevreden te zijn, omdat hij het afgelopen seizoen vaak op de bank moest plaatsnemen in Santiago Bernabeú. Guti zei dat hij wilde vertrekken om ergens anders meer aan spelen toe tekomen. "Als Guti zegt dat hij hier niet meer tevreden is en dat hij een andere club gaat zoeken, had hij kunnen vertrekken. Maar hij is hier nog steeds, omdat hij geen andere club vond, dus moet hij zijn plek hier waarderen".

Luis Figo was ook niet blij met zijn rol van het afgelopen seizoen. De Portugese buitenspeler wordt al weken in verband gebracht met het Engelse Liverpool. Nu Real Madrid nog steeds op Robinho aast, is het ook maar de vraag of Michael Owen nog veel speelminuten zal krijgen in Madrid. "Owen en Figo staan nog steeds onder contract, dus zouden ze hier moeten zijn. Waar ze dan wel of niet gaan spelen is een ander verhaal, maar ze zijn spelers van Real Madrid. Als je hier alleen wil zijn als je zeker speelt, kan je vertrekken", aldus Luxemburgo.

Uitslag 4e vrije training GP Engeland

Fernando Alonso heeft de snelste ronde neergezet in de vierde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Engeland. Kimi Räikkönen moest de wagen langs de baan zetten met een mechanisch defect. Opvallend waren ook de prestaties van de Jordancoureurs: zij werden vijftiende en zestiende.

Uitslag vierde vrije training GP Engeland:

positiecoureurteamtijd
1Fernando AlonsoRenault F11:20.077
2Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:20.128
3Jarno TrulliToyota F11:20.449
4Ralf SchumacherToyota F11:20.524
5Jenson ButtonBAR Honda1:20.763
6Giancarlo FisichellaRenault F11:20.798
7Michael SchumacherScuderia Ferrari1:20.893
8Mark WebberBMW Williams F11:21.004
9Nick HeidfeldBMW Williams F11:21.052
10Christian KlienRed Bull Racing1:21.064
11Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:21.371
12Jacques VilleneuveSauber Petronas1:21.476
13Felipe MassaSauber Petronas1:21.704
14Takuma SatoBAR Honda1:21.931
15Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:22.036
16Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:22.634
17David CoulthardRed Bull Racing1:23.165
18Christijan AlbersMinardi F11:23.444
19Patrick FriesacherMinardi F11:23.586
20Kimi RäikkönenMcLaren Mercedesgeen tijd

Boonen gehavend verder

Tom Boonen werd gisteren slechts zevende in de massasprint, maar dat was niet waar de drager van de groene trui het meest over in zat. De Belg kwam gisteren eerder op de dag lelijk ten val.

"Hopelijk is pijn snel weg," zo zei Boonen, die gisteren om kwart over acht nog altijd op de massagetafel lag. "Ik dacht dat na die crash vroeg in de rit mijn rug gebroken was. Ik kon amper recht. Toch loop ik enkele puntjes uit op Hushovd. Het verschil is weer elf punten." Dokter Toon Cruyt verklaarde dat zijn rug inderdaad geblokkeerd was ter hoogte van het heupgewricht. " Door de pijn en de samentrekking van de spieren zat hij scheef op de fiets, waardoor hij zijn kracht niet honderd procent efficiënt kon aanwenden."

Van de Phonak-ploeg kwam het aanbod om van hun chiropractor gebruik te maken. Dit aanbod werd echter afgeslagen door de Belgen. " Na zo'n beurt kan het net zo goed zijn dat je daags nadien geen poot meer vooruit raakt," zo zei Cruyt.

Boonen is aan de linker kant behoorlijk geschaafd. Patrick Lefevre zegt dat vooral zijn elleboog en zijn bovenbeen zijn er ernstig aan toe. " Zijn groene koersbroek was volledig aan flarden. Hij trok in het hotel een andere broek aan en het bloed sijpelde er opnieuw door."

