Rabobank wil ook na 2008 verder

Volgens bestuursvoorzitter Bert Heemskerk zal Rabobank waarschijnlijk ook na 2008 door willen gaan met de sponsoring van de wielerploeg. Vanaf volgend seizoen zal de ploeg ook twee miljoen euro meer te besteden hebben.

Van alle lokale banken is 92 procent voor continuering van de sponsoring na 2008. Al vanaf 1996 is Rabobank actief in het wielerpeloton. In die tijd won de ploeg zeventien ritzeges in grote ronden, acht wereldbekerwedstrijden en 65 nationale titels. Rabobank had echter nog nooit een renner op het podium van de Tour de France, iets waar met de aankoop van Denis Menchov verandering in moet komen.

Al vanaf 2006 zal de ploeg ook meer geld te besteden hebben: het budget stijgt met twee miljoen naar twaalf miljoen euro. Het verhoogde budget zou niet betekenen dat er meteen wereldtoppers worden vastgelegd. Heemskerk is over het algemeen tevreden over de sponsoring: ”Wielrennen is een sport die uitstekend bij onze bank past. We gaan er dan wel van uit dat de ploeg de komende periode op het allerhoogste niveau blijft presteren. Dat is voor ons een voorwaarde. De laatste maanden waren de prestaties benedenmaats. Ook wij waren teleurgesteld en konden ons vinden in de kritiek in de pers. Wij hopen dat de ploeg in deze Tour iets kan rechtzetten.”