Politie ontruimt deel centrum Birmingham

Icoon Buitenlands nieuws De Britse politie is zaterdagavond druk bezig met het evacueren van een deel van het centrum van Birmingham. Mensen in en rond Broad Street, een straat met veel uitgaansgelegenheden, worden weggestuurd en gevraagd om naar huis te gaan. Dat heeft de BBC gemeld. De politie is tot de ontruiming overgegaan na informatie over een dreiging, maar over de aard van die dreiging is niets bekend.

De daders van de aanslagen op drie metro's en één dubbeldekkerbus in Londen van afgelopen donderdag zouden mogelijk afkomstig zijn uit Birmingham. Eerder vandaag schreef de Birmingham Evening Mail dat een groep jonge ex-studenten uit de stad als verdachte beschouwd kan worden. Veiligheidsdiensten zouden de groep al maanden in de gaten houden, maar er zou niet voldoende bewijs zijn voor een arrestatie. De politie deed de theorie van de krant echter af als 'pure speculatie'.

Bij de serie aanslagen in hartje Londen kwamen zeker vijftig mensen om het leven, en raakten honderden mensen gewond. Aan het eind van de ochtendspits ontploften er in drie metro's praktisch tegelijkertijd drie explosieven, wat een grote ravage aanrichtte. Enige tijd later ontplofte er ook een explosief in een dubbeldekkerbus. De aanslagen werden later opgeëist door een groepering die banden zegt te hebben met al-Qaeda, maar het is nog onduidelijk of deze claim echt is.