Voor sprinter Boonen is nu een tijd van overleven aangebroken. De etappe van gisteren was voorlopig de laatste kans op een massasprint. Vanaf vandaag gaat het peloton de bergen in.

Van Bon finishte op achterstand

Nederlands kampioen Leon van Bon is de etappe van gisteren op een kleine minuut achterstand van zijn kopman McEwen geëindigd. De renner van Davitamon - Lotto raakte een toeschouwer.

Van Bon deed veel werk voor zijn kopman in de finale, maar reed in de straten van Karlsruhe tegen een toeschouwer op. Dit leverde hem een pijnlijke rechterschouder en wat hoofdpijn op. "Ik ben niet gevallen, maar had even een moment van duizeligheid. Levensgevaarlijk. Ik was meteen voorin weg. Het doet wel pijn," zo vertelde de Nederlander.

Omdat het in de laatste drie kilometer van de etappe plaatsvond, kreeg Van Bon wel dezelfde tijd als etappewinnaar McEwen en verloor daardoor dus geen tijd. Van Bon is vandaag wel gewoon weer van start gegaan in La Grande Boucle.

Britten zoeken verdwenen moslimgeestelijke

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon LondonDe Britse politie is op zoek naar een Marokkaanse geestelijke die mogelijk iets met de aanslagen in Londen te maken heeft. Dat meldt The Independent. De 45-jarige Mohammed Al-Garbuzi woonde zestien jaar in het Verenigd Koninkrijk, maar lijkt sinds vorig jaar van de aardbodem verdwenen. De man zou connecties hebben met al-Zarqawi, de leider van Al Qa'ida in Irak, en met een verdachte van de aanslagen in Madrid.

Al-Garbuzi wordt gezien als de leider van de Marokkaanse Islamitische Strijdgroep (GICM), die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslag in Casablanca in 2003 waarbij 45 doden vielen. In Marokko is hij bij verstek veroordeeld tot twintig jaar gevangenis. Het land heeft Groot-Brittannië meermalen vergeefs om uitlevering gevraagd.

Ondertussen is er opnieuw een groepering die via internet de verantwoordelijkheid heeft opgeëist voor de aanslagen. De 'Europese divisie' van de aan Al Qa'ida gelieerde Abu Hafs al-Masri Brigades liet weten dat 'een groep mujahedeen' van de organisatie 'de hoofdstad van de ongelovigen' getroffen hebben met doden en gewonden als gevolg. In 2004 waarschuwde deze groep voor aanslagen in Europa nadat de Europese landen het vredesaanbod van Osama Bin Laden afwezen. Donderdag meldde een onbekende beweging die zich de 'Geheime Organisatie van Al Qa'ida Jihad in Europa' noemt dat zij achter de terreurdaden zit.

'Al Qa'ida is een mythe'
De Belgische terrorisme-expert professor Rik Coolsaet beweert dat de aanslagen in Londen niet door Al Qa'ida zijn gepleegd. "Ik probeer al twee jaar duidelijk te maken dat van Al Qa'ida als gestructureerd netwerk geen sprake meer is", aldus Coolsaet. Volgens hem is er sprake van 'geatomiseerde' groepjes, die elk voor zich hun organisatie en financiering ter hand nemen, en werken op grond van lokale motieven. "De groepjes pleegden aanslagen op eigen gezag. Ze verwijzen alleen naar Al Qa'ida om zichzelf te rechtvaardigen, als een voorhoede die de ummah, de gemeenschap van gelovigen, gaat bevrijden", stelt de terrorisme-expert.

De hoogleraar internationale politiek aan de Universiteit Gent en directeur van het Koninklijk Instituut voor Internationale Betrekkingen weigert te spreken van moslimterrorisme. "Ik heb een bloedhekel aan dat woord! In Nederland wordt het altijd gebruikt. In België noemen we het jihad-extremisme. Het heeft niets te maken met moslim zijn. Dat woordgebruik, begonnen door Pim Fortuyn, is deel van het probleem, niet van de oplossing. Je insinueert iets wat je niet mag insinueren."

