Armstrong teleurgesteld in ploeg

Michel (Baraja)
Lance Armstrong is teleurgesteld na een voor zijn ploeg zeer slecht verlopen etappe. De Texaan begrijpt niet waarom hij geïsoleerd kwam te zitten.

De rit begon nog wel zo goed voor de mannen van Discovery Channel. Een aanval van Hincapie dwong T-Mobile al vroeg veel werk te verzetten. Op de col de la Schlucht zakten de knechten van Armstrong echter een voor een door het ijs en kwam hun kopman alleen te zitten. Volgens Armstrong is Discovery aan bezinning toe: ”We moeten hierover nadenken. Op de laatste col waren we met 35 renners, maar ik had geen enkele ploegmaat meer over. Dat mag gewoon niet gebeuren. Toen ik hier bij het hotel aankwam, vroeg ik mijn makkers wat er gebeurd was. Niet dat ik boos was, ik wilde het gewoon begrijpen.”

De zesvoudig winnaar van de Tour erkende dat hij het zwaar had: ”Ik heb geleden, het was een klotedag. Dit was een heel andere berg dan straks in de Alpen of Pyreneeën. Toen ik de aanvallen moest beantwoorden ging ik in het rood. Vanaf toen was het devies: de schade beperken.”

Ullrich dacht uiteraard heel anders over de uitkomst van de rit: ”Aan het begin van de dag hebben we hard moeten werken om Hincapie terug te pakken, maar we hadden nog krachten genoeg over om op de col aan te vallen. Ons plan was om Vinokourov aan te laten vallen en daarna Klöden. Dat is allemaal goed gelukt.” Ivan Basso kon zijn ogen niet geloven: ”Die klim was maar vier procent gemiddeld, niet erg lastig zou je zeggen. Ik weet niet wat te zeggen over de prestaties van Discovery.”