GP2: Rosberg verslaat vader Keke

Roel (jozef444)
Nico Rosberg heeft vandaag de eerste GP2 race op Silverstone gewonnen. Gisteren werden al vergelijkingen gemaakt met de Grand Prix van 1985 vanwege de eerste startrij. Nu blijkt dus dat Rosberg de race wel kon winnen, iets wat zijn vader Keke Rosberg nooit voor elkaar kreeg.

Rosberg liet vanaf het begin af aan weten dat hij deze race wilde winnen. De start was makkelijk voor de coureur aangezien de nummer twee op de grid, Nelson Piquet Jr. in de opwarmronde zijn auto aan de kant moest zetten. Na de start kon niemand Rosberg bijhouden, zelfs Kovalainen niet die de tweede plaats had gepakt.

De eerste twee in de race gingen als laatste van het veld de pits in. Rosberg leidde met een voorsprong van 3.5 sec. Deze raakte hij echter helemaal kwijt in de pits aangezien Kovalainen aan de staart van Rosberg de pits uitkwam. Ook de teamgenoot van Rosberg, Premat, had een goede pitstop waardoor hij opschoof naar plaats drie.

Rosberg ging daarna door met de race te domineren en de eerste plaats vast te houden. Ondertussen waren er een aantal mooie gevechten op de baan aan de gang. Scott Speed en Adam Carroll waren hard aan het vechten om de vierde plaats van Carroll. In ronde 29 kon Speed de Noord Ier eindelijk voorbij toen deze met twee wielen van de baan ging.

In deze volgorde gingen de eerste vier coureurs ook over de streep. Rosberg pakte de overwinning voor leider in het algemeen klassement, Kovalainen. Premat eindigde als derde en greep de snelste tijd.

Uitslag race één GP2 Silverstone

positiecoureurteamachterstand
1N. RosbergART36 ronden
2H. KovalainenArden+ 0.500
3A. PrematART+ 26.300
4S. SpeediSport+ 29.700
5N. JaniRacing Eng.+ 50.500
6C. PiccioneDurango+ 51.000
7G. BruniColoni+ 56.800
8O. PlaDPR+ 58.000
9J. LopezDAMS+ 58.300
10N. LapierreArden+ 1:00.900