Dennis eist levens en stevent op VS af

Melch had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De orkaan Dennis heeft zaterdagochtend voor veel verwoesting gezorgd in Cuba. Zeker tien mensen kwamen om het leven, waaronder twee kinderen. In het hele Caribisch gebied en in de Amerikaanse staat Florida zijn honderdduizenden mensen op de vlucht voor het natuurgeweld. Eerder kostte Dennis in Haďti al vijf levens.

In Cuba waren naar schatting 700.000 mensen geëvacueerd. Nu het ergste daar voorbij is, kunnen mensen langzaam terugkeren naar hun huizen om te beginnen met de herstelwerkzaamheden. Het omstreden Amerikaanse gevangenenkamp Guantánamo Bay op Cuba hoefde uiteindelijk niet geëvacueerd te worden.

Naar verwachting zal Dennis, die nu nog windsnelheden tot 240 kilometer per uur bereikt, een klein beetje in kracht afnemen alvorens vanmiddag of vanavond de kust van de Verenigde Staten te raken. Waarschijnlijk komt de orkaan ergens tussen Florida en Louisiana aan land. In Florida is inmiddels preventief de noodsituatie uitgeroepen, en zijn de meeste zuidwestelijke delen van de staat ontruimd.

Dennis is de vierde tropische storm in het Caribisch gebied van dit jaar. Normaal gesproken is het risico op tropische stormen en op orkanen het grootst in augustus, september en oktober. De naamgeving van tropische stormen in de regio is overigens op alfabet, met afwisselend een meisjes- en een jongensnaam. Om de zes jaar worden dezelfde namen herhaald, tenzij een orkaan heel veel schade heeft veroorzaakt waardoor de naam verbonden is aan één speciale orkaan. Er wordt dan door een speciale commissie een nieuwe naam gekozen.


Dennis heeft in het Caribisch gebied al veel schade aangericht

Geen monument voor Theo van Gogh

Martin Verbeet (PvdA)Er komt geen permanent herdenkingsteken op de plek waar Theo van Gogh is vermoord. Ondanks dat er in Amsterdam meerdere herdenkingsmonumenten zijn te vinden voor slachtoffers van zinloos geweld ziet Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer zo'n monument voor Van Gogh niet zitten. Deelraadvoorzitter Martin Verbeet (PvdA) zegt te vrezen dat zo'n permanent symbool voor de moord op Van Gogh kan leiden tot provocaties en onrust in de wijk.

Verbeet wijst erop dat er onlangs nog een beschildering, die Van Gogh eerde, in de wijk werd besmeurd. Hij wil rekening houden met de wisselende emoties in de wijk en is daarom een tegenstander van een blijvend monument.

Het stadsdeel wil wel graag een jaarlijks terugkerende herdenking houden voor de vermoorde Van Gogh. Daarbij moet de vrijheid van meningsuiting én de provocerende manier waarop Van Gogh daar gebruik van maakte centraal staan, meent Verbeet. ''Centraal moeten staan de verschillende aspecten die rondom de moord kleven. Ja de vrijheid van meningsuiting, maar ook heel provocatief en provocerend zijn bij het vergroten van die ruimte voor die vrijheid van meningsuiting. Vond ik heel interessant aan Theo van Gogh, maar ging voor sommigen ook te ver. En al die aspecten moeten op zo een moment terug kunnen komen'', aldus de stadsdeelvoorzitter. Op 2 november moet de eerste herdenking plaatsvinden. Over de vorm daarvan wordt nog overlegd met Van Gogh's filmproducent Column Produkties.


'Jaarlijkse herdenking op plek waar de moord plaatsvond'

Rabobank wil ook na 2008 verder

Volgens bestuursvoorzitter Bert Heemskerk zal Rabobank waarschijnlijk ook na 2008 door willen gaan met de sponsoring van de wielerploeg. Vanaf volgend seizoen zal de ploeg ook twee miljoen euro meer te besteden hebben.

