Boonen gehavend verder

Benjamin (Dagobert)
Tom Boonen werd gisteren slechts zevende in de massasprint, maar dat was niet waar de drager van de groene trui het meest over in zat. De Belg kwam gisteren eerder op de dag lelijk ten val.

"Hopelijk is pijn snel weg," zo zei Boonen, die gisteren om kwart over acht nog altijd op de massagetafel lag. "Ik dacht dat na die crash vroeg in de rit mijn rug gebroken was. Ik kon amper recht. Toch loop ik enkele puntjes uit op Hushovd. Het verschil is weer elf punten." Dokter Toon Cruyt verklaarde dat zijn rug inderdaad geblokkeerd was ter hoogte van het heupgewricht. " Door de pijn en de samentrekking van de spieren zat hij scheef op de fiets, waardoor hij zijn kracht niet honderd procent efficiënt kon aanwenden."

Van de Phonak-ploeg kwam het aanbod om van hun chiropractor gebruik te maken. Dit aanbod werd echter afgeslagen door de Belgen. " Na zo'n beurt kan het net zo goed zijn dat je daags nadien geen poot meer vooruit raakt," zo zei Cruyt.

Boonen is aan de linker kant behoorlijk geschaafd. Patrick Lefevre zegt dat vooral zijn elleboog en zijn bovenbeen zijn er ernstig aan toe. " Zijn groene koersbroek was volledig aan flarden. Hij trok in het hotel een andere broek aan en het bloed sijpelde er opnieuw door."

Voor sprinter Boonen is nu een tijd van overleven aangebroken. De etappe van gisteren was voorlopig de laatste kans op een massasprint. Vanaf vandaag gaat het peloton de bergen in.