Button in 2006 naar Ferrari?

Jenson Button zou een deal met Scuderia Ferrari hebben gesloten om de komende twee jaar voor het Italiaanse team te gaan rijden. De Brit zou ruim dertig miljoen euro gaan verdienen bij Ferrari.

De geruchten over de opmerkelijke overstap van Button dook voor het eerst op in het Red Bulletin, een magazine dat alleen in de Formule 1-paddock verkrijgbaar is, om vervolgens in the Daily Mirror op te duiken.

Button zou bij Ferrari Rubens Barrichello gaan vervangen. De Braziliaan heeft een contract tot eind 2006, maar zou wellicht de opengevallen plek bij BAR Honda willen innemen. Jenson Button zou na een eventueel vertrek van Michael Schumacher bij Ferrari de taak als eerste coureur van hem over moeten nemen.

Button zelf reageerde laconiek op het verhaal. "Ik kan niets zeggen over volgend jaar. Ik zal het verhaal niet ontkennen, maar dat is alles. Ik zeg geen ja of nee."

Frank Williams ziet vanzelf wat er van het verhaal waar is. Button had voor dit jaar een contract getekend met Williams, maar dat werd ongeldig verklaard door de FIA vanwege het contract dat Button met BAR heeft. "Als BAR de optie heeft om Button naar Ferrari te loodsen, moeten ze die nemen," zei de teambaas van Williams. "Als ze dat niet doen, valt Button in onze schoot."

Bernie Ecclestone denkt dat een overstap naar Ferrari goed zou zijn voor Button. "Hij heeft de discipline nodig die Ferrari hem zal geven. Schumacher wint een race met vijf ronden voorsprong en gaat de volgende dag testen. Dat zal Button ook moeten gaan doen."