Van alle lokale banken is 92 procent voor continuering van de sponsoring na 2008. Al vanaf 1996 is Rabobank actief in het wielerpeloton. In die tijd won de ploeg zeventien ritzeges in grote ronden, acht wereldbekerwedstrijden en 65 nationale titels. Rabobank had echter nog nooit een renner op het podium van de Tour de France, iets waar met de aankoop van Denis Menchov verandering in moet komen.

Al vanaf 2006 zal de ploeg ook meer geld te besteden hebben: het budget stijgt met twee miljoen naar twaalf miljoen euro. Het verhoogde budget zou niet betekenen dat er meteen wereldtoppers worden vastgelegd. Heemskerk is over het algemeen tevreden over de sponsoring: ”Wielrennen is een sport die uitstekend bij onze bank past. We gaan er dan wel van uit dat de ploeg de komende periode op het allerhoogste niveau blijft presteren. Dat is voor ons een voorwaarde. De laatste maanden waren de prestaties benedenmaats. Ook wij waren teleurgesteld en konden ons vinden in de kritiek in de pers. Wij hopen dat de ploeg in deze Tour iets kan rechtzetten.”

Uitslag 3e vrije training GP Engeland

Zoals het hele weekend al het geval, was McLaren ook in de derde vrije training voor de Grand Prix van Engeland de snelste. Renault liet nu ook snelle tijden noteren, Williams bleef hangen in de achterhoede.

Uitslag derde vrije training Grand Prix van Engeland:

positiecoureurteamtijd
1Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:20.975
2Fernando AlonsoRenault F11:21.402
3Jenson ButtonBAR Honda1:21.996
4Giancarlo FisichellaRenault F11:22.331
5Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:22.377
6Takuma SatoBAR Honda1:22.389
7Felipe MassaSauber Petronas1:22.413
8Michael SchumacherScuderia Ferrari1:22.496
9Christian KlienRed Bull Racing1:22.645
10Ralf SchumacherToyota F11:22.775
11David CoulthardRed Bull Racing1:23.026
12Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:23.182
13Jacques VilleneuveSauber Petronas1:23.191
14Jarno TrulliToyota F11:23.458
15Nick HeidfeldBMW Williams F11:23.480
16Mark WebberBMW Williams F11:23.705
17Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:23.820
18Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:24.230
19Christijan AlbersMinardi F11:25.007
20Patrick FriesacherMinardi F11:25.696

Verkeersinfo

Altijd al willen weten of het druk is op die ene weg waar jij net overheen moet? Dan komt dat goed uit als je in Noord-Brabant woont of als je net door die provincie heen moet.

De Provincie stelt actuele verkeersgegevens beschikbaar via Internet. Niet alleen van de hoofdwegen in Noord-Brabant, maar ook van regionale wegen en stedelijke hoofdstructuren.Deze proef maakt gebruik van mobiele telefoons, die in gebruik of stand-by informatie geven over de verplaatsingen van voertuigen. Een telecombedrijf vertaalt de melding vanuit de GSM's in tijd-plaats combinaties. LogicaCMG brengt deze gegevens in relatie met het wegennet en levert de Provincie vervolgens gegevens over de gemiddelde snelheden op diverse wegvakken.

Oftewel: kijk hier om het kaartje te zien. Overige verkeersinfo is hier weer makkelijk te vinden.

Grappig overigens om te zien dat een deel van de A27 nu afgesloten is en dat een aantal wegwerkers blijkbaar een gsm op zak heeft. En die lui staan massaal stil

Williams en Renault klagen over grip

Hoewel de beide Renaults niet vooraan waren te vinden tijdens de vrije trainingen vrijdag was het team niet geheel ontevreden.

Fernando Alonso sprak van een ‘redelijke’ dag, maar teamgenootGiancarlo Fisichella toonde zich een stuk minder tevreden. "De grip die we hadden en de balans van de wagen was compleet anders dan dat we hadden tijdens het testen een paar weken geleden. Ik had onder andere last van onderstuur in de snelle bochten, het enige positieve dat er te melden valt is dat we een goede bandenkeuze hebben gemaakt."

