Luxemburgo waarschuwt zijn spelers

Olga (Nuongirl)
Wanderlei Luxemburgo, trainer van Real Madrid, heeft de spelers gewaarschuwd die niet zeker zijn van een basisplaats in de Madrileense ploeg.

De Braziliaanse coach zei dat als iemand niet tevreden is, degene dan maar moet vertrekken. "Als je hier bent ben je een lid van de selectie", aldus Luxemburgo vrijdag na de eerste training in aanloop op nieuwe seizoen.

José Maria Guti liet de afgelopen weken weten ontevreden te zijn, omdat hij het afgelopen seizoen vaak op de bank moest plaatsnemen in Santiago Bernabeú. Guti zei dat hij wilde vertrekken om ergens anders meer aan spelen toe tekomen. "Als Guti zegt dat hij hier niet meer tevreden is en dat hij een andere club gaat zoeken, had hij kunnen vertrekken. Maar hij is hier nog steeds, omdat hij geen andere club vond, dus moet hij zijn plek hier waarderen".

Luis Figo was ook niet blij met zijn rol van het afgelopen seizoen. De Portugese buitenspeler wordt al weken in verband gebracht met het Engelse Liverpool. Nu Real Madrid nog steeds op Robinho aast, is het ook maar de vraag of Michael Owen nog veel speelminuten zal krijgen in Madrid. "Owen en Figo staan nog steeds onder contract, dus zouden ze hier moeten zijn. Waar ze dan wel of niet gaan spelen is een ander verhaal, maar ze zijn spelers van Real Madrid. Als je hier alleen wil zijn als je zeker speelt, kan je vertrekken", aldus Luxemburgo.