Rasmussen toont zich ambitieus

Naast de etappezege van Pieter Weening was er nog een reden waarom de Rabobank-ploeg vandaag kon jubelen. Michael Rasmussen kwam namelijk in de bolletjestrui.

Rasmussen kwam vier keer als eerste boven vandaag, goed voor zestien punten. Omdat hij op de laatste col nog eens zestien punten pakte kan de Deen pronken met de bolletjestrui. Hij heeft een voorsprong van twaalf punten op Andreas Klöden. Nochtans liet hij de strijd om de dagzege vandaag aan anderen over: ”Dit was geen rit voor mij. Ik heb mijn punten gepakt op de eerste vier colletjes en me daarna laten terugzakken in de grote groep.”

Waarschijnlijk had de Deen zijn blik op morgen gericht, want dan liggen er echt veel punten te rapen. Dan zijn er namelijk vier cols van de derde categorie, één van de tweede categorie en zelfs één van de eerste categorie: de fameuze Ballon d’Alsace. Rasmussen wil meer dan alleen de bolletjestrui: ”Ik ga er alles aan doen om de bergtrui tot in Parijs te dragen, maar mijn hoofddoel blijft een ritzege.” In 2004 werd Rasmussen derde in het bergklassement, achter de onvermijdelijke Richard Virenque en Lance Armstrong. Van Virenque heeft Rasmussen dit jaar in ieder geval geen last, want die is commentator voor de Franse Eurosport.