Ook bij het team van Williams klaagden men over grip. "We hadden vooral in de eerste training een flink tekort aan grip, dat was wel aan de rondetijden te merken. We hebben verschillende mogelijkheden vandaag geprobeerd en zo hebben we heel veel data verzameld dat we vanavond kunnen analyseren," aldus Nick Heidfeld.

Mark Webber vond het ook een lastige dag, de Australiër had vooral moeite met het vinden naar de juiste balans. Webber denkt dat dat wel goed kan komen omdat het team volgens hem tijdens de race van vorige week een hoop nieuwe belangrijke informatie heeft verworven.

Honkballers beginnen EK met overwinning

Het Nederlands honkbalteam is het Europees kampioenschap goed begonnen. De formatie van bondscoach Robert Eenhoorn won in de Tsjechische plaats Olomouc de eerste wedstrijd tegen Groot-Brittannië met 4-0.

De honkballers verdedigen in Tsjechië de Europese titel die ze twee jaar geleden in Nederland veroverden. Zaterdag staat de zware wedstrijd tegen aartsrivaal Italië op het programma.

Vodafone verbiedt bellen met Skype

Vodafone heeft het voor haar Duitse klanten onmogelijk gemaakt om via Skype of andere Voice over IP (VoIP) programma's over het UMTS-netwerk te bellen. Dat blijkt uit het nieuwe tarieven-overzicht dat de telecomprovider gisteren bekend maakte voor UMTS-klanten. Onderaan het overzicht staat nu een voetnoot. "Vanaf 8 juli 2005 wordt het gebruik van Voice over IP in combinatie met bovenstaande tarieven technisch geblokkeerd." Het bedrijf dwingt klanten nu om via het reguliere, duurdere, mobiele net te bellen.

Vodafone Duitsland is niet de enige die moeite heeft met mobiele VoIP. Ook T-Mobile ziet het als een bedreiging. Het bedrijf lanceerde vorige week in Duitsland het product 'web'n'walk'. Het telecombedrijf omschrijft dat met 'open mobiel internet'. Daarmee bedoelt ze dat klanten direct kunnen surfen op internet via een webbrowser in de mobiele telefoon. Althans, als de telefoon een ingebouwde browser heeft. Bij de vraag of via dat systeem ook VoIp-toepassingen kunnen worden gebruikt geeft T-Mobile als antwoord dat het "niet aantrekkelijk voor onze klanten" is.


'Lollige' trucker opgepakt na bomgrap

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Nederlandse vrachtwagenchauffeur heeft donderdagnacht enkele uren vastgezeten nadat hij voor de grap beweerde een bom in zijn wagen te hebben. De 33-jarige maakte zijn 'bomgrap' in het terminalgebouw van de Kanaaltunnel, bij het Britse Folkestone. Veiligheidsbeambten doorzochten de vrachtwagen, maar troffen niets aan.

Na verhoor werd de 'lollige' trucker vrijdagochtend heengezonden. Vooralsnog is er geen aanklacht tegen hem ingediend. De man heeft in totaal vijf uur vastgezeten.

Fikse straf voor martelen 8-jarige 'heks'

incogje had ons via de nieuws-submit te melden:

In Groot-Brittannië zijn drie mensen tot jarenlange gevangenisstraffen veroordeeld in een 'hekserijzaak'. Het trio martelde maandenlang een 8-jarig meisje omdat een ander meisje had gezegd dat zij een heks was.

Het meisje, afkomstig uit Angola, overleefde de martelingen ternauwernood. De hoogste straffen kregen de 40-jarige tante en een 35-jarige nicht van het slachtoffertje: 10 jaar. Een derde persoon kreeg wegens medeplichtigheid 4 jaar.

Minardi tevreden na eerste dag

Patrick Friesacher en Christijan Albers kunnen tevreden terug kijken op hun eerste dag op Silverstone, ondanks dat Friesacher door een versnellingsbakprobleem niet zoveel ronden kon rijden als dat hij eigenlijk wilde. Het nieuwe uitlaatsysteem werkte goed op de auto van Albers. De tijden die de Minardi’s reden, lagen rond het niveau van de Jordans, waardoor het team goede hoop heeft voor de race zondag.

"Volgens mij hebben we een goede dag gehad. Ook al was de balans in de auto nog niet optimaal. We kunnen ons nog verbeteren, vooral in het chassis is nog progressie te halen. De versnellingen lagen in de middag nog te kort bij elkaar, misschien had dit met de wind te maken. Maar ik denk dat we dit morgen wel kunnen oplossen, en nog sneller kunnen worden". aldus Albers.

Friesacher moest vrijdagochtend met een probleem aan de versnellingsbak lange tijd in de pits blijven. "We hebben vanmorgen tijd verloren door versnellingsbakproblemen. Gelukkig was het probleem voor de tweede sessie opgelost. Ik ben best tevreden over de handling van de auto, ondanks dat de auto niet zo aanvoelde als ik had gewild. Maar we hebben gelukkig nog wat tijd, om dit voor morgenmiddag op te lossen."

Teambaas Paul Stoddart was tevreden over zijn beide coureurs na de eerste dag. "Beide coureurs hebben solide prestatie’s geleverd, in de aanloop naar de Britse Grand Prix. Ondanks enkele kleine technische problemen, vooral aan de auto van Patrick, is het bemoedigend dat Minardi ten opzichte van zijn belangrijkste concurrent, een goede prestatie neerzette".

AIVD wil Risicokaart.nl van internet

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) wil dat de site Risicokaart.nl van het web wordt gehaald. De site bevat volgens de AIVD informatie over plekken die gevoelig zijn voor eventuele aanslagen.

In principe wordt de risicokaart gebruikt door gemeenten om de burgers te informeren over risico's in de omgeving. Op de kaart staan meerdere soorten risicofactoren, zoals ongevallen met brandbare, explosieve en giftige stoffen, grote branden of verstoring van de openbare orde. In totaal worden op de risicokaart dertien soorten rampen weergegeven. Aan de hand van cirkels is bijvoorbeeld te zien hoe ver een eventuele ontploffing doorwerkt in de omgeving.

De AIVD heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken verzocht de website off-line te halen. Risicokaart.nl werd indertijd opgezet na de vuurwerkramp in Enschede en de nieuwjaarsbrand in Volendam. De AIVD noemt de site nu echter 'levensgevaarlijk' met het oog op aanslagen.

Update: Zo rond 13:00 uur lijkt de site off-line te zijn gehaald.

Tegenslag voor Feyenoord

Feyenoord heeft vrijdag een 3-0 oefenzege geboekt op de amateurs van Barendrecht. Trainer Erwin Koeman sprak van een moeilijke wedstrijd.

"Ondanks dat we uitliepen naar 0-3, ben ik niet tevreden over de uitvoering." Grootste tegenvaller voor de Rotterdamse ploeg was echter het geblesseerd uitvallen van Pascal Bosschaart.

In de 25e minuut van de wedstrijd viel de middenvelder uit met een blessure aan zijn hamstring, het is nog onduidelijk hoe lang hij uit de roulatie is. "Ik kan alleen maar hopen dat hij niet te lang buiten spel zal staan", aldus Koeman.

De doelpunten in Barendrecht, die allen in de tweede helft vielen, werden gemaakt door Boussaboun, Leonardo en Hofs.

Mengin geeft toch op

Christophe Mengin staat vandaag niet aan de start in Pforzheim. De Fransman ging donderdag in de finale van de zesde etappe onderuit en hield daar schade aan over.

Mengin reed donderdag een knappe rit: hij ging vroeg in de aanval en bleef als enige over van een kopgroepje waar onder meer ook Karsten Kroon deel van uitmaakte. In de regenachtige laatste scherpe bocht in Nancy kwam de dappere Fransman echter ten val: hij brak zijn linker zeefbeen en een deel van de neusholte. Toch bereikte hij gisteren de finish in Karlsruhe: als 180e op 1.45 van ritwinnaar Robbie McEwen.

Voor Mengin wordt het de eerste keer dat hij een Tour niet zal uitrijden: de 36-jarige coureur van Française des Jeux deed dat al acht keer wel. In 1997 won hij zelfs de zestiende etappe in het Zwitserse Fribourg. Door de opgave van Mengin staan straks 184 renners aan de start voor de achtste etappe.

Gatlin wint 100 meter op Golden League

Slechts drie atletes zijn nog in de race voor de jackpot van de Golden League: alleen Arron, Lebedeva en Demus konden in Rome hun zege van een week eerder in Parijs herhalen.

Daar zit dus niet de naam van Aziz Zakari bij, die in Parijs verraste door de 100 meter te winnen. Gisteravond echter was de Olympisch kampioen Justin Gatlin in 9.96 de rapste. De Amerikaan bleef daarmee Zakari en Scott voor. De wereldkampioen Kim Collins viel met een zevende plaats heel erg tegen. Christine Arron kon op het kortste sprintnummer bij de dames wel voor een prolongatie zorgen. De Française blijft in de race voor de jackpot.

Datzelfde kon worden gezegd van LaShinda Demus (op de 400 meter horden) en Tatjana Lebedeva (hinkstapsprong). Er waren twee beste jaarprestaties in Rome: op de 3000 meter steeple liep de Qatarees Saďf Saaeed Shaheen 7.56.34 en op de 1500 meter was het Rashid Ramzi (uit Bahrein) die met een tijd van 3.30.00 de beste tijd van het jaar liep.

Hill nieuwste aanwinst Austria Wien

Delano Hill verlaat het gedegradeerde Hansa Rostock om in de Oostenrijkse competitie te gaan spelen. De 30-jarige verdediger gaat naar Austria Wien.

Hill stond afgelopen zomer nog in de belangstelling van Feyenoord. Die transfer ging echter nooit door. In plaats daarvan maakte Hill een dramatisch seizoen door bij Rostock met uiteindelijk degradatie als gevolg. Nu ontsnapt de verdediger aan de Tweede Bundesliga. De nummer drie van de Oostenrijkse competitie betaalt 400.000 euro voor Hill, die in Nederland voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk en Willem II uitkwam.

Bij Austria Wien spelen wel meer bekende namen, zoals Joey Didulica (de oud-doelman van Ajax) en Arek Radomski, die afgelopen maand SC Heerenveen verliet voor de Oostenrijkse competitie..

Ik was Makanaky

Cyrille Makanaky, een middenvelder die destijds actief was voor Kameroen. Lang niet de opvallendste speler, maar voor mij wel de meest aansprekende. Ik vond Makanaky geweldig, hij was snel en vaardig en had bovendien een bijzonder kapsel. Desondanks was het meest fascinerende voor mij zijn naam. Die combinatie van klanken, het exotische ervan. Bij mij op het dorp kwam je er geen tegen. Kon ook niet, wie heet er nu ook Klaas Makanaky, om maar wat te noemen.

Wild West-shooter Lawmaker aangekondigd

Ontwikkelaar Darkroom Studios heeft een nieuwe first-person shooter aangekondigd met de naam Lawmaker. De shooter speelt zich af in het Wilde Westen. De hoofdpersoon, Colt Kaufman, keert na tien jaar terug naar zijn geboorteplaats waar hij ontdekt dat zijn vader is vermoord. Zijn moeder is ondergedoken en al zijn vroegere vrienden blijken ineens vijanden geworden. Niemand in de stad wil hem helpen de moordenaar van zijn vader te vinden. Colt Kaufman gaat daarom zelf maar op zoek, met behulp van een paar stevige wapens. Wanneer het spel uitkomt is nog onbekend.Focus komt met remake eerste TrackMania

Focus Home Interactive heeft vandaag de eerste screenshots vrijgegeven van TrackMania Original; een remake van TrackMania. In deze speciale collectors-edition, die voor slechts 25 euro in de winkel zal liggen, zitten de eerste TrackMania en zijn twee add-ons; Power Up en Speed Up. Al deze games zullen in de engine van TrackMania Sunrise gegoten worden en bovendien zullen er vele extra bouwstenen in de track-editor beschikbaar komen. Bezitters van het originele TrackMania zullen deze game gratis kunnen downloaden. Focus belooft ook nog dat er een speciale "verrassing" bij de game zal zitten. Op dit moment is TrackMania Original in ontwikkeling bij Nadeo. Een releasedate is niet bekend.


Eerste screens Driv3r op de GBA

P-Nintendo heeft exclusieve screens weten te bemachtigen van Driv3r op de GBA. De game zal het meeste uit de GBA moeten kunnen halen en zal zich afspelen in twee steden: Miami en Nice. Om niet onder te doen voor de consoleversie zal de game meer dan 25 missies en 25 voertuigen bevatten. Bovendien zullen er verschillende minigames aangeboden worden; o.a. Slalom, Checkpoint en Destruction. Er is nog niets bekend over een multiplayer-optie. Hier zijn alle achttien screens te bekijken.

Beurzen onaangedaan door aanslagen

Icoon Financieel nieuwsDe financiële beurzen lijken door de terroristische aanslagen in Londen nauwelijks beďnvloed. Nadat donderdag de Europese indices aanvankelijk drie tot vier procent kelderden trad in de loop van die dag alweer een herstel op. De meeste beurzen staan inmiddels weer op of net onder het niveau waarop ze donderdagochtend openden.

Volgens markteconoom Menno Middeldorp van Rabobank International hebben aanslagen als die in Londen maar een beperkt effect op de werking van financiële markten. "Het is een menselijke tragedie, maar het was snel duidelijk dat geen sprake was van een financiële crisis. Een zorg na een aanslag als deze is dat een gebrek aan liquiditeiten kan ontstaan. (..) Voorzitter Jean Claude Trichet van de Europese Centrale Bank liet snel doorschemeren dat de markten nog goed functioneerden en er geen liquiditeitskwestie was", aldus Middendorp.

Effectenbank Stroeve schrijft in een analyse dat na eerdere aanslagen is gebleken dat beurzen zich binnen een maand herstellen. "In tegenstelling tot de situatie in maart 2004 (aanslagen Madrid), lijken dit keer meer marktpartijen op de hoogte te zijn van dit fenomeen. (..) Dit verklaart naar ons idee waarom de Europese aandelenmarkten ditmaal snel aan een fors herstel zijn begonnen."

Balkenende gelooft in herstel economie

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Jan Peter BalkenendeMinister-president Jan Peter Balkenende gelooft in een herstel van de Nederlandse economie. Dat zei de premier na afloop van de laatste ministerraad voor de zomervakantie. Balkenende, die terugblikte op de eerste helft van de regeerperiode van het kabinet Balkenende II, stelde dat het fundament voor het herstel gelegd is.

"Het vliegwiel van de Nederlandse economie is versterkt. Er zijn nu geen nieuwe ingrijpende hervormingen meer nodig. Het gaat nu om de uitvoering", meent de CDA-premier. Hij benadrukte daarbij het belang van de internationale ontwikkelingen. "De wereld om ons heen tintelt van de dynamiek, daar moeten wij bij aanhaken." Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek eerder deze week nog dat de Nederlandse economie in het eerste kwartaal van dit jaar met een half procent gekrompen is.

CD: The History Of House presents Dimitri

Dancemuziek is nog altijd een favoriete muzieksmaak van veel luisteraars. Feesten worden druk bezocht en steeds meer mensen vinden het leuk om zich achter de tafels te begeven en progressieve tonen naar buiten te pompen. Toch is het nog steeds leuk om nummers van vroeger, toen het allemaal begon en nog redelijk onbekend was, te luisteren. Dimitri, de geroemde RoXY-DJ, kreeg de kans om een aantal hits op een rijtje te zetten op deze lekkere CD.